Şimdi Ara

USR Modem niye sürekli hattan kopar P2P programlarını çalıştırınca? Lütfen bilen biri yazabilir mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
1.663
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Zoom x5 kablolu modemimi değiştirip kablosuz USR 9108 aldım, yani yaptım bir kere hata, şimdi düzeltmeye uğraşıyorum :)

    Şimdi virtual servers dan portları açıyorum, port triggerdan da açıyorum, high id de alıyorum ama 10-15dk sonra kopuyor bağlantı, modeme erişilemiyor bile, yanlış yaptığım yer neresi, lütfen bilen birisi anlatabilir mi bu kopmayı engellemek için yapılan ayarlar nelerdir? hem wireless hem de ethernet ile denedim, ikisinde de var bu kopma sorunu.. :(



  • bence başta bi virüs taraması yap galiba modem seni banlıyor çünkü çok fazla giriş çıkış bilgisi gönderiyorsun emule ve benzeri programlar aynı anda 100 lerce hata 1000 lerce kişiye birden ping atar bunuda modem bir saldırı olarak görüp seni ağdan atar yada kitlenir şindi eğer başka 9108 kullanalarda bu problem yoksa sende fazladan virüs vardı ikisi birden saldırıya geçince modem iflas ediyordur ben 9105 kullanıyorum ve hiç böyle birşey yaşamadım daha önce x4 kullanmıştık ve kesinlikle usr tercih ederim çünkü bu senin başına gelen olay bizde x4 de oluyordu ve virüs taramasıyla hallettik olayı (ki kaç kere modemi değiştirdik hatta kople elektirik hattı değişti artı topraklama kuvvetlendirildi eternet kabloları elektirik kablolarından uzaklaştırıldı ama hiçbiri işe yaramadı çünkü problem virüstü norton halletti olayı bu arada bu olay internet cafede oluyor)
  • Virüsle ilgisi olduğunu sanmıyorum, modemi almadan önce forumları geziyordum, hangi forum hiç hatırlamıyorum ve bulamadım tekrardan, bu düşme sorununun modemin ayarlarından kaynaklandığını ve yapılması gerekenleri yazmıştı, dedim bilen başkası da vardır bu yüzden yazdım..
  • aynı sorun bende de var. Nefret ettim bu modemdem.
    sorun kesinlikle modemden. Deneyimimi paylaşmak isterim.

    Yaklaşık 10 gün oluyor, usr9108 aldım. Ancak modem zırt pırt hattan düşüyor. Bu bazen 5 dakikada bir oluyor, bazen 2 saatte bir ama mutlaka düşüyor. önce evdeki telefon hattından kaynaklanabileceğini düşündüm. işyerimdeki zoom x5 i eve getirip denedim. No problem. Modem 3 gün hiç kapanmadan çalıştı hiç kopmadan hiç yeni ip almadan.....
    9108 i alıp işyerine götürdüm orada kullandım bir süre (hala deneme aşamasındayım) evden hiç farkı yok. kopma mantığı aynı. Görebileyim diye modemi gözümün önüne bir yere koydu paronayakça ADSL ledini izlediğim bile oldu.

    Usr Türkiye ye konuyla ilgili mail attım. Sağolsun 2 saat içinde bana döndüler. Yardımcı olmaya çalıştılar bir takım ayarlara baktırdılar falan ama kar etmedi. onlarında yapacak bi şeyleri yok. Arıza durumunda distribütörler devreye giriyormuş, Arena yada Armada sanıyorum. Şimdi servise göndersem bi türlü. Azami 30 gün tamir süresi vardır diyorlar. Ben Alanya da yaşıyorum. şimdi kargoyla gönder takip et, 10-15 gün modemsiz kal falan kasıldım anlayacağınız. Hayir bir kaç saatte bir kopsa sorun etmeyeceğim ama bazen 30 dakika içinde 5-6 kez koptuğu oluyor. Göndermesem bi türlü. Dünyanın parasını verdikten sonra bunları yaşamak koydu bana anlayacağınız.




  • gerçekten bizede çok ilginç geldi ama virüsler hattan koparma yapabiliyor modemin kitlenmesini şağlıyor bu sadece benim başıma gelen birşey değil başka arkadaşlarımdada aynı olay oldu hep çözümü formatta yada iyi bir virüs programı oldubanada ilk başta çok saçma geldi ama oluyor işte deneyin eğer virüs programı kullanmak istemiyorsan bir ağ izleyici basit tcpview gibi basit bir programla bak ne kullanıyor ağını modeme kim ulaşıyor ben emule açıkkenki trafiğin ekran görüntüsünü yoluyorum hepsi sığmadı bide okadar trafik var yani



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi atabr -- 3 Aralık 2005, 12:31:10 >
  • Çok ilginç ben de neden USR almadım diye kafayı yiyodum çünkü zoom x6 aldım ve aynı sorunu ben yaşıyorum. P2p programlarında yaşanıyor bu sorun. Normalde hiçbir problem yok. Modemin kartı değişti ama sorun değişmedi. Bu arada hem dizüstü hem de desktopla ayrı ayrı veya beraber kombinasyonlar yaptım değişen bişey yok. Emule yi bıraktım bende ne yapayım.
  • Virtual Servers'la Port Triggering i aynı anda kullanmamayı bir deneyin isterseniz. Bilmiyorum ben böyle bir problemle karşılaşmadım.
  • atabr; usr almadan önce bende zoom x5 modem vardı, gece gündüz haftalarca kopmadan emule veya torrent çalışabiliyordu, usr aldıktan sonra böyle oldu, kesinlikle virüs değil yani eminim.

    PohPohPerisi; dün gece araştırdım araştırdım en sonunda bu konuda birisinin attığı mesajı gördüm, mesajında senin yazdığını yazıyordu, yani port trigger ile virtual servers da aynı portları açmayın, bende bunun üzerine port triggerdaki emule ve torrent portlarını sildim, virtual servers da o portlar açık, dün geceden beri emule çalışıyordu, sabah kalktım hala çalışıyordu, şimdi işten eve gelince baktım ki kopmamış, dedim tamam sanırım sorunum çözüldü, foruma girip yazacaktım ki sen yazmışsın, yani olay buymuş, kemalettin sen de deneyip sonuçları yazarsan sevinirim.




  • trigger port gerektiğinde açılır
    diğer taraftan virtual server'da port sürekli açıktır
    trigger'da port kapatmaya çalışırken diğer taraftan port açık olduğu için çakışma yapıyor
  • Hay Allah. mesajı daha yeni gördüm.Modemi işyerinde bıraktığım için bugün deneyemiyeceğim. ama yarın ilk iş işyerinden alıp denerim.
    Bu arada ben modemi satın alalı 10 gün oldu. Ancak üzerinde hiçbir ek hareket yapmadım. Yani port açmak virtula server kullanmak falan....
    port trigger nedir virtual server da kendi kendine port açılmış olabilir mi. ben hiçbirşeyi ellemediğime göre benim derdimbaşka bişeymidir... Biraz cahilim galiba. Emule nedir yav
  • 6 nolu kanali dene. en iyi performansi alabilecegine emin olabilirsin lakin kopmayi engelleyemeyeceksin bence :p
    ben usr ile yazisip duruyorum, sizin 9106'da kopma oluyor diye yakinda bir firmware cikarmazlarsa bu modemin ustunde tepinecegim. sen bari git degistir..
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.