Şimdi Ara

Üst seviye Electrolux mu giriş seviyesi Miele mi (Bulaşık makinesi)?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
1.029
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar.

    Bulaşık makinesi alacağım, fakat kararsız kaldım.

    Üst seviye ve bir çok foksiyonu olan bir ankastre Electrolux makine mi alayım, yoksa üzerine 2.000 TL civarı ekleyip daha az özellikli, giriş seviyesi bir Miele mi alayım.

    Maddi olarak ikisini de alabilirim ama hem daha çok para verip hem de daha az özellikli bir makine alıp almama konusunda kararsızım.

    Yardımcı olabilirseiz sevinirim.



  • 15 yıldır giriş seviyeli Miele G1022 bulaşık makinasını sorunsuz olarak kullanıyorum. İlk aldığım gibi mükemmel çalışıyor, herkes hayran kurutmasına ve yıkamasına. Ancak teknoloji çok değişti ve diğer rakipler arayı kapatmış olabilir. Sadece 1 program kullanıyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi evil2302 -- 23 Ağustos 2020; 11:21:39 >
  • Aslında bulaşık makinesinden beklenti yüksek oluyor. Bence de Miele. Hatta 12-13 sene kadar önce satıcı Miele yerine 25 mi, 35 mi programlı bir E-lux satmak için bayağı uğraşmıştı.

    Bir defa çok iyi yıkıyor ve doğru program seçilirse (yani her şey için eko programı kullanılmazsa) hiç koku yapmıyor. Ağır programlarını hiç kullanmadık. Ucuz camlar, bardaklar matlaştı ama metal eşya ve kaliteli camlarda pek bir sorun olmadı, metaller bence elde yıkansalar da o kadar çizilirlerdi. Sevisi çok iyi, arkalarını savaş alanı gibi bırakmıyorlar randevu ve işlemler konusunda ciddiler... Yine de pahalı gelmedi bana, Bosch'a göre pahalı bir servis bekliyordum. Bir de Miele'lerin içi aydınlıktır. Çelikleri açık renk ve sepetlerin renklerine de dikkat ederler. Ona alışınca diğerleri karanlık geliyor. Sepetleri kolay yerleştiriliyor, görüşü engelleyen koca saplar vs olmuyor. Ciddi çalışıyorlar bence. Jel safra kapasitesi daha yüksektir, bunun ilerleyen yıllarda koku yapmamasında payı var anladığıma göre. Ankastrelerde ön ayakları biraz daha geridedir. Mutfağı yeni planlıyorsanız bu sayede tekmelik 9-10 cm yerine 13-14 cm içerde olabilir. Bu detay da dolaylı olarak evyenin daha kolay kullanılmasına imkan verebilir. Biz alırken 14 cm'deki tek makinaydı, şimdi diğerleri de gelişti sanıyorum. Bu biraz zor bir detay çünkü kapak açılınca makinaler öne doğru düşmeye başlar.

    Miele'nin bildiğim önemli farkları bunlar.

    Bizim Miele bozuldu. Şebeke basıncı 10 barı geçtiği için bir sensörü bozulmuş (3 bar olması gerekiyor) Servis önce kodlarını sildi, tekrarlayınca değişim yaptı. Ankastre ürünü eskisi gibi bir yeri çizmeden yerine koydular.

    Sepetlerin bazı tellerinde paslar başladı. Belki değiştirmem gerekiyor.

    Bunlara rağmen yıkama performansı için yine giriş seviyesi de olsa Miele tercih ederdim. Ankastre'de fiyat farkları da kapanıyor.




  • Makinanın içi ve dışında hiçbir küflenme yok, gerçektende makina içi çok aydınlık ve kullanışlı.
  • electrolux olmasın da, hangisi olursa olsun.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.