Şimdi Ara

USB Ses Kartı Hakkında Soru

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
1.031
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar. Gece yarısında elektriğin gidip gelmesi sonucu Güç Kaynağı ve Anakartımızı değiştirmek zorunda kaldık, anakart değiştirince DDR1 olan tarih öncesi RAMleri de DDR3 ile değiştirmek zorunda kaldık, yani fiyat bize epeyce--. Hatta yaptırmak için 13 gün beklemek zorunda kaldık. Öğrenci biri olarak yaz tatilimin 13 günü boşa geçmiş oldu.

    Ancak maalesef garanti belgesinin içinde olduğu kutuyu ve faturayı almayan annem sayesinde aldığımız şeyleri ne geri verme, ne de değiştirme imkanımız var.

    Neyse, sadede geleyim. En başta sürekli olarak cızırtılı bir ses aldım, uzun bir süre aldırmadan kulllandım. Ancak şimdi sorun iyice büyüdü ve şu anda bilgisayar bir süre açık kaldığında ne yaparsam yapayım cızırtı giderek artıyor, sesi anlaşılmaz hale getiriyor, ardından ses gidiyor ve geri gelmesi için birkaç dakika açık bırakmam gerekiyor. 3-4 saatte bir kere olan bir sorun olsa umursamazdım, ancak örneğin dün bilgisayarı açar açmaz YouTube' a girdim, 24 dakikalık bir video izledim ve daha 17. dakikada cızırtı artmaya başladı, 20. dakikada ise ses tamamen kesildi. Oyunlarda ise değişkenlik gösterse bile tabii ki videodan daha kısa bir sürede kesiliyor.

    İnternette araştırsam da bir çözüme ulaşamadım, ben de bunun yerine yapabileceğim en ucuz donanım değişikliğini yapmaya karar verdim. Bir ürün hakkında sormak istediğim iki soru var.

    Ürün şu;

    http://urun.gittigidiyor.com/bilgisayar-tablet/hadron-hd4045-3d-harici-usb-ses-karti-125522216?keyword=&gclid=CM6Eg5Szz8ACFRHLtAodUl0AeA&mpch=ads&scxid=14489-145818-2357-0

    Adı Hadron HD4045.

    Birinci sorum, cevabının 'Evet' olacağından emin gibiyim, ancak ben yine de tamamıyla emin olmak ve boşu boşuna satın almamak için soruyorum. Bu USB Ses kartını kullanırsam sorunlarım çözülür mü?

    İkinci sorum ise bu kartı daha önce cevaplayan biri varsa nasıl bir ses verdiğini söyleyebilir mi? Müzik neredeyse hiç dinlemiyorum. Bu yüzden bass gibi şeyler olmasa bile kabul ederim. Yeter ki oyunlarda ve videolarda (Hayır, düşündüğünüz videolardan değil) yetecek kadar ses versin. Gerçi çok az şey istedim ama kötünün de kötüsü vardır, ürünün fiyatı da çok az olunca insan kıllanıyor. Şimdiden teşekkürler.







  • Sol kulak mememdeki beze hakkında araştırmadan konu açsam şimdiye kadar 30 kere cevaplanırdı yahu, yok mu cevap verebilecek biri
  • http://www.atlasdermatologico.com.br/browse.jsf ;)

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: frostburn

    http://www.atlasdermatologico.com.br/browse.jsf ;)

    Haftalardır cevap yok, tek cevap geldi o da bu oldu. Hak mı şimdi bu?! :D
  • Ekran kartın ne , hdmi çıkışı vqr mı .,
    Çoğu ekran kartının hdmi audio ses kartı var
    Şşletim sşstemi ve genel bileşenleri yazarsan daha faydalı olur bence , eğer ses ayarlarında başka bir ses kartı varsa bilmediğin onu seçerek masraftan kurtulabilirsin hdmi audio gibi.

    Eğer sistemin eski ise bu ses kartı aparatını denemekten başka şansın yok
    Yada en ucuzundan usb kulaklık al onlarda da ses kartı oluyor çıkartır ses kartı olarak kullanırsın logştech eski usb kulaklıkları vardı 20-30 tlye ikinci el bak

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Cızırtı elektromanyetik dalgalardan dolayı oluşuyor, linkini verdiğin 9 Tl'lik plastikte bu dalgalara karşı herhangi bir koruma önlemi yok, ama şöyle bir durum olur, dalgaların merkezinden uzak bir yerdeki usb portuna takarsın cihazı daha az etkilenir.
    Manyetik koruma için Creative'in ürünleri var mesela ZxR, analog ve dijital devre arasında bile bloke bakır blok var ama fiyatı linkini attığın ürünün fabrikasını satın alabilecek kadar.
  • Elektromanyetik dalgalarla ilgili bir şey değil, zaten dikkat ettiyseniz benim sorunum cızırtı değil, bilgisayar 6-7 dakika açık kaldığında (Bu süre giderek kısalıyor) ne yaparsam yapayım sesin kesilmesi.

    İşletim Sistemim Windows 8.1, ekran kartım ATI Radeon HD 3450, HDMI ses çıkışı var sanırım. Ancak bu konuda en ufak bir bilgim yok, nasıl kullanabilirim bu HDMI ses çıkışını? Bilgilendirirsen sevinirim.

    @frostburn
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sonerindigo

    Elektromanyetik dalgalarla ilgili bir şey değil, zaten dikkat ettiyseniz benim sorunum cızırtı değil, bilgisayar 6-7 dakika açık kaldığında (Bu süre giderek kısalıyor) ne yaparsam yapayım sesin kesilmesi.

    İşletim Sistemim Windows 8.1, ekran kartım ATI Radeon HD 3450, HDMI ses çıkışı var sanırım. Ancak bu konuda en ufak bir bilgim yok, nasıl kullanabilirim bu HDMI ses çıkışını? Bilgilendirirsen sevinirim.

    @frostburn

    Hdmi sesi kullanman için hdmi ile bir speaker amfisine yada kulaklık alıcısına bağlanman şart mı emin değilim.
    Hdmi audio ekran kartının hdmi çıkışımile tv amfi gibi alıcılara video ve sesi işlenmemiş olarak yollamaya yarar.
    Ama tek başına bilgisayarın hoparlörüne ses verebiliyor mu bilmiyorum.
    Denemek için ses kısmına tıklayıp ingilizcesi playback devices yada türkçesi neyse ona sağ tıklayıp aktif ses kartını seçebiliyorsun.
    Default olarak onboard ses kartın seçilidir orda test için play tuşu da yer alır.
    Bununyapmadan önce onboard ses kartının hz değerleri ile oyna 48hz -192 arası değerler ile test et yada düşük kalitede diğer hz leri de deneyebilirsin.
    Sonra da ses kartı olarak diğer seçenekleri tek tek dene bakalım ses alabilecek misin?

    Eğer hdmi audio yek başına çalışırsa varsayılan olarak onu seçili bırak işini görecektir.

    Yalnız ekran kartın biraz eski , sadece video desteği olabilir.
    Kendi sitesinden bak bakalım audio desteği de varmıymış?

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >




  • düzeltme : Sanırım hdmi audio sürücüsünü tek başına analog olarak kullanamıyorsun.
    kayıt aygıtlarında hdmi audio sürücüsü çıkmıyor , sadece hdmi ile bağlantı kurarsan çıkıyor.

    dolayısıyla bir amfiye bağlamıyorsan yada ekran kartının spdif optik çıkışı yok ise mecbut anagol ses kartı çıkışlarını kullanacaksın yada usb ses kartı alacaksın.

    nvidia hdmi audio hakkında sitesinden alıntı :
    ) Finally, newer NVIDIA GPUs such as the GeForce G210, GeForce GT220 or GeForce GTX 480 have added an internal HD audio codec. This is like having an internal sound controller built right into the graphics card. The NVIDIA internal HD audio codec can only be used to output to an HDMI (or DisplayPort) display. It does not support analog audio. If you require analog audio (i.e. for headphones or PC speakers), you must continue to use your PC's sound controller. The NVIDIA internal HD audio codec is superior to analog audio or S/PDIF signal. While S/PDIF is limited to compressed 5.1 multi-channel, the NVIDIA HD audio codec can support additional audio channels and also support more advanced audio formats used with Blu-ray movies. If you have a graphics card with internal NVIDIA HD audio codec, simply plug the HDMI audio cable from your graphics card to your HDTV and it will carry both video and audio. No other internal or external cables are needed from your sound card for audio




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.