Şimdi Ara

Uydu alıcım, TRT kanallarını uzun süre seyredince kilitleniyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
1
Favori
1.081
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arrox Mini 3 Plus model uydu alıcım var. TRT Belgesel ve TRT Spor kanallarında 30-40 dakika kadar açık bırakırsam kilitleniyor. Kumandadaki hiçbir tuş çalışmıyor. Ancak kapatıp açınca düzeliyor. Başka kanallarda saatlerce açık olunca hiçbir sorun yaşanmıyor.

    İnternette araştırınca başka modellere ait genel kilitlenme sorunları gördüm ama onlar da sadece TRT kanalları için değildi. Kendi sınırlı bilgimle bir açıklama getiremedim. "Fikri olan veya yorum yapan olan bir forumdaş çıkar belki" diye düşünerek sormak istedim



  • Kendi başlığımı hortlatmış olayım

    Konuyu açalı iki seneye yaklaşmış. Bir sene kadar önce bu kilitlenmenin sebebini anladım ama çözümünü bulamadım. Şöyle ki, teletekst olan kanallarda (TRT ve Euronews) zaman zaman kilitlenme yapıyor. Yani sorun seyredilen kanalda teletekst olmasıyla alakalı. Tabii zaman zaman olduğu için neye göre kilitlendiğini bilemiyorum. Cihazın yazılımıyla alakalı bir çözümü olabilir ama bu cihaz için sorunsuz yazılım bulabileceğimi sanmıyorum.

    Velhasıl, ben durum tespitimi paylaşmış olayım; belki şansıma bir yol gösteren çıkar.
  • Fenman kullanıcısına yanıt
    Yaw hocam kendini neden yoruyon . gittigidiyorda 45 TL den başlayan fiyatlarla peşin fiyatına 5 taksitle . zebil gibi uydu alıcısı var .
    Al bi teneke kutulu uydu alıcısı bak keyfine
  • cemmail kullanıcısına yanıt
    Hocam, doğru diyorsunuz da bu sorun dışında gayet memnunum ve sadece bu sorun yüzünden atmaya kıyamıyorum. Bendeki cihaz, mini olan tipte, yani scart soketine doğrudan takılan modellerden. Malum, bu tarz mini cihazlar genelde çok kaliteli olmuyor. Bendeki görüntü kalitesi ve kanal geçişi açısından gayet tatminkar. Diğer oda için ucuz yollu bir mini cihaz almıştım. Onun kanal geçişleri ve görüntü kalitesi belirgin şekilde bundan zayıf. Neyse artık, bozulana veya HD bir cihaz almaya karar verene kadar bununla idare edeceğim sanırım.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.