Şimdi Ara

Vadi'nin yeni lideri: Apple (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
151
Cevap
2
Favori
11.922
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • apple ın ürünleri malzeme kalitesi bakımından gerçekten çok kaliteli buna kimse birşey diyemez, ama fiyatlar çok yüksek, ayrıca apple microsoft a göre çok daha kullanıcı sömüren bir firma, şuradaki fanatiklikte bile çok iyi pazarlama güçlerinden kaynaklanıyor, iphone u daha eline almadan testlerini görmeden satışın başlayacağı günün öncesinde kilometrelerce kuyruk oluşuyorsa biraz düşünmek lazım
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Batuhan Kılıç
    apple ın ürünleri malzeme kalitesi bakımından gerçekten çok kaliteli buna kimse birşey diyemez, ama fiyatlar çok yüksek, ayrıca apple microsoft a göre çok daha kullanıcı sömüren bir firma, şuradaki fanatiklikte bile çok iyi pazarlama güçlerinden kaynaklanıyor, iphone u daha eline almadan testlerini görmeden satışın başlayacağı günün öncesinde kilometrelerce kuyruk oluşuyorsa biraz düşünmek lazım



    boyle demissiniz ama bu somuruyu micrososft da yapmiyor degil en basit ornek olarak msn guncellemelerini verebiliriz.oyle zamanlar oluyor ki windows live messenger'i guncellemeden(8.5 surumunden 9.0'a gecisteki zorlamadan bahsediyorum) kullanmaniza imkan yok.yanlis anlasilmasin hakli oldugunuz yerler var bir urun icin kmlerce kuyruga girmek cok saglikli bir durum degil ama bu tarz seyler microsoft cephesinde de var.hatta oyle ms fanatikleri var ki resmen xbox 360 larina sevgilisi muamelesi yapanlar mi yoksa ps3 un ozellikle japon medyasi tarafindan sisirilmis balon bir urun oldugunu dusunebilecek turden insanlar da var.kisaca demek istedigim apple'in kullanicisini somurdugunu ya da apple'in basarisini fanboylara baglayanlar birazcik da igneyi kendilerine batirmalilar




  • quote:

    Orijinalden alıntı: berat23

    apple ürünleri kesinlikle basit kullanımı ve güzel görüntüsünden dolayı kullanılıyor.mac os gibi kapalı,müdahaleye açık olmayan bir işletim sistemi yok.ben uzaktan bakınca microsofta çok kızıp,mac. iyi diyordum ama kullanınca microsoftun daha kullanıcı dostu olduğunu farketim.ki win7 microsoftun çıkardığı en iyi işletim sistemi,mevcut mac os onunla rekabet edebilir ama win7 açık ara önde.yani benim gözümde yazıcıyı sürücüsüz kullanmak veya açık dosyayı silmek çok elzem şeyler değil.mac bana yeterli serbestlik vermiyor,5 kuruşa 1 performans veriyor fiyatına göre perf. çok kötü.


    mesela iphone çok övülüyor ama itunes bağımlılığı bence büyük bir sorun.bedava yazılımlar hiçbir işe yaramıyor,illa ücretli yazılımları kullanmak zorundasınız.flash,msn gibi destekleri yok,firma neyi buyurusa onu kullanmak zorundasın.bende touch ve n97 var,touch için 2$ verip aldığın yazılımlar n97 için ovi de bedava.e sonra diyorlarki app store'da bilmemkaç milyon uygulama varmış,ovi'de az var ama bedava olarak telefonu adam edebiliyorsun.telefona 1700tlverip,kıytırık bir yazılıma 2$ istemek çingenlik yani başka birşey değil.pdf reader uygulama var,pcden dosya aktaramıyorsun,neymiş itunes...gidin store'dan kitap alın diyor apple.böyle dayatmalar akıl dışı.


    şimdi hala bana apple'ı savunacak varsa fanboy derim başka birşey demem.ha 2 parmakla zoom yapıp,safariyle vızır vızır sörfümüzü yapıyoruz nette.sen iki parmakla zoom yapmayla övünürken ,o dilencinin bile eline düşen dandik 5800da adam flash çalıştırıp,torrent sömürüyor.biraz kafayı kullanmak lazım,iki parmağı değil.




    ne demek simdi hala apple savunacak biri varsa fanboy dersiniz. Affiniza siginarak söylüyorum, o zaman sizde cahil bir apple düsmanisiniz. Zira yukarida yazdiklarinizin hicbirinin mantikla bagdasir bir yani yok. Yanlis anlamamanizi umarak ve merak edebileceginizi düsünerek söylüyorum. Bunlari diyen ben herhangi bir analist yada insaat mühendisi degilim, Frankfurt University of Applied Sciences Bilgisayar mühendisligi ücüncü sinif ögrencisiyim ve türkiyenin en genis icerikli iphone-ipod sitelerinden birinde yöneticiyim.

    mac os un kapali ve müdaheleye kapali oldugunu söylüyorsunuz, bunu neye dayanarak söylediginizi sorabilirmiyim?

    1600€ ya aldigim ve üzerinde win7 yüklü olan bir laptopum var. bölümüm ve meslegim geregi bilgisayar basinda cok vakit geciriyorum. ve tek kelimeyle windoof tan BIKTIM!... daha kurali bir ay oldu yine teklemeye basladi, yok 3 dk da acilir yok kapanmasi bir dert yok registry bozuldu yok su girdi yok bu girdi. ayni zamanda fotograf gönüllüsüyüm ve PS de cok kullaniyorum, win de 1 saat kullansam(her bir foto 21MP, RAW ve en az 5-6 MB) sonra bilgisayari yeniden baslatmam gerekiyor.ama 13" mac da photoshop 4-5 saat kullanip sonra arka planda acik birakip aleti 3 gün hic kapatmadigimi hatirliyorum. hic bir sey olmuyor! stabilitede bir düsüs yok.

    Hangi konuda mac size bir serbestlik vermiyor sorabilirmiyim?

    mesela iphone çok övülüyor ama itunes bağımlılığı bence büyük bir sorun.bedava yazılımlar hiçbir işe yaramıyor,illa ücretli yazılımları kullanmak zorundasınız.

    Bill Gates yada Steve Ballmer di yanlis hatirlamiyorsam. iphone yada ipod ile ilgili bir soru sorduklarinda(rakip ürün düsünüyormusunuz gibi) "zor olan bu cihazi yapmak degil, iTunes gibi alt yapisi saglam ve kullanisli bir yazilim ortaya cikarmaktir" mealinde bir takim seyler söylemisti.

    itunes ilk baslayanlar icin kullanimi gercekten zor bunu kabul ediyorum ama alismasi cok zor degil ve bence harika bir yazilim. tüm herseyi yönetebildiginiz bir kütüphane!

    flash,msn gibi destekleri yok,firma neyi buyurusa onu kullanmak zorundasın

    Flash önemli bir bosluk bencede ama ben aramiyorum sahsen. Youtubeden bütün videolari seyredebiliyorum, bu benim icin yeter. HTML5 de piyasada yerini aldiktan sonra flash eksigide tamamen ortadan kalkar, ama tabi bu baya bir zaman alir.

    MSN destegi yok mu. Yapmayin gözünüzü seveyim nasil msn destegi yok? IM+, Apollo, beejiveim...Bunlar windoof mobile kullanan cihazlardaki msn yazilimlarindan daha kullanisli yazilimlar ve evet iphone/ipod icinler!

    bende touch ve n97 var,touch için 2$ verip aldığın yazılımlar n97 için ovi de bedava.e sonra diyorlarki app store'da bilmemkaç milyon uygulama varmış,ovi'de az var ama bedava olarak telefonu adam edebiliyorsun.telefona 1700tlverip,kıytırık bir yazılıma 2$ istemek çingenlik yani başka birşey değil.pdf reader uygulama var,pcden dosya aktaramıyorsun,neymiş itunes....

    ben acikcasi sizde touch olduguna inanmiyorum,ya bir arkadasinizda vardir iki dk kullanma firsatiniz olmustur yada touch konusunda bir bilginiz yok.
    bana ipodunuz icin hangi bir program sizden itunes üzerinden pdf atmanizi diretiyor söyleyebilirmisiniz merak ettim?
    bu sekilde calisan bir yazilim dahi yok! hic bir döküman yaziliminda itunes i kullanmiyorsunuz!
    örnegin goodreader... pdf atmak istiyorsaniz ya hem pc yi hemde cihazi ayni router a(wlan üzerinden örnegin) yada ad hoc moduyla OS üzerinden birbirine bagliyorsunuz..programda transfer secenegini secince size ip ve porttan olusan bir adres veriyor.mesela 192.168.1.12:8080..pc den örnegin firefox u acip bu adersi yaziyorsunuz, cikan sayfadan gözati secip pc deki pdf i tikliyorsunuz ve hoop iki saniyede döküman cihazda...bu mantiktan farkli bir sekilde calisan bir tane iphone/ipod döküman-ofis yazilimi yok!

    simdiye kadar bir dolar bile vermedim yazilima ve en basidinden cihazimda en az 250$ lik sadece navigasyon yazilimlari yüklü..o cok begendin ovi maps uygulamasini daha gecenlerde bedava yapti.

    gidin store'dan kitap alın diyor apple.böyle dayatmalar akıl dışı

    stanza sagolsun simdiye kadar iphone da abartmiyorum sadece okula gidip gelirken 60 tane kitap bitirmisimdir! bir hicbirini itunes den almadim ve bir cent dahi vermedim!

    şimdi hala bana apple'ı savunacak varsa fanboy derim başka birşey demem.ha 2 parmakla zoom yapıp,safariyle vızır vızır sörfümüzü yapıyoruz nette.sen iki parmakla zoom yapmayla övünürken ,o dilencinin bile eline düşen dandik 5800da adam flash çalıştırıp,torrent sömürüyor.biraz kafayı kullanmak lazım,iki parmağı değil.

    6 ay önce arkadasim ona ebayden 5800 bulmami söyledi,buldum ve ön siparis yaptim, ciktigi gün geldi(düzeltme:6 ay süresini sembolik olarak söyledim,cihaz cikmadan iki hafta önce ebay de ön sipraisler baslamisti ve biz bu süre zarfi icerisinde siparis ettik,belki bir senedir belki daha az belkide daha fazla ama bunun bir önemi yok)...sonra ne oldu? 4 ay sonra bir tanede iphone aldik arkadasa netten...symbian gibi salak bir OS in neyiyle övünüyorsunuz anlamiyorum.(symbiana yabanci degilim 6600 tr de ilk ciktiginde bir sürü para verip alan akillilardanim)

    iphone u elestirebileceginiz tek nokta FLASH desteki ve oda kisiden kisiye degisir...ipone da torrent olmoyor diyorsan biraz google layip torrentula ve ifile ile ilgili birseyler okumani tavsiye ederim.


    Lütfen yazdiklarimin hicbirinden saldiri anlamlari cikarmayin. Siz cok büyük konusarak bir takim seyler ortaya koymussunuz ve bende dilim döndügünce bu ortaya koydugunuz seylerdeki yanlislari anlatmaya calistim...Her türlü cevaba acigim, sonucta burada fikir alisverisi yapiyoruz bir nevi...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bywant -- 30 Nisan 2010; 19:45:26 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: BOOROCK_LP


    quote:

    Orijinalden alıntı: Batuhan Kılıç
    apple ın ürünleri malzeme kalitesi bakımından gerçekten çok kaliteli buna kimse birşey diyemez, ama fiyatlar çok yüksek, ayrıca apple microsoft a göre çok daha kullanıcı sömüren bir firma, şuradaki fanatiklikte bile çok iyi pazarlama güçlerinden kaynaklanıyor, iphone u daha eline almadan testlerini görmeden satışın başlayacağı günün öncesinde kilometrelerce kuyruk oluşuyorsa biraz düşünmek lazım



    boyle demissiniz ama bu somuruyu micrososft da yapmiyor degil en basit ornek olarak msn guncellemelerini verebiliriz.oyle zamanlar oluyor ki windows live messenger'i guncellemeden(8.5 surumunden 9.0'a gecisteki zorlamadan bahsediyorum) kullanmaniza imkan yok.yanlis anlasilmasin hakli oldugunuz yerler var bir urun icin kmlerce kuyruga girmek cok saglikli bir durum degil ama bu tarz seyler microsoft cephesinde de var.hatta oyle ms fanatikleri var ki resmen xbox 360 larina sevgilisi muamelesi yapanlar mi yoksa ps3 un ozellikle japon medyasi tarafindan sisirilmis balon bir urun oldugunu dusunebilecek turden insanlar da var.kisaca demek istedigim apple'in kullanicisini somurdugunu ya da apple'in basarisini fanboylara baglayanlar birazcik da igneyi kendilerine batirmalilar



    microsoft da yapıyor ama nasıl yapıyor.. live messenger örneğini vermişsiniz, sürüm yükseltmeye zorluyor, e zorlaması da doğal bundan bir mali getiri beklemiyor, işletim sistemlerine servis paketleri çıkarıyor yükseltmeyene desteği kesiyor bu da normal, adamlar açıkları sorunları buluyorlar güncellemelerle yeni sürümlerle kullanıcıya ulaştırıyorlar, xp kullanıcılarından bakarsak adam 2002 yılında aldığı işletim sistemini bugüne kadar hiçbir ek ücret ödemeden senelerdir kullanabiliyor ve en güncel haliyle, yani microsoft un yaptığı için teşekkür edilmesi gerekirken eleştiriliyor, hangi yazılımcı veya yazılım şirketi ürününe 10 sene destek veriyor hem de bu 10 senelik dilimde 3 tane yeni modeli çıkarmışken? bu desteği kullanıcı yararına veriyor, her çıkardığı güncelleştirmeyle windows daha performanslı ve güvenli hale geliyor

    microsoft un politik siyasi gücü eleştirilebilir, ürünleri eleştirilebilir ama microsoftu şu konumda kullanıcıya yarattığı maliyet açısından eleştirmek kötü niyettir microsoft düşmanlığıdır, sizin için demiyorum ama şu forumda microsofta tonla laf eden herkes bir bilgisayarın her fonksiyonunu çalıştırabilecek bir işletim sistemini değil sadece ufak bir program yazsın windows fiyatından çok daha yükseğe satar, özellikle microsoftun yeni bilgisayarla verdiği lisans fiyatları öğrencilere avantajları gibi durumlar düşünülürse tüm pc kullanıcılarının microsoftu teşekkür maillerine boğması gerekir

    fanatikliğe gelirsek de bu konuda microsoft kesinlikle suçlanamaz bence çünkü fanatikliği yaratan hatta amaç edinen firma apple dır, microsoft un çoğu ürünü piyasaya sürülmeden çok önce testlere tanıtımlara çıkarılır, deneme sürümleri kullanıcılara ulaştırılır, şu windows 7 mevzusunda bile kaç ay adamlar bedava kullandırdıla görün öğrenin test edin diye, ha kendini de tanıtmış oldu orası ayrı ama insanlara bu budur diye gösterdi, apple ise tasarım ve reklam gücünü kullanarak fanatikler oluşturdu, bu yüzden en büyük satışlarını da ilk gün yapıyorlar

    sonuç olarak apple ın malzeme kalitesi tasarımı güzel, microsoft un maliyeti uygun kullanıcı imkanları daha fazla, apple ın da yazılım konusundan çok tasarım odaklı bir firma olduğu tasarıma yönelip iflastan kurtulduğu düşünülürse de sonucunda microsoft birkaç nokta dışında hepsinde daha üstün ve çok daha kullanıcı dostu




  • Tüm yazılanları okudum. Her itiraz ettiğiniz konunun bir cevabı var ama siz bilmeden yorum yaptığınız için bunları asla anlamayacaksınız???

    -öncelikle çok pahalı diyorsunuz. değil!!! Size yansıyan fiyatların yarısı tutarında aslında, ülkemize girerkenki gümrük + vergiler ve Koç grubuna ait distribütör firma olan bilkom'un büyük oranda koyduğu komisyon ile son kullanıcıya yaklaşık 2 katı ücret ile girdisi oluyor ve fiyatları pahalı deniliyor.(eski bir bilkom çalışanıyım) Amerikada ençok satılan ürünlerdir apple ürünleri.

    -Sadece görüntü var donanım yok deniliyor. Apple herzaman 1 adım önde teknoloji kullanır. Apple yeni çıkan led teknolojiyi yıllardır kullanıyor cihazlarında , dizüstü serilerinde multi-touch teknolojisi kullanıyor(iphone gibi 2 parmak değil 4parmağa kadar değişik kullanım kombinasyonları) ve bunu tek kullanan firma , Yıllardır cihazlarında uzaktan kumanda bulunmakta ve uzaktan kumanda ile uzaktan dilediğince multimedia olarak cihazını kontrol edebilmektesin, Dizüstü bilgisayarlarda Pil ömrü denilince ilk gelen marka Apple dır , Mükemmel renk kalibrasyonu ve görüntü kalitesi-hız-güvenlik ile grafiker-mimar lar herzaman apple tercih eder. Apple cihazlarında kullandığı malzeme kalitesi
    en üst düzeydir , içinde dünyanın en iyi işletim sistemini barındırır(gerek görsellik-gerek özellik) ve bunu ancak kullanarak anlayabilirsiniz. örnek= Hiç düşündünüzmü bir oyun kutusunun arkasında windows için sistem gereksimleri yazarken neden mac için olan gereksinimler win'e oranla yarı yarıya düşük?

    -bir arkadaş tekelcilik yapıyor sadece apple'ın istediği programları kullanabilirsin demiş. Arkadaşımız mac os ların açık kod kaynaklı işletim sistemi olduklarını ve program geliştirebileceklerini unutmuş sanırım.

    -Birarkadaşda symbian gibi gelişmiş ve geliştirilebilir bir sistem varken iphone os çok kısıtlı demiş , şuan applestoreda 200bin adet application ve oyun mevcut ayrıca satın alınıp kiralanabilecek müzik ve film olarak dünyanın enbüyük arşivi en çok lisansı itunes store'a aittir.

    -itunes'a bagımlılık diyorsunuz bunu eleştirmek için itunes'in mantığını önce öğrenmeniz gerekicek. Çünki itunes dediğiniz program şuan dünyanın en çok film ve müzik lisansına sahip programı. Apple tv dahil çoğu apple ürünü itunes'a senkronize çalışır. Daha Vizyona bile çıkmayan filmleri hd veya normal itunes üzerinden kiralayabilir veya satın alıp izleyebiliyorsun. İstediğin albüme veya filme anında ulaşabiliyorsun. Bigün canın 1968 yapımı once upon a time in the west'i seyretmek ister veya 1931 yılına ait city light işte itunes sana bu nasıl bulurum dediğin filmleri izleme imkanı sunar ister satın almanı ister kiralamanı sağlar. Dünyanın en geniş film ve müzik arşivine sahiptir o bilmediğin İTUNES. Hemde yasal yollardan lisansıyla bedeliyle izlersin çok cüzzi ücretlere. 200bin application veya oyuna'a ulaşabilirsiniz. Filmlerinizi , müziklerinizi , sesli kitaplarınızı bu program üzerinden seyredebilir , radyo dinleyebilir , convert yapabilir , albüm kapağı yapabilir kendi listelerinizi hazırlayabilirsiniz. İtunes dünya üzerinde ençok ödül alan çok kapsamlı ve en iyi multimedya programıdır.

    Varmı sorusuna cevap almak isteyen arkadaşlar? İtina ile cevap verilir???



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DUKE_ouranus -- 30 Nisan 2010; 15:21:03 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: DUKE_ouranus

    Tüm yazılanları okudum. Her itiraz ettiğiniz konunun bir cevabı var ama siz bilmeden yorum yaptığınız için bunları asla anlamayacaksınız???

    -öncelikle çok pahalı diyorsunuz. değil!!! Size yansıyan fiyatların yarısı tutarında aslında, ülkemize girerkenki gümrük + vergiler ve Koç grubuna ait distribütör firma olan bilkom'un büyük oranda koyduğu komisyon ile son kullanıcıya yaklaşık 2 katı ücret ile girdisi oluyor ve fiyatları pahalı deniliyor.(eski bir bilkom çalışanıyım) Amerikada ençok satılan ürünlerdir apple ürünleri.

    -Sadece görüntü var donanım yok deniliyor. Apple herzaman 1 adım önde teknoloji kullanır. Apple yeni çıkan led teknolojiyi yıllardır kullanıyor cihazlarında , dizüstü serilerinde multi-touch teknolojisi kullanıyor(iphone gibi 2 parmak değil 4parmağa kadar değişik kullanım kombinasyonları) ve bunu tek kullanan firma , Yıllardır cihazlarında uzaktan kumanda bulunmakta ve uzaktan kumanda ile uzaktan dilediğince multimedia olarak cihazını kontrol edebilmektesin, Dizüstü bilgisayarlarda Pil ömrü denilince ilk gelen marka Apple dır , Mükemmel renk kalibrasyonu ve görüntü kalitesi-hız-güvenlik ile grafiker-mimar lar herzaman apple tercih eder. Apple cihazlarında kullandığı malzeme kalitesi
    en üst düzeydir , içinde dünyanın en iyi işletim sistemini barındırır(gerek görsellik-gerek özellik) ve bunu ancak kullanarak anlayabilirsiniz. örnek= Hiç düşündünüzmü bir oyun kutusunun arkasında windows için sistem gereksimleri yazarken neden mac için olan gereksinimler win'e oranla yarı yarıya düşük?

    -bir arkadaş tekelcilik yapıyor sadece apple'ın istediği programları kullanabilirsin demiş. Arkadaşımız mac os ların açık kod kaynaklı işletim sistemi olduklarını ve program geliştirebileceklerini unutmuş sanırım.

    -Birarkadaşda symbian gibi gelişmiş ve geliştirilebilir bir sistem varken iphone os çok kısıtlı demiş , şuan applestoreda 200bin adet application ve oyun mevcut ayrıca satın alınıp kiralanabilecek müzik ve film olarak dünyanın enbüyük arşivi en çok lisansı itunes store'a aittir.

    -itunes'a bagımlılık diyorsunuz bunu eleştirmek için itunes'in mantığını önce öğrenmeniz gerekicek. Çünki itunes dediğiniz program şuan dünyanın en çok film ve müzik lisansına sahip programı. Apple tv dahil çoğu apple ürünü itunes'a senkronize çalışır. Daha Vizyona bile çıkmayan filmleri hd veya normal itunes üzerinden kiralayabilir veya satın alıp izleyebiliyorsun. İstediğin albüme veya filme anında ulaşabiliyorsun. Bigün canın 1968 yapımı once upon a time in the west'i seyretmek ister veya 1931 yılına ait city light işte itunes sana bu nasıl bulurum dediğin filmleri izleme imkanı sunar ister satın almanı ister kiralamanı sağlar. Dünyanın en geniş film ve müzik arşivine sahiptir o bilmediğin İTUNES. Hemde yasal yollardan lisansıyla bedeliyle izlersin çok cüzzi ücretlere. 200bin application veya oyuna'a ulaşabilirsiniz. Filmlerinizi , müziklerinizi , sesli kitaplarınızı bu program üzerinden seyredebilir , radyo dinleyebilir , convert yapabilir , albüm kapağı yapabilir kendi listelerinizi hazırlayabilirsiniz. İtunes dünya üzerinde ençok ödül alan çok kapsamlı ve en iyi multimedya programıdır.

    Varmı sorusuna cevap almak isteyen arkadaşlar? İtina ile cevap verilir???



    yok yok iphone u gösteriş için alıyoruz biz mac leri de gazeteler gösteriş için kullanıyor




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Batuhan Kılıç

    sonuç olarak apple ın malzeme kalitesi tasarımı güzel, microsoft un maliyeti uygun kullanıcı imkanları daha fazla, apple ın da yazılım konusundan çok tasarım odaklı bir firma olduğu tasarıma yönelip iflastan kurtulduğu düşünülürse de sonucunda microsoft birkaç nokta dışında hepsinde daha üstün ve çok daha kullanıcı dostu


    microsoft un maliyeti uygun?

    Office: 400 dolar
    IWork: 79 dolar Mac OS X, 30 dolar IPad versiyonu

    Windows 7: 250 dolar
    Mac OS X Snow Leopard: 29,49,79 dolar

    Kullanıcı dostu olma konusunda, Microsoftla Apple'ın isimleri yanyana bile gelmemeli. 15 yıldır Microsoft ta kullanıyoruz biliyoruz.
    Hani bilmeyen kişiler olsak yutucaz..
  • quote:

    sonuç olarak apple ın malzeme kalitesi tasarımı güzel, microsoft un maliyeti uygun kullanıcı imkanları daha fazla, apple ın da yazılım konusundan çok tasarım odaklı bir firma olduğu tasarıma yönelip iflastan kurtulduğu düşünülürse de sonucunda microsoft birkaç nokta dışında hepsinde daha üstün ve çok daha kullanıcı dostu


    MacOSX, ilife, Aperture, Logic Pro, Shake, Final Cut Studio. Kendi alanında dünyanın en iyi yazılımları. Profesyonel sektörlerin kullandığı yazılımlar.

    Yazılım konusundan çok tasarım odaklı nedemek. Microsoft yazılım konusunda benim için Apple'ın tırnağı olamaz.
    Piyasaya sürdüğü her yazılım problemli Microsoft'un. Hangi kullanıcı dostu olmaktan bahsediyorsunuz. Microsoft'un doğru maliyeti daha uygun. Bir işletim sistemini 300-400$ para veriyorsunuz, üçüncü parti bir yazılım yüklemeden pdf bile açamıyorsunuz. Mac'ler gibi içinden iphoto, imovie, garageband, iweb, idvd gibi yazılımlar çıkmıyor.

    Bilgileriniz o kadar kulaktan dolmaki. Sallayıp sallayıp duruyorsunuz.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: DUKE_ouranus

    Tüm yazılanları okudum. Her itiraz ettiğiniz konunun bir cevabı var ama siz bilmeden yorum yaptığınız için bunları asla anlamayacaksınız???

    -öncelikle çok pahalı diyorsunuz. değil!!! Size yansıyan fiyatların yarısı tutarında aslında, ülkemize girerkenki gümrük + vergiler ve Koç grubuna ait distribütör firma olan bilkom'un büyük oranda koyduğu komisyon ile son kullanıcıya yaklaşık 2 katı ücret ile girdisi oluyor ve fiyatları pahalı deniliyor.(eski bir bilkom çalışanıyım) Amerikada ençok satılan ürünlerdir apple ürünleri.

    -Sadece görüntü var donanım yok deniliyor. Apple herzaman 1 adım önde teknoloji kullanır. Apple yeni çıkan led teknolojiyi yıllardır kullanıyor cihazlarında , dizüstü serilerinde multi-touch teknolojisi kullanıyor(iphone gibi 2 parmak değil 4parmağa kadar değişik kullanım kombinasyonları) ve bunu tek kullanan firma , Yıllardır cihazlarında uzaktan kumanda bulunmakta ve uzaktan kumanda ile uzaktan dilediğince multimedia olarak cihazını kontrol edebilmektesin, Dizüstü bilgisayarlarda Pil ömrü denilince ilk gelen marka Apple dır , Mükemmel renk kalibrasyonu ve görüntü kalitesi-hız-güvenlik ile grafiker-mimar lar herzaman apple tercih eder. Apple cihazlarında kullandığı malzeme kalitesi
    en üst düzeydir , içinde dünyanın en iyi işletim sistemini barındırır(gerek görsellik-gerek özellik) ve bunu ancak kullanarak anlayabilirsiniz. örnek= Hiç düşündünüzmü bir oyun kutusunun arkasında windows için sistem gereksimleri yazarken neden mac için olan gereksinimler win'e oranla yarı yarıya düşük?



    ufak bir düzeltme, iphone'daki multitouch sistem ikiden fazla dokunuş destekliyor



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi balcis -- 30 Nisan 2010; 18:26:16 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Centauri


    quote:

    Orijinalden alıntı: Batuhan Kılıç

    sonuç olarak apple ın malzeme kalitesi tasarımı güzel, microsoft un maliyeti uygun kullanıcı imkanları daha fazla, apple ın da yazılım konusundan çok tasarım odaklı bir firma olduğu tasarıma yönelip iflastan kurtulduğu düşünülürse de sonucunda microsoft birkaç nokta dışında hepsinde daha üstün ve çok daha kullanıcı dostu


    microsoft un maliyeti uygun?

    Office: 400 dolar
    IWork: 79 dolar Mac OS X, 30 dolar IPad versiyonu

    Windows 7: 250 dolar
    Mac OS X Snow Leopard: 29,49,79 dolar

    Kullanıcı dostu olma konusunda, Microsoftla Apple'ın isimleri yanyana bile gelmemeli. 15 yıldır Microsoft ta kullanıyoruz biliyoruz.
    Hani bilmeyen kişiler olsak yutucaz..


    Orijinal fiyatlar böyle fakat korsanı bile zor bulunur Mac OS'un ve uygulama desteği ne kadar? iPhone OS ve Android gibi bir uygulama desteği açığğı var Windows ve Mac OS arasında.




  • çıkıp burada windows 7 ultimate kutu fiyatını verip microsoft pahalı diyecekseniz ya da office in normal kullanıcı için 100-120 liraya satıldığı bu dönemde şirketler için en kapsamlı sürümlerinin fiyatlarından bahsedecekseniz tabiki kıyaslamanın manası yok, içinde windows 7 kurulu aynı özelliklere sahip bir laptop çok daha ucuzsa bu fiyatı uygun demektir, malzeme kalitesi daha iyidir ona birşey diyemem

    ben apple kötüdür demedim, profesyonel manada ürettiği yazılımları kullanması gereken için de idealdir ama standart kullanıcı için ki standart kullanıcı sayısıyla profesyonel olarak bu bahsedilen yazılımları kullanacak insan sayısı arasında dağlar kadar fark vardır kullanıcı dostu değildir... ayrıca mac in ilk kurulumda standart olarak ekstra programlara sahip olması apple ın ekstra iyiliği değil microsoft un davalardan başının çok yanmasıdır, sırf şu internet explorer ı bile işletim sisteminde yüklü geliyor diye kaç tane davayla uğraştılar, hem yüklü olmasa bile milyonlarca alternatif seçenek var ve hepsi bedava, hala hangisi ucuz hangisi pahalı tartışmak manasız

    ha bu arada nedense bilgisayardan gram çakmayan adam bile windows 7 kurunca bir sorun yaşamıyor çok memnun kalıyor da bu işin piriyim diyen apple fanatiklerinin sürekli windows 7 şöyle sorun çıkarıyor böyle tekliyor demesi açıkçası pek de iyi niyetli gelmiyor, tabi nerdeyse her ürününün tanıtımına microsoft a sallayarak başlayan bir şirketin fanatik kullanıcılarının da microsoft a sallamaması mümkün değil




  • quote:

    Orijinal fiyatlar böyle fakat korsanı bile zor bulunur Mac OS'un ve uygulama desteği ne kadar? iPhone OS ve Android gibi bir uygulama desteği açığğı var Windows ve Mac OS arasında.


    Windows ile MacOS X arasında uygulama açığı var diyen bir insan mac kullanıcısı değildir ve bu konuda bilgisi çok kısıtlıdır. Bilmediğiniz konu hakkında yorum yapıyorsunuz.
    Sizin açık diye bahsettiğiniz şey yazılım çöplüğüdür başka birşey değil. Yazılım sayısının fazla olması iyi olduğu anlamınamı geliyor. Kullanıcının kafasını karıştırmaktan başka bir halta yaramaz. Bir sürü yazılım olacağına o işi iyi yapan 2-3 tane yazılım alternatifi olması çok daha iyidir. Windows'ta aynı işi yaptığını iddia eden 15 tane yazılımı eliyerek gidin zaten elinizde 3 adet başarılı program ya kalır ya kalmaz. Bugün MacOS X'te aynı işi yapan ve sıkıntı çekmeden bulabileceğiniz en az 5 adet program alternatifi mevcuttur. Yani bize yetiyorda artıyor bile. Siz bilgisayarınıza aynı işi yapan 10 adet program kuracaksanız size hayırlı işler o zaman...

    quote:

    çıkıp burada windows 7 ultimate kutu fiyatını verip microsoft pahalı diyecekseniz ya da office in normal kullanıcı için 100-120 liraya satıldığı bu dönemde şirketler için en kapsamlı sürümlerinin fiyatlarından bahsedecekseniz tabiki kıyaslamanın manası yok, içinde windows 7 kurulu aynı özelliklere sahip bir laptop çok daha ucuzsa bu fiyatı uygun demektir, malzeme kalitesi daha iyidir ona birşey diyemem

    ben apple kötüdür demedim, profesyonel manada ürettiği yazılımları kullanması gereken için de idealdir ama standart kullanıcı için ki standart kullanıcı sayısıyla profesyonel olarak bu bahsedilen yazılımları kullanacak insan sayısı arasında dağlar kadar fark vardır kullanıcı dostu değildir... ayrıca mac in ilk kurulumda standart olarak ekstra programlara sahip olması apple ın ekstra iyiliği değil microsoft un davalardan başının çok yanmasıdır, sırf şu internet explorer ı bile işletim sisteminde yüklü geliyor diye kaç tane davayla uğraştılar, hem yüklü olmasa bile milyonlarca alternatif seçenek var ve hepsi bedava, hala hangisi ucuz hangisi pahalı tartışmak manasız

    ha bu arada nedense bilgisayardan gram çakmayan adam bile windows 7 kurunca bir sorun yaşamıyor çok memnun kalıyor da bu işin piriyim diyen apple fanatiklerinin sürekli windows 7 şöyle sorun çıkarıyor böyle tekliyor demesi açıkçası pek de iyi niyetli gelmiyor, tabi nerdeyse her ürününün tanıtımına microsoft a sallayarak başlayan bir şirketin fanatik kullanıcılarının da microsoft a sallamaması mümkün değil


    Microsoft'un davasıyla Apple'ın ne ilgisi var, artık abuk subuk yorumlarınız kabak tadı veriyor. Microsoft, kullanıcılarına Internet Explorer'ı sisteme entegre edip dayatması yüzünden mahkemeye verildi. Explorer'ı sistemden uninstall edemiyordunuz. MacOS X'te hiçbir program sisteme entegre değildir. İstediğiniz gibi kaldırabilirsiniz. Apple'ın iLife gibi extra yazılımları, aldığınız bilgisayar ile bedavaya vermesinin bu konuyla hiç bir ilgisi yok. Hiçbir şekilde böyle birşeye mecbur değil Apple. Kel alaka mantığınız için sizi tebrik ediyorum.

    Windows 7'ye gelince. Vista gecekondusuna bir kat daha çıkıp Windows 7'yi yapmış microsoft. Vista o kadar hantaldıki, biraz iyisini yapınca göbek atmaya başladınız. Kötüyü göster kötünün iyisine razı olsunlar mantığı yani. Sizin gibi kullanmadığım şeylerle ilgili yorum yazmıyorum ben. Windows 7 kurulu abimin bilgisayarına.
    Program kurdukça, çalıştıkça ve sildikçe sistem yavaşladı. Hele ki NOD32 kurduğumuzu hatırlıyorum ilk başta sistem çöktü ve bir dahada geri gelmedi. Registry mantığı ne zaman kaldırılır windows'tan o zaman windows adam olur.
    Yani windows 7'nin önceki windows sürümlerinden farklı olmayan bir yanı var. Kullandıkça, sisteme fazla yük bindirdikçe, programları yükleyip kaldırdıkça, size elveda demesi.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: mertgraph1979

    quote:

    Orijinal fiyatlar böyle fakat korsanı bile zor bulunur Mac OS'un ve uygulama desteği ne kadar? iPhone OS ve Android gibi bir uygulama desteği açığğı var Windows ve Mac OS arasında.


    Windows ile MacOS X arasında uygulama açığı var diyen bir insan mac kullanıcısı değildir ve bu konuda bilgisi çok kısıtlıdır. Bilmediğiniz konu hakkında yorum yapıyorsunuz.
    Sizin açık diye bahsettiğiniz şey yazılım çöplüğüdür başka birşey değil. Yazılım sayısının fazla olması iyi olduğu anlamınamı geliyor. Kullanıcının kafasını karıştırmaktan başka bir halta yaramaz. Bir sürü yazılım olacağına o işi iyi yapan 2-3 tane yazılım alternatifi olması çok daha iyidir. Windows'ta aynı işi yaptığını iddia eden 15 tane yazılımı eliyerek gidin zaten elinizde 3 adet başarılı program ya kalır ya kalmaz. Bugün MacOS X'te aynı işi yapan ve sıkıntı çekmeden bulabileceğiniz en az 5 adet program alternatifi mevcuttur. Yani bize yetiyorda artıyor bile. Siz bilgisayarınıza aynı işi yapan 10 adet program kuracaksanız size hayırlı işler o zaman...

    quote:

    çıkıp burada windows 7 ultimate kutu fiyatını verip microsoft pahalı diyecekseniz ya da office in normal kullanıcı için 100-120 liraya satıldığı bu dönemde şirketler için en kapsamlı sürümlerinin fiyatlarından bahsedecekseniz tabiki kıyaslamanın manası yok, içinde windows 7 kurulu aynı özelliklere sahip bir laptop çok daha ucuzsa bu fiyatı uygun demektir, malzeme kalitesi daha iyidir ona birşey diyemem

    ben apple kötüdür demedim, profesyonel manada ürettiği yazılımları kullanması gereken için de idealdir ama standart kullanıcı için ki standart kullanıcı sayısıyla profesyonel olarak bu bahsedilen yazılımları kullanacak insan sayısı arasında dağlar kadar fark vardır kullanıcı dostu değildir... ayrıca mac in ilk kurulumda standart olarak ekstra programlara sahip olması apple ın ekstra iyiliği değil microsoft un davalardan başının çok yanmasıdır, sırf şu internet explorer ı bile işletim sisteminde yüklü geliyor diye kaç tane davayla uğraştılar, hem yüklü olmasa bile milyonlarca alternatif seçenek var ve hepsi bedava, hala hangisi ucuz hangisi pahalı tartışmak manasız

    ha bu arada nedense bilgisayardan gram çakmayan adam bile windows 7 kurunca bir sorun yaşamıyor çok memnun kalıyor da bu işin piriyim diyen apple fanatiklerinin sürekli windows 7 şöyle sorun çıkarıyor böyle tekliyor demesi açıkçası pek de iyi niyetli gelmiyor, tabi nerdeyse her ürününün tanıtımına microsoft a sallayarak başlayan bir şirketin fanatik kullanıcılarının da microsoft a sallamaması mümkün değil


    Microsoft'un davasıyla Apple'ın ne ilgisi var, artık abuk subuk yorumlarınız kabak tadı veriyor. Microsoft, kullanıcılarına Internet Explorer'ı sisteme entegre edip dayatması yüzünden mahkemeye verildi. Explorer'ı sistemden uninstall edemiyordunuz. MacOS X'te hiçbir program sisteme entegre değildir. İstediğiniz gibi kaldırabilirsiniz. Apple'ın iLife gibi extra yazılımları, aldığınız bilgisayar ile bedavaya vermesinin bu konuyla hiç bir ilgisi yok. Hiçbir şekilde böyle birşeye mecbur değil Apple. Kel alaka mantığınız için sizi tebrik ediyorum.

    Windows 7'ye gelince. Vista gecekondusuna bir kat daha çıkıp Windows 7'yi yapmış microsoft. Vista o kadar hantaldıki, biraz iyisini yapınca göbek atmaya başladınız. Kötüyü göster kötünün iyisine razı olsunlar mantığı yani. Sizin gibi kullanmadığım şeylerle ilgili yorum yazmıyorum ben. Windows 7 kurulu abimin bilgisayarına.
    Program kurdukça, çalıştıkça ve sildikçe sistem yavaşladı. Hele ki NOD32 kurduğumuzu hatırlıyorum ilk başta sistem çöktü ve bir dahada geri gelmedi. Registry mantığı ne zaman kaldırılır windows'tan o zaman windows adam olur.
    Yani windows 7'nin önceki windows sürümlerinden farklı olmayan bir yanı var. Kullandıkça, sisteme fazla yük bindirdikçe, programları yükleyip kaldırdıkça, size elveda demesi.



    zamanında aynı olay 98 den sonra çıkan windows ME de beğenilmedi sonra xp çıkınca herkes beğendi.. bunda da aynı taktik.. vista çıktı kimse beğenmedi sonrasında windows 7 biraz daha iyi olunca herkes süper işletim sistemi falan demeye başladı..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fashionality -- 2 Mayıs 2010; 1:48:38 >




  • teknolojik alışverişe çıktığımda mağzasını gezmekten en çok hoşlandığım marka:) yalnız fiyatları biraz canımı skıyor ama hakedecek cinsted fiyatlara sahip:)
  • nod32 kurmakla windows 7 çökmez, bunlar tamamen windows u microsoft u karalamak için uydurulan hikayeler, şu gün windows 7 yi en bilgisiz kullanıcı bile rahatlıkla kurup kullanabiliyorsa burada bu işten anladığını iddia edenler böyle garip hikayeler çıkarmasın

    fiyat mevzusu tutmayınca bu sefer de programlara geçilmiş, dayatmaksa apple kendi makinaları dışında mac in çalıştırılmasına imkan vermiyor o zaman bu da dayatma, parası çok olmayan mac kullanmak isteyen kullanamıyor bu da dayatma o zaman, windows 7 nin hantallaştığı bozulduğu falan da yok, biz de kara cahil değiliz ömrümüzde ilk kez bilgisayarı elimize almıyoruz, atom işlemcili 1 gb ramli netbookta windows 7 nin en kapsamlı sürümü bile rahatlıkla çalışabiliyorsa çıkıp da windows 7 şöyle böyle demenin mantığı yok, ama dediğim gibi yeni ürün tanıtımına daha ürününün adını söylemeden microsoft a sallayarak başlayan bir firmanın fanatiklerinin microsoft a sürekli olarak sallaması çok doğal bir durum, normal bir kullanıcı için fiyatı önemlidir, imkanları önemlidir, uyumluluk önemlidir, bunların hepsinde de microsoft üstün, adam 5 sene öncesinden kalma bilgisayarını windows 7 den verim alarak kullanabiliyorsa daha konuşmanın manası yok, 10 kişi bilgisayarı o bahsedilen yazılımlar için kullanıyorsa 90 kişi sadece günlük ihtiyaç için kullanıyor, bu ihtiyacı da en makul seviyede microsoft karşılıyor, bu yüzden de kullanıcı sayıları arasında bu kadar fark olmaya devam ediyor




  • quote:

    nod32 kurmakla windows 7 çökmez, bunlar tamamen windows u microsoft u karalamak için uydurulan hikayeler, şu gün windows 7 yi en bilgisiz kullanıcı bile rahatlıkla kurup kullanabiliyorsa burada bu işten anladığını iddia edenler böyle garip hikayeler çıkarmasın


    Benim başıma birebir gelmiş bir olaydan bahsediyorum siz karalama kampanyası diyorsunuz. Ben isterdimki bu sefer doğru düzgün, sağlam bir windows sürümü gelsin. Sadece kurulduğu zaman değil. kullandıkça performansından birşey kaybetmeyen bir windows. Ama hala bu konuda yol alması gerekiyor windows'un. Doğru ben Apple'dan maaş alıyorum o yüzden microsoft'a karşı karalama kampanyası yürütüyorum. İyimisiniz siz, yada okuduğunuzumu anlamıyorsunuz?

    1GB Ramle windows 7 mi? Ya siz PC kullanıyorsunuz ben mac kullanıyorum diye beni PC konusunda cahil mi sanyorsunuz. O bilgisayara windows 7 kurarasınız tamam ama sonra o makineye öyle bakarsınız. Çok basit işlemler haricinde biraz performans isteyen işler yapmaya kalktığınızda elinizde patlar. Ona bakarsanız Apple'da da bir sistemi 7 sene önceki bilgisayara kurabiliyorsunuz ama performans diye birşey olmuyo o yüzden komik komik şeyler yazıp windows'a artı puan kazandırmaya çalışmayan, windows 7'nin ne olduğunu sizin kadar biliyorum.




  • 1 gb ramle windows 7 yi sadece ben değil kuran herkes nerdeyse xp ye göre verimli kullanıyor, üstelik normal bir bilgisayardan bahsetmiyorum atom işlemcili bir netbooktan bahsediyorum, diğer normal masaüstü celeron işlemcili pc de de aynı şekilde 1 gb ramle 64 bit kelek bir ekran kartıyla çatır çatır da birçok yüksek donanım isteyen oyunu oynayabiliyorum, gerçekten ömrümüzde işletim sistemi namına ilk kez windows 7 yi görmüş olsak inanıcaz da o kadar cahil değiliz ne yazıkki, neyse bu konuyu fazla uzatmanın manası yok, zaten şu zamana kadar apple ın herhangi bir ürününü kullanıp da en ufak birşeyini eleştirebilen görmedim daha, apple kusursuz firma apple kullanıcıları da dünyadaki tek akıllı insanlar geri kalan çoğunluk olanlar da birşeyden çakmayan çağ dışı insanlar, daha denebilecek birşey yok
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Batuhan Kılıç

    1 gb ramle windows 7 yi sadece ben değil kuran herkes nerdeyse xp ye göre verimli kullanıyor, üstelik normal bir bilgisayardan bahsetmiyorum atom işlemcili bir netbooktan bahsediyorum, diğer normal masaüstü celeron işlemcili pc de de aynı şekilde 1 gb ramle 64 bit kelek bir ekran kartıyla çatır çatır da birçok yüksek donanım isteyen oyunu oynayabiliyorum, gerçekten ömrümüzde işletim sistemi namına ilk kez windows 7 yi görmüş olsak inanıcaz da o kadar cahil değiliz ne yazıkki, neyse bu konuyu fazla uzatmanın manası yok, zaten şu zamana kadar apple ın herhangi bir ürününü kullanıp da en ufak birşeyini eleştirebilen görmedim daha, apple kusursuz firma apple kullanıcıları da dünyadaki tek akıllı insanlar geri kalan çoğunluk olanlar da birşeyden çakmayan çağ dışı insanlar, daha denebilecek birşey yok


    Bende asus eee pc netbook var,hatta 1 gb ram li degil 2 gb.. ve üzerinde sizin bahsettiginiz gibi en kral w7 sürümünü birakin w7 pro bile yüklü degil...ben niye verim alamiyorum ve cihaz cok kasiyor?bende mi problem var?

    1gb ram ile ve kelek bir ekran kartiyla oynadiginiz o yüksek donanim isteyen oyunlarin isimlerini ve oynadiginiz grafik ayarlarini verebilirmisiniz?

    windows 7 nin vista dan cok daha iyi oldugu kesin,bende vista kurulu bilgisayarima w7 pro kurdugumda oyunlarda falan olsun daha iyi performans aldim.ama w7 nin vistadan iyi olmasi windows un mac os dan iyi oldugunu nasil kanitliyor bu mantigi bir türlü cözemedim...birakin mac os u falan, genelleyelim, windows hic bir unix karnelinin karsisinda ayakta duramaz...herkes söyle iyi demis böyle iyi demis ama apple fanlarinin(!) ortaya koydugu registry sismesi,OS in bir süre sonra sismesi gibi sorunlara hic kimse "yok kardesim windows da öyle bir olay" diyememis...dogru oldugu icin olabilir mi?

    Apple in türkiyede elestirilmesini bir tek su acidan anlaybilirim, gümrüktü vegiydi falan binince fiyat bayagi bir sisiyor...ama bunda apple yada mac os un sucu ney? ben 13" 2,66 cpu lu yeni modellerden macbook pro yu,daha yüksek performansli olan 2,66 cpu, 320 GB HDD, 4gb Ram vs... yani, ögrenci indirimiyle 1215€ ya aldim...ve son kurusuna kadar hakeden bir makine...önceden windows lu laptopum ile uniye gittigimde 1.5 saatlik bir dersi sarji cikarabilsin diye wlan i kapatiyordum,ekrani sonuna kadar kisiyordum.simdi macbook ile sarj aletini bile götürmüyorum,atiyor cihazi cantaya götürüyorum.aksama kadar yetiyor bana.


    quote:

    Orijinalden alıntı: Carnadormania

    Chipte hacker çıkmıştı ve windows 7 nin daha güvenli olduğunu ve hackerların leopard os i fazla popüler bulmadıkları için uğraşmadıklarını yazıyordu./b]



    belki gerekli gereksiz bir sürü port otomatik olarak acik geldigi icin windows daha güvenlidir(!)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bywant -- 1 Mayıs 2010; 19:47:33 >




  • önünde aşamayacağı engelleri olduğunun farkında
  • quote:

    Orijinalden alıntı: bywant

    quote:

    Orijinalden alıntı: Batuhan Kılıç

    1 gb ramle windows 7 yi sadece ben değil kuran herkes nerdeyse xp ye göre verimli kullanıyor, üstelik normal bir bilgisayardan bahsetmiyorum atom işlemcili bir netbooktan bahsediyorum, diğer normal masaüstü celeron işlemcili pc de de aynı şekilde 1 gb ramle 64 bit kelek bir ekran kartıyla çatır çatır da birçok yüksek donanım isteyen oyunu oynayabiliyorum, gerçekten ömrümüzde işletim sistemi namına ilk kez windows 7 yi görmüş olsak inanıcaz da o kadar cahil değiliz ne yazıkki, neyse bu konuyu fazla uzatmanın manası yok, zaten şu zamana kadar apple ın herhangi bir ürününü kullanıp da en ufak birşeyini eleştirebilen görmedim daha, apple kusursuz firma apple kullanıcıları da dünyadaki tek akıllı insanlar geri kalan çoğunluk olanlar da birşeyden çakmayan çağ dışı insanlar, daha denebilecek birşey yok


    Bende asus eee pc netbook var,hatta 1 gb ram li degil 2 gb.. ve üzerinde sizin bahsettiginiz gibi en kral w7 sürümünü birakin w7 pro bile yüklü degil...ben niye verim alamiyorum ve cihaz cok kasiyor?bende mi problem var?

    1gb ram ile ve kelek bir ekran kartiyla oynadiginiz o yüksek donanim isteyen oyunlarin isimlerini ve oynadiginiz grafik ayarlarini verebilirmisiniz?

    windows 7 nin vista dan cok daha iyi oldugu kesin,bende vista kurulu bilgisayarima w7 pro kurdugumda oyunlarda falan olsun daha iyi performans aldim.ama w7 nin vistadan iyi olmasi windows un mac os dan iyi oldugunu nasil kanitliyor bu mantigi bir türlü cözemedim...birakin mac os u falan, genelleyelim, windows hic bir unix karnelinin karsisinda ayakta duramaz...herkes söyle iyi demis böyle iyi demis ama apple fanlarinin(!) ortaya koydugu registry sismesi,OS in bir süre sonra sismesi gibi sorunlara hic kimse "yok kardesim windows da öyle bir olay" diyememis...dogru oldugu icin olabilir mi?

    Apple in türkiyede elestirilmesini bir tek su acidan anlaybilirim, gümrüktü vegiydi falan binince fiyat bayagi bir sisiyor...ama bunda apple yada mac os un sucu ney? ben 13" 2,66 cpu lu yeni modellerden macbook pro yu,daha yüksek performansli olan 2,66 cpu, 320 GB HDD, 4gb Ram vs... yani, ögrenci indirimiyle 1215€ ya aldim...ve son kurusuna kadar hakeden bir makine...önceden windows lu laptopum ile uniye gittigimde 1.5 saatlik bir dersi sarji cikarabilsin diye wlan i kapatiyordum,ekrani sonuna kadar kisiyordum.simdi macbook ile sarj aletini bile götürmüyorum,atiyor cihazi cantaya götürüyorum.aksama kadar yetiyor bana.


    quote:

    Orijinalden alıntı: Carnadormania

    Chipte hacker çıkmıştı ve windows 7 nin daha güvenli olduğunu ve hackerların leopard os i fazla popüler bulmadıkları için uğraşmadıklarını yazıyordu./b]



    belki gerekli gereksiz bir sürü port otomatik olarak acik geldigi icin windows daha güvenlidir(!)







  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.