Şimdi Ara

Vista üzerine XP Kurmak İsteyenler... Resimli Anlatım.... (14. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
318
Cevap
5
Favori
95.002
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • @hcshcs

    Ben Windows 7 yi henüz kurup denemedim. :(

    Ama senin yerinde olsam 3 sistemide bir birinden bağımsız kurar ve ardından grub4dos ile güzel bir menü yapardım.
    Yani kısaca şöyle yapabilirsin....

    XP kurmak istediğin diski sistemine bağla. Diğer disklerini fişini çek ve XP yi kur. Kurulum bittikten sonra;
    Vistayı kurmak istediğin diski sistemine bağla. Diğer disklerini fişini çek ve Visyayı kur. Kur bittikten sonra,
    Win7 yi kurmak istediğin diski sistemine bağla. Diğer disklerin fişini çek ve Win7 yi kur. Kur bittikten sonra;

    Tüm disklerini sistemine bağla... Artık tüm kurduğun işletim sistemleri bir birinden bağımsız oldu.
    Artık bir çok anakartta hızlı boot menüsü bulunmaktadır. Bilgisayar açılırken bu menüyü açar ve istediğin işletim sistemini başlatabilirsin.
    Hızlı boot menüsün görüntüyleyebileceğimiz bu tuş farklılık göstermektedir. (F12 - F8 veyahut ESC tuşu gibi bir tuş olabilir)

    İyide ben devamlı hızlı boot menüsünü (Quick boot) açmadan karşıma menü gelsin ve benim seçtiğim diskteki işletim sistemi başlasın dersen;
    Onuda grub4dos ile kolaylıkla yapabiliriz... Bu konuda ben sana yardımcı olurum. Tabiki daha önce söylediğim gibi disklerine işletim sistemlerini bağımsız çalışacak bir biçimde ayarlamalısın.

    Sen sistemdeki disklerini çekmeden, üç işletim sistemini ayrı disklere kurmuşsun ama, birinci diskine bir şey olduğunda diğer disklerdeki işletim sistemleri açılmayacak.
    Çünkü kurduğun işletim sistemlerinin boot dosyaları birinci diskten çalışmak üzere ayarlandı.

    Dediğim yöntem kafana yatmaz ise; Vista ve Win7 ni ayarlayıp bu işletim sistemlerini kurduğun disklerin fişini çekip diğer diske XP kurabilrisin.
    Yin hızlı boot menüsünü kullanabileceğin gibi, grub4dos ilede Xp veyahut Vista - Win7 ni başlatabiliriz.

    @manivela
    Bence konuda anlatıldığı gibi ayrı bir bölüme XP ni kurar isen herangi bir sorun yaşamazsın diye düşünüyorum...
    Tabi ben henüz win7 yi hiç kurup denemediğim için yanlış bilgide vermek istemiyorum.
    Lakin bu konuda bir arkadaşımız aynı yöntem ile Win7 üzerine başarılı bir şekilde XP kurup çalıştırmıştı.....




  • @besiktas081

    Acronis Disk Director bir nevi bölümleme programıdır... Yani harddiskinde bölümele işlemleri yapmak veyahut harddiskine low level format atmak için kullanılabilir...
    Anladığım kadarıyla Acronis Disk Director senin sisteminde herangi bir disk bulamamış..

    Ben genelde dos versiyonunu kullanıyorum...
    Bu arada program ile ne yapmak itiyorsun?
  • walla şimdi nerden başlasam bilmiyorumki? aslında anlatmak istemiyordum ama napalım madem sordunuz!! şimdi benim elimde hp pavilion tx 2550 et tablet pc war. tablet pc lerdeki kendine has özellikleri (dokunmadik ekran, ekranın dönmesi vs işte) wistada destekliyor ama xp için tablet pc sürücüsü yok bi çok özelliğinden mahrum kalacam demek. yoksa ben bu wistanın ismini bile çoktan uçurmuştum bu b.sayardan. garanti kapsamından çıkması bile umrumda değildi yani. gerçekten yeryüzünde daha lanet bişe olamaz. bazı günler tablet pc nini özelliklerini kullanmıyorum özellikle nternete bağlanınca bu sırada b.sayarı xp ile başlatmak istiyorum bu yüzden amacım harddiski ikiye bölüp xp kurmak sonra zaten forumda gösterdiğiniz programlar ile bunu yani iki işletim sistemini birlikte kullanmak. harddiskim geldiğinde 2 ye bölünmüştü ama c sürücüsü 224 gb iken d sürücüsü 10 gb civarında oda hp recovery içeriyor yani oaraya zaten dokunmuyorum (bu arada tam bunu yazarken bidaha bakayım dedimde d sürücüsü uçmuş yani recovery yüklü olan kısım görünmüyor:(( neysse ona sonra bakayım bidaha :( şimdi bu allahın belası vistadan kurtulmak için ilk önce forumlarda gösterildiği gibi vistanın içindeki kendi programı kullanmak istedim ama bana werdiği alan sadece 79 mb dı :) sonra harddiskte yer açmam gerektiğini söylediler ve bende bütün filim arşivimi dvd lere yazdım ve tam 124 gb alan boşalttım bi kaç günümü aldı. sonrasında ise bana sadece 179 mb alan werdi gerçekten şaka gibi!!! sonra bende bu partition programlarını denemeye karar werdim. paragon parrtition menegarla başladım yükledim ama tabiki vista uyumluluk problemi yaşadı ve sonra 10.o son sürümü yükledim ondada yüklendi ama program çalışırken hata werdi başlarken yani daha programı kullanamadan hata werdi diyeyim. bende bu sefer acronis disk director suite yükledim. diyorumki allahım daha şu harddiski bile bölemedim acaba şu xp yi yüklesem neer olacak acaba??? acronistede forumda gösterildiği gibi bi boot cd yaptım. sonra b.sayarı bu cd ile başlattım. önüme yukarıda yazdığım hata çıktı yani şu: E000101F4 ACRONİS DİSK DİRECTOR SUİTE HAS NOT FOUAND ANY HARD DİSK DRİVERS!!! sonra korkudan b.sayarı baştan başlatıp cd yi hemen çıkardım tabi. bi sorun yok sanıyodum (şu ana kadar tabi d sürücüsü yani recoveryinin yok olduğunu yeni gördüm) şimdi ne yapacağımı bilmiyorum?? acaba programı silsem recovery yani d sürücüsü geri gelirmi? bu son satırı yazdıktan sonra şimdi programı bidaha çalıştırdım program içerisinde d:recovery görünüyor (resimdeki gibi) ama b.sayarımda görünmüyor. ben hala bu harddiski bölme konusunda karalıyım acaba bu şekilde programı çalıştırım c sürücüsünü ikiye böleyim mi. bi fikir werirseniz çok sevinirim gerçekten!!

     Vista üzerine XP Kurmak İsteyenler... Resimli Anlatım....


     Vista üzerine XP Kurmak İsteyenler... Resimli Anlatım....




  • bu arada programın bilgisayarımdaki tam çalışır görüntüsü işte bu !!!!!1

     Vista üzerine XP Kurmak İsteyenler... Resimli Anlatım....
  • Aslında harddiskinde baya boş bir alan mevcut. Vista sana daha fazla alan ayırman için izin vermeliydi.

    Neyse önce sana tavsiyem sisteminin yedeğini al. Elinde Recovery için cd/dvd bulundur.
    Böyle bir şansın yoksa Acronis True Image veyahut ghost gibi bir program ile sistemini veyahut harddiskinin komple yedeğini harici bir diske alabilirsin.

    Diskinde yeni bir bölüm oluşturup XP kurdun diyelim. Başlangıçta recovery programını açtığın tuş işlevselleğini yitirebilir.
    Nedeni ise bir çok bilgisayarda bu recovery özelliğini çalıştıran veriler harddiske yazılıyor (mbr).
    Sen xp kurduktan sonra xp kendine göre mbr bilgisini düzenlediği için, eski veriler siliniyor ve recovery tuşu işlevselliğini yitirebiliyor.
    Tabi üreticinin ilgili programları ile bu recovery programı çalıştıran tuş tekrar ayarlanabilir...

    Tabi senin bilgisayarını tam olarak bilmediğim için, recovery özelliği için tam net yanıt veremiyorum.
    Eğer riskleri göze alıp bölümleme yapmak istersen acronis disk directoru tavsiye ederim.
    Tabi Vista üzerinden kullanmak, riskleri daha fazla arttırıyor. Vista üzerinden kullanmak istersen, Vistayı güvenli kipte açıp kullanmayı deneyebilirsin.

    Bu arada sistem geri yükleme gibi özellikleri kapatıp eski verileri temizlersen Vista sana daha fazla alan verebilir.
    Disk yönetimini güvenli kipte denemende olumlu sonuç verebilir.

    Ben genelde acronisin dos versiyonlarını kullanırım. Hiren BootCD de benim kullandığım versiyon mevcut. Onda diskin ile ilgili büyük ihtimal bir sorun yaşamazsın...
    Ama sistemini açılmayacağını göze alarak yapmanı öneririm.....

    Umarım herangi bir sorun yaşamazsız dileğimle... Kolay gelsin....




  • ilgilendiğin için gerekten çok teşekkür ederim!! ama çok önemli bi problemime cvp yazmamışsın. yukarıdaki mesajımdada yazmıştım benim d sürücüsü sadece RECOVERY olarak ayrılmıştı ki çok önemli b.sayarı fabrika ayarlarına dönüştürebilmem için gerekli. asıl sorun şuki acronis disc directoru yükledikten sonra bilgisayarıma girince d görünmüyor ama acronis içerisinde görünüyordu. ben bunun için sormuştum acaba acronisi program ekle kaldırdan kaldırırsam d sürücüm geri gelebilirmi diye ama cvp gelmemiş bu konuda bende acronii sildim b.sayardn ama hala geri gelmedi. hatta b.sayarımda görünmediği ama acronis içerisinde göründüğü konusunda 2 resim bırakmıştım yukarıya. yani resmeri bunun için bıraktım zaten. yardımınıza ihtiyacm war!!
  • @besiktas081

    Tabiki önce Acronis Disk Directoru sisteminden kaldırıp, bilgisayarı yeniden başlat.
    Sonuçlara bak. Program ile herangi bir işlem yapmadıysan sorun olacağını düşünmüyorum.

    Kaldırdıktan sonra Recovery bölümün göremiyorsan ilgili bölüm gizlenmiş olabilir.
    Bunu anlamak için;
    Başlat --> Çalıştıra diskmgmt.msc yazıp Entera basarak disk yönetimi aç ve bir resim çekip bizim ile paylaş.
    Bu şekilde sorunu daha iyi anlayabiliriz.

    Kolay gelsin......
  • acronisi silip yeniden başlattıktan sonra bilgisayarım içerisinden girince D: recovery görünmedi. ama disk yönetiminde resimdeki gibi görünüyor. benim dikkat ettiğim 2 şey war birincisi sürücü harfi görünmüyor. bu acronisi silmeden öncede acronis içerisindeyken hp recovery olarak görünüyordu (resmi yukarda) dizin ismi görünmeyen bu harddiskime acaba isim mi wermeliyim. ikincisi ise sağ tıklayınca C: sürücüsünden farklı olarak "Bölümü Etkin Olarak İşaretle" seçeneğinin aktif olarak gözükmesi!! yani bu harddiskin o kısmının şuan atkin olmadığı anlamınamı geliyor? emin olun o seçenek açık halde önümdeyken bile tıklamadan size danışmak istiyorum. kendi başıma bişe yapmak istemiyorum! tekrar çok teşekkür ederim!!

     Vista üzerine XP Kurmak İsteyenler... Resimli Anlatım....




  • @besiktas081

    Ordaki "Bölümü Etkin Olarak İşaretle" tuşuna basıp onaylasaydın, bilgisayarını yeniden başlattığında Vistan açılmayacaktı.
    Windows kullandığımız diskimizdeki bölümlerden yalnız bir tanesi aktif bölüm olarak işaretlenebilir.
    Yani sen o bölümü aktif yaparsan C: bölümü aktif olma özelliğini kaybeder.
    Sadece Windows'un açılması için boot dosyalarının olduğu bölüm aktif yapılmalıdır.

    Neyse o seçenek ile oynama.
    Sorununa gelirsek, gerçekten çok ilginç.
    Partition grafik ekranda görünüyor lakin, diğer üst bölümde görünmüyor...
    İşin ilginç tarafı sağ tıklatınca o seçeneklerin çıkması...

    Senin recovery bu bölüme ulaşabilir ve recovery yapabilirsin diye düşünüyorum.
    Lakin tam bir fikrim yok.
    O sağ menüdeki Özellikler sekmesini açılıyor mu? Ve açılıyorsa onunda bir resimini alabilirmiyim.

    Birde güvenli kipte disk yönetimi açıp bakabilirmisin. Belki arka planda çalışan bir servis yüzünden bu tip sorunlar çıkıyor olabilir....

    Sürücü harfi ve yolu değiştirden sürücü harfi atamayıda deneyebilrisin.
    Ama birimi sil, veyahut biçimlendir seçeneklerini kullanma...




  • sağ tuş ile özelliklere tıklayınca önüme çıkan hata penceresini resim olarak gönderdim. sonra orda belirtildiği gibi disk yönetiminden yenile seçeneğini tıkladım sonra tekrar sağ tuş ile özelliklere girdim yine aynı hata. sonra disk yönetimini belirtildiği gibi kapatıp yeniden açtıım sonra tekrar denedim ve tekrar hata. bütün bu adımların hepsini sürücü harfi ve yolu değiştir seçeneği içinde yaptım ama aynı hata penceresi çıktı karşıma.

     Vista üzerine XP Kurmak İsteyenler... Resimli Anlatım....
  • @besiktas081
    Mesaj attmıştım ama neyse;

    Bir ihtimal bu sorun windowstan kaynaklanıyor olabilir.
    Buda demek oluyorki senin recovery özelliğin sorunsuz çalışabilir.

    Çalışıp çalışmadığını denemek lazım...
    Veyahut partition zarar gördüyse partitionu onarmayı deneyebiliriz.
    Windows üzerinde bu konularda Active Partition Recovery for Windows programı gayet başarılı.
    Onun ile bir deneme yapabiliriz.

    İlgili anlatım vardı ama resimler uçmuş vaziyette.
    http://forum.donanimhaber.com/m_23280095/mpage_1/key_//tm.htm#23280156
  • konuda anlatılan yöntem windows 7 içinde geçerli değilmi yani onun üstünede xp yükleyebilir miyim?
  • @dragonhell

    Konuda anlatılan yöntem kısmen win7 içinde geçerlidir. Lakin win7 kurulduğunda diskte önyükleme dosyaları için ayrı bir bölüm oluşturup, bu bölümü gizliyor. Bu nedenle ufak tefek sorunlar yaşanması muhtemel.
    Xp kurulumundan sonra EasyBCD programıyla anlatıldığı gibi boot menüsünü oluşturabilirsin. Eğer herangi bir sorun yaşarsan Win7 dvd si ile onarım yapıp, EasyBCD ile boot menüsüne XP yi ekleyebilrsin...
    Kolay gelsin.....
  • ÇOK SAOL
  • teşekkür
  • Arkadaşlar ben de 64bit Vista var ve pc min üzerine 32bit XP kurmak istiyorum. hard diskim C ve D den oluşuyordu xp kurmak için de sizin anlattınıgınız gibi C den 30 Gb böldüm
    ve hiç bir sorun olmadan yaptım. Xp sp2 cd mi taktım CD ' den Önyükleme için bir tuşa basın yazısı cıkıyor basıyorum ve tam yükleme bitecek zaman bana

    resimdeki gibi bir hata veriyor. Bunu nasıl düzeltebilirim yarıdım edermısınız lütfen

     Vista üzerine XP Kurmak İsteyenler... Resimli Anlatım....
  • @Vagi.

    Bios ayarlarını gözden geçir... Biosdaki Ahci modunu IDE ye getirip tekrar dene!
    Olmaz ise biraz araştırma yap..

    http://support.microsoft.com/kb/324103

    http://www.google.com.tr/#hl=tr&safe=active&q=xp+kur+s%C4%B1ras%C4%B1nda+0x0000007B&meta=&aq=f&aqi=&aql=&oq=&gs_rfai=&fp=3065f78ce215f24d

    Sonucu yazmayı unutma, kolay gelsin....




  • @blue_life

    İlgin için çok teşekkür ederim. Senin dediğin gibi googlede biraz araştırınca sorunumu çözdüm. Kısaca anlatayım ; benim Biosumdan kaynaklanıyormuş
    xp cd sini yüklemeden Biosta Advanced e girip installed o/s : deki vista yı xp ye çevirince rahatça Xp yi pc me kurabildim...
  • Resim sorunu nedeniyle konu güncellenmiştir. (Eski bir konu. Sadece resimler düzenlendi!)
  • Aynı yöntemi Win 7 ile XP için de uygulayabiliriz değil mi ?
  • 
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.