Şimdi Ara

Video Player Yazmak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
31
Cevap
0
Favori
1.211
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Ben sıfırdan bi video player yazmak istiyorum.
    Video player çalıştıran bir program değil!
    Video playerin kendisini yazmak istiyorum..
    İcine de codec vs eklemek istiyorum..
    Yani mesela vlc player'da çalıştırılamayan ve codec'ini ekleyemediğim bir video türünü, kendi yazılımıma codecini ekleyerek çalıştırmak istiyorum... Bununla ilgili bi fikriniz var mı? Nasıl yapılabilir, nereden örnek bulunabilir.? İnternette günlerce araştırdım ama bulamadım.. Hep mevcut bir video player'i çalıştıracak yazılım dersleri var, Bu işlerden çok iyi anlayan birisi değilim, el yordamıyla baka baka araştırarak yazacam, kendi kendime direkt bunu yapamam, bir örnek bir yapım videosu vs birşeyler bulmaya çalışıyorum ama bulamıyorum.
    Bi fikriniz var mi bana yardımcı olur musunuz?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • VLC player'ın kaynak kodlarını inceleyerek başlayabilirsin. decode ve gösterim kısmı C, GUI'si Qt ile yazılmış. Kodları isteğe göre düzenleyerek, yeni codec yazarak VLC klonu fakat yeni bir video player üretebilirsin.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Teşekkürler, bu söylediklerinle herşeyi bir anda çözdüm diyemem ama önce dediklerini yapmayı öğrenip sırayla gitmeye çalışacam, takıldığım yerde tekrar sorarım, eyvallah, tekrardan teşekkürler.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • PM göndermişsin fakat yanıtlayamam cunku DH tarafından engelliyim.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Video player mı yazacaksın yoksa codec mi?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hem video player hem de codec
    Aslına bakarsanız Elecard Avc Player programının birebir aynısını yapmam lazım,
    işin aslı şu ki işyerinde lisans sorunları nedeniyle bu Elecard programını kullanamıyoruz, ücretli versiyonunu da aldıramıyoruz,
    yani yazılım bana ait olacak şekilde, bu elecard programının birebir aynı işleve sahip olanını yazmam lazım, tüm codecleri ile birlikte.
    Şekil estetik vs hiçbirşey önemli değil kuru bi çerçevesi olsa da olur, önemli olan Elecard'ın çalıştırdığı codecleri çalıştırsın, kimse bana lisans problemi çılartamasın yeter. Yazılım tüm hakları ile bana ait olsun yeter..
    Video Player Yazmak

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • niye elecard neticede elecarddan daha kapsamlı bir sürü player var avc çözen yani ne özelliği var ki kaldıki elecardın directshow filtrelerini de biliyorum internette de eskiden vardı codeckiev.ua da ordan da kursan standart playerlarla iş görür öyle ahım şahım bir özelliği yok bence çokta iyi değil ayrıca playerı bir daha yazmak zaman kaybından başka birşey değil
  • Gökşen PASLI G kullanıcısına yanıt
    Hocam güvenlik kamera görüntüleri ile ilgili gördüğüm en gelişmiş oynatıcı elecard. Her türlü güvenlik kamera görüntüsünü oynatabiliyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Gökşen PASLI G kullanıcısına yanıt
    Bir de asıl problem lisans sorunu! Lisanssız ürün kullanamıyorum, lisanslı elecard çok pahalı, o yüzden benim elecard ayarında bir program yazmam lazım, ama bu işten çok anlamıyorum, bu güne kadar en fazla dosya açma kapama, kısayol vs. tarzı basit visual uygulamalarından öteye geçmedim, gerekirse aylarca uğraşacam o playeri yazmayı öğreneceğim, başka alternatifim yok.
    yeter ki bi örnek, yol vs bulayım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • birkaç örnek görüntü varsa bakardım hepsini oynatır diye birşey yok ama illaki onu kullanacaksan elecardın codecleri var internette codeckiev.ua da onları indir standart media playerlarla da oynatırsın
  • Elecard gibi kapalı kaynak yazılımlarla o iş olmaz.
    https://www.ispyconnect.com/about.aspx
    Açık kaynaklı güvenlik kamera yazılımı. Ben olsam bununla devam ederdim.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Tuğkan-0153

    Elecard gibi kapalı kaynak yazılımlarla o iş olmaz.
    https://www.ispyconnect.com/about.aspx
    Açık kaynaklı güvenlik kamera yazılımı. Ben olsam bununla devam ederdim.
    Bunu yükleyip inceleyeceğim ama Bu güvenlik kamerası canlı izleme kaydetme yazılımı gibi sanırım.
    Diğer dışarıdan aldığım farklı farklı güvenlik kamera görüntülerini ya da değişik formatlardaki .dav, .avi, .264, .xyz ... gibi cins videoları oynatabilir bir player işlevi de görüyor mu acaba?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Gökşen PASLI

    birkaç örnek görüntü varsa bakardım hepsini oynatır diye birşey yok ama illaki onu kullanacaksan elecardın codecleri var internette codeckiev.ua da onları indir standart media playerlarla da oynatırsın
    Haklısın. Elecard'ın belki de 10tane farklı codec paketi var, hepsini kullanıyorum normalde,
    Fakat bu codeclerin çoğu kendi player' i için, diğer playerlar için kullanılabilir olanları olsa da bunlar diğer playerları bir elecard seviyesine çıkarmaya yetmiyor malesef.
    .....
    Tamam örnek olarak birkaç cins video formatları getireyim müsait bir zamanda



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cimbomluekiz -- 15 Ekim 2019; 3:35:16 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • cimbomluekiz C kullanıcısına yanıt
    iSpy 'ın sayfasını inceledin mi? 5-6 farklı open-source paket kullanılarak oluşturulmuş diyor ve o paketlerden biri ffmpeg.
    ffmpeg'in desteklemediği format yok gibi birşey. dolayısıyla iSpy da destekliyordur. geçenlerde Youtube'dan indirdiğim bir video 4K'ydı, benim 1080p ekranda oynatamadım. 2012 model macOS 7 kullanan Mac'imdeki ffmpeg ile onu 1080p veya 720p'ye downscale yaparım dedim şu komutu girdim:

    ffmpeg -i 4K-Video.mkv scale=2160:1080 1080p-Video.mkv

    Yapamadı cunku ffmpeg sürümüm eskiydi. Bu kadar temel işlemde dahi uğraştım. Gördüğün gibi, cok temel bir video işlemi için dahi uğraşmak gerekiyor.

    Devamını getireyim işlemi nasıl halletiğimi de ileteyim:

    2160p'den 1080p'ye downscale yapan ffmpeg'in benim 2012 macOS sürümüm için hazır binary'si yoktu. Benim Mac'te ffmpeg-3.0 vardı ve işlem ffmpeg-4 istiyordı. Bir video işlemi için koskoca OS terfi edilmez dolayısıyla ffmpeg-4'ü sıfırdan, kaynak kodlarından inşa ettim. Bu tür video format programları makina hızında çalışması gerektiği için C ile yazılır. ffmpeg tümüyle C bazı kısımlar Assembly ile yazılmış, C++ kodu dahi yok. Böyle birşeyin binary'sini yapmak için C derleyic ve geliştirme ortamının da eksiksiz olması gerekli. Benim ortamda bunlar vardı ve sorunsuz ffmpeg binary'sini yaptım ve o binary ile yukardaki downscale komutunu girdim ve komut çalıştı, videom 1080p'ye indirgendi. videoyu açtığımda hakkaten de 1080p'ye indirgenmişti fakat, videoyu 360p veya 480p
    gibi düşük grid üzerinden downscale yapmıştı, oluşan ve oluşan video 1080p çözünürlükte fakat 360p gibi düşük kalitede birşeydi.

    Araştırdım, komut satırına -c:v libx264 -crf 20 -preset slow seceneği eklemek gerekiyormuş. Ekledim bu sefer bilgisayarda libx264 kütüphanesi yok dedi calışmadı. benim OS için libx264 binary'si artık yapmadıkları için gittim kaynağından yeni bir tane binary yaptım. Sonunda 4K videoyu 1080p'ye dönüştürebildim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tuğkan-0153 -- 15 Ekim 2019; 11:58:8 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • Neler yapmışsın öyle azizim,,
    Yok ben böyle bilgili değilim bu konularda.. Bi örnek bir rehber arkadaş yön vermeli bana, kendi başıma bu işlemlere giremem..
    Yani çok araştırma yapmam lazım. O yüzden buradayım ama umudumu kaybediyorum yavaş yavaş.
    Ispy programını yanımda birkaç cins türde video getirince deneyip bilgi vereceğim, sizinle de paylaşacağım o videoları siz de bi göz atarsınız yardımcı olursunuz belki.
    ***
    Şimdi bu dediğin program ücretsiz mi? Yasal olarak bu programı istediğim yere yükleyip kullanabilecek miyim yani??

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam tekrar rahatsız ediyorum ama yeniden aynı konu ile ilgili bir yardım isteyecem.
    Şimdi bu Elecard'ın demo sürümü bilgisayara yüklü, bilgisayarda da yönetici parola korumalı olduğu için Crack programı çalıştırılamıyor,
    Bu Elecard'ı program kullanmadan, yönetici parolasını bilmediğimiz halde Crack'li yapma imkanımız var mı inceler misiniz rica etsem.
    Hani bazı programlarda , kayıtlı olduğu klasöre birkaç dosyayı kopyala yapıştır yapıp Crack yapılıyor ya, elimizde full yüklü program olan bilgisayar da var mesela, oradaki klasör içinden alıp öyle birşey mümkün mü? Direkt tüm klasörü kopyala yapıştır yapınca olmuyor yalnız..
    Elimizde Crack programından alınan serial 'de var
    Ya da programın dosyalarını Wordpad ile açıp oraya ekstra serial key Vs index girerek birşeyler yapılabilir mi acaba? Yardımcı olur musunuz lütfen?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cimbomluekiz -- 22 Şubat 2020; 3:0:9 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Github gir bir sürü aık kaynak video plqyer var. Nasıl ve ne ile yapmış görürsün

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • dosyaların kopyalanması yetmeyebilir registrye serialin girilmesi de gerekebilir kısıtlı kullanıcı oturum açtıysa HKLM e yazamaz eğer elecardın seriali buraya yazılıyorsa ona bişey yapamasın yönetici şifresini bilmen lazım
  • yönetici parolası olmadan crack'li program kurulur mu hiç? parolayı bil ve öyle dene.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.