Şimdi Ara

VAN Jandarma Asayiş Komutanlığı'na Gidenler Buraya (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
54
Cevap
0
Favori
37.137
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Kardeş banada Van İl Jandarma çıktı .Elazığ KTM ye gitmeden Vana gidibilirmiyim ve 1-2 gün sonra gitsem ne olur. Manisa dayım. Ne uçak nede otobüs bileti bulamıyorum.
  • Nasıl bi yer arkadaşlar Van Jandarma Asayiş Komutanlığı?
    Yorumlayacak arkadaş varmı acaba?
    Kısa dönem gdiyorum hayırlısıyla inşallah..
  • Çarşamba günü gidecek olan arkadaşlar bende İzmirden uçakla Van a ancak çarşabma gününe yer bulabildim. Yalnız hürriyet gazetesinin altta verdiğim haberinde ancak 1-2 gün geç kalınabilecek deniyor. Biz 3 gün geç gidiyoz. Sorun yaşamayalım.

    Hürriyet gazetesi haberi:

    Bilet bulamayıp 1-2 gün geciken askere ceza yok
    10 Aralık 2008
    Üniversite mezunu olup da askerliğini yedek subay ya da kısa dönem er olarak yapacak yükümlülerin görev yerleri bugün açıklanacak.

    Yükümlüler, en geç pazar akşamına kadar görev yerlerine teslim olmak zorundalar. Ancak, bayram nedeniyle ulaşım araçlarında bilet bulmanın zorluğu yükümlüleri sıkıntıya soktu. Genelkurmay yetkililerinden alınan bilgiye göre, önceki uygulamalarda olduğu gibi bu yıl böylesi sorunla karşılaşanlar, "makul süreyi" aşmadıkları sürece sadece, geç geldikleri gün kadar geç terhis edilecekler. Makul süreyi, "1-2 gün" diye açıklayan yetkililer, böylesi gecikme yapanlara ayrıca bir ceza verilmeyeceğini bildirdiler. Aynı yetkililer, konuyla ilgili nihai kararın ise ASAL tarafından verileceğini ve bunun da bayramdan sonra hemen sonra belli olacağını söylediler.




  • quote:

    Orjinalden alıntı: serkangsk

    Nasıl bi yer arkadaşlar Van Jandarma Asayiş Komutanlığı?
    Yorumlayacak arkadaş varmı acaba?
    Kısa dönem gdiyorum hayırlısıyla inşallah..



    arkadaslar Bir Bilgi Verirseniz Seviniriz
  • çok garip bi yere gidiyoruz helade bilen gören yok oraları.
  • bende Van Asayiş Jandarma Komutanlığına gidiorum
    uçuş yarın kısmetse.. bilet bulamadım daha öncesine...

    hazirana doğru görüşürüz donanımhaber
    dualarınız eksik etmeyin
  • en üst komutanınızın van hakkari şırnaktan sorumlu korgenaral olduğu şehrin içinde bir yer
    şehir ufak olduğu için jandarma alayınada piyade alayınada yakın kışlar çok çetin geçer yemekler güzeldir herhalde çünkü korgeneral var
  • sorusu olan varsa pm atabilir
  • arkadaslar ben van asayiş jandarmada 1985/1 olarak askerlıgımı yaptım..inanın gıdebılcegınız en güzel yer güneydoguda...mukemmel bır yer hele göl manzarası enfes.. gıdenlere hayırlı teskereler...ben karagah bölügündeydim..eger karargah bolugune dusen olursa gidince bölük komutanına fevzi yuzbasıya selam söyleyin...
  • van ve hakkarideki birliklere düşenler elazığ ktm ye uğramadan direk uçakla van a gelebilirler.Hava alanından sizi alıp Van ktm ye götürüyorlar.van il jandarma ve 6.hudut alayı vs aynı gün(van il merkezdekiler...),diğer yerlere konvoy tarihlerine göre sevkediyorlar.van j.asyş kor.k .lığı doğuda gidebileceğiniz en iyi yerdir.Kolordu komutanlığının idari merkezini oluşturur.(hacıbekir kışlası)Asker sayısı çok fazla değildir.kritik görevi itibariyle son derece seçme askerler bulunur.Van gölü ve kalesini uzaktanda olsa görebilrsiniz.Eğitim ve spor yok denecek kadar azdı..Tüm Subay,astsb,erbaş ve erlere aynı menü çıkardı bu açıdan yemekleri iyiydi.van da fena bir şehir değil
  • bende Vana gidiorum
    nerdensin?
  • vana düştük VAN İL J. K.LIĞI
  • anlatır heralde birileri soralım ?

    öncelikle bu asayiş olayı nedir ? dağ bayır mı dolaşırız naparız ?

    dağıtımdan sonra sınıra falan yollarlar mı napar bu adamlar ?

    nası bi yerdir, komutanlar nasıldır mesela ?
  • asayiş ile van il jandarma aynı yerler değilmidir kimse yoqmu buralardan bilgi verse bize cok iyi olur
  • Ayrı yerler asayişle il jandarma ikisinden bağımsız ayrı yerler bi ay eğitim alırsınız tören eğitimi ağırlıklı bi ay sonra yaptığınız işe mesleğinize göre yine bulunduğunuz yerin bünyesinde veya yakın yerlerde dağıtım olursunuz öyle dağa bayıra çıkmazsınız rahat olun
  • ahh jandarma asayiş komutanlığı ahhh.

    bu kıta önceden diyarbakır'da idi. bizim zamanımızda Van'a taşınacak diyorlardı, demek taşınmışlar.

    baya oldu be askerlik biteli de 76/4 10 seneyi aşmış.

    şimdiden hayırlı teskereler
  • Arkadaşlar ilk olarak söyliim askerliğimi kısa dönem olarak 2009 yılında burada yaptım. ilk olarak insan tedirgin oluyor tabi nasıl bir yer diye ama türkiyedeki bütün kışlaları illaki görmedim ama yinede Türkiye'de düşüp askerliğinizi yapabilceğiniz en güzel kışla. Bir kere dışarda 1 öğünü 25 lira para veripte yiyemiyeceğiniz kalitede, temizlikte, lezzetle yemekler çıkar. aynı dönem arkadaşlarım batıdaki kışlalarda hergün kapuska patlıcan yerken, biz çipura balık, ızgara et, köfte, beşamel soslu sosyetik yemekler yerdik. inanılmaz tatlılar ve kasa kasa muzlar artardı yiyemezdik. Bu kışlada yemekleri ilk Kolordu komutanı tadar beğenmezse askere yedirmez. İsmi Asayiş ama öyle dağ bayır gezme olayı yok tamamen geri hizmet bir kışla. savaş çıksa savaşa en son giden kışla olur herhalde. bu kışlanın önemi Karargah ve KTM olması. diğer bölükler muhafız ulaştırma bakım onarım levazım muhabere.... Benim zamanımdamı öyle denk geldi bilmiyorum ama herkez söyler sanki bu kışlaya seçilmiş askerleri yolluyorlar. koca kışlada bir tane yamuk adam bulamazsınız. ne kadar efendi ve kültürlü asker varsa sanki buraya yolluyorlar. bütün bölükler birbirini tanır ve çok güzel bir dostluk ortamı vardır. hatta haftasonları bölükler arası futbol voleybol maçları oynanır çok makara ortamlar olur. Van çarşısıda fena sayılmaz. aradığınız herşeyi kolayca bulursunuz ve Van gayet güvenli bir yerdir... Terhis belgemi alıp uçağa bindiğim gün okadar duygulandımki. Jandarma Asayiş kolordu komutanlığı her zaman yuvam olarak kalacak.




  • merhaba arkadaşlar bende bilecik 9. jandarma alay komutanlığımda askerliğimi yaptım resepsiyonist seçildim usta birliği için de van 8. jandarma asayiş kolordu komutanlığı çıktı. Nasıl bir yerdir, güvenli mi rahat mı biraz bilgi verebilirseniz çok sevinirim ben haftaya perşembe birliğimde olacağım başka gidecek arkadaşlar varsa haberleşelim.
  • fgburak'a

    Jandarma Asayiş Komutanlığı Diyarbakır'da iken görev yaptım. Yemeklerde Kurmay Başkanının tatması ayrı bir konu; tüm rütbeliler de aynı yemekten yiyiyorlardı, onun için kaliteli ve temiz yemek çıkıyordu. Diyarbakır'da bir çok tatlı çeşidi ile meşhur burmalı kadayıf tatlısı bile vermişlerdi, muz bir kaç kere çıkmıştı bizde ama meyve eksik olmazdı. sabah kahvaltıda kek verirlerdi bayılırdım o keke yaaa... kısaca yemekler 10 numara idi.
    Giyim, kuşam, yataklar diğer birliklere göre iyi derecede idi.

    Bilmiyorum Van'da durum nedir ama; Karargah (1997-98 yılında) bizde 400 kişi kadar idi, op. zamanında yarıdan çoğu göreve giderdi. Tezkere'me 15 gün kala van, yüksekova, hakkari, şırnak görevlerine gittim.

    Anlatacak çok şeyin yanında; Güneydoğu'da askerlik yapılacak en kral yer bana göre.
  • Arkadaşlar acemi birliğim hatay serin yol usta birliğim van asayiş kolordu komutanlığı çıktı kısa dönem er olarak. Sanırım çok da korkulduğu gibi değil van tavsiyeleriniz nedir acaba
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.