Şimdi Ara

Üst komşuyu mahkemeye versem kazanır mıyım?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
6 Misafir (1 Mobil) - 5 Masaüstü1 Mobil
5 sn
33
Cevap
1
Favori
675
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Selam arkadaşlar, üst komşu özellikle geceleri gürültü yapıyor, kadın gece 1 - 2 de kalkıp temizliğe başlıyor, temizlik yaparken de sürekli koltuk çekme, eşya düşürme, çarpa sesleri oldukça yoğun geliyor, bu da yetmezmiş gibi çamaşır ya da bulaşık makinesi çalıştırıyor gece gece onun sesi de baya geliyor, uğultu şeklinde motor sesi.


    Kendilerine söyledik olmadı, yönetici söyledi, ev sahibi söyledi sonuç yok.


    Bunları mahkemeye versem acaba kazanır mıyım? bu şekilde başından bir olay geçen var mı? Mahkemeye tahliye için mi vermeliyim yoksa başka bir şey için mi. Elimden bir kaza çıkmadan çözmem lazım artık.




  • Çok bir cezası yok 300 lira felan sanırım keşke bir yaptırım olsa sırf bu yüzden evi en üst kattan aldım ki kimseyle ugrasmayayim diye üst katın tüm sorumluluğunu aldim
  • @sertosman hocamız daha iyi bilir ama bu tarz davalardan pek bir şey çıkmaz. Elinizde sağlam kanıtlar olmadığı sürece bu tarz süreçlere de girmenizi tavsiye etmem.

  • Diridiri06 kullanıcısına yanıt

    Bende satıp en üst kat almak istiyorum ama ortalık malum ne ev satılıyor ne de kredi var.

  • XpressMusic34 kullanıcısına yanıt

    Zaten yargıya güvenim olsa direkt açarım davayı fakat neler duyuyoruz hayrete düşürecek bir adalet anlayışımız var.

    Sağlam kanıt derken şahit vs var. Telefon ile gece gürültüyü çekmeye çalışıyorum ama telefonların mikrofonu gürültü engelleyicli yani ortamdaki gürültüyü pek almıyorlar.

    Az kaldı elimden bir kaza çıkacak ondan korkuyorum.

  • fahrenhayt46 kullanıcısına yanıt

    Yargıya güven ile alakalı bir konu değil hocam bu. Bu tarz şeyleri kanıtlamak çok zor olduğu için mahkemeden bir ceza çıkması da o oranda zor oluyor. Kendiniz demişsiniz telefonla çekemiyorum diye mesela. Bu sadece bir örnek elbette.


    Siz daha önce bu durumla ilgili karakola şikayette bulundunuz mu? Eğer şikayette bulundu iseniz kendilerini ifadeye çağırmış olmaları gerekir. Ya da eğer siz gürültü olan saatlerde 155 i ararsanız (yeni numarasıyla 112) ekip gelip uyarılarda bulunacaktır.


    Mesela şimdi çıkın ve karakola şikayet etmeye gidin. Anlatın gece saatlerinde böyle yapıyor, kendisini uyarıyoruz ama durum yine devam ediyor şeklinde. Onlar zaten ifade almak üzere kendileri ile irtibata geçerler. Gerisi de savcının bileceği bir konu. Bazen çoğu konu savcılığa gitmeden karakolda uzlaşı ile de çözülebiliyor.


    Mesela kendimi düşüneyim. İstanbul da müstakil evde oturuyorum haliyle bina bize ait ve rahatsız edebileceğim kimse yok. Ses sistemim var sesini de oldukça çok açarım özellikle müzik dinlerken. Mesela şu an size yazarken neredeyse son ses müzik dinliyorum. Diğer binalara mesafemiz olduğu için kimseyi rahatsız etmelik bir durumum yok bugüne kadar hiç olmadı. Eskiden kiracılarımız var idi ve elbette bu hususlara çok dikkat ederdim. Çok uzun yıllardır kiracımız vs yok ihtiyaç sebebiyle de biz kullanıyoruz binayı. Haliyle kafam oldukça rahat. Zaten insanlar genelde şaşırıyorlar İstanbul da müstakil ev, kiracı yok istediğin şeyi istediğin saatte yap hesabı. Elbette binalara mesafemiz olduğu için bu kadar rahatlık söz konusu. Dip dibe olsak bu durumda sıkıntı olabilirdi. Dip dibe olduğumuz tek bir ev var, onun da bize bakan odasını aktif kullanmıyorlar daha çok ardiye gibi.


    Velhasıl hocam esasen apartmanlar, siteler yani insanların alt alta üst üste yaşadığı her yerde aynı sorunlar var. Amerikan filmlerinde görürüz ya geniş sokaklı, ağaçlı komple müstakil birbirine mesafeli evlerden oluşan sokaklar mesela. İşte bizde de öyle olsa idi kimse kimseyi istese de rahatsız edemezdi zaten.


    Bir de işin içine ses yalıtımsız evler girince sorun daha da büyüyor. Bazen misafirliğe gittiğimde dikkat ediyorum üst katta adam öksürse aşağıda duyuluyor. Yani binaların çoğunda da bu ses olayı var.


    Bir anekdot ile mesajımı sonlandırıyorum. Beraber çalıştığımız bir arkadaşımız üst kattakilerin her gün saatlerce süren aşırı yüksek sesli cinsel birlikteliğinden rahatsızlık duymuş. Bunu da kendilerine lisan-ı hal ile anlatmış onlar da herkesin fantezisi farklı gibi bir cevap vermiş. Tabi biz kendi aramızda kıskanıyor musun gibi şakalar yaptık o ayrı konu. Mesela 23 gibi başlarmış sabaha karşı anca bitermiş öyle düşün. Uzun süre acaba bunlar internette yayın mı yapıyor diye merak etmiş yani bu işten para mı kazanıyorlar diye düşünmüş. Buradan bir sonuca ulaşamayınca şikayetçi olmaya karar verdi. Polis de tabi gülmüş biraz nasıl bir şeymiş öyle o kadar saat nasıl oluyor bu falan diye kendi aralarında gülüşmüş herkes. İfadeyi alan polis biz onları ifadeye çağıracağız demiş. Neyse kısa keseyim takipsizlik çıkmış olayın sonucunda. Hatta bu şikayetçi olma durumundan sonra sesleri iyice abartmışlar. Bir süre sonra taşınmış onlar ve iş arkadaşımız derin bir oh çekerken bu kez de küçük çocuğu olan bir aile gelmiş üst katına. Haliyle tabi tahmin edersin çocuk koşturmacası, sürekli bağrış çağrış da oluyormuş kavga dövüş neyse. Bu iş arkadaşımızın babası vefat edince miras bölüşümü yaptılar ve kendisine bir ev düştü. O da o eve taşındı ve böylece bu defteri kapamış oldu.


    Onun psikolojik çöküntüsünü herhalde en çok ben anlarım zira günden güne eriyordu bildiğin. Düzgün uyku yok, huzur yok rahat yok. Bir ara bizim bir kiracımız vardı, iki ufak çocuğu vardı ve birisi de yeni doğmuştu yani toplamda üç çocuk. Sen hayal et gürültüyü sesi. Bizimkisi kısa oturmuştu o yüzden çok detayım yok buna dair.


    İşte böyle anlattığın zaman "ne var yani, ne olmuş yani" diyor insanların çoğu. Değerli arkadaşlar bazı insanların sese karşı aşırı duyarlılığı vardır. Bu sebeple kınamamak lazım, bu konuların tedavisini görenler de var ben internette okuyorum sürekli de karşıma çıkıyor. İnsanlara "kulağına tıkaç tak" demek kolay iş oysa ki neden birbirimize saygı duymuyoruz o başka bir konunun konusu sanırım.


    Saygılarımla




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi XpressMusic34 -- 24 Aralık 2023; 17:42:12 >




  • @XpressMusic34


    Hocam doğru diyorsun da ispat etsen sonuç ne olur ben onu merak ediyorum. kargo ile ilgili bir dava açtım 2 sene olacak tazmin konusu hala sonuçlanmadı ve alacağımdan fazla masraf ettim sırt inadına. Firma zaten biliyor alacağı 2 ise 3 masraf edeceğinden kimse uğraşmaz diye. İşte adalet. hatta mahkemeye ver al dedi en son kargo.


    Polis bu tür olaya gelmiyor, 3-4 yıl önce gece 2 de dışardan davul sesi geliyordu çıktım baktım 2 tane lüks araç kavşakta durmuş biri davul çalıyor diğerleri de oynuyor, 3 5 dakika izledim polisi aradım polis adresi verdi burası mı diye evet dedim, ihbar geldi oraya ekip gönderdik 1 dakikaya gelmiş olur dedi kapattık telefonu.


    15 dakika oldu kimse yok, bunlar silah çıkardı arabadan havaya ateş etmeye başladılar 10 dakika da öyle geçti gelen giden yok. sonra gittiler bende merak ettiğimden bekledim polisi.


    tam 45 dakika sonra bir ekip otosu geçti ama ihbar için mi standart yolu muydu bilmiyorum.


    Sen demişsin zaten hocam arkadaşın şikayet etmiş sonuç takipsizlik. Belge ile şahit ile ispatlasan ne çıkar sonuç değişir mi.


    Geçen bir video denk geldi Amerika'da bir kadın komşunun ışığının yatak odasına vurduğunu belirtip polisi arıyor ve polis gelip ölçüm yapıyor. Bizde böyle bir şeyi kimseye anlatamazsın.


    Üstelik ahlaksız sürekli halı kilim çarşaf ne varsa benim balkona kadar sarkıtıyor. Benim balkonun mermerine kadar indiriyor. Zabıtayı arıyorum yöneticiye söyle biz bir şey yapamayız diyor yöneticiye diyorum ben tutanak tutmam beni karıştırma diyor.


    İyice midem bulandı bu işlerden, memlekette yaşamaktan bıktım artık. Sonunda kendi adaletimi kendim sağlayacağım gibi duruyor.





  • fahrenhayt46 kullanıcısına yanıt

    Hocam sizi de psikolojinizi de çok iyi anlıyorum emin olun. Bu işlerin çözümü kendi adaletinizi kendiniz sağlamanız da değil. İmkan dahili var ise üst kat dairelere bakın hep. Teraslı vs oluyorlar ya o şekil. Böylece kimsenin sesi sizi rahatsız etmez hocam.

  • ChatGPT’den ilgili promplara bakıp avukat ağzıyla bir şikayet dilekçesi yaz sanki savcılıktan gelen bir kağıtmış gibi. Zarfa kırmızı mühürle vur as kapısına.
  • babayı izle kullanıcısına yanıt

    Maksimum 1 hafta düzeliyor, bir keresinde ev sahibine söyledim bunu çağırdı dedi ki " saat 11de düğün salonu bile kapanıyor sen gece 2 de gürültü yapıp rahatsızlık veriyorsun, böyle devam ederse başının çaresine bak" dedi yanımda.


    1 hafta sürdü tekrar başladı hatta daha fazlası ile.


    Bu tür insanlara laf anlatılmaz, zaten anlayacak birileri olsalar gece 2 de misafir çağırıp zıplamazlar.

  • XpressMusic34 kullanıcısına yanıt

    Hocam doğru diyorsun da bende zaten başıma iş açmadan çözmek istiyorum. Çözüm yolu arıyorum. Ev benim satsan satılmıyor alacak olsan alınmıyor hem ekonomik hem depremden dolayı doğru düzgün evde yok.

  • fahrenhayt46 kullanıcısına yanıt
    Balyoz sapıyla tavana vur o zaman hocam ne diyeyim madem konuşarak halledemiyorsun. Başka komşular yok mu bir gün sözleşin 5 kişi dayanın kapısına bağırın çağırın bunlar öyle laftan anlar.
  • babayı izle kullanıcısına yanıt

    Hocam yönetici bile beni karıştırma diyor benim evime gelen gürültüye hangi komşu gelip sahip çıkar.

  • Fatih Bank Kombi ve Beyaz Eşya Servisiyoutube
    Üst kat komşularının çıkardığı seslerden bunaldı, çektiği video viral oldu: "Bahçeye koysan yaşayamazlar, bahçedeki hayvanlar bunlardan rahatsız olur." Ayrıcalıklardan yararlanmak için bu kanala katılın: https://www.youtube.com/channel/UC7JiQ9PUj3fw4IYwlXB9G_Q/join LÜTFEN CİHAZLARINIZA KENDİNİZ MÜDAHALE ETMEYİN. Piyasada çok fazla dolandırıcı ve hırsız tamirciler olduğu için bu videoları izleyerek kendi cihazınız da yapılması gereken işlemleri öğrenebilir ve vereceğinizi ortalama ücretin farkında olursunuz. #fatihbank Ankara'da Kombi ve Petek Temizliği için: Fatih BANK Beyaz Eşya Kombi Servisi Yeşilova Mah. 4023 Cad. No: 1/131 Ser Tower Rezidans ETİMESGUT / Ankara En Çok İzlenen Tamir Videoları * Odanızı Daha Hızlı Nasıl Isıtırsınız: https://goo.gl/L1FPAv * Eryaman Kombi Servisi: https://goo.gl/1N3HyW * Motoru Yanmış Buzdolabını Çalıştırın: https://goo.gl/LnFgVP * Kombi Peteklerine Reglaj Ayarı Nasıl Yapılır: https://goo.gl/rjuSig * 2018 Kombi Bakım Zamanı Geldi ne Yapmalıyız: https://goo.gl/X3gNFo Ayrıca diğer tüm sorularınızın cevabı için öncelikle Youtube kanalımızı takip edin daha sonra web sitemizi ziyaret ediniz. https://fatihbank.com Kanalımıza Abone Olmayı Unutmayın: https://goo.gl/MR8Cbm Ankara Sincan, Eryaman, Etimesgut, Yenikent, Batıkent, Çayyolu ve Ümitköy için servis kaydı oluşturun: https://goo.gl/AX95sq Diğer Sosyal Medya Linklerimiz: Facebook: https://www.facebook.com/ustamizdiyorki İnstagram: http://instagram.com/fatihbank
    https://www.youtube.com/shorts/6S3K6D8hVdY

    tercüman olmuş adam.

  • fahrenhayt46 kullanıcısına yanıt

    O dairenin sahibiyle görüştüğünüzde ne diyor hocam? Yani siz sorun devam ediyor dediğinizde ne diyor? Ben uyardım mı diyor sadece?

  • XpressMusic34 kullanıcısına yanıt

    Adam laf anlamıyor çık desem çıkmaz kirasını bankadan günü gününe yatırıyor dedi en son. Zaten yok parasına oturuyor dedi.


    Yasal hakkını ara vs. vs.

  • fahrenhayt46 kullanıcısına yanıt

    Seni çok iyi anlıyorum hocam. Allah yardımcın olsun.

  • Merhabalar bu tarz ses yapıldıgında polislere tutanak tutturun. Bu sayede tutanak ile mahkameye başvurun. İnsani yaşam standartlarında uyuma saati vardır. İnsanların doğal yaşamlarının altında çalışma ihtiyacı olustugu için sizin o saatlerde uykuda olmanız gerekiyor. Buradan yürüyerek dava acıcaksınız. Bu hareketi sürekleyen ve kasti bilerek yapıldıgını birden fazla tutanakla tutturarak dava açarsanız karşı taraf düşünsün.


    Ama binalarda maliyet düşürücem diye ince yapılan duvar ve kat araları olan binaların zararını görüyorsunuz.

  • Benim de alt komşum saz çalıyor sabah akşam. Hemde leş gibi çalıyor. Söylerken de afedersiniz ama anırıyor resmen tam bir işkence. Yok olmuyor evi satıp göç edeceğiz bir şekilde.
  • Skayn kullanıcısına yanıt
    hahahhaahahhahahahah güldüm hocam bizde de vardı bir dönem klarnet mi çalıyordu saksafon mu çalıyordu birkaç kişi balkondan küfür edince müzik kariyeri bitti adamın
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.