Şimdi Ara

Turknet her zaman aynı !

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
463
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Yıllardır herkesin çokça bilip duyduğu bir firma olan Türk neti , ofisimizde olmak üzere yeni binamızda toplamda 4 dairemizi de Turknet aboneliği yaptırdığım için çok pişmanım.


    Sebebi nedir ? Evet, bir aksaklık olmadığı müddetçe gerçekten güzel bir servis sağlayıcı.


    Sorun yaşamamanız için de büyük ihtimalle kedi canı kadar şansınız olması gerekiyor, hizmeti kullanmaya başladığım ilk günden beri aralıklarla servis bağlantısı kopuyor, durduk yere taktıkları cihazlar alarma geçiyor ve hiçbir şekilde ulaşamıyorsunuz.

    Geçen hafta tamda işlerimin en yoğun olduğu bir vakitte internetim gitti, tabi telefonla asla ulaşamıyorsunuz da ... Uygulamadan kayıt oluşturdum, temsilci arayıp sizi arayacağız dedi, evet bunu demek için aradı ve bir daha ses soluk yok.


    Defalarca kez internetim gittikten sonra artık üst kademe veya müşteri memnuniyeti birimiyle görüşebilmek adına iptal kaydı oluşturdum fakat gece mesaisi yaptığım için gündüz uyuyordum.


    Dün akşam yine bir remote toplantı sırasında internet gitti ve uygulamada kayıtlı otomatik ödeme talimatım olmasına rağmen zamanında ödenmemesi durumundan dolayı kısıtlanma uygulanmıştır mesajı geldi.


    Sonra uygulamadan yazdım, temsilci hizmetimin iptal olduğunu söyledi. Ee kardeşim açsana kullanalım onaylıyorum bak ...


    Yok, bugün modemi istediklerine dair mesaj gelmiş ..


    Binamda kayıtlı olan ve ofisimde ki aboneliklerim toplamda (5) aboneliğimi bugün itibari ile farklı bir firmaya taşıyacağım. Üç kuruş fazla veririm, ulaşabildiğim bir muhatap olur en azından.


    Siz siz olun , bu tecrübeleri göz önünde bulundurarak Türk.net ile çalışın.








  • Merhaba, yaşadığınız olumsuz deneyim için üzgünüm. Detyalı şekilde kontrol edebilmem ve yardımcı olabilmem için PM üzerinden konu linki ile müşteri numaranızı paylaşır mısınız?
  • @TurkNetDestek İlettim.

  • raptorsl R kullanıcısına yanıt
    Kontrol ederek yardımcı olacağım.
  • TurkNetDestek kullanıcısına yanıt

    hocam merhaba yeni zamdan etkilenmemek için toplu ödeme yapan kullanıcılardan biri olarak dün itibariyle "...ödenmemiş fatura döneminizin son gününde hizmetinizi kısıtlama uygulaması başlayacaktır..." şeklinde sms geldi online işlemleri kontrol ettiğimde de yine ekrana 170 tl ödeme gösteren sayfa çıktı ödemelere girdiğimde fatura bulunmamakta diyor acaba otomasyon kaynaklı sıkıntı mı? ekstra bir harekete geçmemize gerek yok değil mi?

  • ZewZack kullanıcısına yanıt
    Merhaba, bilgilendirme amaçlı gönderilmiş SMS olabilir, bir işlem yapmanız gerekmemektedir.
  • Aynı sorunu yaşıyorum. Turk telekomun hizmetini iptal ettiğini iddia etti. 3 gündür internet yok. REZİL FİRMA!

  • umutkara742 U kullanıcısına yanıt
    Merhaba, yaşadığınız sorun için ekiplerimiz ark planda çalışmalara devam etmektedir. Gelişme oldukça size bilgi vereceğiz.
  • Türknet bugünle birlikte 5 gündür internet sağlayamıyor. Tek bildikleri otomatik ekiplere bildirim yapıldı ifadesi. Eğer TT sizi sallamıyorsa vermeyin arkadaş TT alt yapısından hizmet bizde almayalım. Şikayet edebildiğim her yere şikayet ettim. Faturayıda ödemeyi düşünmüyorum

  • WalkmaN kullanıcısına yanıt
    Merhaba, destek kayıt numaranızı paylaşır mısınız?
  • Turknet her zaman aynı !
  • WalkmaN kullanıcısına yanıt
    Kablo hasarı mevcut olduğu için saha ekiplerine bilgilendirme yapıldı. Ekiplerden gelen bilgi doğrultusunda kayıt üzerinden size gelişmeleri ileteceğiz.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.