Şimdi Ara

Valve : Playstation 3 Çok Karışık (5. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
282
Cevap
0
Favori
17.635
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • saykokilla işte tavır bu olmalı önce firmalar bizi adam yerine koysun ondan sonra fanlığını gösterir herkes..

    Bize değer vermeyen firmalar için bu kadar konuşmaya bile değimez
  • Arkadaşlar;
    Valve büyük bir firma. Çıkardığı sistem vs. ok. Hatta ben kendim olarak kabul ediyorum ve diyorum ki Kült oyunlar yapmıştır zamanında. Kültün anlamını bilmeyenler için:: Kült kelimesi (İngilizce: Cult, Fransızca: Culte, Almanca: Kult) batı dillerine tapınma anlamındaki Latince cultus kelimesinden girmiştir ve Türkçe'de de batı dillerindeki gibi tutku, ilahlaştırma derecesinde aşırı saygı anlamlarını taşır.

    Ama benim dediim apayrı bir şey zamanında çıkarmıştır lakin şu anda eski oyunlarını satmakta ve l3dead adlı benim oynamadığım için yorum yapamayacağım oyunu yapmıştır.

    Her firma bir konsola dayanmış. kimisi xbox kimisi ps3 kimisi wii antlaşmalar ve çıkarlar adına. Valve kendi çıkarları adına xboxu seçmiş olabilir. diğeri wiiyi.Ama Valve çıkıpda açıklamalarında saçmalamış. O açıklama hem ps3 için hem kendileri için kötü olmuş.

    ps3 için kötü olmuş çünkü diğer firmalar çatır çatır oyun yapıyor. Gayet başarılılar.

    Valve için kötü olmuş çünkü oyun yapamayacak kadar karmaşık diye bir yorum.

    Ben Valveye saygı duymak zorunda değilim Sİzde ps3'e. Bu benim kendi görüşüm. Zamanının müthiş oyun firması olabilir yaptığı cs of için bir şey demiyorum. Ama şu anda benim için bir şey yamıyor.

    Oyun Satış içinde şunu söyleyeyim. Satış rakamları az çok olabilir . Arada dağlar kadar fark olabilir bu hangi konsolun daha iyi olduğu konusunda fikir vermez. Buna karar verecek bireylerdir. Birçok arkadaşım var MS için alıyor Ps3'ü ve sadece onu oynuyor Xbox içinde öyle zatlar vardır.

    Sizin için xbox iyi benim için ps3 .
    siz kolayı limonlu seversiniz ben sade.
    ben tarçın severi siz sevmezsiniz.

    Sonuçta giren çıkan ne varsa bize oluyor. O bakımdan saygı duyalım düşüncelerimize.




  • Source motoru Ps3 ile uyumzuz olabilir. Sonuçta HL2:E2 yide güzel güzel oynadık. Hiç Ps3 oynamayanlar bu konu hakkında yorum yapıyor anlaşılan Xbox ile arasında 0,2-0,3 puan fark olabilir fakat buda oyunu oynanmaz yapmıyor. Durup durup 3 sene sonra böyle bir açıklama yapma nedenlerinide anlamış değilim




    Yapan eşşek gibi yapıyor !!!!





  • quote:

    Orjinalden alıntı: rds

    Arkadaşlar konu başlığımız "Valve : Playstation 3 Çok Karışık". Lütfen konuyu dağıtmadan ilgili başlık ve içerik üzerinden devam edelim.


  • Dikkat ettiniz mi wii grubu sessiz sakin , hiç bir tartışmaya girmeyen kendi hallerinde , oyunlarını oynayan insanlar
  • quote:

    Orjinalden alıntı: rebel_rude boy

    Dikkat ettiniz mi wii grubu sessiz sakin , hiç bir tartışmaya girmeyen kendi hallerinde , oyunlarını oynayan insanlar


    En güzeli yani adamlar hiç bi tartışmaya katılmıyor bende katılmıyorum çünkü nedenide belli yani alınmasın arkadaşlar ama çoğu kişi objektif bakamıyor çünkü kendi sahip oldukları konsolları savunuyorlar. Olayın özeti bu. Yani tartışma olmuyor biri kendininkini savunuyor, diğeri benimki daha iyi diyor her tartışma böyle, yani boşa tartışmanın anlamı yok artık tartışmaları okuyorum sadece

    Konuya gelince adamlar yapamıyoruz dememişler, sadece oyun yapmanın çok zor ve karışık olduğunu belirtmişler. Yani yapıyorlar, biliyorlar ama çok zor yapılıyor bunu da biliyorlar ki bu olağan bişey zaten PS3'e oyun yapmak çok kolay olsaydı bi örnek vereyim GT5p çoktan çıkardı, kaç senedir çıkmıyor. Ama XBOX 360 bilindik bişey oyun yazmak felan kolay olduğu için Forza3 kısa zamanda GT5p grafikleri ile çıkacak. Aynı şey diğer oyunlar için de geçerli tabii.




  • quote:

    Orjinalden alıntı: rebel_rude boy

    Dikkat ettiniz mi wii grubu sessiz sakin , hiç bir tartışmaya girmeyen kendi hallerinde , oyunlarını oynayan insanlar


    ya aslında buradada tartışılacak birşey yokta, ismi belli herkesin tanıdığı bazı ps3 fanboylar fırsat bu fırsat ortamı gerip, oyunlarla atamadıkları stresi forumda insanlarla didişerek atma peşindeler hepsi o. valve "ps3 çok karışık" demiş bırakmış. kötüleyen yok, bişey diyen yok. ps3 e oyun yapmak karışıksa karışıktır konu bu kadar basit. kz2 4 yılda tamamlandı, gt5, yapımına başlanalı neredeyse 5 yıl olacak hala ortalarda yok. ps3 2006 da piyasaya çıktı ama gow 3 2010 da anca tamamlanabiliyor. demekki ps3 e oyun yapmak zor zahmetli iş. valve de kalkıp "ps3 çok karışık" diyorsa vardır bir bildiği. bu forumdaki hiçkimsede oyun yapımcısı olmadığına görede bu işleri valveden daha iyi bilecek halleri yok. 4 sayfayı baştan aşağı okuyun herkes "valve yanılıyor, yapan yapıyor" gibi kendi çapında ps3 ü savunma moduna girmiş. valve "ben ps3 e oyun yapamıyorum" demiyorki zaten yani sözün özü bilen bilmeyen, canı sıkılan sıkılmayan, ps3 ü programlamaktan anlayan anlamayan herkes kendi çapında dar bilgisiyle atıp tutuyor. maksat tartışma olsun. bomboş, işe yaramaz, anlamsız muhabbetler. birileride valve "ps3 e oyun yapmak çok karışık" dedi diye bütün valve oyunlarını yerin dibine batırmış. kahkahalarla gülüyorum. valla benim ps3 üm olsa donanımhabere, yeni çıkan oyunlar nasıl olmuş acaba diye bakmaya girerim. böyle tartışmaları oturup okumam bile. demekki ps3 oyunları insanları yeterince eğlendiremiyorki "forumda didişmek" gibi alternatif eğlence yollarını seçiyor insanlar. wii, sahiplerini yeterince eğlendirebiliyorki hiçbir tartışmaya girmeden oyunlarını oynuyorlar. burdan bile next gen döneminin galibi belli işte. diğerleri kendini kandırmaya devam etsinler



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi beynini.delerim -- 12 Haziran 2009; 15:37:05 >





  • * Valve dünyanın en saygın, en prestijli, en klas oyun firmalarından biridir.

    * Half Life gibi bir klasikle Killzone gibi sadece kendi çapında iyi olan oyunlar kıyaslanamaz.

    * 3-5 tane PS3 sahibinin Valve'i taktir edip, etmemesi, firmaya saygı duyup duymaması Valve'in değerini zerre kadar düşürmez...

    * Kendine özgü yapısı dolayısıyla PS3'e oyun yapmak zordur. Bunu sadece Valve'dekiler söylemiyor, ps3 ün bu yönü pek çok oyun yapımcısına sıkıntı yaratıyor.

    * Yapılan bu tespit PS3'ü kötülemek değildir. Sanırım PS3 konsol savaşında geride olduğu için artık her şeye alınır olmuşsunuz.

  • Yapan yapıyor diyorsunuzda Half Life gibi efsane ve kült olmus bir oyunun karsısına Killzone 2'yi çıkarıyorsunuz.Half Life efsanesini oyun dünyasında nerede, Killzone 2 nerede yapmayın etmeyin.

    Valve kötüdür iyidir yada haklıdır ve haksızdır ama adamlar oyun dünyasına damga vurmus bir oyun sundular.Yapan yapıyor dediginiz Guerilla Games'in ulasamayacağı bir noktadadır Valve.
  • Senin bilmen lazım baksana nextgenin galibini bile biliyorsun şimdiden.Ayrıca bu konu Valve : Playstation 3 Çok Karışık konusu ps3 e laf sokma konusu değil.Tabiki de mantık yürütcez.İstediğim gibi yorum yazarım ayrıca.Sen git hangi konsolu kullanıyorsan orda yaz,sırf karalama amaçlı gezniyosun burda baksana.Tipik FANBOY.
  • Ps'ye oyun geliştirmek her daim zor oldu.Ps2'de de böyleydi Ps3'te de böyle. En başta haber editörü Insomniac Games'le ilgili bir link vermiş.Insomniac Ps platformuna oyun yapan bir firma,adamların Ps3'e oyun yapmak kolay demesi de normal.Birincisi adamlar Ps'ye oyun yapıyor,ikincisi uzun zamandır ve tek platform olarak Ps'ye odaklarından Sdk'yı kullanabiliyorlardır.Burada ilk plandaki "First Developer" grubu için değil,üçüncü parti "Third Party" yapımcılar için asıl zorluk var.Sony'nin kendi firmaları ve Ps destekli oyun stüdyoları açıklamalarında her daim Devkitlere laf söylemezler,kolay derler.Adamlar da zaten kendi platformları olduğundan sürekli uğraşıyorlar.

    Kazın ayağı ilk cepheden bakıldığı gibi de değil.Şimdi adamlar Directx temelli Sdk'ya alışmış.X360 api olarak Xna kullanıyor,Xna ve Directx aynı ortak temel kütüphaneye sahip.Bunun sonucunda X360'a oyun yapmak da kolay.Adamlar zorlanmıyor ve istediklerini yapabiliyor.Ps3'e bazı şeyleri yapmak için yapımcılar resmen yaratıcılıklarını kullanmak zorunda.Mesela Ps2'de Hdr efekti yapılıyor,ama bu Hardware olarak değil,Software olarak gerçekleşiyor.Bu sadece ufak bir örnek.Ps3'te Cell yüzüne oyun yapması diğer açıdan zor.Normalde alışılan teknikler ve kodlama Cell'de yapılamıyor.Cell normalde güçlü işlemci,ama kullandığı kodlama ve Cell'e uyarlamak zor.Daha önce Unreal Engine 3'te Ps3 üstünde yaşanan sorunları vardı birkaç Unreal Engine 3 tabanlı oyun ertelendi (X360 ve Pc'ye göre daha sonra Ps3'e çıktılar),Velvet Assassin'in Ps3 versiyonunun Engine'da yaşadığı sorunlardan iptali,Frontlines Fuel of War'un iptali vs... başka örneklerde var.Sadece Ps3 için değik genel olarak Playstation platformunda olan bir sorun bu.Sony'nin eski çalışanlarından Sebastien Rubens,iPhone'un Sdksının Psp'den daha kolay ve iyi olduğunu söylemişti (http://www.joystiq.com/2009/04/20/ex-scee-employee-calls-out-psp-says-iphone-sdk-is-better/).Yapımcıların böyle zorlanması Ps platformunun kendisinde vardı,Sony'nin Devkitleri daha kolay hale getirmesi lazım.Yeni metotlar bulmak zaman kaybına yol açar ve daha çok iş gücü gerektirir.Bunların sonucu da para kaybı demek.Belki bunlar Sony ve onun birinci plan yapımcıları daha az etki yapar (Belkide yapmaz),ama diğer yapımcılar için böyle değil.

    Durum sonuçta bu.Ben Valve ve diğer yapımcılara hak veriyorum.Sony geniş topraklara hakimim diyerek kırlarda at koşturduğunu sanıyor,ama özellikle şu nesilde yaptıklarıyla ancak kendi bahçesinde at koşturuyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MaxCavalera -- 13 Haziran 2009; 12:10:18 >




  • Ya bırakın beyler ya VALVE bana göre sahtekarın biri ! neymişde ps-3 zormuş ne dandik firmalar bile ps-3 e oyun port ediyorlar valve yapamıyor ha ? diyemiyorlar yapamıyoruz okadar teknik bilgimiz yok bizim yapabildiğimiz tek CS gibi oyun
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Pro-Gamer

    Ya bırakın beyler ya VALVE bana göre sahtekarın biri ! neymişde ps-3 zormuş ne dandik firmalar bile ps-3 e oyun port ediyorlar valve yapamıyor ha ? diyemiyorlar yapamıyoruz okadar teknik bilgimiz yok bizim yapabildiğimiz tek CS gibi oyun


    yazık yav...

    quote:

    Ps'ye oyun geliştirmek her daim zor oldu.Ps2'de de böyleydi Ps3'te de böyle. En başta haber editörü Insomniac Games'le ilgili bir link vermiş.Insomniac Ps platformuna oyun yapan bir firma,adamların Ps3'e oyun yapmak kolay demesi de normal.Birincisi adamlar Ps'ye oyun yapıyor,ikincisi uzun zamandır ve tek platform olarak Ps'ye odaklarından Sdk'yı kullanabiliyorlardır.Burada ilk plandaki "First Developer" grubu için değil,üçüncü parti "Third Party" yapımcılar için asıl zorluk var.Sony'nin kendi firmaları ve Ps destekli oyun stüdyoları açıklamalarında her daim Devkitlere laf söylemezler,kolay derler.Adamlar da zaten kendi platformları olduğundan sürekli uğraşıyorlar.

    Kazın ayağı ilk cepheden bakıldığı gibi de değil.Şimdi adamlar Directx temelli Sdk'ya alışmış.X360 api olarak Xna kullanıyor,Xna ve Directx aynı ortak temel kütüphaneye sahip.Bunun sonucunda X360'a oyun yapmak da kolay.Adamlar zorlanmıyor ve istediklerini yapabiliyor.Ps3'e bazı şeyleri yapmak için yapımcılar resmen yaratıcılıklarını kullanmak zorunda.Mesela Ps2'de Hdr efekti yapılıyor,ama bu Hardware olarak değil,Software olarak gerçekleşiyor.Bu sadece ufak bir örnek.Ps3'te Cell yüzüne oyun yapması diğer açıdan zor.Normalde alışılan teknikler ve kodlama Cell'de yapılamıyor.Cell normalde güçlü işlemci,ama kullandığı kodlama ve Cell'e uyarlamak zor.Daha önce Unreal Engine 3'te Ps3 üstünde yaşanan sorunları vardı birkaç Unreal Engine 3 tabanlı oyun ertelendi (X360 ve Pc'ye göre daha sonra Ps3'e çıktılar),Velvet Assassin'in Ps3 versiyonunun Engine'da yaşadığı sorunlardan iptali,Frontlines Fuel of War'un iptali vs... başka örneklerde var.Sadece Ps3 için değik genel olarak Playstation platformunda olan bir sorun bu.Sony'nin eski çalışanlarından Sebastien Rubens,iPhone'un Sdksının Psp'den daha kolay ve iyi olduğunu söylemişti (http://www.joystiq.com/2009/04/20/ex-scee-employee-calls-out-psp-says-iphone-sdk-is-better/).Yapımcıların böyle zorlanması Ps platformunun kendisinde vardı,Sony'nin Devkitleri daha kolay hale getirmesi lazım.Yeni metotlar bulmak zaman kaybına yol açar ve daha çok iş gücü gerektirir.Bunların sonucu da para kaybı demek.Belki bunlar Sony ve onun birinci plan yapımcıları daha az etki yapar (Belkide yapmaz),ama diğer yapımcılar için böyle değil.

    Durum sonuçta bu.Ben Valve ve diğer yapımcılara hak veriyorum.Sony geniş topraklara hakimim diyerek kırlarda at koşturduğunu sanıyor,ama özellikle şu nesilde yaptıklarıyla ancak kendi bahçesinde at koşturuyor.Teknik açılımlardan kaçındım (Bazı kişiler yazdıklarımı anlasa da,çoğu kişi anlamayabilir).Genel olarak basit ve anlaşılır olarak Türkçe karşılık kullanarak yazdım..


    güzel ve bilgi verici bir yazı... teşekkür ederiz. anlamak isteyen bu kadarından da anlamıştır herhalde... anlamak istemeyeni de zaten bütün oyun yapımcılarıyla yüz yüze görüştürsek, günlerce konuyu anlatmaya çalışsak da, yine de "ps3 e laf yok" diyecektir. yapacak bir şey yok...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MacGyver. -- 13 Haziran 2009; 12:20:51 >




  • Projetc Natal siz harketi yaptıktan 1sn. sonra algılıyor. Project natalla kaç türlü oyun oynayabilirsiniz.
    Ama yeni Motion controller hareketi yaptıkktan 0 sn sonra alıgılıyor. Yani bu aypılan reklamlar harbiden yalan reklamlar..
  • quote:

    Orjinalden alıntı: onaryo

    Projetc Natal siz harketi yaptıktan 1sn. sonra algılıyor. Project natalla kaç türlü oyun oynayabilirsiniz.
    Ama yeni Motion controller hareketi yaptıkktan 0 sn sonra alıgılıyor. Yani bu aypılan reklamlar harbiden yalan reklamlar..

    Bence ona ürünler piyasaya sürüldükten sonra karar verelim.
  • Vlaveye katılıyorum, aynı şey PS2 nin ilk dönemlerinde de vardı SONY bilerek bu uygulamayı yapıyor makinanın tam anlamıyla sırlarını firmalara vermiyor çünkü Ps2 döneminden yola çıkalım ilk dönemden itibaren GT4, GOW, BLACK, gibi PS2 yi sonuna kadar kullanan oyunlar çıksaydı PS2 nin ömrü bu kadar uzun olmazdı
  • quote:

    Orjinalden alıntı: onaryo

    Projetc Natal siz harketi yaptıktan 1sn. sonra algılıyor. Project natalla kaç türlü oyun oynayabilirsiniz.
    Ama yeni Motion controller hareketi yaptıkktan 0 sn sonra alıgılıyor. Yani bu aypılan reklamlar harbiden yalan reklamlar..

    Her konuya böyle x360ı kötüleyen mesaj yazıyo kendisi kullandığı için çok biliyo.O kadar gameplay videosunu koydum adam burnout oynıyor hiçde öyle 1sn gibi durmuyor
    Yeni bir ps3 fanboyu daha geldi her konuya böyle yazıyor yok yeni mgs exc olucak korkmayın falan
    Ayrıca left 4deadı dün ilk defa oynadım coop yabancılarla oynadım çok zevkli oynamıyanlar yada oynıyamıyanlar bence çok şey kaybediyor



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Atatürk_1881 -- 14 Haziran 2009; 12:43:36 >




  • quote:

    Orjinalden alıntı: Cod4-tevezgdk-Cod4

    quote:

    Orjinalden alıntı: onaryo

    Projetc Natal siz harketi yaptıktan 1sn. sonra algılıyor. Project natalla kaç türlü oyun oynayabilirsiniz.
    Ama yeni Motion controller hareketi yaptıkktan 0 sn sonra alıgılıyor. Yani bu aypılan reklamlar harbiden yalan reklamlar..

    Her konuya böyle x360ı kötüleyen mesaj yazıyo kendisi kullandığı için çok biliyo.O kadar gameplay videosunu koydum adam burnout oynıyor hiçde öyle 1sn gibi durmuyor
    Yeni bir ps3 fanboyu daha geldi her konuya böyle yazıyor yok yeni mgs exc olucak korkmayın falan
    Ayrıca left 4deadı dün ilk defa oynadım coop yabancılarla oynadım çok zevkli oynamıyanlar yada oynıyamıyanlar bence çok şey kaybediyor

    yazıo bide bişi söylediğin sorduğun zaman cevapta veremio.




  • Hadi hadi çok konuşmayın sizde. Kel alaka konuya Project Natal'ı tanıtan biz değiliz. Yok şöyle yok böyle.

    Başkalarına fanboy etiketi güzelcene yapıştırın. Size gelince...
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Doodlezz

    Hadi hadi çok konuşmayın sizde. Kel alaka konuya Project Natal'ı tanıtan biz değiliz. Yok şöyle yok böyle.

    Başkalarına fanboy etiketi güzelcene yapıştırın. Size gelince...

    Valla benim fanboy olarak yazdığım bi post bul imzama ben xbox360 fanboyuyum yazdıklarımı ciddiye almayın yazcam
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.