Şimdi Ara

Valve, SteamOS İşletim Sistemini Duyurdu! (3. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
66
Cevap
0
Favori
1.174
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Steam Os konsollarla yarışmaya çalışacak ama burdaki problem şu sen ne kadar iyi bir işletim sistemi yapsanda o her pc de düzgün çalışmayacak bu kesin sebebi belli sony ve microsoft tek tip donanım ve işletim sistemleri ile stabilteyi yakalıyorlar konsolda ki doğrusu bu sen her pcye açık sistem kurdurursan üst seviye donanımı olan pclerde sorun çıkmaz ama geri kalan pcler çok sıkıntı çeker.En basit örnek windows arkadaşlar çok fazla örnek aramaya gerek yok windows her pcde stabil çalışmadığına göre buda aynı olacakki.Her ne kadar oyunları ve oyun motoruyla ün yapmış valve de olsa işletim sistemi yapmak oyun motoru yapmaya benzemiyor kusura bakmasınlar çok oyuncuyu sıkıntıya sokabilir bu sistem.Diğer iki haberide ben söyleyeyim.Benim tahminim 2. duyuru steam box olacak steam os un çalışacağı örnek donanım 3. duyuruda Half life 3 Burda valve diyecekki bak ben steam box çıkardım bunu al Half life 3 bundle diyede ilk satış kampanyası yapacak bakalım nasıl sonuçlanacak




  • inşallah biz oyuncular için hayırlısı olur diyorum ve bekliyorum
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sangokudbgt

    hl 3 çıkarmadan yıllar boyu reklamı üzerinden iyi kara kaldırdın valve. Zaten adam gibi oyun yaptığın yok varsa yoksa basit liseli kıvamında puzzle oyunları. (portal1-2)<br><br>Kullanıcı dostu microsoft'u karşına alma derim.


    Kullanıcı dostu microsoft mu? MS sana para mı veriyor :D

    < Bu ileti m.bolumsonucanavari.com kullanılarak atıldı >
  • DEVRİM..!!!

    < Bu ileti m.bolumsonucanavari.com kullanılarak atıldı >
  • DEVRİM..!!!

    Bence devrim olacak sonuçta yeni bir OS haberi ve arkasında da Valve var yani sadece cebini düşünen diğer firmalardan değil, o yüzden gelişim ve yenilikler konusunda hiç şüphem yok.
  • half life 3 duyurusu saçma, onu beklemeyin hiç olsa bile farklı bir duyuru olurdy zira adamlar livingroom diyor tutup half life 3 de açıklamak çok olası değil
  • başarılı olması zor. Windows var iken çok zor. birde yeni nesil Xbox zaten bu söylediklerinin daha gelişmişini sunar iken bile eleştiri alıyor, apple tv felanda var. birde saçma android sistemi var:) tv alıcısını bile android yapan firmalar var. bu kadar güçlü alternatif var iken zor yani.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: aydemir__black

    Linux ticari amaçlara alet edilmesini hiç sevmiyorum. Bu durum Linuxa oyunların gelmesini dahada yavaşlatacak. Geliştirici nasıl olsa Windows ve Mac için geliştireyim illada Linux da oyun oynanmak isteniyorsa SteamOS kursun düşüncesi sergileyecek. Bu durumdan insanlara gerçekten iyi bir şey sunmayı amaç edinmiş Linux dağıtımları ve onları kullanan kullanıcılar kötü etkilenecek. Günümüzde GNU maddelerini güncellenmeye ihtiyacı var. Ticari odaklı firmalar tarafından kötüye kullanılmaya başlandı (Valve, Google) Gabe Newell kendisini bu kadar kasmasının sebebi Windows 8 ile hayatımıza giren Market. Şayet market gelişir ve büyük oyunlar Markete gelmeye başlarsa Steam için zor günler başlar. Bunu fark ettiği için önlem almaya çalışıyor. Gabe Newell asla sözünün eri olmadı. Böyle bir insanın Linux kaynaklarını kullanıp Ticari odaklı ürün çıkarmasını hiç hoş bir durum değil.


    Yahu Steam OS Linux tabanli derken Android gibi bir sey degil bu. Bildigin Ubuntu gibi Linux Mint gibi Linux dagitimi. Sadece masaustu ortami kendilerine ozel olacak.

    Adam ayrica oturdu acik kaynak kodlu ekran karti suruculerinin gelismesine bizzat katikida bulundu. Yani bundan diger Linux dagitimlari da yararlanacak. Steam OS de calisan sey zaten herhangi bir Linux dagitiminda da calisacak. Bence gayet guzel.

    < Bu ileti m.bolumsonucanavari.com kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: pastadanadam

    İyide oturma odasındaki TV'sine kim PC bağlıyor ki ? Oyun PC'leri çok büyük, kaba oluyor.


    Bu isletim sisteminin en guzel olayi da bu. Oyunlari ustunde calistirmak yerine stream edebileceksin. Dedigin gibi kimse oyun PCsini salona koymak istemiyor; ama bir NBA oynamak istediginde TVde oynamak istiyor.

    Bu isletim sistemini gidip ufak bir htpc'ye kuracagiz. O da salonda duracak. Istedigimiz oyunlari ag uzerinden stream edip TVde gamepad ile oynayacagiz, istediklerimizde monitorde klavye mouse ile asil bilgisayarimizda oynayacagiz. Herkes o ya da bu amacla bir bilgisayar aliyor. Bir ekran karti bir ucuz htpc al, yine harcanan para ps4 almaktan ucuz ve oyunlar da daha ucuz, bedava modlar, PCnin sagladigi esneklik... Bence cok onemli bir olay.

    Ha sunu da soyleyeyim benim oyun bilgisayarim mini itx ve oldukca kucuk. Salonda hic siritmaz ve oldukca da sik durur. Yani aslinda her oyun bilgisayari buyuk olacak diye bir sey yok.

    < Bu ileti m.bolumsonucanavari.com kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: fujhen

    <blockquote class="quote"><i>alıntı:</i><br><br>Orijinalden alıntı: aydemir__black<br><br>Linux ticari amaçlara alet edilmesini hiç sevmiyorum. Bu durum Linuxa oyunların gelmesini dahada yavaşlatacak. Geliştirici nasıl olsa Windows ve Mac için geliştireyim illada Linux da oyun oynanmak isteniyorsa SteamOS kursun düşüncesi sergileyecek. Bu durumdan insanlara gerçekten iyi bir şey sunmayı amaç edinmiş Linux dağıtımları ve onları kullanan kullanıcılar kötü etkilenecek. Günümüzde GNU maddelerini güncellenmeye ihtiyacı var. Ticari odaklı firmalar tarafından kötüye kullanılmaya başlandı (Valve, Google) Gabe Newell kendisini bu kadar kasmasının sebebi Windows 8 ile hayatımıza giren Market. Şayet market gelişir ve büyük oyunlar Markete gelmeye başlarsa Steam için zor günler başlar. Bunu fark ettiği için önlem almaya çalışıyor. Gabe Newell asla sözünün eri olmadı. Böyle bir insanın Linux kaynaklarını kullanıp Ticari odaklı ürün çıkarmasını hiç hoş bir durum değil.</blockquote><br><br>Yahu Steam OS Linux tabanli derken Android gibi bir sey degil bu. Bildigin Ubuntu gibi Linux Mint gibi Linux dagitimi. Sadece masaustu ortami kendilerine ozel olacak.<br><br>Adam ayrica oturdu acik kaynak kodlu ekran karti suruculerinin gelismesine bizzat katikida bulundu. Yani bundan diger Linux dagitimlari da yararlanacak. Steam OS de calisan sey zaten herhangi bir Linux dagitiminda da calisacak. Bence gayet guzel.


    akıl fikir olsa zaten öyle çıldırmış gibi şeyler yazmaz.

    < Bu ileti m.bolumsonucanavari.com kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Angelz

    Valve sen bunlarla uğraşacağına half life 3 yapsana.

    sapına kadar haklısın. f2p ile team fortress'ı mahvetti, skinlerle cs go'yu mahvetti, l4d üzerine l4d2 gibi gereksizlik abidesini piyasaya sürdü ama hala hl3'ten bir haber yok. bu tf2/csgo key olayı ise ibretlik, topluluğun yahudi yüzünü ortaya çıkarır nitelikte, eski usül oyun takaslayan da bulunmuyor artık bunların sayesinde..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sangokudbgt

    hl 3 çıkarmadan yıllar boyu reklamı üzerinden iyi kara kaldırdın valve. Zaten adam gibi oyun yaptığın yok varsa yoksa basit liseli kıvamında puzzle oyunları. (portal1-2)<br><br>Kullanıcı dostu microsoft'u karşına alma derim.


    Yahu liseli oyunu diyince l4d e falan giydircen sandım portal dedin ya ayıp be kardeşim portal 2 ye sen bebe oyunu diyosan sen oyun oynama ya sadece zorluğundan doalyı demiyorum senaryosu ve sunumu için de diyorumki portal 2 yapılmış en iyi oyunlardandır. Ayrıyetten HL3 ü çıkarmayıp bekleyerek mi yoksa 3 sene önce çıkarıp şimdi ye 50 tane dlc çıkararak mı daha çok kazanırlardı mevzu para adamlar için para olsaydı HL3 kırk kere çıkardı şimdiye.

    < Bu ileti m.bolumsonucanavari.com kullanılarak atıldı >
  • Yeminlen benim aklima gelmisti sonunda windowsun sacma sapan optimize sorunlarindan gereksiz hatalarindan kurtulacaz gibi tabi valve bu iste ciddi ise

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • eğer görüntü TV de göstermeye.calisiyorlarsa HDMI v2.0 In ne geregi kaldi aciklayin lutfen

    Nasil bisey bu steamos
  • HL3 yalan oldu desenize

    < Bu ileti m.bolumsonucanavari.com kullanılarak atıldı >
  • Duyurulacak oyun Left 4 dead 3 beyler half life 3 ü beklemeyin bi süre daha sistem oturduktan bellirli bi miktar satıldıktan sonra paşalar gibi hl3 duyurulur.
  • Steam i cok severim 100 un ustunde oyunum var ama bu os steamos degil STREAM OS olmasın

    < Bu ileti m.bolumsonucanavari.com kullanılarak atıldı >
  • PC'ye de gelsin troll Windows'tan bıktık.
  • müthiş fikir...
    sadece oyun için bir işletim sistemi... muazzam...
    konsollarla pc arasında ki optimizasyon farkı kapanır...
    windowsun dandik optimizasyonuna harcadığımız sistem kaynağı da azalır...
    inşallah windowsun sonu olur bu...
    pc kullanıcılarını hiçe sayıp bir işletim sistemi geliştirdiler, mobil taraf da ellerinde patladı...
    görür dandik işletim sistemlerini 400 liraya satmayı..
  • Linux işletim sistemini kullanan arkadaşlar zaten bilir ne kadar hızlı ve güvenli olduğunu...
    Sadece eksiği vardı oda oyunlar.
    Linux'da Windows oyunlarını oynatmayı Cedega(Wine onların) firması denemişti.
    SteamOS, Directx 10 Üstünü Linux'a getirecekse ben Windows'da oyun oynamam.

    < Bu ileti m.bolumsonucanavari.com kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.