Şimdi Ara

Türkiye'de işsizlik sorunsalı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
2
Favori
376
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Dostlar merhaba;
    Bir Anadolu üniversitesinden elektrik elektronik muh. Olarak yüksek bir ortalama ile mezun oldum. Eğitim hayatim boyunca kendimi hep geliştirmeye çalıştım. Meslekte ise yarar PLC ve SCADA sistemlerde tecrübe edindim. Egitim amaçlı YouTube kanalı açtım, blog yazarı oldum. Stajyer olarak bir seneye yakın çalıştım. Anlayacağınız elimden gelen her şeyi yaptım. İnanın boş birisi değilim. Yakın zamana kadar da yeni şeyler öğrenmek daha fazla gelişmek için çaba sarf ediyordum.

    Ancak içerisinde bulunduğum işsizlik durumu artık dayanabileceğim son noktalara yaklaştı, ailem çok iyi bir gelire sahip değil. Dolayısı ile maddi olarak sıkıntıya adım adım yaklaşıyorum. Kafayı yemek üzereyim. Sadece paylasmak istedim. Kafayı yersem de burada belirtecek, sizlere son durumu aktaracağım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • Yaptıklarınla normalde işe girmen lazım ama ekonomik krizden ötürü işsizlik sorunu var. Bu yaz buna benzer onlarca konu okudum. Umarım iş bulursun. Master yapıyor musun? İş bulana kadar eğitimine devam etmeni öneririm. O zamana kadar iş de ararsın. İş çıkarsa okula ara verip çalışırsın. Buna sana hem psikolojik destek sağlar hem de vaktini iyi kullanmışsın olur. Diğer türlü insanlar şu an ne yapıyorsun diye sorduğunda cevap vermek zor oluyor.
  • Yüksek lisans a devam etmeyi düşünüyorum. Ancak inanıyorum ki ülkecek öyle bir noktadayiz ki yüksek lisans sonrasında da aynı sıkıntıya düşeceğim. Akademisyen olarak kalmaya çalışacağım, ancak bu süreç içerisinde iş bulmam gerekli.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kesinlikle İstanbul, Gebze ve Ankara'ya başvurular yap. Kucuk sehirlerde tecrübesiz iş bulmak zor.
  • Bu işsizlik ve bulunduğumuz dönem gerçekten benim de canımı sıkıyor. Çalışanın da karşılığını alamadığı bir dönem. Umarım çabuk atlatırız ancak enflasyon ve piyasa baktıkça kolay geçeceğine benzemiyor.


    Not : işim var
  • Bölümün güzel kafanı yorma işler yoluna girer. İşsizler ordusu var diyenlere bakma büyük şehirlerde şansın biraz daha fazladır aklında bulunsun

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Su basliklari gordukce gelecegim hakkinda derin dusuncelere daliyorum.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Ülke batık halde. İstediğin kadar çabala işe girsen bile istediğin maaşı vermeyecekler. Hakkından çok daha düşük maaşa çalışacaksın belkide. Böyle konuşarak daha çok moralini bozmak istemem ama görünen köy kılavuz istemez. Umarım herşey biran önce düzelir senin için. Yukarıdaki arkadaşın dediği gibi İstanbul, Ankara gibi büyükşehirlere iş başvurusu yap.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • işsizliğin sebebi ulkede ne varsa satan yerinede ne yeni bir fabrika nede iş imkanı yaratamayan hukumetten başkası değil
    her ulke layık olduğu şekilde yönetilir
    dolayısıyla suçlu hukumetten ziyade bunca işssizliğe rağmen halkın kendine bunu reva görmesidir

    iş arasan zor bulunur
    iş bulsan düşük ucret verirler ki hiç yoktan iyidir
    kendin iş kursan zaten kriz var buda risk
    dolayısıyla bu ulkede mutlu bir azınlık mutsuz bir çoğunluk var
    nereye kadar gider bilinmez
  • Meslek dışı bir işe başlayin tavsiyem en azindan sabit bir geliriniz olur psikolojiniz rhtlar sonraki vaktinizide yine ideallerinizdeki işi aramakla degerlendirin ... Adalet bakanligi vb sozlesmeli alimlar yapiyor ne oldugunu onemsemeyin basvurun sansiniz varsa kurum ici yukselme vb sinavi yapilir sans yuzunuze guler şuan özel sektordeki patronlar kazan kazan doneminde tum birikimlerini yatirim yada iş kollarina degil bankaya faize vermekle mesguller

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bozuk arızalı elektronik aletleri ucuza alın tamir edin yüksek karla satın. bir elektrik elektronik mühendisinin bir elektronik aleti tamir edebilmesi lazım.
    en basitinden bir radyoyu tamir edemeyen mühendise ben kendini geliştirmiş mühendis demem.
  • Sorunsalı değil, sorunu.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.