Şimdi Ara

VERİ KURTARMA FİRMASI VE BAŞIMA GELENLER...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
830
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba Arkadaşlar,

    Konuyu doğru yeremi açtım bilmiyorum.

    Özetle;

    Arızalanan bir DVR diskimi Mecidiyeköy'de bulunan Radian Veri kurtarmaya firmasına bıraktım. Burada firma yetkilisine diski teslim ederken veriler kurtarması mümkün olması durumunda, ücretini onaylamazsam, herhangi bir teknik servis ücreti alınıp alınmayacagını sordum ve ilgili kişi herhangi bir ücret talep etmediklerini belirtti.

    Bende disk üzerindeki bütün verilere ihtiyacım olmadığını, ( Tahmini 3 aylık görüntü kaydı mevcut ) Sadece disk bozulmadan önceki son 1 haftalık görüntüye ihtiyacım olduğunu belirttim. Onlarda okeylediler.

    Daha sonra firma sahibi oldugunu düşündügüm şahıs beni arayarak, görüntülerin kurtarılabildigini fakat teyit etmek amacıyla DVR cihazına ihtiyaç olduğunu belirtti.

    Bu arada veri kurtarma ücretinde anlaştık kendisi ile. DVR cihazınıda kendisine bıraktım.

    2 gün sonra beni arayarak herşeyin hazır oldugunu söyledi. O gün akşam firmaya ugradım.

    Yaptıgım kontroller üzerine asıl ihtiyacım olan görüntüler dışında alakasız tarihlere ait başka görüntüler kurtarıldıgını gördüm.

    Kendisine bu şekilde bu veriyi kabul etmeyecegimi bana son 1 haftalık görüntülerin lazım oldugunu belirttim.

    O'da birebir kurtarma yaptıklarını, Disk üzerindeki görüntülerin kendisini ilgilendirmedigini bozuk olan disk üzerinde ne var ise yeni diske aktardıklarını söyledi.

    Hatta görüntüleri bana göstermemesi gerektigini, Kendisi bana yardımcı olmak amacıyla görüntüleri teyit ettirdiği gibi şeyler saçmaladı.(Sanki görüntüleri teyit etmeden ücreti ödeyip diski oradan alarak çıkmamı bekliyor :) )

    Tabi ben bunu kabul etmeyince tartışma çıktı. Ben bu görüntülere ücret ödemeyecegimi belirttim. Bozuk diskimi ve DVR cihazımı iade istedim.

    Sonuç olarak; bu kişi bozuk diskimi ve DVR cihazımı işçilik ücreti adı altında gasp etmiş durumdadır. Ve bu ürünleri bana geri iade etmemektedir.


    Konuyu mümkün olduğunca sade anlatmaya çalıştım.

    Hukuki olarak izlemem gereken süreç hakkında bilgisi olan arkadaşlardan yardım bekliyorum.

    Teşekkürler.







  • Aslında şu anda polise gitseniz mantıklı gibi. Adam bildiğiniz size ait olan ürünü gasp etmiş durumdalar. Bence bu yolu bir deneyin. Tabi Türkiye'de polis ne kadar görevini yapar muamma.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aslında durumu Polis'in ne kadar umursayacagını konusunda güvenim olmadığı için en başta buraya yazma ihtiyacı hissettim... :(
  • %% 100 haklisin.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam şahsi fikrimi söyleyeyim bu veri kurtarma işi hiç bir garantisi olmayan iştir. Neyi kurtaracağını bilemezsin. Adam senle kurtarma üzerine anlaşmış ve kurtarabildiğini kurtarmış. Sen ay yok bunu değil bunu istiyordum deme şansına çok da sahip değilsin gibi geldi bana

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Adam hakli.

    Senin isine yarayip yaramadigi farketmez diskten veri kurtariksin diye vermissin onlarda bunlari kurtarabilmis.

    Pasa pasa odemiyorsan paralarini onlarda senin cihazini el koyar adam kendi hakki olani aliyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu işler sakat tanıdğın falan yoksa hiç bulaşmamak en iyisi. İşin içine kargo dvr cihazı bir de ne kurtaracağını bilemeyenler çıkınca tam bir felaket olmuş. Polise gitsende tutanak tutup yollarlar. Soğuk suyu içmeye başlayabilirsin. Türkiyede gasp hırsızlık suç değil.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Senin o özellikle aradığın son 2 haftalık görüntünün hdd üzerinde olduğuna emin misin?
  • Yorumlar için teşekkür ederim.

    Adam veriyi kurtarmış gerisi onu bağlamaz diyen arkadaşlara hitaben;

    En başta bu şekilde anlaşılmış olsa, Yani 1 haftalık videoya ihtiyacım var gerisi önemli degil dedim. onlarda okeylediler.

    Fakat bana belirtselerdi, biz size birebir diski kurtarırız. Gerisi bizi bağlamaz diye, Bende o riski alıp almayacagıma karar verirdim.


    Bu yaşamış olduğum olayın esnaflık anlayışına sığmadıgını düşünüyorum. Disk ve DVR cihazı umrumda degil fakat yapılan hareket insanın zoruna gidiyor.

    Bir daha mümkün oldukça merdiven altı tabir edilen dükkanlarla iş yapmayacagım...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vampire181 -- 13 Şubat 2018; 12:6:3 >
  • Kesinlikle eminim hocam.
    Şansıma makina bozlulmadan 2 saat önce görüntüleri teyit ettim ama böyle birşeyin başıma gelecegini tahmin etmedigim için yedek almamıştım. :(
  • vampire181 kullanıcısına yanıt
    hdd nin esas zarar gören kısmı sonlara doğru olan bölümü demek ki. sen başta anlaşırken benim işime yaramayan bölüm yok ise para vermem dediysen ve adamlar bunu kabul ettilerse ki kabul etmeleri de enteresan, çünkü bu gibi firmalar ne kurtarırlarsa ona bakarlar.
  • Veri kurtarma işinde bilmediğiniz noktalar var sanırım ki bazı arkadaşlar " sonlara doğru bozuk kısım" falan demiş.

    Veri kurtarma firmaları sektörel bozuk kısımları pek sallamazlar. laboratuar ortamında bozuk diski parçalar farklı cihazlarla verileri içinden alıp yeni diske aktarırlar.

    Fakat,

    Kurtarma yapıldığında karşı taraftan görsel sonuçlar üzerinden onay alınması şarttır. Burada firma biraz çakallığa yatmış. Belli ki farklı bir cihazın kartını takıp kurtarmayı yazılımsal olarak denemiş ve bu kadarını alabilmiş.

    size tavsiyem disk eğer bir şekilde elinize geçersehttp://verikurtarma.com/ firmasıyla iletişime geçin. Ben daha kurtaramadıkları bilgi veya bu şekilde çamura yattıklarına şahit olmadım ki büyük firmalarla çalışıyorlar.




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.