Şimdi Ara

Kablolu İnternette Upload Hızında Mantıksız Düşme [Çözüldü!]

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
201
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Herkese iyi günler,


    Msi GP62M Leopard modeli kullanıcısıyım. 5 senelik birlikteliğimizde daha önce hiç yaşamadığım bir sorun ile karşı karşıyayım.

    (Konuyla alakalı: Killer E2500 Ethernet chipi var üzerinde) (Türknet kullanıcısıyım)


    Soruna gelirsek;


    İnternet sağlayıcım 51/8 hız veriyor. Ping açısından daha iyi performans alabilmek adına her zaman ethernet kablosu kullanırım. Lakin son zamanlarda ethernet bağlantımda speedtest.net sitesinde upload hızım 0.2 çıkıyor ve mükemmel gecikme gösteriyor. Aynı testi Wifi a geçip yaptığımda upload 5 e kadar yükseliyor ve gecikme de kısmen azalıyor. Opera gibi bir tarayıcı seçtiğimde upload hızım 1.2 den başlayarak 0.8 e düşüyor. Ethernet sürücümü defalarca değiştirdim güncel ve eski olarak hiç bir çözüm getirmedi. Ethernet kablosunu değiştirdim yine çözülmedi. Aynı kablo ile farklı bilgisayarda yaptığım testlerde upload hızı gayet normal.

    Sonuç olarak dayanamayıp bilgisayarı komple sıfırladım ve windows a update attırmadan hız testi yaptım. Değerler gayet normal. Fakat update yaptığım anda tam olarak neyin sebep olduğunu anlamadığım bir şekilde upload hızım yine 0.2ye dönüyor. Windows Defender ağ korumasını kapatıp denedim bi düzelir gibi oldu restartdan sonra yine 0.2 yi gördüm. Kablodandır diyerek cat6 kaliteli bi kablo ile denedim yine çare yok. Bu windows updatelerinde ne var? Aynı cihazı kullanıp sorun yaşayan var mı? Çözüm için fikri olan varsa da denemekten çekinmem.


    Bonus sual: Modemim biraz eski bir vdsl2 modem. Sıcak kalmaktan beyaz olan plastiği sarıya çalmak üzere diyeyim. Ama çatır çatır çalışıyor. Bu duruma göre modem güncellemek bana upload gecikmesi konusunda yardımcı olabilir mi?


    Teşekkürler.



    ----------Çözüm----------


    Edit: Arkadaşlar problem @E_Y_B_H_P_T hocamın anlattığı yöntem ile çözüldü. Eğer kablolu bağlantıda aynı problemi yaşayan var ise şuradan bakarak çözüme ulaşabilir. Kısaca ağ bağlantıları ayarından ethernet kartınızın yapılandır ayarına girip Large Send Offload (IPv4) ve Large Send Offload (IPv4) v2 kısımlarını disable yapın, gecikmeniz aşırı artarsa bu ayarları sırayla birini enable biri disable yaparak denemeler yaparak sonuca ulaşabilirsin. Tekrardan @E_Y_B_H_P_T hocama teşekkrüler.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BenKoray -- 24 Mayıs 2023; 15:39:23 >







  • Merhaba, geçmiş olsun.


    Aygıt Yöneticisindeki Ethernet'indeki aşağıdaki ayarı Disabled yapıp dener misin?


    Kablolu İnternette Upload Hızında Mantıksız Düşme [Çözüldü!]
  • Kablolu İnternette Upload Hızında Mantıksız Düşme [Çözüldü!]


    Ayarlarda v2 harici bir de normal ıpv4 görünüyor.


    Ayar öncesi Test:



    Kablolu İnternette Upload Hızında Mantıksız Düşme [Çözüldü!]


    Ayar sonrası test:


    Kablolu İnternette Upload Hızında Mantıksız Düşme [Çözüldü!]


    Gecikme anlamında ufak bir payı oldu. Şuan update yaptırmadığım için tam olarak çözüm sağlayıp sağlamadığını göremiyorum malesef. Format atmaktan yorulduğum için şuan update sonrasını denemek istemiyorum açıkcası ama olursa sonuçları iletirim Kablolu İnternette Upload Hızında Mantıksız Düşme [Çözüldü!]  Teşekkürler.





  • BenKoray kullanıcısına yanıt

    Hocam v2 varsa, v2 enabled olsun diğer normal olan disabled olsun.


    Veya da v2 varsa, v2 disabled olsun diğer normal olan enabled. :)


    Dene işte, ben okuduğum kaynağı bulamadım. Bulduğumda editlerim, kusura bakma selamlar.





    Buldum:


    Alıntı

    metni:

    To sum up:Go to Start->Control Panel->Device Manager->Network adapters->Your adapters name (mine is Atheros AR8152/8158 PCI-E Fast Ethernet Controller (NDIS 6.20), right-click then select Properties. On the Advance tab, find property Large Send Offload (IPv4) and change its value to Disabled then click OK. If you have a Large Send Offload (IPv4) v2 try setting that to Enable (with the other one disabled of course).



    https://answers.microsoft.com/en-us/site/silentsignin?returnUrl=https%3A%2F%2Fanswers.microsoft.com%2Fen-us%2Fwindows%2Fforum%2Fall%2Fvery-slow-upload-speed-on-wired-ethernet%2F0db43659-f4a9-4d7d-aa6b-5ab29f25cc6d




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi E_Y_B_H_P_T -- 12 Nisan 2023; 5:6:16 >




  • Makaleyi ve yazdıklarınızı okudum denedim ve sanırım gerçekten sorun bu. Çok teşekkürler.

  • Teşekkürler

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.