Şimdi Ara

Ultima Online Kayıp Nesil / Roleplay Topluluğu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
98
Cevap
7
Favori
4.069
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhaba Arkadaşlar başka bir platformda ''Türkiyede Ultima Online nın sonra erdiği 2015 yılı'' başlıklı konuya yazdığım mesajı burayada yazmak ve Benim Jenerasyonumun o eski günleri birebir yaşaması imkansız olsada,gene tekrardan en azından aynı tadı arayan,aynı oyun mantığına ve oyuna bakış açısı olan arkadaşlar ile bir oluşum yaratmak istiyorum.Buna grup,bir topluluk diyelim iletişim halinde olan,kalan ve beraber hareket eden..
    Gerçekten arkadaşlar çok görüyorum Ultima Platformlarında yıllardır,sürekli ''Roleplay sunucusu olsada oynasak'' düşüncesi ile gelip-giden çok kişi görüyorum eski oyunculardan yada yanlız kalan veya o günleri benim gibi özleyen.. Ben bu kişilere ulaşmak ve bir çatı altında toplamak istiyorum.Bakın bunu sadece bir sunucu olarak düşünmeyin çünkü şuanda sadeliğe önem veren,market sistemi tarzı yeni nesil saçma sistemlere sahip olmayan,güvenilir bir sunucuda yok ama buna yakın bir sunucu bulabilirsek Türk veya yabancı bir sunucu beraberce hareket edip orda beraber olabilceğimiz bir topluluk yaratalım istiyorum.


    Ben Ultimanın biticeğini düşünmüyorum,yani akıllardan tamamen çıkamaz..
    Bizim Nesil için konuşuyorum 2000lerin başlarındaki 99 sonları için,yani Ultimanın ilk dönemlerinin tadını almış olanlardan bahsediyorum.
    Bu kişiler kolay kolay ''Ultima bitti yeaa'' demezler yani. Benim gündelik hayatımdaki arkadaşlarımda her sene farklı sunucularda da olsa oynamaya devam ediyorlar (çünkü sunucular sabit kalamadığı için) vakit bulduklarında. Ama benim mantığım ve oyuna bakış açım ile oyuna bakmadan bunu sürdürüyorlar ama genede oynuyorlar.

    Açıkçası ben kendimden örnek veriyim. Ultimayı bıraktım demem lakin uzun ara verdiğim dönemlerdeki sebepler genellikle sunucu sahiplerinin,yönetim kadrosundaki kişilerin ''Biz garanti ediyoruz,şöylede böyle,biz garanti ediyoruz sonuna kadar sizleyiz'' vb. gibi kendinden son derece emin olup 2-3 ay sonra ''Sunucuya bağlanamıyor'' yazılarını çok gördüm.Edit durumları,adam kayırmalar,oyuncuların kalitesizliği,yeni neslin oyuna bakış açısı,isteğime göre sunucuların bulunmaması,sürekli PP/PVP destekleyen sunucular,karakter kasımının çok kolaylaşması,RP ye önem veren kişilerin az kalması,efsanelerin teker teker kaybolması derken bunun gibi birçok sebep hep Ultima ya uzunca ara vermemi sağladı diyebilirim.

    Ben eminim ki benim gibi bazı dönemler,evde akşamları otururken eski Doom Metal,Heavy metal,Nu-metal,Pop-punk,Instrumental Post-Rock,Altarnative Rock ve FRP/RPG oyunlarının müziklerini,grupları dinliyerek eski günleri hatırlayıpta Ultima Sunucularının listesi olduğu sitelere bakıp araştırma yapan çok insan vardır,ama Player sayısı,şimdiki sunucuların buyurdukları,market sistemi,yeni nesil,sunucuların güven vermemesi derken benim gibi o eski ruhu arıyan,özleyen oyuncular da işte böyle gelip-gidiyorlar.
    Ama halen varlar aramızda yani görüyorum bazen şans eseri başka platformlarda olsun,burdaki konularda aralarda yazanlar olsun görüyorum yani varlar.Oyunu oynamak istiyen ama aradığını bulamayan,yanlız kalmışlar var aramızda

    Yani bu sitenin yöneticileride dahil bunlara,halen bir umut olduğu için bu sitede duruyor ayakta bana göre..

    Mesela yine kendimden örnek vericem reklam olarak düşünülmesin,şu mantıkla gitmiştim.. Ben ilk Kolayoyun un sunucusu,sonra da Nebulada oynamıştım,o dönemler RP ye aşırı önem veren topluluklara tanışmıştım Nebula da hatta Yönetici kadrosuda buna destek veriyordu,sunucu zor ve sadeydi,karakteri oluşturmak,tamamlamak gerçekten emek istiyordu ve bu harikaydı mantığı ile aranırken ''Yıllar geçti halen daha ayakta ya sunucu,vay be'' diyerek güven verdiğinden Nebulaya girmiştim geçen senelerde,girdim ama dayanamadım yani.. Şok olmuştum,yani sadece ismi duruyor Nebula nın mesela.. Sürekli Item Res gelmesi,Market sisteminin olması,fazla player sayısı gösterip,aslında okadar playerın olmaması,sadeliğini kaybetmesi,oyuncuların saçmalığı,etrafda saçma isimlerle dolaşan garip oyuncular vb. birçok etken ..
    Yani sonrada dedim ki Nebula böyle olduysa vay halimize..

    Ondan sonra zaten uzuun bi süre oynamadım,askere-gittim geldim,kariyer vs derken şimdi tekrardan Ultimayı oynamak istiyorum,o yüzden bir oluşum yaratmayı planlıyorum bu Eski ruhu özleyen,az da olsa zaman ayırıcak,yavaş yavaş oyunun tadını alarak oynuyabilceğimiz,gene bir serüvenin içinde olmayı istiyen arkadaşlarla iletişime geçmeyi planlıyorum.Planlıyorum fakat ortada bu ruhu yaşıyabilceğimiz,bize bunları verebilcek sunucuda yok gerçi ortada,varsa da ben bilmiyorum.
    Bu yüzden önce bu kişiler ile bir grup oluşturup,ne yapabiliriz,neresi olur,nasıl olur gibi birçok düşünceleri tartışmayı istiyorum.

    Eminim benim gibi bu durumda birçok arkadaşım var,bu yazımıda görürlerse lütfen iletime geçsinler,birlikte hareket edelim..

    Ultima Online kolay kolay bitmez bizim ülkemizde,zaten eskiye dönüşün olduğu şu son yıllarda Ultimayı neden tekrar yaşatmıyalım ki ? ..

    Lütfen iletişim halinde kalalım,çekinmeyin PM. atın,konu başlığı altında düşüncelerinizi belirtin.

    Saygılarımla.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Frank08 -- 10 Temmuz 2015; 14:26:42 >







  • altına baktım neden kimse yazmamış ya dedim üzüldüm sonra baktım meğer post bügün atılmış :)
    bende o günleri özleyen insanlardanım şuanki seri üretim mmorpglerden sıkılmış vaziyetteyim ve güzel bir sunucu dahilinde düzgün bir ortamda hırs olmadan keyif alarak ultima oynamak çok isterim..
  • Mysterio kullanıcısına yanıt
    Treth kullanıcısına yanıt
    yasinsulun Y kullanıcısına yanıt
    Devilsbutcher kullanıcısına yanıt
    burak5000 B kullanıcısına yanıt
    Öncelikle mesaj yazdığınız için çok teşekkür ediyorum size,işte sizin,benim gibi böyle birçok kişi olduğunun farkında olduğum için böyle bir kampanya tadında oluşum başlattım.. Amacım sizinde dediğiniz gibi ''o günleri özleyen,hırs olmadan,keyif alarak ultima oynamak'' tarzında bizim gibi düşünenleri biraraya getirebilimek,biraraya gelebilmek..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Frank08 -- 9 Temmuz 2015; 15:22:11 >
  • Yukarıda yazılarıma ve şuan yazdığım yazıya görmesini istediğim,diğer Ultima Online konularına mesaj yazmış,konumda belirttiğim düşüncelere sahip arkadaşlarımızı ekliyorum ...
  • Selam :)

    Oyunu bıraktıgımız söylenemez aslında.Biraz inzivaya çekilmiş gibiyiz.Bırakmış veya sevdalısı olmasaydık bu satırları okuyup, yazıyor olmazdık.İletişim halinde kalmayı düşünüyorum.Buradan ziyade Skype üzerinden yazışıp, konusabilirsek daha ayrıntılı olabilir bence.
  • Teken kullanıcısına yanıt
    Merhabalar =)

    Biliyordum zaten! Çünkü hep böyle gidip-geliyoruz görüyordum..
    Zaten burda biraz toparlandıktan sonra Skype a taşımayı planlıyorum bu grubu bende.
    Öncelikle bu çatı altında ulaşmaya çalışıyorum inzivaya çekilmişlere..
  • Insallah katılım ve pozitif düşünen eski oyuncu oranı yüksek olur.
  • Oyunun sadece adını görmek bile ilk oyuna başladığımız zamanları getiriyor aklıma. Hiç bir script yazılmamış orjinal sphere server scriptlerini kullanan bir suncuuda oynuyorduk çok eğlenceliydi.

    Full platemail setle koşturan büyücüler mi istersin 10 taming ile dragon tame eden şehrin ortasına salanlar mı dersin.

    Bayağı eğlenmiştim o zamanlar
  • Ben katılım olucağına inanıyorum,daha bugün açtım konuyu ve şimdiden kaç kişi olduk bile,görenlerin de geliceğini düşünüyorum.. Sizlerde tanıdığınız,gördüğünüz bizler gibi olan kişileri bu başlık altına toplayabilirsiniz..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Frank08 -- 9 Temmuz 2015; 19:34:58 >
  • RunUO oyuncusu var mı bu arada aramızda ?
  • Teken kullanıcısına yanıt
    Ben açıkçası RunUO yu çeşitli sebeplerden sevmiyorum =)
  • Geç kalmadım umarım. Yazdıkların düşüncelerime tam anlamıyla tercüme olmuş, tek değilmişim demek ki. Ben de 2-3 senedir değişik sunucular denedim. Pyramid'de uzun süre oynadığım için eski karakterlerimle bir şeyler yapmaya çalıştım ama aradığım zevki alamadım. Sonra Nebula komple res attı, girdik, kastık. Ama yine aradığım tadı bulamadım ki ilk gününde 300 oyuncu sınırı olan sunucu full çekti, dışarıda kalanlar oldu. O derece patlama yaptı ancak herkes benim gibi düşünmüş ki şu an 150 oyuncu ile yollarına devam ediyorlar. Ardına Silmaril adında Role Playi sunucunun temeline yerleştirmiş, mükemmel dünyaya sahip, çığır niteliğinde scriptlerin olduğu bir sunucu keşfettim. Kapalı betası, açık betası ve beta sonrası dahil, sunucunun tüm süreçlerinde oynadım ancak orası da yetkililerin kararı ile başka bir sunucu açıp, oradan devam ederek kısa süreli bir soluk oldu.

    Akabinde ne oldu? Yine inzivaya çekildik. RoM adlı bir sunucuyu inceledim, başlamaya yeltendim yine olmadı. Ardına Sivana sunucusunun tekrar açılacağını öğrendim ve incelemeye başladım. İlk Sivana'da da oynamıştım ancak o zamanlar aktif olarak oyun hayatını sürdüren bir Guilde üyeydim. Arkadaşlar başka bir sunucuda oynadığı için, Sivana serüveni de benim için kısa sürmüştü. Şimdi tekrar açılıyormuş. Ultima Online oyuncusunu bu camianın içerisindeki herkes bilir. Şu dönemde herkesin zamanında tanınmasa da yeniden açılacak olan eski sunuculara duyduğu bir saygı vardır. Ben de ister istemez heyecanlandım.

    Konu hakkındaki düşüncelerimi ve Ultima Online'ın içerisinde bulunduğu duraklama döneminde neler yaptığımı anlattım. Bundan sonra bu konuya yazmış ya da yazacak olan herkesle beyin fırtınası yaparak bundan sonraki yol haritamızı çizmek adına ben de tartışmaya katılırım. Fikir birliğine vardığımızda da sunucuya girer, ben de uzun yıllar hissettiğim hasrete son vermek isterim. Bundan sonra üzerime düşecek her şeyi yapmaya hazırım.




  • Rsith kullanıcısına yanıt
    O Rei kullanıcısına yanıt
    canxx33 kullanıcısına yanıt
    keeNNN kullanıcısına yanıt
    Tabikide geç kalmadınız,konuyu dün açtım bu platformda.. Şuanda 7 kişi olduk diyebilirim size,daha da bizim gibi olan birçok kişiye ulaşıcağımızı düşünüyorum ben. İletişim haline kalmamız çok önemli arkadaşlar ve evet bir yol haritası çizmeliyiz beyin fırtınası yapıp,ortak bir kara ulaşarak..

    Bende belirttiğim gibi şu son yıllarda birçok sunucuda oynadım,en son Nebulada sadece ismi olduğu için girdim bir arkadaşımla ve yanlız kaldık,item reset geldi,edit dedikoduları çıktı,market sistemi vs derken 1-2 hafta dayanabildik ve bıraktık.. O günden sonra Ultimayıda oynamadım düzgün bir sunucu çıkana kadar..
    Arada sırada çıkan sunuculara baktım o dönemlerde ''garanti ediyoruz! Kapanmıcaz! Efsanevi XXX dönüyor,Şukadar şukadar makine,hosting ve sözleşmemiz ile iddaalıyız,Aylık gider sıkıntımız yok,Sponsorumuz sayesinde .... '' vs tarzında olan sunucuların hepsi kapalı,saldırıya uğradı,pes etti,oyuncu kazanıcam diye kendisinden ödün verdi ve sonra hüsrana uğradı,market sistemi getirdi falan..
    Şuanda da hala yeni açılan birkaç sunucu var ama dilediğim şekilde değil hiçbiri ve güvende vermiyorlar malesef..

    *Ben kendim adıma konuşuyorum öyle 1-2 ay zevk alalım diye oynucağım bir sunucu istemiyorum açıkçası,yada 1günde 7x olan karakterler ve 7x olmadan ''action'' yapılmayan bir sunucuda,yada Newbie Center,RP Alanı,Market sistemi,Full PH tarzı saçma,oyunun mantığına aykırı sunucularda oynamak istemiyorum ve oynamıcağım.öyle düşünsem zaten UO hayatım boyunca PVP sunucularından çıkmazdım.


    Bende ROM'a baktım fakat Market Sistemini gördüm,SS lerine baktım fakat hoşuma gitmedi,dediğim gibi tekrardan benim oyun bakış açıma çok ters yani..

    Sizde benim gibi düşünüyorsunuz biliyorum,çaresiz ve canınız sıkıldığı için buna benzer sunucuları denediniz ve gene böyle gelip-gidiyorsunuz ''Keşke ...... şöyle sunucu olsa'' gibi =)

    Yanlışmıyım ?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Frank08 -- 10 Temmuz 2015; 14:33:07 >




  • Doğru söylüyorsun. Herkes ömürlük sunucu istiyordur, eminim. Ama artık düşündüğümüz ve istediğimiz tarzda sunucular ne açılıyor ne de açıldıktan sonra ayakta durabiliyor. Artık Ultima Online kan kazanamıyor aksine kaybediyor. Yeni oyuncu katılmadığı gibi mevcut oyuncu kitlesi de ya başka oyunlara yöneliyor ya da hayat şartlarından dolayı oyunu uzun süreli bırakıyor. Bundan dolayı artık sunucular günler hatta aylar süren yetenek geliştirme periyotlarını pek tercih etmiyorlar. Yetenek kasması zor olması, kolay olması benim için sorun değil fakat bu durumu benimsemeyen oyuncular sunucuya gelmiyor. E, genel oyuncu zihniyetini düşünürsek bu sefer de sunucu boş kalıyor. Dolayısıyla bizim de o sunucuda oynama hevesimiz kaçacaktır diye düşünüyorum.

    Şu an piyasadaki en mantıklı market politikası RoM sunucusunda mevcut. Eğer markette satılan ürünlere bakarsanız, direkt oyuna etki eden bir materyal satılmıyor. Örneğin; Pyramid'de etheral binekler, Nebula'da evde banka açmak için kullanılan taş gibi şeyler, para veren oyuncular ile oyuna gecesini gündüzünü verip, para harcamayan oyuncular arasında büyük fark yaratıyordu. Bu tip marketlerdense üç-beş giysi, özel vendor yerleri çok mütevazi kalıyor neticede. Ancak RoM'da kendisine ısındırmayan taraf market sistemi değil de diğer sunucu sistemleri. Farklı ingotlar, değişik robelar falan bana kafa karıştırıcı geliyor ne yazık ki.

    Önceki mesajımda da belirttiğim gibi Sivana sunucusu yavaş yavaş açılmaya hazırlanıyor. Genel politikası hakkında şöyle bir yazı var sitelerinde:

    quote:

    Sivana Ultima Online Sunucusu kapılarını yeniden açıyor!

    2011-2013 seneleri boyunca yaklaşık 3 sene beraber acı-tatlı günler geçirdiğimiz, sıkı dostlukların kurulduğu sunucumuz yakın bir zamanda yeniden hizmete girecektir. Açılış süresine kadar sunucu stabilitesini optimize etmek amacıyla kısa süreli bir beta dönemi sözkonusu olacaktır.

    Öncelikle;
    *Sunucu 56b sürümünde devam edecektir.
    *SkillCap 800.0 olarak ayarlanacaktır.
    *Sunucuda safe alan bulunmayacaktır.
    *Sunucuda kesinlikle gerçek para ile oyunun akışını engelleyen-engellemeyen hiç bir eşya,skill vs satılmayacaktır.
    *Sunucuya herhangi bir şekilde account aktarımı söz konusu olmayacaktır.
    *Power Hour [PH] Taming ve Stealing skillerinde %25 diğer skillerde ise açık olacaktır.
    *Client olarak yalnızca 2.0.3 versiyonu ile bağlantı kurulabilecektir.
    *Bağlantı programı Dronnector olarak belirlenmiştir.

    PH seviyesinin istediğimiz seviyeden yüksek olacağı söyleniyor. Ama dediğim gibi; PH konusunda oyuncuların zihniyeti belli ve buna yapılabilecek hiçbir şey yok. Benim hoşuma giden sunucuda hiçbir şekilde safe (güvenli) alan bulunmayacağı ve kesinlikle gerçek para ile oyunun akışını engelleyen-engellemeyen hiçbir eşya ve skillin satılmayacağıdır. Bunun yanısıra sunucuda 6.0.1 client yerine o bildiğimiz 2.0.3 clientin kullanılacağı da ayrı bir güzellik. At binme, banda basma makrolarının olmaması güzel bir şey yani.

    Bunun dışında; ben RunUO olmadığı sürece her türlü çoğunluğa uyarım.




  • ''Şu an piyasadaki en mantıklı market politikası RoM sunucusunda mevcut.''

    Şuanda bunun bile olmaması lazım ama,Market Sistemi nedemektir ya,eğer madem bukadar çok ek gelire ihtiyaçları var,Sunucuya girişi ücretli yapsınlar daha iyi,en azından In-game olarak hiçbir türlü oyuna müdahalede olan bir durum olmaz,hemde sunucunun daha sağlam olması için kurucuların sunucuya yatırım yapması için ek geliri olmuş olur.. Sigara paralarını çıkartıcaklar diye böyle şeyleri gereksiz buluyorum,bu arada bakın illa böyle birşey yapıcaklarsa dedim,bunuda haz etmiyorum sadece örnek olması için söyledim ...

    ''Bundan dolayı artık sunucular günler hatta aylar süren yetenek geliştirme periyotlarını pek tercih etmiyorlar. Yetenek kasması zor olması, kolay olması benim için sorun değil fakat bu durumu benimsemeyen oyuncular sunucuya gelmiyor.''

    Bu durumu hiç anlamış değilim,yani ben çocukken internet kafeye verdiğim parayı elimde tutsaydım neler olurdu diye merak etmiyor değilim ve o dönemde günün atıyorum 3-4 saatte 1.5 - 3.0 arası skill kazandığım için havalara uçtuğumu biliyorum. Eee şimdi evinde bırak cep telefonunda bile internet var herkezin,yani zaman ayırmak desen niye ayıramayasın günde 2-3 saatini çalışsan dahi.. ? Nolcak zevk alarak oynasan.. Yani ben anlamıyorum ciddi anlamda biranda 7x olup itemlere sahip olup bu action merakı nedir,ayrıca 7x olmadan falan actiona niye çıkmıyorsun? Ya daha zevkli birkere daha uzun süren bir çaba,serüven.. Journeyman Fencer olup Gold ve bronze karma set ile Çarpışmalara girmenin hazını hiçbişey vermedi bana yani .. Ya bukadar meraklılarsa actiona,kasmak zor geliyorsa gitsinler PVP sunucularında oynayıp sanki Counter Strike oynarmış gibi adam doğrayıp dursunlar yani bumu oyunun zevki? Sizde benim gibi düşünüyorsunuz lakin Popüleritenin önünde diz çöküyorsunuz,yani durumu kabulleniyorsunuz.. Bende yaptım bunu ama artık Yapmayalım arkadaşlar bunu..

    PH seviyesinin istediğimiz seviyeden yüksek olacağı söyleniyor. Ama dediğim gibi; PH konusunda oyuncuların zihniyeti belli ve buna yapılabilecek hiçbir şey yok. Benim hoşuma giden sunucuda hiçbir şekilde safe (güvenli) alan bulunmayacağı ve kesinlikle gerçek para ile oyunun akışını engelleyen-engellemeyen hiçbir eşya ve skillin satılmayacağıdır. Bunun yanısıra sunucuda 6.0.1 client yerine o bildiğimiz 2.0.3 clientin kullanılacağı da ayrı bir güzellik. At binme, banda basma makrolarının olmaması güzel bir şey yani

    Ph seviyesi için neden yapılabilcek birşey yokki,bu tamamen sunucunun dik durması ve kendine güvenmesi ile ilgili bir durum.. Şunu benimsetmeleri lazım benim sunucumda kasmak zor ama emeğinin karşılığını güvenli bir şekilde alıcağın bir sunucudur demesi lazım.. Bunu diyen varmı? ''abi bize player lazım,bas market sistemini parada gelir,yapıştır 8x i millete 7x yetmiyor,stat cap te hatta 275 olsun,başlarkende 50k ile başlat llama koy çantalarına,Skill alanı yap dummylere vursunlar bak nasıl player geliyor'' peki sonra ? Bumudur yani..
    Safe alanın olmaması çok güzel,zaten aşırı saçma.. ''RP Alanı'' ''Pazar Alanı Gate'' milleti doluşturuyorsun bi yere,ordan dışarı çıkmıyorlar ondan sonra,bide RP alanı nedir yaa,yani oraya girince Rp yapmak zorundasın,iki tabure,akan şelale ışıklandırma tamam Rp alanı... Lordum falan.. Bu değili Roleplay...
    Diğer bir konu Ata binme olmucak diyorsunuz dimi sanırım? Yani bu orta çağda geçen bir oyun,at niye yok pardon? Oyunun kendi orjinalinde var binek,ata binmeyince daha mı Roleplay e önem veren bir sunucu oluyor, Kii Rin bineğinin In Lor atması kadar saçma birşey bu düşüncede yani..

    Sakın üzerinize yanlış anlamayın dediklerimi sizi eleştirmiyorum,olağan duruma karşı bir serzenişte bulunuyorum =)

    Türkiyede Ultima Online kan kaybediyorsa Bu dediklerimi yapmaya cesareti olamadıkları ve beklentilerimizin tersine 12-18 yaş arasındaki yeni nesillerin harçlıklarını almak daha kolaylarına geldiği için kan kaybediyor...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Frank08 -- 10 Temmuz 2015; 15:22:11 >




  • Ultima online a benzer bir oyunun çıkması mümkün değil artık çünkü bir nesil değişti ve yeni nesil mmorpgler çoluk çocuk oynasın diye tasarlanıyor.
    Uo yu runuo sphere olarak ayırmaktan ziyade bu iki paketin iyi yanlarının kullanıldığı bir server açılması uoyu yeniden doğdurabilir ama bu tabiki üstünde uğraşılması gereken zor bir iş. Serverların kapanma olayı aslında çok kötü olmadı çünkü oyuncular sabit bir patchde oynuyor ve oyun bir zaman sonra tıkanıyor ve ara verdikten sonra sıfırdan başlamak zevkli hale geliyor. Tabi bunun sonucunda server açan kişiler oyunun kolayca kasılıp oynanması için eğitim alanı, spawnlarda değişiklik, kolay skill gain gibi oyunun zevkini öldüren eklemeler yaptı. O yüzden herşeyin orjinal olduğu bir server açılmadan oyuna başlamayı düşünmüyoruz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi thevincent -- 10 Temmuz 2015; 14:42:21 >
  • thevincent kullanıcısına yanıt
    ''O yüzden herşeyin orjinal olduğu bir server açılmadan oyuna başlamayı düşünmüyoruz.'' Kesinlikle katılıyorum ama bu süreç içersinde İletişim halinde olalım istiyorum,Orjinaline uygun sunucu açılmasada ona en yakın olanı bulmaya çalışırız zaten .. Orjinalin üstüne oynamalar yapılabilir ''sadeliği bozmadan'' lakin Market sistemidir,Skill Alanıdır,PH durumlarıdır,Spawnlarda değişiklik en saçma şeylerden biri Kii Rin etrafında Wyrem dolaşıyor Poisonus dolaşıyor Orc Bomber falan var ne alaka hani yani Zindanlarda Unicorn spawnları falan ne mantık?,Horse Dummy üzerinde veterinary kasmak falan olucak şey değil yani.
  • Siz beni çok yanlış anladınız. Ben de bu oyuna ilk başladığımda evimde internet olmasına rağmen gidip internet kafede oynuyordum. Ama zaman değişti. O eski oyuncular şu an 30'lu yaşlarındalar. Kimisi bıraktı, kimisi ara ara oynuyor dedim dikkat edersiniz. Ama çoğunluk oyunu bıraktı. Bundan dolayı taş çatlasın 500 sabit oyuncu Sphere, onun iki katı kadar da RunUO oynuyor. Yani 1500-2000 kadar kişi şu an Ultima Online oynamakta. Bu da demek oluyor ki oyuncular sunucuya değil sunucular oyuncuya uyuyor. Adam "Ben çalışıyorum kardeşim. Evimi geçindiriyor, eşimle çocuğumla ilgileniyorum. 3 ay bir skilli kasmak için uğraşamam diyor. İnanın bana o söylediğim 500 kişinin içerisinde rahat 200-300 kişi bu durumda. Haliyle sunucular da bu oyunculara ayak uydurmak zorunda kalıyor. E, bunun akabinde oyuna vakit ayırmak isteyenler de kalabalığın içinde oynayıp, emeklerinin bir şeye yarası gerektiğini düşünüyor. Paradoks yani.

    Ben de zamanında Minoc madende kazdığım copper, dull copperlar ile chainmail veya ringmail setler yapıp, onları banka önünde ya da daha çok alıcıya ulaşabilmek için atsız bir şekilde Britain bankaya koşmayı, orada satış yapmaya çalışmayı özledim. Ama biliyorsunuz ki Ultima Online'ın applik tadı, applik zamanında kalıyor. Çok acı ama bu böyle. Dediğim gibi; zaman değişti.

    PH seviyesinin durumu sunucunun dik duruşuna bağlıdır demişsiniz. Önceki mesajlarımdan birinde Silmaril sunucusundan bahsetmiştim. PHlar kapalıydı ve madende kazmaktan iki tanıdıkla canımız çıkmıştı. Ha afedersiniz eşek yüküyle eğleniyorduk. Arada yemek molası verip, ateşin başında muhabbet falan ediyorduk. Arada sunucu yetkililerinden birisi veya birkaçı geliyordu muhabbete ortak oluyordu. Bazen güzel role play ortamı oluşuyordu. Sunucunun temeli müthişti. Çok da umutluyduk ama sonuç: Hüsran. En son 20 kişiye çıktı çevirimiçi oyuncu sayısı. Bir hafta sonra onlar da gitti, 3-5 kişi kaldık. Yani sunucu ne kadar diretirse diretsin, bir yerden sonra oyuncuya ayak uydurmak zorunda kalıyor.

    Artık insanlar Ultima Online'a doymuş durumda. Bence bizim gibi kalan old skull oyuncuların yapması gereken: Oyun tarzımıza en yakın, adam kayırmanın olmadığı -olursa da minimum olduğu-, market sistemini gözümüze gözümüze sokulmadığı, safe alanın, cart robeun, curt setin olmadığı, güvenle emek verebileceğimiz ve bu emeğimizin karşılığını diğer oyunculara karşı alabileceğimiz bir sunucu bulmaktır. Bunun dışında toplanıp, çay partisi ve kuru pasta yemekten başka bir şey yapamayız ne yazık ki.

    Ayrıca client farklılıklarından dolayı ata binme olmayacağını söylemedim ben. 6.0.1 sürümlü clientte ata in-bin ve bandaj basma makroları var. Biliyorsunuz ki sunucularda attan düşürme bonusu var. Adamı attan düşürüyorsun, tek tuşla ata biniyor. Bir nevi legal hile bana göre. Oyunu oyuncu yerine bilgisayar oynuyor gibi bir şey yani. Umarım açıklayıcı olabilmişimdir.




  • Rsith kullanıcısına yanıt
    Yok canım yanlış anladığımı düşünmüyorum,ben sadece sizin sunucuların durumundan bahsetmeniz üzerine yola çıkarak yazdım sadece =) siz beni yanlış anlamayın asıl tekrar söylüyorum.

    Adam "Ben çalışıyorum kardeşim. Evimi geçindiriyor, eşimle çocuğumla ilgileniyorum. 3 ay bir skilli kasmak için uğraşamam diyor. İnanın bana o söylediğim 500 kişinin içerisinde rahat 200-300 kişi bu durumda.

    Tamam hak veriyorum,lakin bu oyunu ne için oynadığına bağlı bu durum işte,madem böyle bir anlayış içindesin ozaman PVP sunucularını tercih etsinler diyorum.. PP sunucularını doğru bulmuyorum çünkü resmen ''kasmak zormu geldi? App dönemini geçtin ama Ultimamı oynamak istiyorsun? ozaman Skill alanında hemen skillerini 100 le 2-3 saatte ve sende item kasmaya başla'' gibi bir mantığı sunmuşlar yani ne anlamı var bununda diyorum ya 1 saatte 7-8x olabiliyorsan eğer böyle birşey istiyorsan gitsinler PVP sunucularında oynasınlar halen diyorum..

    Zaman değişmiş olabilir,evet hepimiz o dönemleri atlattık ve iyikide o dönemi görebildik fakat neden gene ona benzer bir dönem yaşamıyalım tekrardan? Zor birşey değil bu,sizin benim gibi düşünen kişilere ulaşmamız lazım sadece ve bize güven veren,isteklerimizi bize verebilcek bir sunucu bulmak lazım...

    '' Bence bizim gibi kalan old skull oyuncuların yapması gereken: Oyun tarzımıza en yakın, adam kayırmanın olmadığı -olursa da minimum olduğu-, market sistemini gözümüze gözümüze sokulmadığı, safe alanın, cart robeun, curt setin olmadığı, güvenle emek verebileceğimiz ve bu emeğimizin karşılığını diğer oyunculara karşı alabileceğimiz bir sunucu bulmaktır. ''


    Buna bende katılıyorum,zaten Birebir,tıpatıp aynı o dönemin sunucularını bulmamız imkansız,en azından şuan baktığımız zaman sunuculara.. Ama hiçbir türlü Market sisteminin olduğu bir sunucuya ayağımı atıcağımı düşünmüyorum,hiçbir %100 ph nin açık olduğu sunucuya giriceğimide düşünmüyorum.. Tamam aşırı Nebula dönemindeki gibi 1 saatte 0.8 skill oranı veren bir oran olmasada genede %100 açık olan bir sunucu olmamalı..
    Eşi olan,benim gibi işi olan,aktif bir yaşantısı olan çok zaman ayıramayan tabiki insanlar olucak,Nebulada 40 yaşında emlakçı olan birini hatırlıyorum ben Nympheler diye ozamanlar =) yani hergün girmesinede gerek yokki,fırsatını bulduğunda girsin tadını çıkartsın,bu acele ne için ben onu anlıyamıyorum sadece insanlarımızda yani biran önce 8x olup,birsürü +lı item altında değerli bineğe biran önce sahip olma isteği var,durum böyle olunca oyundan çabuk sıkılmaya başlıyorsun çünkü 1 haftada herşeyden elinde olmaya başlıyor..

    At olayında bir yanlış anlaşılma oldu,ama olsun bu sebeple güzel bir noktaya da değindiğimi düşünüyorum.Yukarıda belirttiğimi denemiş olan sunucular oldu çünkü ve çok saçma bir girişimdir bu.. Sizin dediğinizde çok doğru birşey bu arada 6.0.1 deki durum ''birnevi legal hile''




  • Ben şu dönemde olanı söyledim size; olması gereken elbette ki bu olmamalı. O zaman iletişimi kesmeden, bu konuyu da öldürmeden devam edelim. Şu an elimizdeki seçenekler, Güncel Sunucu Listesi adlı konuda mevcut. Ya oradan bir şeyler seçeceğiz ya da yeni bir sunucunun açılmasını bekleyeceğiz.
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki

Benzer içerikler

- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.