Şimdi Ara

Ünv. hazırlanan kişinin askerlik tecili hakkında

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
6.444
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar merhaba. Kardeşim için açtım konuyu. 1996 Eylül doğumlu bu hafta askerlik yoklama kağıdı gelmiş. Liseyi bitirdi şuan dershane olmadığı için özel bir kursta sınava hazırlanıyor. Askerlik tecili için bu özel kursların verebileceği bir belge var mı ? Kursa sorduk ama biz bilmiyoruz kimseye böyle bi belge vermedik veremiyoruz falan demişler biraz acemiler belliki veriliyorsa bile haberleri bilgileri yok. 2 sene tecil hakkını boşa harcamaması için başka bir tecil etme yolu var mıdır ? Yardımcı olursanız sevinirim



  • öyle birşey yok yoklama kagıdı geldiyse gidip tecil ettirecek. para cezasına döner mesela bu sene kazanamayıp gidemezse. 2 yıl degil o 3 yıl tecil hakkı lisenin.
  • taha yasin arıcı kullanıcısına yanıt
    Tecil ettirecek de mesela eskiden dershaneler varken bi belge veriyorlardı onu askerlik şubesine götürüp tecilini yaptırabiliyordun. 3 yıl dediğin nedir anlayamadım, ama şuan 2 yıl mazeretsiz devlet sana tecil hakkı veriyor. Yani herhangi bir engelin yok , yaşın gelmiş. okul yok bişey yok. 2 sene mazeretsiz tecil ettirebiliyorsun. bunu istersen üni bitirdikten sonra da kullanabiliyorsun. eğer şuan kardeşim kabul gören bir belge sunamazsa bu 2 seneyi kullanmak mecburiyetinde kalacak. bunu istemiyor onun için soruyorum yani devlet dersaneleri kapattı da bu konuda da haksızlık oluyor adam 1 sene önce gitse dersaneden aldıgı belgeyle tecil edecekti şimdi edemiyor
  • kardeşim zaten insanlar liseyi bitirdiğinde askere kadar 2 senesi oluyor sen ondan bahsediyorsun sanırım. benim yıllar evvel tecil ettirdiğimde liseden 3 yıldı tecil hakkı. " Okulla ilişiğiniz kesildikten sonra mazeretsiz olarak lise mezunları için 3, üniversite mezunları için 2 yıl tecil hakkı vardır. "

    Dershaneler kagıt vermez dostum bizde dershaneye gittik ögrenci sayılmıyorsun resmi olarak yani. üniversiteye kadar açık veya normal dershaneyede gitsen zaten hazırlık kısmında yer alıyorsun biz bu yüden otobüslere ögrenci diye binememiştik az sövmedik "amaaa bizim ögrenci kartımız var dershane şöfor baba dershanedeyken zamanı gelen 2-3 senedir dershaneye giden arkadaşlarım ardı gidip lise tecil hakkını kullandılar o sene zaten cogu kazandı gitti. üniversitede dediğin gibi bitirince 2 sene hakkın oluyor yüksek lisans içinde doktora vs.




  • taha yasin arıcı kullanıcısına yanıt
    Hocam bahsettiğim 2 sene lise bittikten sonra askerliğe kadar süren 2 sene değil. o 2 senede zaten askerlikle bi bağlantın yok tecil vs yapmıyorsun. yaş 20 olduğunda +2 sene yani 22 ye kadar da tecil ettirme hakkın var şuan yasaya göre..
    Neyse, sorumun cevabını aldım dediğinize göre dersaneler de belge vermiyormuş. Mecbur o 2 senelik tecil hakkını kullanacak artık yapacak bişey yok
  • Kardeşiniz şuan tecilini yaptırıp üniversiteyi bitirdikten sonra da 1111. sayılı kanunun 36. maddesine göre de lisans mezuniyeti tecilini kullanır. Emin olmak için isterseniz kanun metnini inceleyebilir veya askerlik şubesini arayıp sorabilirsiniz. Kanun lise mezunları için 3 sene tecil diyor eğer değişmediyse. İdari para cezası almaması için şubeye gidip tecilini yaptırması lazım.

    www.mevzuat.gov.tr/MevzuatMetin/1.3.1111.pdf
  • Lise diploman yoklaman sonrasinda uc yil tecil hakkin kardesim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Evet 3 yıl olmuş eskiden 2 yıldı sanırım.. Teşekkür ederim bilgilendirdiğiniz için halloldu sorun
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.