Şimdi Ara

Uzun (Şehirlerarası) Yolda, Nerelerde Duruyorsunuz, Neler Yiyorsunuz? (37. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
769
Cevap
50
Favori
54.488
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3536373839
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • topaz42 kullanıcısına yanıt
    25 haziran Pazar günü istanbul-tokat yapıcam inşallah yolüstü tavsiye varsa alabilirim 😁



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fsm0066 -- 5 Haziran 2023; 16:52:32 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Bayram tatili 9 güne çıkartıldı. Bilgi vereyim dedim.

  • bize hergün bayram dolar 23 lirayı aşmış. 1 tost 100 lira olmuştur bile,evde yemek hazırlayıp çıkmak bile müthiş pahalandı😢😢

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Akhenatonnn kullanıcısına yanıt

    Manzarası güzel, tehlike arz etmeyen bir yerde durup, evde hazırlanan börek, sandviç tarzı şeyleri yanında içecekle götüreceğiz artık.

  • MÜŞAVİR kullanıcısına yanıt

    Benim yolum üzerinde en güzel yer eski Boludağı yolu. Zirveye yakın veya zirvede duracaksın. Varsa masa üzerine, yoksa yere sereceksin kilimi. Piknik gibi yiyeceksin.


    Biz eğer uygun zamanda çıkmışsak aynen şöyle yapıyoruz.


    Boludağı Köroğlu Zirve tesisinde çok tatlı serin bir havada, enfes manzara eşliğinde köftemizi yiyoruz. Gerede-Kızılcahamam arasında ağaçlık bir yerde durup Leblebi, fındık fıstık yiyip Meşrubat içiyoruz. Daha sonra da Kulu Makas'ta Baran Tesislerinin yan tarafındaki benzinlikteki kamelyalarda çay keyfi yapıyoruz. Çayı da Termosa Baran Tesislerinin çay ocağından alıyoruz.


    Kulu Makas'taki bahsettiğim kamelyalar. Ankara tarafından gelirken Önce Baran Tesislerinin önünden geçiyorsunuz. Sonra bu benzinlik geliyor. İkisi komşu.


    Bu yolu kullananlara tavsiyemdir. Kamelyalarda güzel yorgunluk atılıyor.



    Uzun (Şehirlerarası) Yolda, Nerelerde Duruyorsunuz, Neler Yiyorsunuz?




  • topaz42 kullanıcısına yanıt

    Helal olsun adama. Küçük ama güzel jest.


    Ben de karma karışığım. Ultra her şey dahil oteller mi ucuza gelir (günlüğü 10bine denk geliyor) yoksa kafamıza göre pansiyon, dışarıda 3 öğün yeme içme, araçla köşe bucak gezme mi bilemedim. Geçen sene otel daha ucuza gelmişti. Bu sene otellerin günlüğü uçmuş. Ama dışarıda da fiyatlar uçmuş gözüküyor. Sadece yeme içme yakıt 3000TL olacak gibi. Kalması falan derken dışarısı 5000TL en az gibi. Koşturmacası da ayrı dert.


    Yollarda bildiğim yer de kalmadı. Köfteci yusuflar da anababa yeri gibi. Alternatif her öneriye açığım.


    Muhtemel istikamet Kocaeli --> Antalya veya Muğla - Bodrum tarafları.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Akhenatonnn kullanıcısına yanıt

    Hocam sadece pahalılık da değil işletmeler malzeme kalitesini de düşürdü. Hep esnaflarda yemek yerdik arada da Yusufta yemek yerdik, Susurluk'ta tostun yanına söylediğimiz ayranı Bim yoğurduyla yaptıklarını görünce bir daha uğramaz olduk. Mide yanması, şişkinlik, doymadık, pahalı, çok kalabalık sıra var vs vs derken hiçbir yerden memnun kalmayınca da artık yol üzeri yemek olayını iyice bıraktık. Orayı denedik kötü burayı denedik doymadık vs sonu yok. Çıkarken birşeyler atıştırıyoruz, yol üzerinde de shellden soğuk sandviç alıyoruz, gittiğimiz yere varınca yemek yiyoruz artık. Nadiren yolda denk gelirsek Burger King falan anca. 2 tane de kedi olunca çok vakit harcamak işimize de gelmiyor zaten.


    Yol üzeri uğradığımız esnafların kalitelerini bir bir kaybetmelerini seyrettik, acı verici.

  • RaptorFX kullanıcısına yanıt

    Eğer İstikamet Antalya ise Kocaeli-Afyon arasında bir kaç yer önerebilirim. Bilecik-Bozüyük arasında, sağ tarafta Cennet Vadisi diye bir yer var. Mekan olarak çok güzel. Fiyatlarını bilmiyorum.


    Burayı biraz geçince yine sağ tarafta Şelale Restaurant var. Restoranın altından dere geçiyor. Güzel bir yer.


    Burayı da biraz geçince Demirköy girişinde Cingıllı diye bir yer var. Aile tesisi. Akçaabat köftesi yapıyorlar. Her zaman oradan yerdim. Çok hesaplı oluyordu. Laz bombasını denemenizi tavsiye ederim.


    Eğer evden bir şeyler hazırlayıp yola çıkarsanız Bozüyük-Kütahya arasındaki Porsuk çayı civarlarında durup piknik havasında hazırladığınız şeyleri yiyebilirsiniz.

  • topaz42 kullanıcısına yanıt

    Gezerek gitmeyi sevdiğinizi bildiğim için en çok sizin yorumlarınıza güveniyorum. Eski önerilerinizin birkaçını deneyimleyip memnun kalmıştım. Yeni öneriler için de teşekkür ederim.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RaptorFX -- 10 Haziran 2023; 19:50:25 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • topaz42 kullanıcısına yanıt

    Ay sonu Ankara-Kemer seyahatimiz olacak, tavsiyelerinizi alabilirim, teşekkürler.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • MÜŞAVİR kullanıcısına yanıt

    Merhaba.


    Üzgünüm. Çünkü gerçekten gittiğim bir güzergah değil. Hayatımda bir kere, yıllar önce Ankara-Eskişehir yapmıştım. O güzergah içinde de Nasreddin Hoca Tesislerinde durmuştum. Güzel bir tesisti. Tek bildiğim o.

  • RaptorFX kullanıcısına yanıt

    Merhaba


    Benim güzergahlarım genelde İstanbul-Konya oluyor ama her seferinde değişik yollardan gitmeye çalışıyorum.


    Gittiğim yollar.


    İstanbul-Sakarya-Bolu-Ankara-Konya.

    İstanbul-Sakarya-Akyazı-Nallıhan-Beypazarı-Ayaş-Ankara-Konya

    İstanbul-Sakarya-Bilecik-Kütahya-Afyon-Akşehir-Konya

    İstanbul-Sakarya-Bilecik-Eskişehir-Mahmudiye-Çifteler-Emirdağ-Bolvadin-Çay-Sultandağı-Akşehir-Ilgın-Kadınhanı-Konya

    İstanbul-Bursa-İnegöl-Bozüyük-Kütahya (veya Eskişehir)-Konya


    Benim kullandığım yollar bunlar.


    Şimdiki hedefim: İstanbul-Sakarya-Bilecik-Eskişehir-Polatlı-Yunak-Konya. (Bir aksilik olmazsa)


    Ben mümkün mertebe seyahatlerimi geziye dönüştürmeye çalışırım. Tesislerde dura dura gitmeyi severim. Otobüs ile 9 saat süren yolu kendi arabam ile 12-13 saate çıkartırım. Yollardan meyve, sebze alırım. vs.

  • Önemli değil, ne demek. Lakin ben tesisleri sevmiyorum, tuvalet için opet veya shell benzinlikleri kullanıyorum. Yemek için ise büyük tesislerden ziyade daha böyle yol üstünde ufak köfteci, kavurmacı, gözlemeci tarzı, lezzetli, temiz mekanlara uğramak istiyorum ama daha bugüne kadar hiç öyle bir aksiyon alamadım. Hanım yolda para harcamaya karşı, ben tam tersiyim ama tabi patron hanım. Zar zor ikna edersem bi sucuk ekmek yiyoruz arada ama.Uzun (Şehirlerarası) Yolda, Nerelerde Duruyorsunuz, Neler Yiyorsunuz? 

  • Afyon'dan geçerken sucuk-ekmek veya sucuk döner yiyebilirsiniz. Sucuk dönerini ben sevmiştim. Fakat bilginiz olsun. Sucuk keyfi saat 10:00'dan sonra başlıyor. Ben sabah denk geldim bir keresinde. 10:00'dan önce olmuyor dediler. 2 saat beklemek istemedim. Yola devam ettim.

  • topaz42 kullanıcısına yanıt

    Genelde (Her sene en az bir bazen iki kez bu seyahati yapıyorum) Ankara-Kemer gidiş ve dönüşte selçukbey de sucuk döner ya da sucuk ekmek yeriz, hatta selçukbeyin sucuğu güzeldir, bir kangal da eve alırım gelirken.

  • var mı güncel ankara-izmir tavsiysei olan?

  • Yarın inşallah yola çıkıyorum. Sabah çıkmak istiyorum. Normalde yarın yarım gün çalışıyoruz ama ben şu anda izin almaya çalışıyorum.Uzun (Şehirlerarası) Yolda, Nerelerde Duruyorsunuz, Neler Yiyorsunuz? 


    İzin alabilirsem Sabah 07:00-08:00 arası yola çıkacağım. İlk durak Akyazı, Kuzuluk. Yani yoldan 15 km içeri sapıp alacağımı aldıktan sonra 15 km tekrar geri geleceğiz. Sonraki durak Boludağı Köroğlu Zirve. Yetişirsek kahvaltı yaparız. Kahvaltı biterse et yemeği yeriz. (Şirketten Uzun (Şehirlerarası) Yolda, Nerelerde Duruyorsunuz, Neler Yiyorsunuz? ). Sonraki durak, Kulu Makas. Kamelyalarda yorgunluk çayı içilecek. Oradan eve 170 km yol kalıyor zaten. Başka yerde durmaya gerek kalmıyor.

  • topaz42 kullanıcısına yanıt
    Başlığı uzun zamandır takip ediyorum.Gercekten yolculuğu keyifli hale getirmenizi, planlı hareket etmenizi, size sorulan veya konu ile alakalı her soruya ayrıntılı bir şekilde cevap vermenizi takdir ediyorum.Kazasiz ,belasız,keyifli sürüşler dilerim.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Merhaba


    Arefe günü sabah 07:50'de yola çıktım. Sirkeci'den arabalı vapur ile Harem'e geçtik. Araba için 53,00 TL ücret ödedik. Arabanın içinde kaç kişi olduğunun önemi yok. Yolcuya para alınmıyor.


    Evdeki bayat ekmek parçalarını martılara ata ata 17 dakikada Harem'e ulaştık. Gebze'ye kadar E-5 yolundan gittik. Gebze'den otoban yapıp PAUSE'de 10 dakika soluklandık. Çitlekçi mağazasından Kuruyemiş aldık.


    Daha sonra otobandan Akyazı çıkışına kadar devam ettik. Akyazı gişelerinden çıkıp Kuzuluk'a yöneldik. Orada sürekli bazlama aldığımız kadından 10 adet bazlama alıp tekrar E-5 yoluna geldik. Yani sırf 10 adet bazlama için fazladan 30 km yol gittik. Ama olsun. Amaç yakıt hesabı değil. Seyahat keyfi.


    Ondan sonra Boludağı'na kadar durmadık. Eski Boludağı yoluna saptık. Dağın zirvesinde Köroğlu Zirve tesislerinde yemek yedik.


    Yemek hakkında bilgi vereyim. 2 adet çorba+4 kişilik birer porsiyon köfte+4 adet ayran+1 adet kutu kola+ortaya salata+kızarmış ekmek+tereyağı ve bal. Toplam 880,00 TL ödedik.


    Yemek şirketin bayram hediyesi idi. Fişimizi alıp çıktık. Kahramankazan ilçesine kadar eski yoldan devam ettik. İlçe girişinde güzel bir yeşillik bulup orada kuruyemiş yedik. Oradan tekrar hareket ettik. Kulu Makas'ta Baran Tesislerinde yorgunluk çayından sonra kalan 170 km yolu artık durmadan gittik.


    Yolculuk keyifli idi. İstanbul dahil hiç bir yerde zerre kadar trafiğe takılmadık. Hava yer yer kapalı idi. Hatta sağanak yağmur yağan yerler oldu. Hepsi araç kameramda kesintisiz olarak kayıtlı.


    Akşamları bölüm bölüm keyifle seyrediyorum.





  • Ankara - İzmir yolunu ben çok sık kat ediyorum. Bu bayram gidemediysem de , kısa süre içerisinde tekrar gitmek njasip olur inşallah.


    Ankara - İzmir arasında, son zamanlarda ana yol üzerindeki tesislere (eğer gece gitmiyorsam) pek uğramamayı tercih ediyorum.


    Afyon içerisine girerseniz çok vaktinizi almaz, Gamze Döner ana caddede valilik tarafında kalıyor. Güzel et döner ve sucuk döner yapıyor. Tesislere göre bir tık uygun fiyatı.


    Aşçı bacaksız diye tandır yapan meşhur bir restoran var. çok eski ve küçük bir dükkan . ama uzun yolda ağır gelebilir, ağır bir tandır ve pilavı oluyor. yine bu dükkanlara yakın AFTAT var, tatlıcı, güzel ekmek kadayıfı ve benzeri şireli tatlıları yapıyor. Tam yerlerini tarif edemeyeceğim ancak Google MAPS ile rahatça bulunabilecektir.


    Anayol'da Uşak içerisinde de güzel yerler var. hepsini bir yere toplamışlar, hemen ana yol kenarında (Ankara istikametinde kalıyor) bir cadde arkaya girerseniz güzel yerler var. Atapark ya da Atatürk Meydanı Caddesi olarak geçiyor.


    Diğer yerler ise İzmir'e çok yakın ya da Ankara'ya çok yakın olması nedeni ile pek durmuyorum. En yol ortası lokasyonlar Uşak ve Afyon. Yine de Salihli'de durayım derseniz Odun Köfte yapan yerler var ama yıllardır uğramadım şimdi nasıldır bilemiyorum.


    Keyifli yolculuklar.





  • 
Sayfa: önceki 3536373839
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.