Şimdi Ara

[Çözüldü] Türknet Kurulum Ekibi Ekstra Ücret Aldı ve Modem Satmaya Çalıştı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
0
Favori
1.252
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Güncelleme: Türknet'e en içten teşekkürlerimi sunuyorum. Şikayetim ciddiye alındı ve her adımda bilgilendirildim. Kurulum ekibinin Türknet bünyesinde olmadığını öğrendim ve bizden alınan ücret iade edildi, özür dilendi ve üstelik bir aylık faturamız silindi. Türknet'in kalitesini de anlamış oldum, tüm çevreme tavsiye edeceğim.


    Türknet’e geçiş için başvuru yaptıktan kısa bir süre sonra kurulum ekipleri ailemin evine geldi. Şehir dışına çıktığım için kurulum sırasında ekiplerin yanında değildim. Annemden gelen telefona cevap verdiğinde ekip bana Türknet için aldığım VDSL modemin çalışmayacağını, desteklemediğini belirterek kendi elindeki modemi IBAN hesabına 800 TL gönderirsem takabileceğini söyledi. Türknet için özellikle titizlikle araştırıp aldığım yeni VDSL modemin neden çalışmayacağını sorduğumda açıklama alamadım. Israrla aldığım modemin takılmasını rica ettiğimde kurulum ekibindeki çalışan modemimi 250 liraya sayacağını söyleyip 800 liralık kısmın geri kalanını IBAN atmamı istedi. Yine ısrarla yeni aldığım modemi takmalarını rica edip problem çıkarsa modemi değiştirme seçeneğini değerlendireceğimi söyledim. Kurulum yapıldı, meğerse elimdeki modem tahmin ettiğim gibi sorunsuz çalışıyormuş.


    Ekipler gittiğinde annem tekrar aradı ve kurulum için 50 TL talep ettiklerini, bu parayı da ödediğini söyledi. Kurulum sırasında bu ücreti almalarını gerektirecek hiçbir işlem yapmadılar. Zaten eve taşındığımızda ilk Türk Telekom VDSL, sonrasında Süperonline fiber internet kullandık. Fiberden VDSL’e geçiş yaptığımız için zaten faturaya 300 TL ücret yansıtılıyor, ekstra olarak elden para vermemizi gerektirecek hiçbir işlem yok. Türknet müşteri hizmetlerini aradığımda müşteri temsilcisi bu durumda elden ücret talep edilmeyeceğini, kurulum ekibinin de böyle bir gerekçeyle elindeki modemi satamayacağını belirtip şikayet kaydı oluşturdu.


    Şikayetvar üzerinden


    1. Elden alınan 50 TL ücretin bir an önce tarafıma iade edilmesini,
    2. Çalışan yeni modemime çalışmaz denilerek IBAN hesabına 800 TL isteyen kurulum görevlisi hakkında yaptırım uygulanmasını talep ettim.


    Bu iki madde gerçekleşinceye kadar konuyu düzenli olarak Ekşi Sözlük, Twitter ve Donanım Haber'de gündeme getireceğim, sonuç alınmadığı takdirde mahkemeye başvuracağım.


    Güncellemeleri bildiririm.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yumuklu sucurta -- 15 Ekim 2022; 19:30:11 >







  • Merhabalar, yaşadığınız sorun için üzgünüm. Bu konuyu ilgili ekip yöneticimize ileteceğim. Konu linki ile birlikte müşteri numaranızı PM üzerinden paylaşır mısınız?
  • Turknet in bu kurulum işleri için çalıştığı bazı firmalar var ve isimlerini zikretmeye gerek yok. O anlaşmalı olduğu firmalar üzerinde de Turknet in bir etkisi yok denecek kadar az maalesef, muhtemelen piyasadaki en ucuz fiyatı verdikleri için halen onlarla çalışmaya devam ediyorlar. Forumda okuduğumuz belki bininci şikayettir onlarla ilgili, ne ilksiniz ne son yani. Geçmiş olsun elbette ki.


    İşini iyi yapanları ise her zaman tenzih ederiz tabiki.

  • XpressMusic34 kullanıcısına yanıt
    Merhaba, kullanıcılarımızdan aldığımız geri bildirimler bizim için çok önemli. Geri bildirimleri aldıkça ilgili ekip yöneticilerimiz ile paylaşıyorum ve onlarda bu konuda gerekli aksiyonların alınmasını sağlıyor.
  • TurkNetDestek kullanıcısına yanıt

    Estağfurullah mesajım sizin özelinizde değildi hocam. Sizlerin yardımcı olmak üzere burada olduğunuzun farkındayım. Ben ilgili saha işlerinizi yürüten firmalardan söz etmiştim. Onlarla ilgili forumumuzda geçmişte de çok şikayet görmüştük ondan bahsettim.

  • XpressMusic34 kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim
  • Taşeron firma tarafından ''dolandırılmaya'' çalışılmışsınız. Türknet bunları kiralıyor başka bir ana firmaya bağlılar. Özetle rezil, kepaze, onursuz, hırsızlara denk gelmişsiniz geçmiş olsun, Turknete şikayet edin belki ilgilenirler.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Man Of Earth -- 14 Ekim 2022; 17:4:47 >
  • Konu hakkında herhangi bir gelişme yok, Türknet sizi bilgilendireceğiz diye aradı sadece. Hala bir mesaj bile girmeniz çok faydalı olur, gelecekte de bu tür dolandırıcılıklar olmasını belki bir nebze engeller. Tekrar teşekkürler.

  • yumuklu sucurta kullanıcısına yanıt
    Merhaba, konuyu arka planda hassasiyetle takip ettiğimize emin olabilirsiniz. Mutlaka tekrar iletişime geçeceğiz.
  • aynı şey komşumun başına geldi 100 liralık 2.el modemi 300 liraya satmışlar

  • Türknet'e en içten teşekkürlerimi sunuyorum. Şikayetim ciddiye alındı ve her adımda bilgilendirildim. Kurulum ekibinin Türknet bünyesinde olmadığını öğrendim ve bizden alınan ücret iade edildi, özür dilendi ve üstelik bir aylık faturamız silindi. Türknet'in kalitesini de anlamış oldum, tüm çevreme tavsiye edeceğim.

  • Türk net kurulum işlemi taşeronun taşeronu tarafından tamamlandığı için bu tür mağduriyetler denetim ve yaptırım mekanizmasının tam işlememesinden kaynaklanıyor. Türk net İstanbul merkezli bir firma ile anlaşıyor, o firmada il veya ilçe merkezinde faaliyet gösteren yerel telefon/santral servisi veya bilgisayar firması ile. Kurulum için ödenen ücret de çok düşük kaldığı için kurulum için gelen firma veya şahısta ek gelir için bu tür davranışlarda bulunabiliyor diye düşünüyorum.

    @TurkNetDestek

  • yumuklu sucurta kullanıcısına yanıt
    Sorunun çözülmesine çok sevindim. Desteğe ihtiyacınız olduğu an buradayız
  • TurkNetDestek kullanıcısına yanıt
    Türk net modem kiralama varmı

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • mustafaeae43 kullanıcısına yanıt
    Merhaba, modem kiralama gibi bir sürecimiz bulunmuyor.
  • Aynısı başıma geldi. Türknet müşterisiyim başka bir lokasyon için başvuru yaptım. Kurulum ekibi göndermişler ben evde yokken yaşlı annem yardımcı olmuş. Modem olmadan kurulum yapamayız deyip kullanılmış olduğunu düşündüğüm 400 liralık Tp-Link VN020F3 modemi 1100 liraya zorla satmışlar. Üstelik sattıkları modem arızalı. İade için online destek kaydı oluşturdum (59232808) fakat modemi online kanallardan almadığımız için yardımcı olamayacaklarını ilettiler. Tam bir dolandırıcılık yani. Modemin ne faturası ne de garanti belgesi var. Türknet aboneliklerimi iptal etmeyi düşünmekteyim.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • mali.ozdemir M kullanıcısına yanıt
    Merhaba, konuyu ilgili ekip yöneticilerimiz ile paylaştım. Dönüş yaptıkları zaman size bilgi vereceğim.
  • Faturayı veya garanti belgesi olmayan hiçbir ürün satılamaz hocam işletmeciler tarafından. Kutusu, faturası, garanti belgesi ile size teslim edilir. Sizlere modemi bırakan firma Turknet in anlaşmalı olduğu bir başka firma. O firmaların benzer işleri yaptığını şikayetvar sitesinde de görebiliyoruz. @TurkNetDestek ilgili ücretin iadesini size sağlayacaktır diye düşünüyorum çünkü faturasız, garanti belgesiz, kutusuz bir şekilde cihaz teslim edilemez.


    Aile bireylerinizi de bu kadar konularda bilgilendirin hocam lütfen. Bazen işletmeciler ilgili cihazların faturasını daha sonrasında mail olarak da atabiliyor ama sizin durum o tarz bir şey değil anladığım kadarıyla. Geçmiş olsun.

  • @xpressmusic hocam, kurulumu yapan ekibin telefon numarası vardı. pazar günü babam aramış gelecez vs demişler. Pazartesi sabah tekrar aradığında birazdan gelecez demişler. gelen giden olmayınca buraya yazdım. Sorun türknet kurulum ekipleriyle yaptığı sözleşme sanırım. İş gereği biz de alt yüklenici ile çalıştığımız oluyor ama türknet altyüklenicinin yaptıklarından kendini sorumlu tutmuyor destek kayıtlarından bunu anladım. Kurulum ekibi modem satmış kutu var garanti belgesi kutuda var fakat kaşe tarih vs yok. Fatura vermemişler zaten. modeme 93 gelen hız modemin dibinde wifi hız testinde max 45-50 hız veriyor bir oda değişince 10a düşüuor. zaten modelinden de anlaşılacağı üzere eski model. Buraya yazdığım şikayet sonucu Kurulum ekibi gelip modem değerlerini kontrol etti. 93mbps modeme gelen internetin hız testinde 47mbps civarı çıkınca modemi iade aldılar. Ücret iadesi verdiğimiz iban numarasına ulaştığında konuyu sileceğim. konuyu destek kaydı üzerinden değil de buradan çözmek zorunda kalmak üzücü, yine de müşteri memnuniyeti ekibine teşekkürler.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Merhaba @mali.ozdemir


    Konuyu veya mesajlarınızı silmeniz yönünde bir telkin yapılmadı ise silmeyin kalsın. O yönde bir telkin aldıysanız sağlık olsun. Bazen problem çözümü sonrası ilgili mesajların silinmesi firmalarca talep edilebiliyor ama böyle bir talep olmadı ise silmeyin kalsın derim. Böylece bu taşeron firmaların uyguladıkları yöntemler herkesçe bilinebilir. İnternette her sorun yaşayan, ilgili sorunun çözümü sonrası yazdığını silseydi zaten internette bir külliyat oluşmazdı ve hiçbir bilgi edinemezdik.Sizin sorununuz çözüldü ama aynı sorunu yaşayanlar Google araması ile sizin mesajınızı bulacaklar ve onlar da çözüm yolları arayacaklar. Bu açıdan bakmanızı tavsiye edebilirim.


    @TurkNetDestek gerekli aksiyonları alıp ilgili yerlere bilgilendirmesini yapmıştır diye tahmin ediyorum. İş verdikleri taşeron firmaların ürün satmasını engelleseler daha iyi olacak esasen. Çünkü Şikayetvar sitesinde de benzer şikayetler çoğunlukta.


    Benim gayem burada elbette tüketiciyi korumak ve @TurkNetDestek hesabını yöneten ilgilinin bu konularda duyarlı bir insan olduğunu biliyorum.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi XpressMusic34 -- 19 Aralık 2022; 22:3:54 >




  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.