Şimdi Ara

uzun zamandır kullanan ve uzun yol almış kullanıcılar, nerdesiniz?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
337
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • selamlar


    malum, her şeyin fiyatının el yaktığı bu sıralar cihazların özelliklerini ve fiyatlarını, inceleme videolarını internette görüyoruz ama özellikle onvo gibi yerel cihazların uzun vadeli incelemesi neredeyse hiç yok - yada ben hiç bulamadım.


    e-scooter kullanıcıları için: hangi cihazı ne kadar uzun zamandır ve kaç kilometredir kullanıyorsunuz? cihazınızdan şikayetiniz yorumunuz neler? kronik diyebileceğiniz sıkıntılar veya verebileceğiniz püf noktaları var mı?


    başlayayım:


    2.5 yıldır mi pro 2 kullanıyorum, bunun tahmini son 1.5 yılı yazılım atarak kullandım. standardı 5/20/25 km/s olan hızım yazılımdan sonra 5/25/35 olarak değişti, cruise mod açık ve kickstart hızı 5km'den 1-2 km'ye düşürdüm. bugün itibariyle cihazım tam 7000km'de. bu süreçte 4 fren balatası, 2 fren teli, toplam 4 iç şambrel ve 2 adet dolgu teker eskittim. 2 defa arka çamurluğum kırıldı, 2. kırıldıktan sonra yine takmaya üşendim ve arkaya mukavva tarzı birşey sabitleyerek ve sadece yağmurlu havalarda bunu açarak kullanıyorum.


    batarya sağlığım oldukça düştü diyebilirim ve bunu yazılıma bağlıyorum. ama yine de istanbul üzerinden konuşacak olursak %100 şarj ile cennetten esenyurt toriuma kadar cihazımla gelebiliyorum ve %35 şarjım kalmış oluyor.


    katlama yerinden gelen gıcırtılar için hiç conta tarzı şeyler kullanmadım, aşırı gevşek vidaları biraz sıkarak (ama çok değil, çok sıkarsam ya kapatamıyorum yada açamıyorum) ve kat yerine gres yağıyla yağlayarak gıcırtı sesini bayağı gideriyorum.


    dolgu lastik olmasına sebep evet, inanılmaz konforsuz ama alıştım. dolgu kullanan arkadaşlara hatırlatma: heralde dolguyu janta kadar inmeden değiştirmeniz gerektiğini biliyosunuzdur :) şöyle de garip bir durum var: dolgu lastiği ilk taktığınızda, özellikle çok uzun süre erimiş/kabak olmuş dolgu kullanıyorsanız sanki amortisörlü cihazdaymışçasına sarsıntılarınızın inanılmaz derecede azaldığını göreceksiniz. lastik erimeye başladıkça sarsıntılarınız da artacak.


    evet yağmur çamur vs. kar haricinde her koşulda kullandım. sadece dolgu lastikte özellikle yokuş aşağı inerken ıslak zeminde çok çok çok dikkat ediyorum, ama bunun dışında cihazın fren mesafesi fren davranışlarına artık elim kolum gibi alıştığım için neredeyse hiç endişesiz kullanıyorum - ki işe gidip gelirken e5 kullanıyorum (torium / marmara park arası)


    herkese güvenli sürüşler








  • Güzel yazı olmuş elinize sağlık.


    Yanlış anlışılmasın ama xiaomi ürün bir daha almam. O pilin zayıflaması yazılım da olabilir, xiaomi bu sağı solu belli olmaz.


    Kalın tekerlekli ve rahat bir koltuğu olan konforlu bir alet bakıyorum. Son olarak bir daha xiaomi ürün alır mısınız, başka marka alet kullanma şansınız oldu mu?

  • geç oldu kusura bakma. 2 haftada bilgisayarı açacak zaman dahi bulamadım.


    pilin zayıflaması yazılımdan değildir çünkü 2 senedir gittiğim yoldan ve kalan bataryadan referans alarak söyledim. ki kalan batarya oranına uygulamadan yada cihazdan değil, boşta kaldıktan belli bir müddet sonra voltajdan bakıyorum. ama cihazımdan inanılmaz memnunum. kar dışında her koşulda kullandığımı söyleyebilirim. fakat gönül isterdi ki frenler bu kadar bakım istemesin. aslında fren ayarı, yapmaktan hoşlandığım bir işlem sadece ben üşeniyorum.


    kalın tekerlek ve koltuk deyince aklıma direk chopper tarzı cihazlar geliyor (bknz: yuki cp1) piyasada e-scooterlara takılan koltuklar mevcut ama ben şahsen bu cihazlarda (martı kategorisi cihazlar için konuşuyorum) koltukların sağlamlığından çok emin olamadığımdan, ve dengemi ayakta çok daha iyi koruduğumu düşündüğümden hiç bu arayışa girmedim.


    elbette her elektronik cihaz özellikle scooter gibi elektrik-mekanik cihazlar söz konusu olduğunda her ürün kutudan çıkar çıkmaz sorunlu mal olma ihtimali var, ama emektar pro2'mden inanılmaz memnunum. aldığımda bu kadar zorlama hatta tabiri caizse tacize katlanabilecek bir cihaz olduğunu tahmin etmemiştim.


    xiaomi ürün bir daha alacağımı sanmıyorum. yanlış anlaşılmasın, bir sorun olduğundan değil. ama şöyle bir örnek vereyim: bildiğim kadarıyla xiaomi akıllı grubundaki cihazların yazılım tipini değiştiğinden benim yaptığım gibi "speed hack" artık yapılamıyor, özellikle aklınızda veya hayalinizde xiaomi 4 ultra (https://www.mi.com/global/product/xiaomi-electric-scooter-4-ultra) gibi bir cihaz varsa 950w motor gücüne rağmen 25km/s hızın üstüne çıkmanın bir yöntemi yok. internet aleminin içinden geçtim ve söyleyebilirim ki yazılım da atamadığınız için kalan tek seçenek olan kontrolcüden çıkan kesebileceğiniz/iptal edebileceğiniz hız limitleyici kablosu yok - ki bu bazı markalarda var. bu sebepten 10.01.2024 itibariyle internette gördüğüm xiaomi 4 ultra için +30k para verip 25km/s hıza mahkum kalmaktansa bu tutara alabileceğiniz başka markalar da var. ki 4 ultra her ne kadar görsel olarak gözüme hoş görünsede yine de bu güce ve fiyata sahip bir cihazda daha geniş bir deck ve hız beklerdim. c tipi ön teker ve şaseden ayrı arka tekerlek her ne kadar gözüme sağlam görünmese de büyük markalar dahi (vsett, dualtron, kaboo, inokim ve türkiyede yaygın olmayan bir sürü marka) bu tipte modeller üretiyosa demek ki sağlamdır kanaatindeyim.


    eski işyerimden sendikanın kovdurtması sonucu tazminatsız atıldım, dava sonucundan (kazanırsam) gelecek parayla en başta vsett 10+ almayı düşündüm ama 10+'ta benim ihtiyacım olandan çok çok çok daha fazla güç var. onun yerine sway markasının fırtına modelinde karar kıldım, ki yurt dışında nanrobot D6+2.0 modeli olarak geçiyor. nanrobot facebook sayfası bana sway ile resmi ilişkilerinin olduğunu ve türkiyedeki cihazların nanrobot fabrikasından çıktığını, alabileceğimi söylediler. yukarda belirttiğim gibi c tipi ön teker bağlantısı ve ana şaseden ayrı arka tekerlek dizaynına karşı şüphelerim var ama reddit'te bu tipte çeşitli marka cihazlarla adamlar binlerce mil gidiyor, demek ki sağlam. farının yukarda değil aşağıda olması ve hız tetiğinin görüntüsünün ucuz bir çin malı gibi görünmesinin dışında cihazın zaten güzel bi dizaynı var.


    sway fırtına sürme şansım olmadı, ama cihazı fiziken gördüm ve amortisörlerini test etmek için üstünde zıpladım. hani youtube'da türk bir scooter kanalı da bunu yapmış, videodan ne derece iyi anlaşılıyor bilmiyorum ama cihazın amortisörleri rüya gibi diyebilirim. sade yaylı yada çoğu dualtronda olan kaset tipinin aksine hidrolik amortisörü var. nanrobot resmi sayfası ayarlanmadığını söylemiş ama internette denk geldiğim bir sayfa 55-62 ölçüsünde c anahtar vasıtasıyla sertliğinin kolayca ayarlanabileceğini söylemiş.


    yeni alacak yada yüksek modellere geçiş yapacak arkadaşlar, bence tavsiyem elinize metre alıp sizdeki modelle alacağınız model arasındaki deck ve gidon genişliği, yüksekliği gibi ölçülere bakıp kıyaslayın. pro2'ye alıştıktan sonra sway üstüne çıkınca resmen ben yaşamıyomuşum dedim. internette gördüğünüz görseller cihazın ebatları hakkında çok fazla ipucu vermiyor, bu yüzden ya gözünüzle görmeli yada metreyle kıyaslamasını yapmalısınız derim.





  • xloader kullanıcısına yanıt

    Ne demek hocam estafurullah.


    Geçmiş olsun, umarım alırsınız hakkınızı.


    Evet benim de aklıka chopper vari olanlar geliyor. Çok fazla alternatif yok, alternatiften ziyade sağlam bir şey arıyorum. Ayakta dengemi sağlamk benim için çok riskli. Normal bisiklet türevleri de sağlık sorunundan dolayı uzun süre kullanamıyorum. Yazdıklarınız çok faydalı oldu benim için, çok teşekkür ederim.


    Benim bulunduğum yer küçük. Yazılımla uğraşmamı gerektirecek bir durum olacağını sanmıyorum aslında. Bu gidişle sanırım 3 tekerlikli ve koltuklu modellerin birinden alıp geçicem.

  • toplam 150 km kullandığım dualtron mini var hatta kaza bile yaptım tümseğe girmeyeyim kenardan sıvışayım derken skutırın kenarı kaldırıma sürtmesi sonucu uçup havalandım yüzüm halen tam iyileşmedi o zamandan beri çok çok az kullanıyorum KASKINIZI MUTLAKA TAKIN


    ve her tümseğin üstünden geçin düz dar yoldan geçmeyin


    skutırdan bahsedecek olursak kaliteli bir alet yokuşlarda bana mısın demiyor çıkıyor ve sadece arka tekerinde motoru var 1450w maks 50 km hızda gidiyor menzili 40 km

    kötü yanı süspansiyonu iyi değil çukurlarda dikkatli olmak gerekiyor frenleri de iyi tutuyor fakat "Elektrikli (Rejeneratif Frenleme)" sesli olması kötü


    hepsi bu kadar ileriki zamanlarda da aktif olarak kullanacağım

  • M0meNtS kullanıcısına yanıt

    aslında rejenere frenin ne kadar fren yaptığı ayar menüsünden ayarlanabilir diye düşünüyorum. normal modellerde 3 ayar var ama yamulmuyosam dualtronlarda ya % hesabı yada 0 ila 5-10 aralığı bi değer olması gerek. 0=kapalı 5 yada 10 neyse en güçlü şeklinde.


    geçmiş olsun, özellikle trafik ortamında tümsek varsa kenardan sıvışacak gibi değilsem üstünden geçiyorum 2 saniye yavaşlasam çokta kaybım olmaz sonuçta trafiğimiz yok bişeyimiz yok.


    minilerin motorları daha az w gücüne sahip diye hatırlıyodum, yanılmışım. cihazdan aldığın menzil mi 40km yoksa cihaz özelliği olarak mı?


    2 hafta önce benim cihazla tahmini bi 18 km gittim en düşük hızla ucu ucuna şarjım gideceğim yere varmama yetti. (toriumdan yenibosnanın içerlerinde bi yer) heralde daha da gitmem ama yokuşlu inişli falan karışık bi yolda 18 gidebileceğimi görmek mutlu etti. 1 saat sürdü yalan yok, ama eğlenceli bi 1 saat oldu.



    edit: şimdi baktım da, minilerin p ayarlarında PA olarak geçen 0-5 aralığı rejenere frene aitmiş. 0 kapalı, 5 en güçlü.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xloader -- 3 Şubat 2024; 16:59:31 >




  • xloader kullanıcısına yanıt

    yokuşlara bağlı olarak değişiyor menzil ortalama 30 km diyelim

    8 km yolu 20-25 dk ya gidiyorum o kadarını hesaplayabildim


    hem skutırın ayarlarını kurcalamadım rgb ışıklarını kapattım sadece bide arka ve ön ışıkları her daim açık tuttum ki millet beni görsün

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.