Şimdi Ara

Vampire the Masquerade Bloodlines Türkçe Yama Çalışması [AnimusProjesi.com]

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
126
Cevap
26
Favori
38.513
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
46 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Vampire the Masquerade Bloodlines Türkçe Yama Çalışması [AnimusProjesi.com]


    Merhaba Arkadaşlar,

    Batman AK projesi gibi yine defalarca başlanıp bitirilemeyen bir projeyi bitirmeye geliyoruz.

    Öncelikle, bu proje tamamen şu anda devam eden projelerimizden bağımsız bir ekip tarafından yapılacak, bu proje için ayrı ekip kuracağız. Katılmak isteyenler sitemizden başvurabilir.
    İkincisi, özellikle ikinci oyunun duyurulmasından sonra bu projeyi yapmamız için özel mesaj yoluyla çok talep geldi ve serinin hayranları tarafından aynı DOS2'de olduğu gibi proje ortasında maddi olarak sorun yaşamayacağımız konusunda da söz aldık.

    Bu proje diğerlerinden biraz farklı olacak o yüzden birkaç noktadan bahsetmek istiyoruz:

    -Çeviri 2. oyunun çıkışına (Mart 2020) yetişecek.
    -Ön siparişler bir ay sonra açılacak ve 5 dolar ücreti olacak.
    -Yama ilerlemesini sadece ön sipariş veren kişiler anlık olarak sitemizden giriş yaparak görebilecekler, bunun dışında kimseye aylık rapor yayınlanmayacak.
    -Çeviri sıfırdan yapılacak, daha önce yapılmış yarım çeviriler üzerinden gidilmeyecek.
    -Yama bilgisayar konsolları dahil her türlü içeriği kapsayıp oyunu yüzde yüz Türkçe yapacak ve yamanın fontları bütün Türkçe karakterleri içerecek. Daha önceki denemelerde olduğu gibi yarım yamalak bir iş yapmayıp kusursuz bir yama ortaya çıkarmayı amaçlayacağız.
    -Türkçe yama Unofficial Patch ile uyumlu olacak.

    Bir efsaneyi daha 15 yıl sonra da olsa Türkçe'ye kazandırmanın mutluluğuyla, herkese iyi oyunlar.

    Haziran 2019:
    Heyecanla beklenen Vampire the Masqeurade Bloodlines Türkçe yamasından güzel haberler var.

    Oyunun 479.278 kelimelik diyalog dosyalarının tamamının çevirisi bitmek üzere. Ardından diğer metinlere (menüler, bilgisayarlar vs.) geçeceğiz.

    Ayrıca ön siparişlerimiz 25 TL’den açıldı. Ön sipariş verenler oyunun Alfa (Sadece ekran yazıları), Beta (tamamen çevrilmiş ama test edilmemiş) ve tam sürümüne sahip olacaklar.
    Bununla birlikte 20 TL’lik abonelerimiz her ay oyunun 6 ana bölümününün iki tanesindeki diyalogların tamamını indirip oyunu dizi şeklinde çevrildikçe oynayabilecekler.

    15 yıl boyunca defalarca başlanıp iptal edilmiş bir projeyi daha nihayete erdirmeye geliyoruz.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AnimusProjesi -- 17 Haziran 2019; 14:18:15 >







  • Gerçekten bu çeviri tam bir fiyasko oldu. Biz arkadaşlarımızla sırf bu oyun için abone olduk üstelik bir görevliyede sorduk "yama 100 de 100 gözüküyorbu hafta çıkacakmı" diye aslında çok basit bir cevabı varmış "hayır" ama görevli arkdaş bunu demek yerine ucu açık cevapları tercih etti!:) abone olduk netice şu 2 ay geçti halen dogru dürüst açıklama yok her sorana aylık açıklama yaptık sitede var diyor proje yöneticisi arkdaş. 2 aydır rapor yayınlıyorlar yama yerine! hep aynı şeyler yazıyor. Ayrıca yama ile ilgili bilgi almak isteyen insanlara bu projenin yöneticisi olan arkadaşın üslubu hiç hoş değil. Dalga geçer gibi ya tek kelimelik cevap yazıyor yada "biz uğraşıyoruz didiniyoruz" tarzı açıklamalar yaparak üstü kapalı darlamayın bizi demeye getiriyor yada en bayatını söylüyorum rapor var sitede diyor yav varda hiç bir halt yazıdıgı yok orada. Bu oyunu bekleyen insanlar sitenizde çeviri durumunda 100 de 100 yazıdıgı için abone oluyor arkadaşım. Biraz abonelerinizi kaile alırsanız iyi olur çünkü bu çevirideki eleştirilerde sizler haksızsınız... Kimse sizden bir mucize beklemiyor. Emek verdiğiniz işin karşılıgınıda veriyorlar. Yani insanların soru sormalarından rahatsızlık duymanızı gerektiren hiçbirşey yok hiç hemde.. tek yapmanız gereken daha tatmin edici açıklamalar yapmak.

    Bu arada üsteki arkdaş yazmış 15 sene olmuş teknik sıkıntılar olabilir. Buna aklı başında olan kimsenin bir diyeceği yok zaten.Sorun şuki bu çeviri ile yeterince uğraşılmadıgı kanısı hakim ve insanların doğru DÜRÜST bilgilendirilmesi gerekir. Yani benim şahsi fikrim eğer yamada böyle bir aksalık varsa halledilene kadar künyede 100 de 100 yazmasın mesala veya yazıyorsada teknik büyük bir sıkıntı oldugu ve çıkış tarihinin belirsiz oldugu eklensin! bunu abone olduktan sonra öğrenmeyelim.
    Merhabalar, konuyla ilgili Çeviri ekibini oluşturmaya başladık, bu proje için ayrı bir ekip ayıracağımızı belirtmiştik.
    Aynı zamanda bu projede çevirmen olarak görev almak isteyen, Yabancı Dil konusunda kendisine güvenen ve ekip çalışmasına uyumlu arkadaşlar, erkam@animusprojesi.com adresine mail atabilirler.

    Yakında proje ile ilgili gerekli bilgiyi abonelerimiz ile paylaşacağız.

    Ayrıca, Vampire the Masquerade Bloodlines 2’nin Türkçe İmza Kampanyası Konumuzda oldukça iyi geri dönüşler alıyoruz, 600 Üzerinde kişi oy verdi. Son günlerde Epic Store'da büyük indirimler ile birlikte oyunun ön sipariş fiyatı oldukça düştü. Bu sebeple türkiye'de oyuna oldukça talep var, sizlerinde oylamada vereceğiniz destek ile birlikte oyunun resmi dil seçeneği kazanacağını düşünüyoruz!
    aslında ben olaya şöyle baktım hocam: on beş yıl önce piyasaya çıkmış, nispeten ağır bir dili olan bir oyun için bir sürü insan bir araya gelip bir çaba ortaya koyuyorlar, bu çabanın karşılığı içindi benim "sudan ucuz" söylemim.

    sektörel bazda ise kendimce türkçe olarak piyasaya sürülen oyunları, satın almak suretiyle destekliyorum. varsa başka bir yolu paylaşın da elimden geldiği kadar bir şeyler yapayım, daha da minnettar olsun "oyun sektörü" bana.
  • Hayırlı olsun
  • Ne kadar bir çeviri yükü var acaba. Kelime, satır vs olarak. Ona göre 2020 Mart ayına yetişecek cümlesini iyi veya kötüye yoralım.
  • Hocam temsili olarak bi alın atar mısınız öpmek istiyorum da..Güne verdiğim puanı birden 10'a çıkardınız. Haftaya direkt elime para geçer geçmez ön siparişi vereceğim. Allah razı olsun sizden
  • 2 duyrulmuşken remaster gelse süper olur şu oyuna. Aşırı buglu oyun o nedenle söylüyorum.
  • En son Unofficial Patch ve SweetFX ile 1080p çözünürlükte sorunsuz olarak oynanabiliyor.
  • AnimusProjesi kullanıcısına yanıt
    Adam gibi yapsalar da bizi uğraştırmasalar unofi patchle falan. Gerçi bunu skyrimi adama benzetmek için bu da lazım bu lazım diyerek 100 küsür modu üşenmeden kuran benim söylemem ayrı bir ironi ama :D Şimdiden kolay gelsin.
  • Diğer yamalarınız da olduğu gibi bu oyunun yamasını da belli bir süre sonra ücretsiz yayımlayacak mısınız ? Teşekkürler...
  • Hayırlı olsun şimdiden
  • çok yerinde bir girişim. beş dolar bu çeviri için sudan ucuz. başarılar...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sonunda beklediğim konu açılmış.İkinci oyun çıkmadan ilk oyunu Türkçe olarak deneyimlemek güzel olacak.Ön siparişler açıldığında burada olacağım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • işte yıllardır beklediğim haber nihayet geldi.Allah ne muradınız varsa versin ön sipariş de veririm aylık ücrette yeter ki yama çıksın
  • Bir de bişey soracağım, şimdi önümüzdeki ay 5 doları ödediğimizde yama çıktığında sahip olabilecek miyiz? Yoksa ek bir ücret mi ödeyeceğiz? Ek ücret ödeyeceksek ne kadar bazında olur bu? Bir de dolar yerine TL gönderemez miyiz yerel bir iban numarasına? Yani dolar nasıl gönderilecek bilmiyorum farklı bir şey mi var yoksa 5 dolara tekabül eden miktarı mı yollayacağız o konu hakkında bilgilendirirseniz sevinirim. Teşekkürler, iyi çalışmalar
  • Bu gözler ön siparişle çeviri yapıldığınıda gördü dur bakalım daha neler görecek.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: istanbulls1926

    Bir de bişey soracağım, şimdi önümüzdeki ay 5 doları ödediğimizde yama çıktığında sahip olabilecek miyiz? Yoksa ek bir ücret mi ödeyeceğiz? Ek ücret ödeyeceksek ne kadar bazında olur bu? Bir de dolar yerine TL gönderemez miyiz yerel bir iban numarasına? Yani dolar nasıl gönderilecek bilmiyorum farklı bir şey mi var yoksa 5 dolara tekabül eden miktarı mı yollayacağız o konu hakkında bilgilendirirseniz sevinirim. Teşekkürler, iyi çalışmalar
    Sen istiyor yama o zaman verecek dolar
    ben siteye üyeyim aylık ücret kredi kartımdan otomatik kesiliyor.kartın ödemesi geldiğinde sen TL olarak ödüyorsun banka yatırdığın miktardan dolar kısmını da alıyor. İnternet bankacılığı kullanıyorsan zaten tüm işlemlerini ayrıntılı olarak görürsün.




  • Kolay gelsin.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: OR-Bİ

    Sen istiyor yama o zaman verecek dolar
    ben siteye üyeyim aylık ücret kredi kartımdan otomatik kesiliyor.kartın ödemesi geldiğinde sen TL olarak ödüyorsun banka yatırdığın miktardan dolar kısmını da alıyor. İnternet bankacılığı kullanıyorsan zaten tüm işlemlerini ayrıntılı olarak görürsün.

    Alıntıları Göster
    Tabi ki ücreti ne ise ödeyeceğim fakat burada bir soruma cevap vermemişsin hocam. Ödeme kısmında verdiğin bilgi için teşekkürler :)

    Anlaşılabilir olması için sıralayım :D

    Soru 1: Dedim ki, sadece 5 dolar ödeyerek mi bu yamaya sahip olacağız, yoksa ek bir ücret ödeyecek miyiz

    Soru 2: 5 doları verdikten sonra an ve an takip edebilecek miyiz, yoksa sitenin normal sistemi gibi her ay mı 5 dolar ödeyeceğiz. Bence her ay abonelik tarzı bi para verilmeyecek gibi duruyor çünkü ön sipariş demek oyuna çıkmadan sahip olmak demek. Bilgiler kısmında demişki 5 dolar ödeyerek ön sipariş verebilirsiniz. Burada her ay gibi bir bilgi verilmemiş. He, aylık abonelik tarzda bir şeyse ona göre bi yol da çizeriz artık. Ona göre bi bütçe oluştururum. Bu oyunu seviyorum, çocukluğumdan beri biliyorum fakat hiç oynamak nasip olmadı. Maddi ve manevi anlamda destek olacağımın sözünü vermiştim zaten. Öyle de olacak durumum ne zaman müsait olursa o zaman destek olacağım. Önümüzdeki ay ön siparişler varmış belki ben ön siparişi 2-3 ay sonrasında alacağım bunu bilemiyorum yani durum gösterecek.

    Soru 3: Ek ücret ödeyeceksek bu ne kadar olur?




  • Sonunda çevirinin sonuçlanacagına inandığımız bir ekip el attı.
  • Hala neden destek çıkmaya devam etmemin bir göstergesi bu tarz çeviriler, grup neye el atsa hakkı ile çıkartıyor ve bir süre sonra bunu herkese parasız sunuyor.

    Durumu el veren köstek olacağına destek olsun daha onca çevrilmeyi bekleyen oyunu türkçe oynama şansına kavuşsun..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: istanbulls1926

    Tabi ki ücreti ne ise ödeyeceğim fakat burada bir soruma cevap vermemişsin hocam. Ödeme kısmında verdiğin bilgi için teşekkürler :)

    Anlaşılabilir olması için sıralayım :D

    Soru 1: Dedim ki, sadece 5 dolar ödeyerek mi bu yamaya sahip olacağız, yoksa ek bir ücret ödeyecek miyiz

    Soru 2: 5 doları verdikten sonra an ve an takip edebilecek miyiz, yoksa sitenin normal sistemi gibi her ay mı 5 dolar ödeyeceğiz. Bence her ay abonelik tarzı bi para verilmeyecek gibi duruyor çünkü ön sipariş demek oyuna çıkmadan sahip olmak demek. Bilgiler kısmında demişki 5 dolar ödeyerek ön sipariş verebilirsiniz. Burada her ay gibi bir bilgi verilmemiş. He, aylık abonelik tarzda bir şeyse ona göre bi yol da çizeriz artık. Ona göre bi bütçe oluştururum. Bu oyunu seviyorum, çocukluğumdan beri biliyorum fakat hiç oynamak nasip olmadı. Maddi ve manevi anlamda destek olacağımın sözünü vermiştim zaten. Öyle de olacak durumum ne zaman müsait olursa o zaman destek olacağım. Önümüzdeki ay ön siparişler varmış belki ben ön siparişi 2-3 ay sonrasında alacağım bunu bilemiyorum yani durum gösterecek.

    Soru 3: Ek ücret ödeyeceksek bu ne kadar olur?

    Alıntıları Göster
    anladığım kadarıyla tek seferlik ödeme ile yama alınacak abonelik sistemi bu oyunda geçerli değil.Geçerli olsaydı ön sipariş ile 5 dolar istemezlerdi.Yamanın durumu ücreti ödeyenler için artık nasıl bir plan izlenirse haftalık veya günlük olarak sitede yayınlanır




  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.