Şimdi Ara

Vankyo Leisure 495W - İnceleme ve kullanım bilgilerim (Ev) (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
91
Cevap
7
Favori
11.947
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Bu cihaz.ile. Wanbo X1 max arasinda kaldim
    Bakalım biraz daha araştıracağım
  • cihazı satın aldım, teslim aldım, kurulumunu yaptım. ben de fikirlerimi söyleyeyim.


    öncelikle hayatımda ilk defa projeksiyon kullanıyorum. evde 65 inç samsung 4k tv' m var.


    cihazı çalıştırdığım zaman fan sesine inanamadım. aynı odada sürekli en güçlü ayarda biri elektrik süpürgesi ile temizlik yapıyor durumu var. zaten direkt dedim, ben bu şekilde kafayı yerim, hemen iade edeyim diye.


    aletin görüntüsünü kurcalayayım dedim. konu sahibi arkadaşın da dediği gibi, ince ayar yapmak gerekiyor, yerden belli miktarda yüksekte bulunması gerekiyor, duvarın tam karşısında durması gerekiyor, görüntüyü dik açıyla mı vermesi gerekiyor, o konuda araştırma yapacağım, şu anda mecburen dik açıyla veriyorum ama tavan askısı aldığımda onun testlerini yaparım.


    ürünü mecburen şu anda katlanır merdivenin tepesine koydum :) evde o kadar yüksek ve dengeli başka bir şey yoktu :) su terazisi ile yatay ve dikey ayarlama yaptım, projeksiyondan ince ayarlama yaptım. alete mi box 4k bağladım. Logitech z5500 vardı, optikten onu da bağladım. fan sesi tamamen gitmedi ama nispeten azaldı, duyulmamaya başladı. ses birden kesildiğinde sessiz bir ortam olduğunda direkt gümbür gümbür geliyor tabi. o konuyu bir şekilde çözmek şart bence uzun kullanımda. hepsiburadadan bir kullanıcı, aletin içini açıp fanı başka bir şeyle değiştirdim ses minimuma indi demiş ama buna cesaret edebilecek olan var mı bilemedim :)


    gelelim görüntüsüne. görüntüsü gerçekten beni şok etti. görüntü ince ayar yapınca çok çok iyi. ciddi geniş bir duvarım var, duvarı tamamen kapladı, görüntü bu kadar büyük olmasına rağmen, en ufak bir pikselleşme belirtisi yok, bu konuda cidden çok başarılı alet. youtube daki 4k belgesel videoları tam bir görsel şölen oluyor.


    Netflix 4k, disney plus, amazon prime, kodi den 1080p bir sürü mkv denedim, hiçbirisinde problem yaşamadım.


    iptv vardı, uygulama ile iptv den bir kaç maç izledim, onda da bir problem yaşamadım.


    ps4 bağladım alete, çok fazla oyun deneyemedim ama lag algılamadım.


    kısaca özetlemek gerekirse;


    olumlu özellikler;


    - fiyatı,

    - görüntü kalitesi,

    - güzel bir perde ile geliyor, ben kullanmadım sadece test ettim, duvarla arasında görüntü kalitesi anlamında fark görmedim, zaten perdeyi takınca boyut olarak ona bağlı kalıyorsun, ben şu anda perdenin 2,5 katı büyüklükte izliyorum,

    - usb bağlantısından bir çok dosya oynatabilmesi


    olumsuz özellikler;


    - torrentten video indirmiyorsanız, usb girişleri sizin için pek bir şey ifade etmeyecek,

    - kablolu olarak usb ye android ya da iOS cihaz bağlayıp kullanabilirsiniz ama sanki aletin gücünü tam kapasitesi ile kullanmıyor olursunuz sanki,

    - fan sesi gerçekten olağanüstü yüksek,

    - tek hdmi girişi olması büyük sıkıntı,

    - standart projeksiyon 4 lü bağlantı noktası yerine, sadece tripod bağlantı noktasına sahip, bu seçenekleri oldukça daraltıyor ve pahalı hale getiriyor,

    - alete mi box tarzı bir şey bağlayarak kullanmanız bence zorunlu.


    uzun uzun yazmaya çalıştım, umarım kafasında soru işareti olan kişilere bir faydası dokunur.


    konu sahibi @bilgin_yener ' e aleti almama vesile olduğu için teşekkür ederim. aleti zaten görüp beğenmiştim ancak youtube daki 2 video dışında gerçek kullanıcı yorumu pek yoktu, araştırma yaparken bu konu denk geldi ve kararım kesinleşti. almak isteyen ve mi box - appe tv türü bir şey bağlarım diye düşünen kimse kaçırmasın bence. sadece telefonla kablosuz ya da kablolu bağlantı yaparım diye düşünenleri tam tatmin etmeyebilir. herkese iyi eğlenceler.





  • renzokuken kullanıcısına yanıt

    Çok güzel gözlemlemiş ve dile getiröişsiniz. Cihaz projeksiyonlara giriş yapmak için çok iyi bir seçenek... Görüntü inanılmaz iyi (Fiyatına göre) Konfor ve kalite anlamında eksikleri var tabiki... İyi eğlenceler, İyi forumlar

  • çok teşekkürler, şimdi bana 20 metrelik bir hdmi kablo ve 3 lü hdmi çoklayıcısı lazım. bir süre, çoklayıcının görüntü kalitesinde olumsuz etkisi olup olmayacağına bakacağım.


    bu konuda tecrübesi olanlar, bilgi verirse çok sevinirim.

  • renzokuken kullanıcısına yanıt
    Bir çok cihaz 5 metreden daha uzun hdmi kablosunu desteklemiyor. Takınca siyah ekran alırsanız kablo bozuk sanmayın! Baseus galiba çok kaliteli hdmi çoklayıcısı amazonda vardı 250-300 tl gibi bir fiyata n11 vs de satılan 90-15 tl arası kumandalı cihazlarda görüntü kaybı çok fazla oluyormuş. Ben girmedim o işe! 5 metre 4k destekli kaliteli kablo aldım amazondan ve dişi den dişiye ara uzatma aparatı aldım. Ps5 tv ye giren kablosunu çıkartıp 5metre kabloma aparat ile bağlıyorum işim bitince söküyorum. Tv ye geri bağlıyorum. Diğer cihazlarda denemedim isterseniz 5metre için mibox4k kutu tv plus 4k kutu ve digitürk uydu cihazlarında deneyebilirim. Ben sadece ps5 yansıtıyorum. Diğerlerini miboxla çözdüğüm için mi boz projeksiyonun yanında hep
  • bilgin_yener kullanıcısına yanıt

    ben Dikdörtgen bir salonun tam ortasına koyup, kısa olan kenara yansıtma yapıyorum. Logitech z5500 var bir de, onun da kontrol paneli, kısa kenarda olduğu için önce 20 metre optik ses kablosu ile halledeyim konuyu dedim, ama projeksiyonu tavana asabilirsem, yanına bir şey koyamayacağım. bu nedenle her türlü bağlantı kaynağı (mi box, ps4, xboxone) salonun kısa kenarında kalmak durumunda.


    eski usul, tv altındaki tv sehpasına konulan görüntü kaynaklarını düşünün, bende de durum o, sadece tv yerine projeksiyon cihazı var. bunun için en mantıklı yol uzun hdmi. hepsiburada da bir kaç tane 20 metre ve üzeri kablo satan satıcı var, ürünün yorumları hep iyi. ama tabi bu vankyo kablo seçer mi bilemedim :)

  • Kabloyu amazon kendi satıcısı yada hepsiburada gibi yerlerden alırsanız en azından kutuyu güzel açarsanız iade etme şansınız olur. Projeksiyonu almadan önce günlerce nereye koyacağımızı düşünüp aldık. Şimdi İyiki almışız diyoruz
  • renzokuken kullanıcısına yanıt

    iyi günler, mesajınızda optik kabloyla ses sistemine bağladığınızı yazmışsınız optik ses çıkışı var mı cihazın? nasıl bağladınız?

  • kuzukurt K kullanıcısına yanıt
    Vankyo 495w modelinde yok şimdi baktım.
  • kuzukurt K kullanıcısına yanıt
    Selam,

    Projeksiyonda yok, projeksiyona bağladığım "mi box s 4k" aletini optik kablo ile ses sistemine bağladım. Mi box için sordu iseniz, özel bir aparat var, onu kullanmak gerekiyor. Sorduğunuz o ise, fotosunu eklerim.
  • İçinden perdesi cikiyor dyorlar nasil bisey is gorurmu evdeki duvarim saten alci değil.Tirtikli duvar.eski tip sıva.Alci değil yani.Ben perdesini merak ettim.
  • ltrg kullanıcısına yanıt
    Bildigin polyester karışımlı kumas 6 delikten kanca ile duvara yapıştırılıyor. Ben bakip tekrar kutuya koydum bence işe yaramaz
  • ltrg kullanıcısına yanıt
    Perdenin özelliği
    Üzerine vuran ışığı soğutmadan en parlak şekilde yansıtmak görüntü oluşturmak, pürüzsüz yüzeyi ile tam performans alırsın en iyisi perde ile ama sök tak korumak zor çocuklu evde
  • bilgin_yener kullanıcısına yanıt

    Korumasina korurumda perdesi is görüyor ise ne gerek var 2.bir perde almaya.


    Valla cok araştırıyorum eyvallah burdaki yorumlarda fena değil.


    Ama Wanbo x1 Max - Byintek K16 Pro - Havit pj202 Son olarakda bu model arasinda kaldim.Cok git gel yapiyorum henuz karar veremedim gercekden.


    Birde bunun lumen değeri nedir ? hicbir yerde göremedim




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ltrg -- 25 Mart 2023; 11:13:51 >
  • ltrg kullanıcısına yanıt

    Lümen konusunda emindeğilim oyuncaakhobi web sitesine bir bakın yada kutusuna bakayım ama yazmıyordu. ancak gün içinde kesinlikle kullanamazsınız. ancak akşam tadından yenmiyor.! karar sizin bir çok kişiye almasını önerdim iade edenler oldu. İş şans işi. ben ps5 ve netfliks prime video ile kullanıyorum çok ama çok memnunum 3000 tl lık cihaz müthiş bence.!

  • renzokuken kullanıcısına yanıt

    bende mi tv stick 4k kullanıyorum ama netflixten 5.1 ses alamıyorum ses sistemim ve tv atmos desteklemediği için. siz netflixten 5.1 ses alabiliyor musunuz?

  • kuzukurt K kullanıcısına yanıt

    tv, ses sisteminize mi bağlı?


    ben mi box ile 5.1 ses alabiliyorum, mi box dan optik kablo ile direkt ses sistemine bağlantı ile.

  • 2 metre mesafeden ortalama kac cm görüntü alabilirim.Odada fazla alan yok duvarda o bakimdan soruyorum
  • renzokuken kullanıcısına yanıt

    malesef tv stickte harici ses çıkışı olmuyor. mi tv stick 4k tv ye bağlı hdmi dan tv de optikle ses sistemine bağlı. sanırım tv çok yeni olmadığından dts ses alamadım netflixten. sorunu şu şekilde çözdüm, mi tv sticiki alfais 4365 hdmi ayırıcıya taktım optik kablo ile ses sistemine bağladım şimdi netflix ve amazondan 5.1 dolby ses alabiliyorum.

  • ltrg kullanıcısına yanıt

    2900 e Wanbo X1 max buldum bende siz hangisini aldınız..

  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.