Şimdi Ara

VGA Kablo Seçimi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
3.788
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar,
    Monitörün Vga kablosunun boyu yeni oda yerleşimime uymadığı için uzatmak istiyorum. Fakat sandığımdan daha zor bir işmiş bu:)
    İlk önce Teknosadan 20tl'ye beyaz renkli 3Metrelik Hama marka kablo aldım, 19inch monitörümü 1440*900 pikselde çalıştırdı fakat görüntü kalitesi çok kötüydü, fare ve iconlar gölgeliydi. Daha sonra onu iade ettim ve bugün Electroworld'den şu kabloyu aldım;
    http://www.sanalmarketim.com/urun/055d04b54116d2f4028ddbf093bac336/S-LINK-SLX-173-3M-Altin-Uclu-Erkek/Erkek-VGA-Kablo
    Mağazada denetmiştim, görüntü kalitesi iyiydi. Fakat ben eve geldiğimde gördüm ki monitörümü 1440*900'da çalıştıramıyor. Monitör çönürlüğün sınırlar dışında olduğunu söylüyor. Acaba sorun nedir nedersiniz? Çift monitör kullanıyorum, diğer monitördede aynı sorun oluşuyor..

    Şimdiden teşekkür ederim..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fatal1ty89 -- 27 Şubat 2011; 21:06:25 >







  • Bu kablolar bildiğim kadarıyla uçları birebir bağlı olmuyor yani eksik uç var elinizde bir multimetre varsa karşılıklı uçları kontol edin birebir bağlı mı? Diğer aldığınız üründe eksik uç yoktu ama görüntü parazitten dolayı bozuluyordu sanırım. VGA kabloda kablo uzunluğu arttıkça görüntü kalitesi bozuluyor. Bu bozulmayı önlemek için görüntüyü güçlendiren arabirim var sanırım. (Projeksiyon cihazlarında dahili olarak buluyor)
  • Henuz multimetre ile denemedim ama asil deiger kabloda eksik uc vardi. Simdikinde tum uclar tam. Bunu giip degistirecegim ne almami onerirsiniz?
  • Uçlar dışarıdan tam gözükebilir ama içinden bağlı olmuyor multimetre ile bakmak lazım. Diğerinde bir iki pin eksik olması önemli değil. Orjinal kablosunda da eksik pin vardır zaten( 9 nolu pin boştur) . Alırken uçların birebir bağlı olup olmadığını sorun.
  • Son aldigim slinki monitorun driverini kurarak 1440*900 e calistirdim. Fakat yine birinci kablo gibi goruntu bulanik. Pinlere baktim 3tanesi degmior birbirine. Orjinal kabloda hepsi baglantili. Derdimi nasil anlaticam magaza gorevlilerine bilmiyorum;) multimetre ile dolasacagim bu gidisle;)
    Tesekkur ederim.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.