Şimdi Ara

Uncharted: Legacy of Thieves Collection Remastered (PC Ana Konu) (40. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
832
Cevap
23
Favori
41.508
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3839404142
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Uncharted oyunu hata vermeden açılışta kapanan var mı? Geçen bir güncelleme yaptı oyun ama açmadım az önce açıp tekrar oynayım dedim karakter görsellerinin çıktığı açılış ekranında oyun hiç hata vermeden kapanıyor. Daha önce oynadığımda oyun sorunsuz açılıyordu.

  • Nvidia ekran kartı sürücüsünün son sürümünü kurunca oyun sorunsuz açıldı. Daha geçen güncellemiştim ama tekrar güncelleme gelmiş.

  • PC oyuncuları PS'den gelen oyunları nedense hiç sallamıyor. God Of War bile pek konuşulmadı. Çok ilginç. Bu da aynı. Konu bomboş. Kimse oyun hakkında konuşmuyor.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Oyun açlığı ve fanboyluk yok pc kullanıcılarında. Gow, uncharted ve spiderman arasında en keyifli ve iyi oyun spiderman bence. Fanboylar kızacak ama gow çok hantal bir oyun ve karakter. Uncharted ise oyundan çok interaktif sinema gibi. İyi güzel işte oynatıyor kendini. Oyna, sil, geç daha da bakma oyunu

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • victoribarbo kullanıcısına yanıt
    Oyun açlığından çok Xbox kullanıcılarına koz vermemek için sevmedikleri oyunu da şişirmeye çalışıyorlar. Söylediklerine kendileri bile inanmıyor. Gow belki de içlerinde en iyisi olmasına rağmen bile ilk üçlemenin gerisinde. 2 silaha mahkum eden tek oyun. Aynı boss’un renk paletini değiştirip koymuşlardı.
    Spiderman iyi ama Batman Arkham serisinin yanında yalan oluyor her konuda.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Gow yine iyi çözülecek sırrı bulunacak zırhı olmamasına rağmen yani herşeyi bilinmesine rağmen 120 sayfa konuşulmuş. Bu oyunun ana oyunu oyun değil film zaten millet biliyormuşta almamış steam den ben hiçbirşey bilmiyordum hakkında.

  • Glasscannon G kullanıcısına yanıt

    Batmanleri de çok övüyorlar duydum, bir ara bedava dağıtılmıştı ama henüz oynamadım. fanboyluk kötü bir şey

  • Glasscannon G kullanıcısına yanıt

    Eski seride de silah sayısı 2 idi. Oyunlardan birinde 3 bir silah vardı ama yeni çıkan oyunlarda da ikinci oyunda 3 silah var.

  • Soru güzel yerden geldi, ben bayağı doluyum bu konuda biraz yazacağım, size herhangi bir tepki yok yani yanlış anlamayın  


    Steam Deck alacağımdan dolayı yüzüne bakmadığım konsol oyunlarını doldurdum hesabıma. Şansıma Sony oyunlarının birçoğu da PC'ye geldi/geliyor, isabet oldu. Belki de zamanlamayı bilerek seçtiler  Ülkemizde ulaşılmaz olduğu için fazla bilen yok ama milyonlarca potansiyel müşterileri oldu Deck sayesinde onca senelik oyunlarını tam fiyattan satabilecekleri. Bu arada bilmeyenler için Steam Deck mini bir PC ancak herhangi bir aksesuar olmadan bir el konsoluna daha yakın bir cihaz, onun için konsol oyunlarını üzerinde oynamak için daha uygun gördüm.


    Üst üste Uncharted ve Spiderman'i oynadım, GoW'a başladım şu sıralar. Sunum güzel, oynatıyor kendini bir şekilde bu oyunlar, 7/10 diyebilirim. Yani ortalama üzeri ancak asla bir AOE, Half-Life, MSFS, Baldur's Gate, CM gibi aslında PC için çıkmış, pastadan pay almak için zoraki bir şekilde konsollara uyarlanmaya çalışılan oyunlar gibi klasik olamayacaklar. 20-30 sene sonra insanlar açıp oynamak istemeyecek, hayranlar zaman ayırıp senelerce Mod'larla desteklemeyecekler.


    Senelerin PC oyuncusu olarak aldığım his 15-20 saat süren bir filmin içinde olduğum. Film izleyecek olsam gider parası neyse verir, IMAX'te 2 saatimi ayırır izlerim. 20 saat boyunca ekranda çıkan tuşlara basıp aynı şeyleri yaptığım, neredeyse hiç bir yetenek istemeyen oyunları oynarken hissettiğim; sanki 0-3 yaş grubu bir bebek olarak üçgen olan boşluğa üçgeni, daire olan boşluğa daireyi yerleştirmek gibi bir şeyler. Yine de firmalara saygı duyuyorum, bu oyunların asıl hedef kitlesi Youtube videolarından milletin oynadığı oyunu izleyen zamane gençliği. Yani piyasa ne isterse onu veriyorlar, yormacaksın adamı. Az önce GoW'u açtım. Uçurumun kenarından gitmek için B'ye bas dedi, bastım, sonra ileri tuşuna basılı tutunca geçtim orayı. 25 sene önce çıkan Half-Life'ta merdiveni çıkarken Freeman'ı yanlış yönlendirirsen düşer, adam gibi çık der sana oyun  


    Konsol dediğimiz kısıtlı, ucuz bir bilgisayar aslına bakarsanız. Son zamanlarda sanırım klavye-fare desteği de getirerek iyice yaklaştırmaya çalışıyorlar bilgisayara. Konsol sahiplerinde biraz cahil özgüveni var, adam aldığı cihazın PC'den daha iyi olabileceğini söylüyor ve gördüğüm kadarıyla buna kendisi de inanıyor   Geçen iş arkadaşlarımla kahvaltı yapıyoruz, bir tanesi "evdeki PS'i başka şehirdeyken başlatabilirim, bu özellik olsa aslında yerine PC de kullanabilirdim" dedi. Yani bizim belki 10-15 senedir kullandığımız, 25 sene önce bulunan Wake on Lan özelliğinden bahsediyor   Konsollara ne zaman geldi bilmiyorum ama Sony'e kocaman bir alkış   MSFS 2020 başlığında Xbox sahibi arkadaşlar söyleniyorlar oyun oynanmıyor diye  Adam senin konsolunun kaç katı fiyata sadece ekran kartı almış yine de tatmin olmuyor performans isteyen bir oyun olduğu için. Senin yapacağın tüm ayarları Low'a alıp oyun sana ne veriyorsa onunla yetinmek.


    Uncharted başlığındayız madem oyun hakkında da yazayım. En çok mutfaktan tabak getirme görevini sevdim sanırım  Farklı türlerde oyunlar, biliyorum ama bana birebir karşılığı olan Tomb Raider kadar AC oyunlarını da çağrıştırdı bu oyun nedense. Senelerdir aşağıladığımız, indirimlerde 10-20 liralara düşünce sakız parasına alıp geçtiğimiz AC oyunlarının daha dengeli hali gibi. Zaten sanırım Sony oyunlarını oynatan en önemli konu "denge" Diğer oyunlarla aynı öğeleri mantıklı bir şekilde birleştiriyorlar. Mesela Spiderman için milletin salına salına gezeceği bir açık dünya yaratırken Uncharted'da lineer ilerleyiş seçmişler, gereksiz zorlamalar yapmıyorlar yani.


    2 oyunda da aslına bakarsanız "kamp temizleme" diyebileceğimiz görevler var. Yine neredeyse son zamanlarda çıkan her oyunda olduğu gibi Stealth da oyuncuya bir seçenek olarak veriliyor. AC'de Ubisoft özenmeden tonla kopyala yapıştır yapmış ve devasa haritalar yaratıp serpiştirmiş utanmadan. Yapay zekayla bir algoritma yazarak da oluşturabilirlermiş böyle bir dünyayı, çok fazla beyin gücü harcamaya gerek yok. Uncharted'daysa her bir kampa ayrı ayrı tasarımlar yapmışlar. Donanım gücü sağolsun zaten efsane denebilecek, sadece içinde gezerek bile vakit harcanabilecek müthiş mekanlar yaratıyorlar. Optimizasyon konusunda da fena değiller. Doğru düzgün bug falan da olmayınca oynanıyor yani bir şekilde.


    Konsol tarafına kızgınlığım büyük. Piyasanın durgunlaşmasının, senelerdir tornadan çıkmış gibi aynı oyunların ısıtıp ısıtıp önümüze sürülmesinin sebebi bu limitli, ucube platformlar. Oynadığım 3 oyuna bakarak birinde Stealth olmuyor, birinde loot var diğerinde yok falan. Zararları yok ancak üzerlerine konuşulacak bir şey olduğunu düşünmüyorum, muhtemelen konuları onun için çok aktif değil. Çok övülen TLoU'nun da ne videosunu izledim, ne oynayan birini gördüm ancak oynanışı hakkında az çok bir tahminim var. Keşke konsollar Mario gibi hoş bir anı olarak kalsaydı zihnimizde.


    Edit: İmla hataları, birkaç ufak ekleme çıkarma. Mesajımda çok fazla tekrar eden kelimeler, yanlışlıkla basılmış 2 boşluk vs. hatalı bir şeyler oldu mu dayanamıyorum, köşe yazarları gibi bir editöre ihtiyacım var sanırım  




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Robinson Crusoe -- 22 Kasım 2022; 8:40:43 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Oyunlara yaklaşımımız benzer. Fikirlerine katılıyorum. Ps1-2 zamanı konsol tarafındaydım. Birinci önceliğim pesti. Apartmanda 5 erkek aynı yaşlardıydık. Haftasonu birimizin salonunda toplanıp pes turnuvaları atmak önceliğimizdi. Kuzenimin pc de half life görünce dumur olmuştum. 2002 de pc ye geçmiştim. Half lifeler, heroes might and mgicler elder scrollar, gothic serisi, Red alertler, managerlik, diablolar pc oyun çeşitliliği oyunculuğu bambaşkaydı. Belki konsol döneminde doyduk hikayeli oyunlara. Ps oyunları benzer oynanış kontrolcü sınırı var. Mouse klavye oyunculuğu serbestliği yok. Oynanış sabit konu ve tema değişen reskin oyunlar . Pc oyuncularıda ps sinematikliğin tadını çıkarsınlar bunlara bişey demiyorum. Oyunların güzel sunumları var. Ubisoftu paylaması hoşuma bile gidiyor. Bende kayış gowun rdr2 gibi oyunu goty de elemesi ile başladı. Oyuncular rdr 2 oyunu cezalandırır gow gibi oyunları baş tacı yaparsa bu oyunculuk için hoş olmaz. Oyun gelişimi tersine gider. Sektörde 3-4 yıl pubg etkisi baya can sıktı. Ps exclusive oyunlardan rdr1 ve lust us dışında oynamdığıma üzüldüğüm bir oyun olmadı. 2015 witcherın görev hikaye kalitesinde bir oyun bulmadık. Ubisoft 2015 ten beri 7 oyun çıkarmıştır açık dünya. Witcherı kopyalamaya çalıştı olmadı. 7 oyunun 3 üne harcadağı kaynağı 1 ine harcasana witcher 3 ü yakın bir oyun yap yok arkadaş. Vakit değerli vaktinizi benzer ve vasat deneyimler sürecek oyunlara harcamayın. Witcher 3 ve Rdr2 oynayan adam belki biraz cyberpunkdan keyif alır o yani oyun yok oyanayacak piyasada. Elden ring kendini oynattı bir. Bu seylere yaklaşan oyun yok. Witcher nextgeni bekliyoruz ki çıksın da game + patlatalım diye. Millet modlu skyrim oynuyor hala. Oyun yok piaysada




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-26E6B5369 -- 22 Kasım 2022; 12:49:55 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • victoribarbo kullanıcısına yanıt

    Spidermane çok benzer oynanış. Dövüş sistemi komedi. Hikaye için ilk oyun için sebildi gerisi ilk oyunun ekmeğini yeme üzerine heldi durdu. İlk oyun da grafik olarak eski kalabilir.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Robinson Crusoe kullanıcısına yanıt

    GoW konusunda eleştirilerinizin bir kısmına maalesef katılamayacağım. 20-30 sene sonra açıp insanlar yine oynar. PS 2 zamanı 1 ve 2 oyunları oynamış biriyim. Konsolum hala sağlam şekilde çalışıyor olsaydı 1 ve 2 oyunları tekrar açıp oynarım. Bir çok kişi hala eski seriyi oynuyor. Cihaz sattıran oyunlardandır Gow.


    Gow dışındaki diğer eleştirinize ise tamamen katılıyorum. Konsol sahiplerinin konsolları bilgisayarlardan çok daha üstün cihaz sanmak gibi bir olayı var. Konsol oyunların bile bir bilgisayarda yapıldığı gerçeğini zaman zaman unutmak gibi huyları da var.


    Yıllar önce bir oyun için bilgisayara gelmeli dendiğinde bir kaç tane konsol sahibi bilgisayarlar asla o oyunu açamaz diyorlardı. Oyun yapımcıların konsol için çıkardıkları oyunları bir bilgisayarda hiç denemedikleri filan sanıyorlar sanırım.

  • Uncharted 4'ü hiç beğenmeyen biri olarak daha önceden yazmıştımda. Fakat Lost Legacy'i hiç oynamamıştım. 4 açıkçası beni her seferinde çok sıkan bir oyun bunu tekrar belirtiyorum Uncharted 2 ve 3 ile kıyaslayınca bunu söylüyorum yoksa piyasadaki çoğu oyundan iyi olduğuna şüphe yok. Uncharted 4'ü pek sevmediğim için normal zorluk modunda açma gibi bir hata yapmıştım. Oyun bir de üstüne kolay gelince bitirmem baya sürdü.


    Lost Legacy fakat bir oturuşta bitirdim diyebilirim. Kasıntı, kendini inanılmaz bir yazar sanan Neil Druckmann'dan kurtarınca çok iyi bir oyun olmuş. Özelliklere sonlarına doğru tüm Uncharted'ları oynadığım için artık sıkan set-piece sahneler bile gerçekten çok iyiydi. Uncharted 4'de Nathan, Sam dahil olmak üzere hiç bir karakterin gelişimini görmüyorduk. Başladığı gibi bitiyordu, tüm karakter çatışmaları kendiliğinden çözülüyordu fakat Lost Legacy'de karakterleri gerçekten çok iyi işliyor ve sevmeye başlıyorsunuz. Umarım aynı karakterler üzerinden devam eder ve yazmak işini Neil Druckmann'a vermezler. Oyuna verdiğim paranın sadece Lost Legacy için bile değdiğini düşünüyorum, oynamayanlara kesinlikle tavsiye ediyorum.





  • 2K kullanıcısına yanıt

    Ben yapanları araştırdım başka hangi oyuna elleri değimiş diye hiç yapmadığım şey halbuki. 

  • Arkadaşlar ilk oyunun sonuna geldim ancsk oyuna giriş yapamıyorum. Yükleme ekranı bittikten sonra oyuna girecekken masaüstüne atıyor beni

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • eerdaalll0001. kullanıcısına yanıt

    Sanal rame yüklendiği için sanal ram düşük kalınca atıyor. Oyun bitip silene kadar geçici olarak pcnin sanal belleğini 3-5gb artırmanı öneririm.

  • gokhans19 kullanıcısına yanıt
    Bu konularda biraz yetersizim. Dediğiniz ayarlarız nereden nasıl yapabilirim ?

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • gokhans19 kullanıcısına yanıt
    Netten bakıp sanal belleği yükselttim ama sorın yine aynı. Ram 16 gb benim.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Oyunu Önsiparişle almiş oldugum , sabirsizlikla yillardir bekledigim oyunu az önce bitirmiş bulunuyorum.

    Seyir zevki , macera ve aksiyonu full dolu bir oyun. Beni doyurdumu evet , yordumu evet :D Garip bir şekilde oyunu bitirdim. Kesinlikle zevk aldim , bazi anlar duruldum ama severek bitirdim. Herkesin bu oyunu katiyen oynamasini öneriyorum.Oyunu 17 saatte bitirdim. Şimdi dlc'sine gectim bakalim o nasil sürücek.

  • Absnthe kullanıcısına yanıt

    GoW uda Unchartedı da 10 ar saat oynadım. İkiside ps1 döneminde gelişerek gelen klasik ps oyunları. Japonlar hep sinematik sunum ve anlatımında iyidir. Diğer japon firmaları da iyidir. Nasıl yapıyorlar bunu ilkel çizgisel ,çevre ile min etkileşimle yapıyorlar. Her iki oyunda önemli seçim türü oyunlarının aksiyon katılmış hali gibi. Uncharted aksiyon filmi tadında oynuyorsunu hitap ettiği kesim 16-20 yaş arası gibi geldi. Pc açıp oyun oynayacağım zaman GoW mu Uncharted mı olunca elim genelde Uncharteda gidiyor. Tomb raider biraz daha ciddi bir oyun daha eğlencesiz. Fena oyunlar değller ama abrtılacak oyunlarda değiller şahsi görüşüm.

  • 
Sayfa: önceki 3839404142
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.