Şimdi Ara

USTADLAR YARDIM KOMBİ 2DK BİR ÇALIŞIYO (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
95
Cevap
2
Favori
117.843
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Benim kombimde her 50 saniyede bi çalışıyor bu normalmidir acaba bide kombiyi kaç derecede çalıştırmak gerekir bütün odaların peteklerini açmakmı gerekir yada hava sıcaklığına göre kombiyi kısıp yükseltmekmi gerekir yarsımcı olurmusunuz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • gaz valcinden gaz ayarini kıs 1 dk yanmada 5 dk bekler.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kombimiz sürekli ateşleme yapıyordu biraz yandıktan sonra hızlıca arıza anahtar işareti çıkıyor kombi saniyesinde kendini resetliyor ve tekrar ateşleme yapıp yanıyordu sorunun bacadan kaynaklandığını gördük cihaz hava alamıyordu baca bağlantısı iyi yapılmamıştı yoğuşmalı değilse %1-2 eğimli olmalı ve doğru bağlandığından emin olmalı tam oturmalı. Bizde sorun düzeldi. Diğer sıkıntı tesisatınız temiz mi filtreniz temiz mi bakın pis su ısınması zorlaştığından devir daimi zorlaştığından da yapıyor olabilir. Peteklerde hava olmaması lazım ona da bakın.
  • merhabalar baymak falke fx 24 fi model kombimde sadece su sicakliginda modulasyon mevcut. bu durumda bu kombiye uyumlu "modulasyonlu termostat" takilabilir mi. yani kombimde bu modulasyonlu termostat kombi sicaklik ayarina mudahale edilebilirmi. cunku ben kombimin oda sicakligi farkina gore modulasyon yapmasini istiyorum. tabi şu an ki mevcut kombi modelimle boyle bir sey mümkün mü acaba ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • arkadaşlar selam, basligi hortlatiyorum malesef, baymak duotec 33 kombime, honeywell kablosuz oda termostati bagli, ilk tasindigimizdan bu güne eğer isiyi evin anlik degerinden düsuge ayarladiysam ornegin ev 23 derece ben sabaha kadar 22.5 ta yan dedim ama, kombi surekli çalışırken, 30-40 saniyede bir vinnn gibi yükselerek artan bir ses cikariyor ve 5 saniye sonra tak tak diye ses çıkararak duruyor.

    bu normal değil bence fikri olan var midir?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kutukutu -- 1 Aralık 2019; 21:35:36 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kutukutu K kullanıcısına yanıt
    garantisi devam ediyorsa servis çağır. sesin nerden geldiğini bilmeden net bişey söylemek zor.
    petekler soğukken kombi çalışmaya başlayınca bi müddet düşük modda çalışır, belli süre içinde istenilen dereceye gelmezse/yaklaşmazsa kapasitesini arttırıp fan hızlanır ve gazı arttırır. vın sesi bu artışta olabilir.(kullanım suyunun derecesini sona getir musluğuda sonuna kadar aç, bakalım aynı vın sesini yapacakmı) alev seviyesi arttığında ısıl gerilmelerden tak tak ses çıkarabilir veya fan hızından kaynaklı. baktırman lazım net bişey demek zor.
  • Merhaba, Demirdöküm nepto kombi var bina 1 senelik doğalgazı ilk biz kullanıyoruz 3 haftadır, oda termostatı da taktırdım ama kombi çok sık dur kalk yapıyor sebebi nedir, Birde kombi yoğuşmalı olmadığı için kombi üzerinde kış modu için min max arasına getirin tuşu diyo Buda 65 derece, ama kullanma klavuzunda tam tersi kış modunda ısınmak için max derecede tutun diyo Buda 85 derece demek, 50 55 65 ve 85 derecede de kullandım hepsinde de kombi hala dur kalk yapıyor ve bu yüzden ev ısınmıyo güncel faturada şu an çok yüklü, ne yapmam gerek?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Can.ymkogl -- 7 Aralık 2019; 20:21:30 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Allah rızası için bilen biri akıl versin, Bosch classic plus kombi kullanıyorum kirada oturduğum evde, dün voltaj sorunu nedeniyle anakart yanmış servis çağırdım 530 TL karşılığında değiştirdiler, ancak şöyle bir sorun var, anakart yanmadan önce 1 de yaktigim kombi 36.5 derecede yaklaşık 6 dakika çalışıyor sonra 45 dereceye gelince dinlenmeye geçiyor ve yaklaşık 7 dakika sonra 36.5 derecede tekrar ateşleme yapıyor ve 2 saatte bir M3 gaz yakıyordu, anakart değişti yine 1 de çalıştırmama rağmen 36.5 da çalışıp 45 de dinlenmeye geçen kombi şimdi 42.5 da tam 8-9 dakika çalışıyor ve 50.5 de dinlenmeye geçiyor ve hızlı bir şekilde tekrar 42.5 a düşüp 3 dakika sonra tekrar ateşleme yapıyor ve 2 saatte 1 metreküp gaz yakan kombi bu durumda saatte bir M3 gaz yakıyor, takilan anakart da bir sorun mu var yoksa başka bir parca da mi arızalı anlamadım kafayı yiyeceğim, en kısık hatta birin dibinde çalışan kombi nasıl daha önce 45 de dururken şimdi 50 de duruyor , ve neden düne kadar iki saatte 1 metreküp gaz yakan kombi şimdi saatte 1 metreküp gaz yakıyor, lütfen yardım...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • meddah58 kullanıcısına yanıt
    Seninkini modeline bizdede boch 2500w yoğuşmalı var 45 isinmiyo tesisat degisecekmis heralde

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Kombi sezonu açıldı
    Arkadaşlar benim kombi de 1,5 dakikada bir çalışıyor her çalışmasında 8 10 saniye devrede kalıyor bu durum bana hiç normal gelmedi sizce normal mi sizin kombileriniz de böyle mi çalışıyor?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: PREDATOR066

    Kombi sezonu açıldı
    Arkadaşlar benim kombi de 1,5 dakikada bir çalışıyor her çalışmasında 8 10 saniye devrede kalıyor bu durum bana hiç normal gelmedi sizce normal mi sizin kombileriniz de böyle mi çalışıyor?

    Arkadaşlar kombi normal değilmiş. Servis kitapçıklarına baktım kombinin devreye girme sıklığı için bir ayar yok. Kombi bu duruma yazılımsal olarak karar veriyor. Kombi girişindeki filtreyi söküp temizledim. Şimdi 5 dk da bir çalışıyor. Yanınca daha uzun süre yanıyor.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • mrb kombi airfel digifel premix 24 kw gri kasa tam yogusmalı . bu yaz tasındım eve ilkez kullanıyorum .cam balkon yaptım baca 1 metre uzadı.petek ısıtma için actıgımda fark etmedim balkonda kombi 17 gunde 300 m3 40 derecede yakmıs.fark ettiğimde kombi sürekli yanıp sonuyordu aynı anda 2-3 saniye aralıkla.servisi cagırdım gaz valfi atesleme trafosu iypnizasyon cubugunu temizledi.sorun aynı devam etti .anakartınıda değişti sorun aynı .2 adet ısı sensörünüde yeniledi sorun aynı . tekrar servisi cagırdım bu sefer video uzerinden fan hızı p6 81 de idi 83 yaptı degerini yükseltti .düzeldi sürekli yan sön olayı.kombiyi şimdi 40 derecede kullanıyorum gunluk 14 m3 yakıyor termostat var ev ısı yalıtımlı . termostat kapatma derecesine geldiğinde kapatıyor kombiyi 1-1.5 saat sonra devreye giriyor kombi .kombiyi takip ettim 2-3 saat 2 daikakda bir yanıyor sonra sönüyor 2 dakika sonra tekrar devreye giriyor dönüş su sıcaklıgına baktım 34 derece calıstıgında süreklide donuş su sıcaklıgı 34 de iken yanıp sonuyor .donus su sıcaklıgına baglı olarak calısıp durmu

     USTADLAR YARDIM KOMBİ 2DK BİR ÇALIŞIYO

    yor.


    airfel kombiden anlayan bir arkadas bilgi verir ise sevinirim.


    ev arakat tam ısı yalıtımlı toplamda 8 m yakın petek boyu var odalarda kollektor sistemi var ordan odalara dagılıyor ..





  • Benim kiracı olarak oturduğum evde Baymak lambert (24fn veya bn üstünde yazmıyor ama modeli bunlardan biri )eski bir kombi var. tüplü de kullanılabiliyor doğalgazlı da. Çalışma sistemi şöyle , 50 dereceye ayarladığımda yandıktan sonra 3 dk boyunca su soğuyor 55 dereceden 44 e düşüyor sonra 76 sn çalışıp 55 e getirip tekrar 3 dk soğutuyor. Yani beklemesi dakikaya çalışması(doğalgaz yakması ) dereceye(+5 derece) bağlı. Belki -10 falan ayarı da vardır ama su 40 dereceye düşmediği için 3 dakikada çalışıyor.

    Neyse bu ayarı 4 dk ya çıkardım. 10 dk ya kadar ayarlanabiliyor. 4 dk beklemede su 43 dereceye düşüyor. Haliyle daha çok gaz tüketmesi lazım. Ama oranladığımda 3 dk ya göre 76 ise 4 dk da 93 sn çalışması gerekirken 86 sn de suyu 55 dereceye getiriyor. Yani %7-8 tasarruf sağlıyorum.

    5 dakikaya çıkartıp da denedim. Su sıcaklığı 5 dakika bekleyince 42 dereceye düştü. Sonra 105 sn çalıştı. Yani 3 dk çalışmaya göre %9-10 4 dk çalışmaya göre %2-3 daha tasarruflu oldu. 4 ile 5 dakika arası çok fark etmedi aslında ama pompa daha az çalışıyor neticede. Benim anladığım burada bir grafik var. Maksimum verimi alabileceğiniz bir çalışma planı. Nasıl ki kombiyi kapatıp 2-3 saat sonra açınca sürekli kullanımdan daha çok gaz harcıyorsan çok sık(1-2 dk) aralıkla sürekli çalışınca da çok harcıyorsun. Yarın 5 dk ile kontrol edip 6-7-8 dk için de deneyeceğim. Ama bu süre arttıkça tasarruf artar demek değil. Bir yerde belki 7-8 dk larda yine oranladığımda zararıma olacak . Yani deneme yanılma yapmaktan bir şey kaybetmezsiniz. (Diğer parametre ayarlarıyla oynamadım size de tavsiye etmem açıkçası yok yanma odası yüzdesiymiş v.s. dokunmayın derim . Anca dakika ve + - kullanım suyu (50 için +5-10 yani 40 da çalış 55 de dur gibi)sıcaklıklarını değiştirmekte deneme yanılma yapmakta zarar yok bence)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: antireis

    Allah rızası için bilen biri akıl versin, Bosch classic plus kombi kullanıyorum kirada oturduğum evde, dün voltaj sorunu nedeniyle anakart yanmış servis çağırdım 530 TL karşılığında değiştirdiler, ancak şöyle bir sorun var, anakart yanmadan önce 1 de yaktigim kombi 36.5 derecede yaklaşık 6 dakika çalışıyor sonra 45 dereceye gelince dinlenmeye geçiyor ve yaklaşık 7 dakika sonra 36.5 derecede tekrar ateşleme yapıyor ve 2 saatte bir M3 gaz yakıyordu, anakart değişti yine 1 de çalıştırmama rağmen 36.5 da çalışıp 45 de dinlenmeye geçen kombi şimdi 42.5 da tam 8-9 dakika çalışıyor ve 50.5 de dinlenmeye geçiyor ve hızlı bir şekilde tekrar 42.5 a düşüp 3 dakika sonra tekrar ateşleme yapıyor ve 2 saatte 1 metreküp gaz yakan kombi bu durumda saatte bir M3 gaz yakıyor, takilan anakart da bir sorun mu var yoksa başka bir parca da mi arızalı anlamadım kafayı yiyeceğim, en kısık hatta birin dibinde çalışan kombi nasıl daha önce 45 de dururken şimdi 50 de duruyor , ve neden düne kadar iki saatte 1 metreküp gaz yakan kombi şimdi saatte 1 metreküp gaz yakıyor, lütfen yardım...

    kombi yanında soguk su girişi ve peteklere giden donus suyu filtreleri var .kombi sebeke musluk vanasını kapat.sıcaksu muslugunu acık tut.kombinin altında su doldurma vanası var bar yuksektmek için onu acık tut kombide ki tum su bosalsın ardından 2 tane filtreyide ingiliz anahtarı ile ac filtreleri temizle tekrar tak sık vidalarını.ardından tekrar barı 1.5 yap sorun coculmus olur.bazen filtre krlendiğinden donus suyu hızlıca düşür sık sık kombi devreye girer





  • sayet uzun yıllardır kombi bakımı ve betek temizliği yapmamıssanız aynı sorun olur sık sık devreye girme ısınamama.asırı tuketim .


    mutlaka petek temiliği yapılmalı


    kombi bakımında ise

    sensorler değiştirilmeli

    yanma odası temizliğ yapılmalı gaz gözlerinin tümünün acık oldugu gözlemlenmeli

    en onemliside cihazın gaz valfinden gaz ayarı yapılmalı.her cihazın gaz basınç değerleri var.

    yogusmalı kombilerde ise baca gazi ölculmeli 1 m3 gaz için 10 m3 oksiyen olacak sekilde ayarlanmalı yoksa asırı tüketim olur.benim sıkıntılarım bu şekilde son buldu ..airfel premix dgifel 24 kw kombi

  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.