Şimdi Ara

Türkiye Ekonomi Endeksleri 1995-2018

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
595
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Yolsuzluk Endeksi

    Türkiye Ekonomi Endeksleri  1995-2018

    Yolsuzluk Rank

    Türkiye Ekonomi Endeksleri  1995-2018

    İmalat sanayi Satın Alma Yöneticileri Endeksi

    Türkiye Ekonomi Endeksleri  1995-2018

    Sanayi Üretimi

    Türkiye Ekonomi Endeksleri  1995-2018

    Toplam Araç Satış

    Türkiye Ekonomi Endeksleri  1995-2018

    İflas

    Türkiye Ekonomi Endeksleri  1995-2018

    İş Yapma Kolaylığı

    Türkiye Ekonomi Endeksleri  1995-2018





    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi power44 -- 22 Mayıs 2019; 17:45:21 >







  • Resmen ahlağın ve ekonominin komple çöküşünün grafikleri ortaya çıkmış. Grafiklerdeki tek garip nokta araç satışındaki yüksek artış.
  • Redeemertr kullanıcısına yanıt
    Hocam grafiğin son noktasına bakarsanız düşüş gözünüze çarpar. 2015 de yüksekmiş oraya takılmış olabilirsiniz.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: power44

    Hocam grafiğin son noktasına bakarsanız düşüş gözünüze çarpar. 2015 de yüksekmiş oraya takılmış olabilirsiniz.
    Evet haklısın, son bir kaç yılda orada da tekrar sert bir düşüş olmuş
  • quote:

    Orijinalden alıntı: K.chaLi

    Bu mesaj silindi.

    Alıntıları Göster
    Bu bayağı bayağı kötüymüş. Ben hayatım boyunca kredi çekmedim. Sadece kredi kartından ufak şeyler alırım. Büyük meblağlarda ürünler için param varsa alırım yoksa almam.
  • Redeemertr kullanıcısına yanıt
    Ne güzel. Benim de kredi kartım yok ama kredi borcu ödüyorum maalesef. Hem bedelli için çektim hem de ailemin borcu var o yüzden. Ama 11. ayda hepsi bitecek. Ondan sonra zaten tek kuruş borç yapamam.

    İlk defa bu ülkede bir kriz bunalıma dönüşecek. Sebebi ise bu yukarıdaki tablodaki borçluluk oranının ilk defa bu boyutlarda iken krize yakalanmış olmamız ile işsizlik oranlarının da buna rekor seviyede eşlik etmesi. Yakın gelecekte çok değişik şeyler göreceğiz. Lüzumsuz tek bir kuruş bile harcamamak gerek.
  • valla bazen kendimizin çalıp kendimizin oynadığını düşünüyorum, AKP seçmeni şu grafikleri okuyabilcek kapasitee mi acaba ? Bizler grafiklerde ki durumu göürünce ahlar vahlar eşliğinde gelecek kaygısına kapılıyoruz. AKP seçmeninin umrunda değil, cahillik mutluluktur.
  • bu ekonomiyle borsada oynayanlar ahmaklığın ötesinde yaşıyorlardır
  • Ekonomik daralmada dibe doğru giderken seçim ekonomisi sebebiyle piyasaya gerek kredi yoluyla gerekse harcamalar yoluyla pompalanan para suni bir genişleme yaşattı, bütçe açığı ciddi oranda arttı, kaldı ki bu artışı merkez bankasından alınan avans dahi işe yaradığı söylenemez. Bu sebeple tekrar daralmaya giriyoruz, bu sefer dibe daha hızlı bir iniş olacak. Özellikle yaz aylarında hızlanıp eylül ekim gibi daha hızlı çöküşlerin ve batakların ortaya çıkacağını düşünüyorum. İstanbul seçimlerinin yenilenmesi aslında ekonomik anlamda atılacak adımlarıda 3 ay ileri atmış oldu. Oysaki 3 ayın büyük önemi var. Daha fazla işsizlik, daha yüksek enflasyona hazırlıklı olun. Devlet ister istemez kemer sıkmaya başlıyor. Buraya yazmayacağım ilginç adımlar atılıyor, iş hayatımda görmediğim belkide aklıma gelmeyecek ilgiç uygulamalar ortaya çıkmayada başladı. Bunlar devletin halkın tepesine daha fazla çıkacağının göstergesi.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Cem

    Ekonomik daralmada dibe doğru giderken seçim ekonomisi sebebiyle piyasaya gerek kredi yoluyla gerekse harcamalar yoluyla pompalanan para suni bir genişleme yaşattı, bütçe açığı ciddi oranda arttı, kaldı ki bu artışı merkez bankasından alınan avans dahi işe yaradığı söylenemez. Bu sebeple tekrar daralmaya giriyoruz, bu sefer dibe daha hızlı bir iniş olacak. Özellikle yaz aylarında hızlanıp eylül ekim gibi daha hızlı çöküşlerin ve batakların ortaya çıkacağını düşünüyorum. İstanbul seçimlerinin yenilenmesi aslında ekonomik anlamda atılacak adımlarıda 3 ay ileri atmış oldu. Oysaki 3 ayın büyük önemi var. Daha fazla işsizlik, daha yüksek enflasyona hazırlıklı olun. Devlet ister istemez kemer sıkmaya başlıyor. Buraya yazmayacağım ilginç adımlar atılıyor, iş hayatımda görmediğim belkide aklıma gelmeyecek ilgiç uygulamalar ortaya çıkmayada başladı. Bunlar devletin halkın tepesine daha fazla çıkacağının göstergesi.
    Gerçekten güzel bir yazı olmuş. Şu an 31 marttan beri seçim konuşuyoruz ve haziranın sonuna kadar konuşacağız gibi gözüküyor. Bu şekilde dediğiniz gibi 3 ay iktidarca kazanılmış, halk olarak kaybedilmiş oldu. Yarın bir gün Kemal Derviş'in uçaktan indiği gibi birileri ekonomiyi düzeltmeye geldim diye havaalanında açıklama yaparsa şaşırmayacağım.

    Hoş Kemal Derviş'in politikalarının meyvesini AKP yedi diye düşünmüyor değilim.




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.