Şimdi Ara

USB Çalıştıracak Batch

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
1.133
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba. 2 adet harici hdd var usb bağlantılı ve sistemi başlattığımda otomatik başlıyorlar fakat ben kullanmadığın zamanlarda saatin orada beliren ve usbleri gösteren işaretle güvenli biçimde kaldırıyorum. ancak lazım olduğunda sistemi yeniden başlatmadan bunları kullanamıyorum yani usb hddler aktif hale gelmiyor. bu usbleri aktif hale getirebilecek bir patch program var mıdır? mesela çift tıklama ile tekrar onları çalıştıracak?



  • quote:

    Orjinalden alıntı: BeFeD

    Merhaba. 2 adet harici hdd var usb bağlantılı ve sistemi başlattığımda otomatik başlıyorlar fakat ben kullanmadığın zamanlarda saatin orada beliren ve usbleri gösteren işaretle güvenli biçimde kaldırıyorum. ancak lazım olduğunda sistemi yeniden başlatmadan bunları kullanamıyorum yani usb hddler aktif hale gelmiyor. bu usbleri aktif hale getirebilecek bir patch program var mıdır? mesela çift tıklama ile tekrar onları çalıştıracak?


    Senin söylediğin şekilde internette hiç bir bilgiye rastlamadım. Genelde donanımı güvenle kaldır programları var ama tekrar aktive etmek için program yok benim bildiğim.
     USB Çalıştıracak Batch

    http://quick.mixnmojo.com/usb-disk-ejector

    Ama yapılamazmı yapılır tabi.
    Bunun için kendi bulduğum yöntemi sana aktarmak istiyorum.
    Benim bilgisyara taktığım flash diski güvenle kaldır deyil kaldırdıktan sonra flash diski tekrar çıkarıp takmadan tekrar active edebiliyorum.

    Yaptığım ise şu. Kısaca Başlat --> Çalıştıra devmgmt.msc yazıp entera basıp Aygıt yöneticisini açıyorum.

    Evrensel Seriyol denetleyicsini altında bulunan Usb Kok Huba sağ tıklayıp devredışı bırakıp ardındanda tekrar sağ tıklatıp etkinleştire basıyorum. Bu sayede flash diskimi sistem yeniden tanımlıyor ve kullanabiliyorum.

    Birden fazla Usb Kök Hub varsa deneyerek bulursun, zaten genelde alttkidir......

    Umarım seninde işine yarar. Ama bana sorarsan disklerini devamlı pc de bağlı tutma......




  • cevabi telden yaziyorum oncelikle tesekkurler. Bende surekli bagli kalmasin diye oyle yapmak istedim zaten. Zaten normal olani da takmamak. Lazin oldugunda kapatip acariz artik tekrar tesekkurler
  • Arkadaşim benim PC ye çoğaltıcı hup dediğinizden taktığımda harici HDD takıyorum USB aygıt tanınamadı diyor. ne yapmalıyım. tşk.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi trafocu -- 8 Kasım 2008; 23:17:48 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.