Şimdi Ara

Uzun boy ve kararsızlık

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
934
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar.Yaş 25 ve 1,92 boyum var.Ehliyet için kurs süreci devam ediyor.İlk motorum olacak.İlk başlarda cbr 125 baya kararlıydım ama internetten çok sayıda küçük kalacağı yönünde yorum okudum.Boyuma göre iç bacak boyum nispeten kısa 88 cm.Başlangıçtada çok dandik birşey almak istemiyorum çünkü şimdi alacağım motoru en az 2 sene kullanmak zorundayım.Bütçem 9000 hadi çok çok zorla derseniz 9500 ama 9 u geçmese harika olur.Diğer tavsiyelerde enduro al yönündeydi.Crf 250 l ve kawa klx 250 de aklımın ucundan geçmiyor değil.Asıl amacım haftada en az 2 en fazla 3 gün, günlük 150 km yol yapmak okul - ev arası git gel yaparak.(Üni şehir dışı git gel yapıyorum. ) Başka tavsiyesi olan varsa seve seve dinlerim.



  • Mondial evo rx3i enduro hem cusseli hem kuvvetli bir motor. Bende 183 boy 109 kiloyum bir cok motor kullandim uzun yol yaptigimiz da oluyor aklimi celiyor bir kac aydir. Fiyat biraz asabilir ama bayiler de 2015 modelleri indirimle alabilirsiniz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şekli falan güzelde hani mondial o parayı hakeder mi bilmiyorum.Çokta anladığımdan değil ama hani bazı markalar yer edinmiş hondadır yamahadır falan onların dışına çıkmak istemiyor insan.
  • boyunuza uygun 0 ve japon alabılmek ıcın plaka ruhsat ve sıgorta gıbı ıslemlerıde dusununce butcenızı ıkıyle carpmanız lazım..

    yamaha honda suzukı helede kawasakı + ruhsat + plaka + sıgorta +ekıpman = 15.000 mınımum

    Hero - sym - kymco - bajaj + ruhsat + plaka + sıgorta + ekıpman = 9000 mınımum

    2.el + ruhsat + sıgorta + ekıpman = 6000 mınımum
  • Yeni sürücü olarak 2.el düşünüyorum yani sadece sigorta ve noter masrafı olacak.Ayrıca ekipmanı ayrı tutuyorum bütçeden.İkinci belki 3. motora dayanacak şekilde ekipman almam gerektiğinin farkındayım.

    Hala aklımda cbr 125-250 var ama işte hala küçük demeleri sıkıntı.Tam böyle yola gelicek ama uzun boylular için başlangıç motoru yok sanırım.Yine en iyisi crf 250 yada kawa klx 250 yada benim gıdımlık motor bilgim buna yetiyor.
  • 16" büyük tekerli scooterlar var sizin boyunuza uygundur sym symphony, kymco people one gibi. O boyla supersport motor altınızda hem küçük kalır hem de rahat edemezsiniz.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: forumnik

    16" büyük tekerli scooterlar var sizin boyunuza uygundur sym symphony, kymco people one gibi. O boyla supersport motor altınızda hem küçük kalır hem de rahat edemezsiniz.

    Sağolun hocam yorumunuz için ama scooter istemiyorum.Motora karar veremesemde en azından vitesli olacağından eminim.
  • Boyunuzun uzunluğu üzerinde nasıl durduğunuz vs fazla önemsemeyin derim. Cbr gerçekten iyi bi motor sizi uzun zaman sıkıntısız götürebilir ve cüsse bakımındanda fazla küçük bi motor değil. Cross motor alınabilir fakat cross motorlarda denge zor ağırlık merkezi yukarıda sürüş sekilleri değişik ayriyetten lastikleri dişli geliyor ve değiştirmeniz gerekecek o lastiklerle şehirde firen mesafesi fazlasıyla uzar ve yol tutuş az. Yaklaşık iki ay önce arkadaşım ıslak zeminde hiç olmayacak yerde cross motoruyla düştü çapraz bağları koptu. 250 cc lik bi cross belki cbr dan çok daha fazla zevkli olabilir ama oda motordan ne beklediğinize göre değişecektir. ikinci elde kolay satılması şehir içinde sürüşü çok basit ve hata absorbe edebilme yönünden Cbr candır.
  • Sana uygun motor Suzuki inazuma 2. ellerine bir bak derim.
  • Sağolun yorumlar için dikkate alacağım.
  • crf250 88cm selesi

    wr250

    klx250
  • crf250 ve klx250 arasında kaldıysan, şu videoyu da izlemediysen izle istersen;

    https://www.youtube.com/watch?v=_w9-fKrjwBA
  • quote:

    Orijinalden alıntı: 4everr

    crf250 ve klx250 arasında kaldıysan, şu videoyu da izlemediysen izle istersen;

    https://www.youtube.com/watch?v=_w9-fKrjwBA

    İzledim hocam takip ediyorum AEA yı zaten.Klx ile crf yide bu videodan tanıdım öğrendim.Sağol ilgin ve alakan için.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SercaN__ -- 4 Nisan 2016; 13:19:46 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.