Şimdi Ara

Viewsonic ( Oyuncu ) Px701 4K Projeksiyon (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
59
Cevap
6
Favori
4.697
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Cihaz bugün geldi. Salonda yaklaşık 3 metre genişliğinde duvara yansıttım. Almadan önce beklentimi biraz düşük tutmuşum. Görüntü kalitesi ve detay seviyesini çok beğendim.Evdekiler de çok beğendi. Bütçemi baya aştığı için beğenmesem cihazı iadeye yollamayı düşünüyordum. Fakat ilk testlerden edindiğim izlenime göre geri iade etmeyi düşünmüyorum. Vakit az olduğu için renk kalibrasyonu yapamadım. Ama müsait bir zamanda onu da deneyeceğim.Daha da iyi olacaktır.

    Odada biraz düzenleme,perde,askı aparatı vs işlerini halledince inceleme olarak paylaşabilirim.


    Beğenmediğim yönleri de var. En önemlisi öndeki lensin tozlanmasını engelleyecek bir kapak olmaması.


    İkincisi de çok düşük parlaklıklarda görüntü biraz silik geldi ama içeriyi daha fazla karartarak ve renk ayarlarını kısık parlaklığa göre tekrar düzenleyerek deneyemedim zaman müsait olmadığından. Tahminlerime göre o ayarları yapınca kısık parlaklıkta da iyi olacaktır.



    Gürültü olarak rahatsız edecek seviyede bir fan sesi yok.



    Almayı düşünenler için yansıtılacak alanın genişliği en azından 2.40 olmasında fayda var. 3 metre civarı olursa daha iyi. Daha da geniş duvara yansıtılsa o genişliğe de net görüntü verecek kalitede. Ben odamda kullanacağım için 2.60 genişlikte stor perde düşünüyorum.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fxmaster -- 24 Kasım 2021; 19:34:8 >




  • Perde geldi.


    Montaj yaptırmak için 4 5 tane perdeci gezdim ya yapmak istemediler ya da çok ileri bir tarihe müsait olursak yaparız dediler. En son bir tane perdeci içerde elemanlar olduğu halde eleman yok deyince canım sıkıldı biraz sohbet ettikten sonra sordum kaç tane yere sordum niye kimse yapmak istemiyor diye. Adam dedi "abi yanlış anlama alacağı en fazla 200 lira para onun için kimse eleman yollamaz". 250 lira teklif ettim. Kabul etmedi.

    Mecburen biraz montaj videosu izleyip dübel vida falan alıp kendim montajı yaptım.Biraz yordu.


    2.60 genişliğindeki perdeye yansıtınca görüntü kalitesi daha da arttı. Sınav haftası olduğundan bir film vs yansıtıp uzun uzadıya izleyemedim. Ama test videolarını izledim görüntüyü çok beğendiğimi ve uzun zamandır bukadar büyük ekranda bu kadar net ve detaylı görüntüler izlemediğimi söyleyebilirim.


    İleride karşılaşacağım olumsuzluklar olurmu bilenmiyorum ama şimdilik gözlemim bir olumsuzluk,arıza vb olmazsa bu cihazın 9090 lirayı son kuruşuna kadar hakettiği yönünde.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fxmaster -- 29 Kasım 2021; 22:39:24 >




  • fxmaster F kullanıcısına yanıt
    Merhaba nasıl bir perdr aldınız. Performansından memnun musunuz?
  • Perdeyi perde.com dan aldım. En uygun fiyat oradaydı. Başka perde denemediğim için kıyaslama yapamam. Ama genel anlamda memnunum.Alttaki çıtayı iyi gerdirememişler orda az potluk var. Ama yükseklik 2 metre sipariş ettim. Aşağı doğru indirince ağırlığıyla potluk belirsiz hale geliyor. 2.64x2 metrelik bir perde. Beyaz renk yüzeyi var,arkası siyah kumaş kaplı.

  • Şimdi 20-40 cm duvara askı aparatı araştırıyorum.

    Onu da hallettikten sonra medya oynatıcı düşünebilirim.

    Ek olarak cihazda toz filtresi malesef yok.

  • Tavana montaj yaptım ve bir süredir izliyorum. Tavana montaj sonrası perdede ışık yansıması oldu.Projeksiyon yerdeyken böyle bir sorun yoktu.

  • 701 4k cihazım var ve test için açtım,yaklaşık 10 saat kullandım, geri iade etmeme 5 gün kaldı, almak isteyen olur ise sıfır gibi cihaz, 10500 tl ye vereceğim, Amazon com tr garantili..ilgilenen arkadaşlar mesaj atsın.
  • fxmaster F kullanıcısına yanıt
    Böyle gölgelenmeden mi bahsediyorsunuz bendede var çok rahatsız edici sebebini anlamadım.

    Viewsonic ( Oyuncu ) Px701 4K Projeksiyon
  • Fotoğrafta daha belirgin çıkmış ama bu kadar belirgin değil sahne sahne yoğunluk değişiyor.
  • Fotoğrafta belli olmuyor. Bu sorun anladığım kadarıyla demir tozlu perdelerde var.

  • fxmaster F kullanıcısına yanıt
    İşaretlediğim alandan bahsediyorum ışık yayılması gibi

    Viewsonic ( Oyuncu ) Px701 4K Projeksiyon
  • swerkan kullanıcısına yanıt

    Hayır. Böyle birşey kesinlikle yok bende. Söylediğim durum ışığın yansıma açısı nedeniyle perdenin parlaması. Perde kaynaklı veya açı kaynaklı bir durum. Sizin gösterdiğiniz resimde görüntüleme alanının dışında ışık sızması var.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fxmaster -- 8 Ocak 2022; 20:18:46 >
  • fxmaster F kullanıcısına yanıt
    Peki bu ayar kaynaklımı yoksa cihaz kaynaklı bir sorunmu?
  • swerkan kullanıcısına yanıt

    Tüm ayarları fabrika ayarlarına sıfırlayıp fişi çekip birkaç dk bekledikten sonra tekrar çalıştırıp deneyin bence.

    Bir de

    https://www.avsforum.com/threads/tk800m-non-expert-gaming-general-use-review.3095244/#post-58662798


    Yukarıdaki linkte veya aynı cihazı kullananları bulabileceğiniz başka bir yerde sorun.

  • swerkan kullanıcısına yanıt

    Büyük ihtimalle cihazınız arızalı. Böyle bir görüntü hiç bir projeksiyonda kabul edilemez. En ucuz çin malı projeksiyonlarda bile. Servise başvurun derim.

  • ULYSES kullanıcısına yanıt
    İade şansım var ama o fiyata aynı projeksiyonu almam imkansız. 1 aylık cihazı servise vermek istemedim ama başka şansım yok gibi duruyor.
  • ULYSES kullanıcısına yanıt

    Merhaba ürünü servise verdim. Projeksiyonu Amazondan almıştım bu arada benq tk800m alet 3300 saat kullanılmış çıktı. Amazon merdiven altı firmanın yapmayağı kazığı attı ekonomik ömrü dolmuş ürünü bana satmış resmen.Tabiki çözüme yanaşmıyor iade et diyor ama aletin fiyatı ikiye katladı.Servisten çözüm bulabilirsem buraya yazarım yoksa bir dahada projeksiyon alamam bu fiyatlarla.

  • swerkan kullanıcısına yanıt

    Ürünün satıcısı amazon mu? Amazonda satış yapan başka firmalar da var çünkü. Amazon satıcıysa çözüm bulmak zorundalar. Hatta çözmezlerse amazon global'e yazın direk. Para iadesi kabul etmeyeceğinizi, sorunsuz ürün istediğinizi söyleyin. Yasaya göre öncelikle sorunsuz ürün vermekle yükümlüler. Hatta aynı ürün üretimden kalktığı durumda güncel muadili verilir. Para iadesi siz istemedikçe yapılamaz.

  • ULYSES kullanıcısına yanıt
    Evet amazon satıcılı aldım. Kesinlikle çözüm odaklı yaklaşmıyorlar. Sadece iade seçeneği sunuyorlar. Tüketici hakem heyetinden değişim kararı çıkarabiliyorsam ordan ilerleyeceğim muhtemelen.Başka fikri olan varsa paylaşırsa sevinirim.
  • Geçen hafta ben de bu cihazdan aldım. Mi Box, Bilgisayar ve DSmart çıkışlarını bağladım. DSmart'ta insanlar mavi gözüküyor. Şirinler gibi. Fakat, kırmızı tonlarının mavi tonları şeklinde gözükmesi Mi Box ve Bilgisayarda yok. Başına böyle bir şey gelen var mı? DSmart'ın çıkışını TV'de ve BenQ projeksiyonda denedim. Onlarda normal gözüküyor.

  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.