Şimdi Ara

vistaya xp kurdum simdi vistayı acamıyorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
809
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • merhaba arkadaslar, benm notebookta vista yukluydu. bide buna xp yukluyeyimde diablo oynuyayım dedim, istedigimde vistayı calıstırırım istedigimde xp yi diye dusunmustum . xp yi f ye kurdum vista c ye kuruluydu. xp yi kurduktan sonra bilgisayarı yeniden baslattım acılısta secerim demiştim işletim sistemini ama bide baktım acılısta secemiyorum direk xp acılıoo. sonra bilgisayara baktıgımda vistanın butun belgeleri duruyor ama bi turlu acamayıryorum acaılısta f8 e bastım oradanda işletim sistemini sece baktım orada da sadece xp gozukuyor vistadan eser yok dedim acılısta recovery vardı f10 a basınca recovery e girioodu onu denedim onuda calıstırmadı.
    arkaslar ben nasıl bilgisayrımı eski haline getirebilecegim birisi bana bunu acıklarsa sewinirim elim kolum baglı bekliyorum, yardım ederseniz sewinirim.



  • endişelenecek birşey yok..eski haline çevirmene filan gerek yok.. sadece vista DVDsini bul normal kurulum yapar gibi DVD den başlat yükleme ekranına geçerken sana bir seçenek sunuyor onarma seçeneği sen oradan boot sektörü onar gibi bir seçenek olacak onu seçiceksin program bilgisayarında vista olup olmadığına bakacak ve bootmanagerın olmadığını farkedecek.. ve yeniden yüklücek tabi bu arada XP yide eklicek

    olmadı internetten vistabootpro diye küçük şirin bir program var onu bulup indir kulanımı oldukça basit.. vistanın kaybettiğin bootmanagerını yeniden eklemeye yarıyor... sonra istediğin gibi açılışta ister XPyi ister vistayı seçersin..




  • quote:

    Orjinalden alıntı: Batuist

    endişelenecek birşey yok..eski haline çevirmene filan gerek yok.. sadece vista DVDsini bul normal kurulum yapar gibi DVD den başlat yükleme ekranına geçerken sana bir seçenek sunuyor onarma seçeneği sen oradan boot sektörü onar gibi bir seçenek olacak onu seçiceksin program bilgisayarında vista olup olmadığına bakacak ve bootmanagerın olmadığını farkedecek.. ve yeniden yüklücek tabi bu arada XP yide eklicek

    olmadı internetten vistabootpro diye küçük şirin bir program var onu bulup indir kulanımı oldukça basit.. vistanın kaybettiğin bootmanagerını yeniden eklemeye yarıyor... sonra istediğin gibi açılışta ister XPyi ister vistayı seçersin..

    arkadasım benm bil. recovery programı wardı oradan yapmak istiorum cunku o vista dvd si istemiodu simdi snn dedigini yaparsam bnm recovery programı tekrar kullanılabiirhale gelecek mi?




  • notebooklarda EISA gibi bir partisyon açılır. bu partisyona işletim sistemi gerekli bütün driverları ile birlikte yedek olarak saklanır. sisteminde ileride olabilecek bir soruna karşı bu partisyon kullanarak ilk günkü gibi temiz bir sisteme çok kısa sürede sahip olabilirsin.. Bu partisyona herhangi bir harf ataması yapılmaz.. şimdi senin recovery yapmaya ihtiyacın yok çünkü vistaya hiçbirşey yapmamışsın sadece boot yaparken sorun yaşıyorsun bunun içinde sil baştan yapmak akıllıca bir hareket değil.. eğer elinde DVD yoksa internetten vistabootpro programını indir.. zaten küçük bir boyutu var hemen iner.. xp altında çalıştır.. vistanın yüklü olduğu partisyonu zaten biliyorsun C yada D gibi bir sürücü harfi var.. programdan yeni bir bootmanager ekleyip vistanın yüklü olduğu partisyonu seçiyorsun ve işlem tamam.. recoveryi diyelimki sistem artık stabil çalışmıyor çöktü vesaire bu gibi durumlarda kullanırsın.. daha açıklayıcı olması açısından birde bahsettiğim program ile ilgili resimde ekliyorum...

     vistaya xp kurdum simdi vistayı acamıyorum




  • quote:

    Orjinalden alıntı: Batuist

    notebooklarda EISA gibi bir partisyon açılır. bu partisyona işletim sistemi gerekli bütün driverları ile birlikte yedek olarak saklanır. sisteminde ileride olabilecek bir soruna karşı bu partisyon kullanarak ilk günkü gibi temiz bir sisteme çok kısa sürede sahip olabilirsin.. Bu partisyona herhangi bir harf ataması yapılmaz.. şimdi senin recovery yapmaya ihtiyacın yok çünkü vistaya hiçbirşey yapmamışsın sadece boot yaparken sorun yaşıyorsun bunun içinde sil baştan yapmak akıllıca bir hareket değil.. eğer elinde DVD yoksa internetten vistabootpro programını indir.. zaten küçük bir boyutu var hemen iner.. xp altında çalıştır.. vistanın yüklü olduğu partisyonu zaten biliyorsun C yada D gibi bir sürücü harfi var.. programdan yeni bir bootmanager ekleyip vistanın yüklü olduğu partisyonu seçiyorsun ve işlem tamam.. recoveryi diyelimki sistem artık stabil çalışmıyor çöktü vesaire bu gibi durumlarda kullanırsın.. daha açıklayıcı olması açısından birde bahsettiğim program ile ilgili resimde ekliyorum...

     vistaya xp kurdum simdi vistayı acamıyorum


    arkadasım yardımların için cok tesekkür ederim ci deneyecegim insallah işe yarar saol tekrardan.




  • arkadasım verdigin program yardımıyla bilgisayarımı vistada acabildim yardımın için cok saol fakat simdide bil. acarken f10 tusuna basarak recovery yapamıorum bunun için onerebilecegin bir fikrin warmı???
  • quote:

    Orjinalden alıntı: recepyarmali

    arkadasım verdigin program yardımıyla bilgisayarımı vistada acabildim yardımın için cok saol fakat simdide bil. acarken f10 tusuna basarak recovery yapamıorum bunun için onerebilecegin bir fikrin warmı???

    o bilgisayarın bios özelliklerindendir.. henüz işletim sisteminin kurulum aşamasına gelmeden basmalısın.. yüklediğin hiçbir program işletim sistemi bu özelliği etkileyemez çünkü dediğim gibi biosun özelliğidir.. bu menüye eğer ulaşamıyorsan bios ayarlarını bir kontrol etmeni tavsiye ederim.. ve çok erken basmalısın bu tuşa. genelde notebookunuza ait kullanım klavuzunda detaylı kullanım açıklaması yer alır faydalı olabilir..




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.