Şimdi Ara

Turkcell Superonline fiber altyapı izmir (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
42
Cevap
1
Favori
1.986
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Rhalith kullanıcısına yanıt

    Maalesef durum gerçekten kötü. Sorun sadece İzmir'de değil artık. İstanbul'da da ciddi şikayetler var, forumda takip edebilirsiniz. Verdikleri routerlar tamamen kendi kontrollerinde olduğundan gün içinde istedikleri zamanda istedikleri kısıtlamayı yapıyorlar. Kendi routerınızı kullanırsanız biraz rahatlıyorsunuz. Tabi router seçerken Wireless tarafında kullanılan çipset de önemli. KUllandığım router xDSL/Router özellikli olduğu için xDSL tarafında Broadcom, Wireless ve router tarafında Quallcom kullanıyor. Tabi xDSL tarafı fiberde bizi ilgilendirmiyor. Quallcom çipsetli bir router bulabilirseniz çoğu sorunun ortadan kalktığını görebiliyorsunuz. Aşağıya bir Frankfurt speedtest sonucu bırakayım. Quallcom çipsetli router ile alınmıştır. Bazı arkadaşlar router değiştirsem bile sonuç değişmiyor diyorlar. Ancak bende ciddi şekilde fark ediyor.


    speedtest.net
    Speedtest by Ookla - The Global Broadband Speed Test
    https://www.speedtest.net/result/12918418071



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zulu123 -- 20 Mart 2022; 0:42:45 >




  • zulu123 Z kullanıcısına yanıt
    Yeni bir eve taşınıyorum hocam orada sanırım tt altyapısı var şuan için izmirde en iyi tt diyebilir miyiz? Başka öneriniz var mıdır?
  • zulu123 Z kullanıcısına yanıt
    Frankfurt 23 ms mi ?
  • ibcg1995 kullanıcısına yanıt

    Evet... Kendi kontrollü routerlarında 40ms civarı çıkıyor. Aynı IP ile. Bu arada statik IP ve Cloudflare DNS kullanıyorum. Tahsis edilen IP DTAG, Seabone, Level3 ve TATA taşıyıcılarına bölünmüş. Yoğunluk DTAG üzerinden. ACS ile kendi routerlarında yoğun saatlerde hız kısıtlaması, yurtdışı çıkışlarında değişik DNS yönlendirmeleri ve yine istedikleri zaman hız kısıtlamaları, ethernet çıkışlarında hız kısıtlamaları gibi saçma sapan işler çeviriyorlar. Kendi routerımı kullanınca tüm bunlardan kurtuluyorum. SoL kullanmak zorundaysanız önce Quallcom çipsetli bir router edinip, sabit IP mutlaka alıp, düzgün bir DNS ile internet kullanmanız sağlığınız aşısından önemli.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zulu123 -- 20 Mart 2022; 8:40:25 >
  • haken61 kullanıcısına yanıt

    İzmir'de SoL zaten ping konusunda ciddi sıkıntılıydı. Şimdi de hız ve ping dalgalanmaları sorunu türedi. Verdikleri cihazlar çok çabuk satürasyona uğruyor, çipset çok zayıf. Bir de kontrol edebildikleri için her türlü kısıtlamayı kolaylıkla yapabiliyorlar.

    İzmir'de bir ara Vodafone iyiydi. Şimdi nasıl bilmiyorum. TT'de de çok sık bölgesel kesintiler oluyor. Hatta bu kesintiler 3-4 gün bile sürebiliyor. Sonuç olarak İzmir, internet açısından çok sansız bir şehir. TurNet giganet bekliyorduk ancak o da maalesef göstermelik birkaç sokaktan sonra ilerlemesi neredeyse durdu. KabloNet varsa kötünün iyisi olarak, adresinizde kullananların yorumlarını da alarak deneyebilirsiniz. Sadece TT varsa TT üzerinden hizmet veren alternatif ISS'lere sakın bulaşmayın. Üvey evlat muamelesi görüyorsunuz. Sonuç olarak binanızda altyapısı olan ISS'lerden şaşmayın ve mevcut saçma sapan durumlar geçene kadar SoL'dan uzak durun.





  • zulu123 Z kullanıcısına yanıt
    Wifi 6 Modem dahili ontli ppoe şifremi biliyorum ancak ont cihazım yok farklı bir modem için letgo dan filan ont cihazı alsam.Çalıştırmanın bir yolu var mıdır ?
  • ibcg1995 kullanıcısına yanıt

    Önceden herhangi bir ont takınca çalışıyordu. Ancak son zamanlarda mac adresi kaydına geçmişler sanırım. Kendi routerımı bile orijinal SoL cihazının mac adresini girmeden çalıştırmıyor. Daha önce çalıştırıyordu. Ont için alıp test etmek lazım. Tabi dahili ont'li bir cihaza geçerek çok büyük hata yapmışsınız o da ayrı bir konu:). Bu mac adresi kaydı durumu bölgesel olabilir. Her bölgede şimdilik gerekmeyebilir. Ancak yavaş yavaş buna geçiyorlar. Hatta farklı router kullanımını engellemek için ileride sadece dahili ont'li cihazlar verilecekmiş dediklerine göre. Ne zaman olur bilinmez ama hedefleri belli sonuçta.

  • zulu123 Z kullanıcısına yanıt
    Asus Ac52u modemim var broadcom chipsetli qualcomm'la aynı verimi alır mıyım sizce ?
  • ibcg1995 kullanıcısına yanıt

    Modemde Broadcom xDSL tarafında kullanılır. Router için hangi çipseti kullandığına bakın. Router ve kablosuz yönetimini de aynı çipset ile yapacağını sanmıyorum.


    AC52U mediatek MT7510 ve MT7530BU kullanıyormuş.

    ASUS DSL-AC52U - TechInfoDepot (shoutwiki.com)




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zulu123 -- 21 Mart 2022; 12:54:45 >
  • zulu123 Z kullanıcısına yanıt
    Mediatekten aynı performans ve verim alınabilir mi ? Modem donanımı konusunda bilgim yok kusura bakmayın
  • ibcg1995 kullanıcısına yanıt

    Aynı performansın alınabileceğini düşünmüyorun.

  • zulu123 Z kullanıcısına yanıt
    Peki çok pahalı olmayacak qualcomm chipsetli modem öneriniz var mıdır ?
  • ibcg1995 kullanıcısına yanıt

    Modem mi, router mı?

  • zulu123 Z kullanıcısına yanıt

    Hocam birebir şekilde dediklerinizi yaşıyorum SOL fiber internetimle 100mbit.


    ADSL bu kadar kötü değildi bu 56k dönemi hissi yaşatıyor adeta, kablonetten kaçtım doluya tutuldum.


    İstanbul Göztepe Mahallesi Kadıköy bölgesindeyim, gerçekten büyük hayal kırıklığı.

  • zulu123 Z kullanıcısına yanıt
    Hocam şimdi asus modemi wan portundan bağladım kullanıcı adı şifremide giriyorum.Mac adresinide giriyorum sol modemin dsl bağlantı kablonuz takılı değil hatası alıyorum hızlı kurulumda.Kurulumu nasıl yapacağım ? Turkcell Superonline fiber altyapı izmir



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ibcg1995 -- 21 Mart 2022; 16:13:11 >
  • zulu123 Z kullanıcısına yanıt

    Belirttiğiniz muhtemel sebeplerin altına ben de imza atıyorum.


    Ciddi bir kalkınmaya ve silkinmeye ihtiyacı var belli ki Superonline Fiber internetin aksi durumda gerçekten büyük hayal kırıklığı.

  • ibcg1995 kullanıcısına yanıt

    Cihaz öncelikle router moduna almanız lazım.

  • Hocam siz tam olarak atatürk mahallesinin neresinde oturuyorsunuz ? Ben de atatürk mahallesindeyim 10 metre yan sokağa vodafone, turkcell ortak bir çalışma yaptı ama gelen giden bir şey yok ?

  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.