Şimdi Ara

Unreal Engine 5 Teknoloji Demosu RTX2080'li Laptop'ta 1440p 40fps Çalışıyor (3. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
50
Cevap
0
Favori
714
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Şuan oyunlar hdd’ye göre yapılıyor. Saniyede 100 mb/s okuma-yazma hızı seviyesinden 5500 mb/s okuma-yazma hızına çıkılmaz çıkamazlar.

    Yeni nesilde en fazla sata ssd standart olur. Artık oyunların pc pazarindaki pazar payi %40’ı zorlar oldu. Nvme ssdler azınlık bir kesimde var

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Deswaaa kullanıcısına yanıt
    sadece tek oyun alıp oynayanlar ıcın mantıklı. sadece futbol oyunu ve sadece basketbol oyunu oynayanlar ıcın.
    bır cok tanıdıgım var konsol onların ıcın sadece fifa calıstırıyor. konsol 3 yıldır calısıyor sadece oynanan oyun fifa.
  • Bu habere inanan var mı?? Hangi tarihte konsol ile neredeyse denk donanımlar pc de daha fazla fps verdi?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vamp -- 19 Mayıs 2020; 3:42:49 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Mutlak sıfır başlığı görünce cigarayı yakmış keyifle yorumları okumuştur ahshshsbs.

    tim sweeney nin ssd vurgusu ile bu haberdeki olayda bir tutarsızlık olduğunu düşünmüyorum. Zaten oyun yapımından ve bu teknolojilerin çalışma şeklinden anlayanlar da farklı düşünmüyorlardır. Bilen biri gelse de bize en düzgün şekilde açıklasa keşke.Benim tahminimi yazayım, bizdeki tartışmada iki tarafın da görmezden gelmeye çalıştığı şey ps5 in de 9 10 tf arası çalışan bir gpu sunun olduğu ssd bu işi tek başına yapmıyor, doğru tasarlanmış bir oyunda ssd destekleyici bir etmen olarak kullanılabiliyor demek ki. o tasarım farkı da büyük ihtimalle o 50 tane heykelin olduğu odadaki gibi bir defa renderlayıp 50 tane kopya çıkartıp aynı sahnede kullanmak. Poligon sayısında da aynı mantıkla tek renderı kopyalayıp defalarca kullandıkları için çok fazla sayıda poligon elde etmiş oldular. Aynı kalitede farklı tasarlanmış bir demo series x de çok daha farklı sonuçlar da verebilir muhtemelen (daha yüksek fps gibi tf gücüyle).
    Sonuç olarak yine bu faydadan ancak ps exc leri faydanabilecek. 3. parti oyunlar her platformda çalışacak şekilde tasarlanıyorlar. Ps5 exclerinde ssd den faydalanmaya çalışılan bir oyun tasarımına giderken xbox tarafı saf tf gücünden faydalanmaya çalışılan bir oyun tasarımına gider. Yine bence, eğer bu mantık doğruysa, burada ps5 in ssd sinin 2 kat hızlı olması ekranda gördüğümüz görüntüde çok daha büyük fark yaratacaktır.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: BSC Misafiri

    Forumun PS5 konusu komedi showuna dönüşmüş durumda. Orada gösterilen grafiklerin SSD’si yüzünden sadece PS5 de mümkün olduğunu savunuyorlar. Yahu deselerdi ki PS5 de çok daha güçlü bir GPU var PC ve Xbox da olmayan anlardım ama bir depolama birimi üzerinden gidip de sadece PS5 de mümkün demek nasıl bir mantıktır? Yahu SSD’nin grafik yapımındaki önemi %0. Hızlı SSD veriyi RAM’lere daha hızlı taşımak ve loading sürelerini kısıtlamakdan başka bişey yapmaz. PS5 ana konusuna girin ve gülmekten karnımız ağrımış bir şekilde çıkın.
    quote:

    Forumun PS5 konusu komedi showuna dönüşmüş durumda. Orada gösterilen grafiklerin SSD’si yüzünden sadece PS5 de mümkün olduğunu savunuyorlar

    Bunu söyleyen dh'deki herhangi bir üye veya üyeler değil. Bizzat bu moturu geliştiren epic ceosu Tim Sweeney. Bence asıl komedi , motoru yapan adamın dediklerini yalanlayan, kendini grafik profesörü sanan kişilerdir. Ayrıca bu demonun hangi kalitede çalıştığı ile alakalı bir bilgi yok. Biraz da mantık kurmak lazım, 2080 mobil, benim 5700xt'den bile zayıf bir gpu. Ps5 gpusu 5700xt'den daha güçlü olduğuna göre, 2080'li laptopun ps5'ten daha iyi grafik sunmasının ihtimali yoktur.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Ahahahaa, yahu motorun yapımcısı diyor ki, bu palavra, adamlar video açmış izletmiş, buna inananları geçtim, haberi yapılmış. Yetmemiş, bu habere açıklama yapılmasına rağmen, hala gerçekmiş gibi yorum yapanlar var ya da yalan olduğunu bile bile gerçekmiş gibi yorum yapanlar diyelim...
  • Tartışmayın küçük kardeşlerim, ağlamayın lütfen benim konsolum senin konsolunu döver diye, alın çok sevdiğiniz konsolunuzu oturun oturduğunuz yerde :)
  • @GT55

    Yahu hadi beni geç. John Carmack de mi yalan söylüyor.. adam PC de ki work around nasıl yapılır anlatmış işte.

    https://twitter.com/id_aa_carmack/status/1248426556189368321?s=21

    Epic,görsellerini sadece PS5 üzerinde de maximize edeceğiniz oyun motoru geliştirmiş ha? O değil de Epic’in Çin mühendisi,bir video dosyasıyla bir donanım üzerinde gerçek zamanlı bir yazılımın farkını bilmeyecek kadar salak olduğunu düşünmek ne demektir bilmem. Demek Epic de zeka seviyesi çok düşük adamlar çalışıyor. ResetEra ve diğer sitelerde ana dili Çince olan herkes o videoyu çevirdi ve hepsi papağan gibi aynı şeyi tekrarladı. Adama bu demo PC de nasıl çalışıyor diye soruluyor. O da yukardaki cevabı veriyor. Epic ile Sony arasındaki zamanlı marketing anlaşması gittiğinde olaylar daha da netleşecektir.




  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.