Şimdi Ara

Usb A -- 2 erkek to 1 Dişi kablo yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
1.796
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Tam olarak böyle bir kabloya ihtiyacım var.. Elimde normal 1.5 metrelik USB uzatma kablosu var. Ama onun Erkek uç kısmına bir tane daha erkek uç eklemem lazım harici hddlerin 5pinli kablolarında olduğu gibi.. Şu kablo yani ihtiyacım olan : Ebay

    Hiçbir yerde bulamadım mecburen kendim yapacağım.. Acaba kablo içindeki kırmızı (5V) ve siyah (GND) kablolarını ekstra bir erkek USB soketinin karşılık gelen pinlerine bağlarsam yeterli olur mu? USB işleri enteresan işler en ufak şeyde bilgisayar tanımıyor cihazları o nedenle bilirkişilerden yardım beliyorum :)







  • Tüm uçları bire bir bağlı kablo olursa uzatma kablosu sorun olmaz. Bunlar RS232 kablosu gibi değildir. RS232 kablolarında bazen çapraz bağlantı vardır ve gereklidir de. Ama emin olmak için aldığınız uzatma kablosunun her iki ucundan bir multimetre ile bire bir bağlı mı kontrol edebilirsiniz (Her iki uçta da aynı pine gelmeli.)
  • sorunuzu anladığım kadarı ile aynı anda 2 usb 2.0 taşımak istiyorsunuz..usb 2.0 larda 2. veri yolu açmak ciddi kayıplara neden oluyor usb 3.0 lar öyle değil.
  • Teşekkürler arkadaşlar. Erkek kabloların birisini zaten sadece şarj için kullanacağım için sadece kırmızı ve siyah (+5v ve -) kabloları piyasada da bulunabilen usb uzatma kablosunun siyah ve kırmızı renkli kablolarına bağlayarak olayı hallettim. Telefonda OTG kullanırken aynı anda şarj da edebilmek için lazımdı böyle bir şey. Ebay'de bu kablolardan var ama ülkemizde yok maalesef. Sonuç olarak kendim basit bir şekilde yaptım, sorunsuz kullanıyorum :)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ramazandeveli

    sorunuzu anladığım kadarı ile aynı anda 2 usb 2.0 taşımak istiyorsunuz..usb 2.0 larda 2. veri yolu açmak ciddi kayıplara neden oluyor usb 3.0 lar öyle değil.


    Söylediğinizde yüzde yüz haklısınız. Kablo uzadıkça bile usb flash bellek, joystick vesaire her türlü usb aygıt çalışıyorken, LG marka HDD'm çalışmıyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi redoano -- 29 Ağustos 2012; 21:08:48 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.