Şimdi Ara

Victor g451 vs Asus X550JK 8GB

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
1.789
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar bu iki bilgisayardan birini almayı düşünüyorum. Victor kullananlar mümkünse g451 hakkında görüşlerini iletebilirlerse sevinirim bir de bu makinayı almak istersek nereden alacağız? Daha iyi olduğunu düşündüğünüz muadilleri varsa eğer bu iki bilgisayardan farklı, fikirlerinizi de belirtmeniz dileğiyle, ilginiz için teşekkür ederim.



  • g451 kullanıyorum.imzamdan ulaşabileceğin ana konu vs. birçok konuda memnuniyetimi yazıyorum.bakabilirsin.

    ek olarak aklına takılan birşey varsa sor.



    dip not:az sonra trollümüz gelecek, ve parçası yok diyecek.şunu şuraya bırakayım
  • İkisi Arasında Asus u almanı öneriririm kardeşim.Piyasada markası Asus olan bir f/p ürünü dururken victor alman biraz mantıksız olur bence Asus X550JK al ve keyfine bak kardeşim.
  • iLGİNİZ İÇİN TEŞEKKÜRLER
  • Asus'un ekranı 1366x768 ise bir düşünmek lazım. Rakibi Full HD. ekran önemli değilse Asus alınabilir şıklığı için.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sakın victora bulaşma doğru düzgün servisi bile yok cihaza bir şey olsa elinde kalır Asus daha iyi sıkıntı olmaz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: make me happy

    g451 kullanıyorum.imzamdan ulaşabileceğin ana konu vs. birçok konuda memnuniyetimi yazıyorum.bakabilirsin.

    ek olarak aklına takılan birşey varsa sor.



    dip not:az sonra trollümüz gelecek, ve parçası yok diyecek.şunu şuraya bırakayım

    Ve troll düstü :)

    Asus X550JK ile Victor G451 arasındaki farklar

    a. X550JK da ekran 1366x768 ve anladigim kadariyla düsük parlaklık ve kontrast oranlarına sahip. Victor'da ekran 1920x1080 Full HD IPS ekran yani normal bir TN ekrana göre görüş açısı, renk skalası ve renk doygunlugu daha tatmin edici. Bazi kullanıcılar için IPS ekran candır ve tercih sebebi olması için yeterlidir.

    b. Ancak ekran parlak, mat değil ancak bu bir dezavantaj mı avantaj mı bilmiyorum. Ben parlak ekran kullanıcısıyım, renklerin canlılığı ve sanki bir cam arkasından izliyormus hissi verebilmesi yonunden parlak ekranı seviyorum (hatta mat filmde kullandım ama renkler soluk oldugu icin cikardim, o sırada sirkette bir G451 demosu yapıyorduk. Eger ilgili arkadaslar bu basliga denk gelirler ise dogrulayabilirler) Sanırım bu belirttigim sebepten dolayı hemen hemen tüm LED TV üreticileri de parlak panel kullanıyorlar. Arkana ışık almadığın sürece fark etmiyor sadece biri ekran parlak mı "hocam cok parlıyor mu" diye sordugunda gozum panele takılıp "parlıyor mu ki bu simdi" diye dusunerek konsantrasyonum bozuluyor :)

    c. Bunun haricinde Victor da işlemci değiştirilebilir yapıda ve %20 daha az enerji harciyor (muhtemelen daha az da ısınacaktır) Asus un islemcisi anakart üzerine çakılı ve değiştirilemez tabii bazı arkadaşlar neden değiştireceğim ki diye düşünüyor ve bu noktayı önemsemiyor. Konuyu okuyan arkadaşlardan önemli olduğunu düşünenler olabilir zira ben ileride uygun fiyata bir i7 de takmak isterim bulursam. Daha önceki notebooklarımda yaptim, gayet de iyi oluyor islemci güncellemesi, tabii eğer yapılabiliyor ise.

    d. Victor da mSATA SSD yuvası var ama Asus ta yok bu da kolayca SSD teknolojisini üzerindeki disk varken de kullanmanı sağlıyor tabii eğer SSD teknolojisine geçmeyi düsünüyorsan. Su anda kampanya var 99$+KDV ye 240GB SSD alınabiliyor. 1-2 sene içerisinde SSD fiyatları daha da gerilediğinde SSD ye sorunsuzca geçebilirsiniz.

    e. Asus'un adaptörü sanırım tümleşik tam olarak ne demek bilmiyorum. Bu noktayı araştırmanızda fayda olabilir. HDD ten ses gelme ve nVIDIA sürücülerinin de kurulmaması sık rastlanan hatalardan ama belki bir cozumu vardır. Genelde Windows 8.1 kurularak hallediyorlar anladigim kadariyla. Victor da hem Windows 7 hem de Windows 8 sürücüleri kutu icerisinden cikiyor.

    Boyle yazinca hep Victor'u övüyorsun diyorlar ama takdiri ve yine dogrulamaları size bırakıyorum yani eksik, yanlis yazdigim birsey var ise duzeltin lutfen. Burası forum, forumun anlamı genel olarak bir konunun çeşitli yönlerden aydınlatılması için bir topluluk önünde, sohbet havasında tartışılmasıdır. Ben de bunu yapmaya calisiyorum.

    Asus un ilgili modelinin zayif oldugunu ve GTX 850M in hakkını verdigini dusunmuyorum ki Asus un da icinde oldugu hemen hemen tüm markalar GTX 850M'i Full HD ekran ile satışa sunmaktadırlar çünkü doğru olan da bu.




  • @TeknoÖneriler  Victor g451 vs Asus X550JK 8GB

    @Victor Gaming Machine basit insanları tahmin etmek kolay adam yorumları bile okumadan ctrl+v yapmış.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kozmic Blues -- 2 Kasım 2014; 13:57:29 >




  • Asus kullanan Asus'u Victor kullanan Victor'u övüp tavsiye edecek sana. fhd,hd ekran, marka, işlemci farkı vs önceliğin neyse ona göre karar ver.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: STMUS

    Asus kullanan Asus'u Victor kullanan Victor'u övüp tavsiye edecek sana. fhd,hd ekran, marka, işlemci farkı vs önceliğin neyse ona göre karar ver.

    tabii ki de öyle olacak.çünkü ben asus u kullanmadım.victor u kullandım.niye asus hakkında atıp tutayım? ben servisi çok kötü parçası yok dedim mi hiç asus hakkında?
  • Araştırdığım kadarıyla victorların fan sesi yüksekmiş kulananlar genelde öyle yazmışlar hatta "elektrik süpürgesi gibi" çalışıyor diyerek abartılı bir benzetme de yapanlar da var. Beni, bir de victor un servis ağının yaygın olmaması korkutuyor özellikle alındıktan sonra ilgi alaka nasıl acaba?
  • İnciİzmir kullanıcısına yanıt
    o kadar da değil ya


    günlük kullanımda zaten sessiz oyunlarda da normal bence.ben genelde turbo fan kullanmadan oynuyorum oyun aşırı sıcaklık olmadı.eğer turbo fanı açarsanız bayağı ses çıkıyor ama onun dışında normal bence.

    bence sayısal değerlere baksanız çok da fark olmadığını görürsünüz.max load da bir tık fazla ses çıkıyor ama çok da farketmez.oyunda bütün makineler ses çıkarıyor
    http://www.notebookcheck.net/Review-Clevo-W650SJ-Schenker-M504-Barebones-Notebook.114329.0.html
    http://www.notebookcheck.net/MSI-GE70-Apache-Notebook-Review.116844.0.html



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kozmic Blues -- 6 Aralık 2014; 15:34:50 >




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.