Şimdi Ara

Üniversite Öğrencisiyim Sorularınız Varsa Buyrun

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
95
Cevap
7
Favori
1.665
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar öncelikle kendimden bahsedeyim iyi bir fen lisesinden mezun oldum. İlk senemde üniversiteyi kazandım ama sonradan okul değişikliği yaptım şuan Boğaziçinde Yönetim ve Bilişim sistemleri okuyorum. Konuyu açma nedenim kardeşim de bu sene sınava girecek ve onunla ilgileniyorum ve memlekette çok fazla kayda değer bir şey yapamamam. En azından vaktimin bir kısmını sizlere yardımcı olacak şekilde kullanmak istedim. Boğaziçi, Galatasaray, İTÜ, Marmara, İstanbul, Yıldız Teknik, Bahçeşehir, İstanbul Şehir Üni, Cerrahpaşa Tıp hakkında merak ettikleriniz varsa yardımcı olabilirim. Ayrıca nasıl hazırlanılmalı konusunda da aklınızda sorular varsa yardım edebilirim. Tercih döneminde ayrıyeten bir konu açıp sizlerin benim gibi yanlış tercih değil en doğru tercihleri yapmasına yardımcı olmak istiyorum.Sorularınızı bekliyorum.

    NOT: Arkadaşlar PM yoluyla sorularınızı sormak yerine konudan soralım herkes sorduğunuz sorulardan yararlansın.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LordJJesus -- 11 Haziran 2016; 17:57:18 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • Bölüm nasıl ygs de kaç k oldun üniversite nasıl ve hangi kaynakları tavsiye edersin?

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam ben size Galatasaray sosyoloji hakkında bir bilginiz var mı diye sorcaktım imkanları vb bide Galatasaray genel olarak sizce nasıl

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bölüm bence gayet güzel genel olarak %60 bilgisayar mühendlisliği-yazılımcılık %40 işletme dersleri var. Teorikten ziyade pratik dersler ağırlıklı bu yüzden dersler insanı boğmuyor. İş olanakları olarak da gayet geniş bir yelpazesi var. YGS'de 5.5k olmuştum. Kaynak olarak ise biyoloji ve kimyada palme gerçeken çok yararlı. Matematikte bireyin soru bankalası vardı A ve B diye temelin sağlamsa zor olanı hangisiydi suan hatırlayamıyorum ama onu kullanabilirsin. Ben genel olarak fdd yi pek kullanmadım sadece mat2 soru bankasını çözmüştüm biraz soruları gayet kaliteli idi. Hazırlanırken FEMe gittiğim için genelde simetriler olsun FEM'in mavi kitaları olsun onları kullandım iyi kitaplar hep.
  • Senın sorun var mı knk??

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Magdur12 M kullanıcısına yanıt
    Şöyle diyeyim zaten biliyorsundur Galatasaray yabancı dil olarak Fransızca ama hazırlığı çok zor değil sadece B2 denilen bir belge var mezun olana kadar o belgeyi alman gerekiyor dil sınavlarına girerek o da öyle çok kasmıyormuş. Hem mezun olarak hem de şuan okuyan bayağı bir çevrem var ordan. Hocaları genel olarak iyi yerlerde master-doktora yapmış hocalardır muhtemelen ama bölüm gerçekten zor diyorlardı tam emin olmamakla birlikte %100 Fransızca olduğunu duymuştum bölümün. Şöyle bir şey daha var gelen öğrencilerin bir kısmı Fransız liselerinden geldikleri için ana dilleri gibi Fransızcaları var ve sınavlarda çan olursa uçuruyorlarmış arkadaşlar bundan çok yakınıyorlardı. İmkanları ise kampüs olarak çok güzel bir yerde ve Sorbonne Üniversitesi ile ikili anlaşmaları var exchange ve yüksek lisans konusunda avantaj sağlıyor. Eskiden hocam olan Ferhat Kentel ki kendisi Türkiye'nin en iyi sosyologları arasındadır Fransızca eğitim aldığına göre sosyolojiyi Fransızca okumak avantaj olabilir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LordJJesus -- 11 Haziran 2016; 2:18:09 >




  • NEDEN FENER 1907 DEGİL:))

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ytü. Mühendislikler nasıldır hocam bi fikir verebilir misin??

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İtü'nün ekonomi bölümü hakkında bilgin var mı

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • sebastian2121 S kullanıcısına yanıt
    Hocam o gerçek isimimle alakalı bir durum hesap yıllardır duruyor bak hiç aklıma gelmemişti yeni nick için başvuru yaptım şimdi :)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: feren1907

    Hocam o gerçek isimimle alakalı bir durum hesap yıllardır duruyor bak hiç aklıma gelmemişti yeni nick için başvuru yaptım şimdi :)

    h
    Cidden hoşuma gitmedi değil ismin bende acaba bomcimbom1905 yapım.:)))

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Oğuzhaan kullanıcısına yanıt
    Ytü'de okuyan arkadaşlarım var genelde kampüslerin Davutpaşaya taşınmasından dert yanıyorlar ama okuldan genel olarak memnunlar. İngilizce eğitimi pek iyi değil onu biliyorum ama duyumuma göre piyasaya mühendis yetiştiren bir okul yani teorik eğitimden çok pratik eğitim üzerinde duruyorlar. Zaten teknik üniversite olduğu için laboratuvarlar vb. fiziksel imkanları gayet iyi. Sonuçta Boğaziçinin pek mühendis yetiştirmediğini söyleyebilirim daha doğrusu pek mühendis kafasında insanlar yetiştirmiyor daha çok ilerde teknik yönetici olabilecek şekilde eğitim veriliyor öğrencilere bu durumda İstanbul için İtü'den sonra en iyi mühendisler ordan çıkıyor. Spesifik bir mühendislik sorarsan da yardımcı olabilirim.
  • İtü ekonomide 2 arkadaşım var ve son derece memnunlar okuldan. İtü'nün hazırlığı yetersiz olsa da -zaten okul misyon olarak Türkçe eğitimi destekliyor yıllardır- hocalarının İngilizce seviyelerinin gayet iyi olduğundan bahsediyorlardı. İtü'de ekonomi bölümü yine teorikten çok pratik üzerine kurulu ve piyasa ile iç içe olabileceğiniz dersleriniz var klasik ekonomi eğitimi verilmiyor. Başka bir artısı ise gerçekten özveri ile çalışan bir ekonomi kulübü varmış okulda. Bir de unutmadan söyleyeyim son yıl 25 e yakın seçmeli ders varmış ve istediklerini seçebiliyormuşsun bu da istediğin alana yönelimini kolaylaştıran bir şey.
  • İstanbul hukuk ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Gardaşım şu son haftalar nasıl çalışılmalı sence?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dr. Donanım kullanıcısına yanıt
    Kampüs olarak gerçekten çok güzel bir kampüsü var ulaşım olarak falan da merkezi zaten. Hoca kalitesi olarak gerçekten çok kaliteli arkadaşlar hocalarından hep gurur duyarak bahsediyorlar. Genel olarak şöyle derler İstanbul Hukuk avukat, Ankara Hukuk hakim-savcı derler ama hakimlik-savcılık sınav başarıları hemen hemen aynı ikisininde. Yıllık sistem var yani yılda 1 vize 1 final her dersten bunun hem avantajları var hem de dezavantajları. Avantajı az sınav az stres, dezavantajı ise sınav araları çok uzun olduğu için çalışma dönemini iyi ayarlaman gerekiyor ya da süreki derslerle haşir neşir olman lazım yoksa ders motivasyonunu kaybedebilirsin. Ara ara ünlü hukukçular okula gelip seminer, konferans veriyor. İstanbulda çok fazla İ.Ü.H.F mezunu avukat olduğu için staj vb. konularda da yardımcı olabiliyorlar diye duymuştum. İstanbul Üniversitesinden bahsedersek siyasi ve fikir olarak en karışık üniversitelerin başlarında geliyor anlayacağın her tipten görüşten insan var.




  • HDogus kullanıcısına yanıt
    Son haftalar önceki yılların LYS sınavlarını çözün ya da zaten çözmüşseniz en azından bir göz atın başka denemeler çözün ama kendine fazla yüklenme konu falan çalışarak kafanı rahatlatmaya çalış. Unuttuğun ince bilgiler falan varsa onlara bakabilirsin ha yok benim hala konu eksiğim var diyorsan konularını bitir tabi ki önce ama dediğim gibi çıkmış sınavları çözmek ve bazı unutulabilecek bilgileri tazelemek faydalı olur.
  • J.Valjean kullanıcısına yanıt
    Tıp-Makina Müh.-Mimarlık buralarda hocalarla baya yaşarsın ama tek taraflı olur biraz.
  • Hocam İTÜ Bilgisayar mı KOÇ Bilgisayar mı ?
  • Hocam ytü nün tm bölümleri ile ilgili ne düşünüyorsun? İktisat veya işletme okuyan tanıdığın var mı?
    Bir de ybs güzel bir bölüm ama Boğaziçi kazanamadım. Özel üniversitelerde tam burslu okumak nasıldır bölümü?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.