Şimdi Ara

Tyt matematik için iki soru bankası nasıl çözülmeli, çözülmeli mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
1
Favori
1.275
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar, öncelikle mezun ve ea olduğumu belirterek giriş yapmak istiyorum, zamanım oldukça bol. Bu sene tyt matematik için geçen seneden kalan yarım Karekök'ü ve temiz 3D'yi bitirdim. Geliştiğimin ve hızlandığımın farkındayım. Fakat aralık ayına kadar en az bir tane daha soru bankası görmek istiyorum. Çünkü geçen sene çok keşkelerim olmuştu, sınava bir daha girme lüksüm olmadığı için şans faktörünü en aza indirmem lazım.


    Şimdi ağalar, radarımda iki kitap var. İlki Metin tyt mat sb (2022), ikincisi Orijinal tyt mat sb (2022).


    İkisini de inceledim çok beğendim, paraya kıyıp ikisini alacağım sanırım. Çözen arkadaşlar aşağıya gelirse tartışabiliriz. Size sormak istediğim şey şu, aralıktan önce tarihe ve edebiyata zaten girmeyi düşünmüyorum matematik için bir ayımı daha feda edebilirim fakat ayt matematik için sanki geç kaldığımı düşünüyorum çünkü planlarıma göre en erken aralık ayında bakabilirim. Kafamda;


    ilk olarak iki kitabı sarmal şekilde (atıyorum; üslü metin, köklü orijinal, kesir metin, yaş orijinal...) aralığa kadar gittiği yere kadar götürüp kalanını döneme yaymak,

    ikinci olarak ikisinden birini aralığa kadar bitirip diğerini denemede çıkan yanlışlara göre döneme yaymak,

    üçüncü olarak sadece birini alıp yine eksiklere göre çözüp aralık itibariyle denemelere geçmek var.


    üçüncü seçenek ayt matematiğe erken girmem açısından çok iyi fakat 3. kaynaktan sonra tyt mat netlerim halen 25 altı gelirse darmadağın olabilirim. Ne dersiniz?




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi umutdarici -- 21 Ekim 2021; 21:57:53 >







  • up

  • Up
  • Şu an ne durumdasınız?2 tane soru bankası bir şekilde bitmiş ve orta halli herhangi bir ya mat denemesi ya genel denemenin mat kısmı nasıl geliyor?


    Bence bu iki şeyin üstüne bir soru bankası daha tam gereksiz olur çünkü senin de dediğin gibi 25 altı gelme riski o durumda da var.İstersen 5 tane tyt mat sb bitir bu risk yine var.


    Ben senin yerinde olsam o iki kitaptan bir tanesini seçerim ve alırım.Tyt mat denemesi sipariş ederim şimdiden ve oturur 10-15 gün her sabah veya 1 ay içinde yayarak da olabilir o denemeyi bitiririm.Bir konu analiz defteri tarzı bir şey yaparım:


    Önce denemeyi 65 dk içinde çözdün mesela sonrasında cevap anahtarına bakmadan yapamadığın soruları bir işaret içine al ve uğraşmaya ek yarım saat bile olabilir verebilirsin.Bu süre sonunda bir bak bakalım durum ne?Süreye rağmen yapamadığın her konuyu o deftere not al ama 1 deneme çözdün sallıyorum o denemede köklü sayı zordu e gidip habire buna göre test mi çözeceğiz?Bunun yerine dediğim gibi 1 ay olur 15 gün olur 10 civarı denemenin total sonucu neyse o aldığın soru bankasından oraları çözersin.


    Deneme için herhangi bir tarih beklemene gerek yok,ne kadar erken başlarsanız o kadar iyi yani istediğiniz kadar kafada plan program vs kurun zaten o kadar çok sistemi çözen yayın var ki isteseniz de hepsi bitmiyor.



    Başta dediğin gibi mezun ve eaysan üstüne geçen sene çok iyi bir mat neti çıkaramadıysan yani 20 bareminin altında kaldıysan ayt matematiğe geç başlamanın benim açımdan hiçbir mantığı yok.Sınav istediği gibi gelsin ea tarafını dizecek 2020 gibi bir şey olmadığı sürece(10 yılda bir oluyor) hep ayt mat olacak haliyle burayı kalen yapman lazım.



    TYT evet ea alanında ciddi bir şey istiyorsanız kesinlikle önemli ancak o önemi soru bankası çözerek değil elinize ne kadar deneme geçerse onları bitirerek ve doğru analizleyerek verirsiniz.





  • Vapauss33 V kullanıcısına yanıt

    Öncelikle vakit ayırdığınız için teşekkür ederim hocam. 345'in genel ve branş denemelerine göre ortalama mat netim 14-17 arası geometri ile 21-22 oluyor. Aslında hocam bu denli soru bankası görmek istememin nedeni yetiştiremiyor olmak. Deneme bittiğinde analiz etmeden önce 15-20 dk verdiğim de en az 5 net daha geliyor. Problemler kısmında 3D sağolsun bayağı hızlandım sadece geometri ve ilk on beş soruda aşırı zaman kaybediyorum. Geometri yavaş yavaş da olsa düzeliyor, 345 geo sbyi yarıladım her gün düzenli 6-7 test atıyorum. Ama İlk 15 soru için de bazı temel şeylerimin halen eksik olduğunu fark ettim. Karekök'ün o bölümlerini 12'de çözmüşüm, 3D'de de ilk sayfalar olduğundan üstünkörü çözüp geçmişim. İlk on beş soru içinde bazen en temel şeyde yanılgıya düşüyorum, "bu nasıldı, neyi kullanacaktık?" diye. Sanırım burada pratik eksikliğim var. Çözdüğüm iki kitapta da bu kısımları ciddiye almadım. Buraları güzelce en az bir soru bankasından daha çözersem oturur gibi. Ayt mat netlerim ise 21yks de 20'nin altındaydı ama sınavda trigonometri harici geometriden net alamadım ve ilk on sorudan dört soru kaçırdım. Ayt matematiği ertelesem de yapabileceğimi düşünüyorum çünkü ayt mata gerçekten severek çalışıyorum. Kaygımın tek nedeni milletin benden önce başlaması. Onun haricinde ea da iyi bir derece istiyorum ve ilk etap da tyt netlerimi önemsiyorum. Türkçem yavaş yavaş düzeliyor, sosyal iyi, matematik de durum belli ve fende de sadece fizikten 4-5 net alıyorum, kimyayı sevmediğim için çalışmadım, biyolojiyi de sınava yakın halledeceğim. Yakın zamanda kimya çalışmayı deneyeceğim. Deneme özelinde de her hafta iki mat branş ve bir genel atıyorum. Günlük branş denemesi olayına geçemedim halen, geçen sene süre açısından çok faydasını görmüştüm şuan dil bilgisi konularının bitmesine çok az kaldı onlar bittikten sonra bir tr+bir mat denemesi şeklinde geçebilirim. Ayrıca deneme defteri olayı aklıma yattı deneyeceğim.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi umutdarici -- 22 Ekim 2021; 1:11:14 >




  • kardeşim ben de 3 d bitirdim metin veya orijinal demişsin orijinal çok gereksiz kasıntı önermem. metini de alıp sadece üniversiteliyim kısmını çöz başları kolay boşa vakit kaybetme. ben 3 d yi bitirdim. ephesusa geçtim bu ephesus yeni çıktı baya iyi problemleri falan. bunu çözüp belki metin üniversiteliyim kısmını çözerim yeterli. orijinale bulaşma tytde
  • tyt mat hakkında tecrübelerim:


    2 sb yeterli.


    ilkini çözün tüm konuları görün, ikincisini de denemedeki yanlışlara göre stratejik olarak bitirin.


    yıllık planınızdaki zamanınızın yüzde 30unu sbye geri kalan yüzde 70ni ise denemeye ayırın.

  • umutdarici kullanıcısına yanıt

    kaç geliyordu hocam 1 sb bitirdikten sonra ? ve hangisni bitirdiniz

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.