Şimdi Ara

V8 Motorlara lpg takılırmı ? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
1
Favori
3.458
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Elsa

    ZR1 Fabrika çıkışlı supercharged geliyor

    Onu atladım :) Doğru...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: 200ugececekaga


    quote:

    Orijinalden alıntı: sarkihalindekal


    quote:

    Orijinalden alıntı: 200ugececekaga

    O arabalar zaten 100 km 20 litre yakan araclar 30-40 litrelik yakit tankinla gunde iki defa pompaya girersin. İki kere 0-100 yapsan deponun yarisi gider.



    Ayrica yanlis biliyorsam duzeltin. V8 ve uzeri motorlar sıkışık sehir ici trafiklerinde hararet yapma olasiliklari yujseliyor. Lpg benzine gore daha sicak bi yanmaya sahip ve bu yuzden motoru mahveder dusunuyorum ben.

    Yakıt konusu V8'den V8'e değişkenlik gösteriyor ama şehiriçi trafikte hararet olasılığı konusuna katılıyorum. V8 araçlarla yoğun trafik heleki sıcak yaz aylarında hararetin artmasına sebep oluyor. O yüzden ben V8 kullanırken çok sıcak yaz aylarında trafiğe girmemeye çalışıyorum. Arabistan sıcakları harareti hemen arttırıyor, gece 38 derece civarı olan sıcaklıklarda dahi aracın hararet ibresi yavaş yavaş yükseliyor. Lpg ile bu daha hızlı olabilir ama belki lpg konusunda tecrübeli markalar bunun bir çözümünü üretmiş olabilirler, araştırmak lazım...

    Bildigim kadari ile yeni lpg sistemlerinde belirli bi devirden sonra bikac kez ufak ufak benzin puskurtuyor motoru sogutmak icin. En fazla yapilabilecek bu diye biliyorum. Belki bilmedigim baska yontemlerde vardir. Sizin araciniz nedir?

    Aracım Chevrolet Lumina, Corvette C6'dan yada 2010 model Camaro'lardan bildiğimiz Ls3 kodlu V8 motor var. Açıkçası henüz fazla kullanmak nasip olmadı şanzıman arızasından dolayı. Ama ilk aldığımda trafikte hararet sorunu vardı. Termostat iptali yapıldı, radyatör temizlendi daha sonra fazla kullanamadım zaten. Ama 2 aylık kullanım süresince öğlen sıcağında trafiğe çıkmadım. Araba siyah olduğu için de ısıyı çok çekiyor üzerine.



    Ama elimin altında Chrysler aspen var. 5.7 litre Hemi motorlu. Dün gece Mc. Donalds'ın arabaya servis hizmeti veren bir şubesine gittim. Hava 38 derece, klima açık vaziyette 15 dakika kadar sürdü beklemem. 10. dakikadan sonra hararet tatlı tatlı orta seviyenin üzerine çıkmaya başladı. Öğlen sıcağında ise bu durum 5 dakika sonra gerçekleşiyor. Benzer durum V6 ve diğer kullandığım V8lerde de gerçekleşiyor. 2.4 motorlu Accord ile 3 saat 200'ün üzerine çıkarak gerçekleştirdiğim şehirler arası seyahatten sonra hiç motoru kapatmadan 5 saat boyunca klima tam gaz açık güneşin altında temmuz ayında uyumuştum:) Uyandığımda hararet bir gıdım oynamamıştı. O aracın hararet olayını hala özlüyorum...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • şu youtube kanalına bakarsanız rusların neler yaptığını görebilirsiniz.

    https://www.youtube.com/user/EnergyGazPolska/videos
  • V8 Motorlara lpg takılırmı ?

    V12, Twin turbo, lpg
  • Yeni V8lerin bir cogunda silindir kapatma teknolojisi var. Acaba LPG buna uyum saglayabiliyor mu ona bakmak lazim.
    Yoksa zaten teknoloji olarak 4 silindirden bir farki yok 4 silindire takilabiliyorsa 8 e de takilir.
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.