Şimdi Ara

Turkcell bizim köyde çökmüş çekmiyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
525
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Bulunduğumuz adreste Turkcell 2 gün dur çekmiyor çökmüş ..arama,aranma bazen oluyor oda 2g bazen 1 diş 3g çekiyor, 4.5g hiç çekmiyor. Şikayet kaydı oluşturdum bakalım ne olacak .Rüzgar çek esti bizim köyde ne olduysa ondan dolayı oldu .diğer hatlarda sıkıntı yok ..

    Bilen arkadaşlara soruyorum bundan dolayı Turkcelle ceza gelmesi için ne yapmamız lazım? Btk ya yazsak işe yarar mı?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • Ceza gelmez hocam neden ceza gelsin. Yasal süreçler dahilinde Türkcell düzeltir sorunu büyük ihtimalle zaten.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • BTK'ya yazın hocam, cimere, bimere, sibere her yere yazın. Ne demek baz istasyonları yıkılacak. Dikmeselerdi yıkılmazdı, neden dikmişler yıkılacaksa.  


    Hocam, şikayetinizi bırakın, düzelir yapıldığında.


    Benim merak ettiğim burada birkaç yerde gördüğüm baz istasyonu sinyali kesiyor. Bir sene sonra başka baz istasyonları kuruluyor etrafa ve sinyal veriyorlar. O esnada da uzun süre mobil araçlarla hizmet sağlanıyor. Hani var olan kulede ekipman yıllardır duruyor hâlâ mesela ama sinyal vermiyor. Yeni iki tane kule dikildi.


    Bu yaz da başka bir köyde, sinyalin olmadığını farkettim. Sinyalin verilmesi iki aydan uzun sürdü o baz istasyonunda. O esnada bölgeye mobil araçla hizmet verildi. Umarım sizinki de böyle uzun süreli bir şey olmaz.

  • sis651 kullanıcısına yanıt

    Bizim iş yerine 4g eklediler 2 aya yakın açılmasını bekledik

    sonunda izin alabildilerde aktif edip düzelttiler

    izin işi zor


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • BTK ya yazdığında cevabı zaten Turkcell veriyor. Yani şikayet edilen firma cevaplıyor. Arızanın giderilmesini talep et.

  • Turkcell’in senin köyüne 7/24 hizmet verecek diye taahhütü mü var, neyin cezası hayırdır, köyünde Atom parçalıyordun turkcell mi engel oldu arızadan dolayı

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Turkcell e cezayı kendin kes madem çöktü ilgilenen yok diyorsun numaranı çeken başka operatöre taşı bundan ala cezamı olur

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • turkcell bildir diyseniz beklemekten baska careniz yok

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Boşuna uğraşmayın..Türkcell''in döneceği cevabı size diyeyim..Ağaç değilsiniz ya yerinizde sabit durmayın biraz gezinin illaki çeken bir yer bulursunuz..Şimdi bazı arkadaşlar şaka yaptığımı düşünecek ama hemen hemen bu şekil bir cevap döndüler bana..Evimde ve çalıştığım kurumda çekmiyor diye BTK üzerinden kayıt açmıştım..Verdikleri cevap mobil hizmet sağlayıcıyız..Sabit yerinizde durmayın yerinizi değiştirin..

  • Eski direkler demir yorgunluğu sebebiyle güçlü firtina-ruzgar v.b sebeplere direncini kaybettiginden yıkılabilir.
    Operatörler hava şartları duzeldiginde qncak o bölgedeki direği yenileyecektir .

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Memleketimde çok merkezi olan komşu köyümde hiç bir operatörün 3G ve 4G çekmediği muhabbeti ve şikayetleri 2-3 yıldır çok vardı.
    Memleketten bir arkadaşım Ankara Turkcell Genel Müdürlükte müdür yardımcısı,ona ulaştık ilçenin belediye başkanı ve muhtar ile. Kendisi de zaten hemşehrimiz oluyor,bayramlarda görüştüğümüz oluyordu.
    Neyse durumu kendisine anlattık,ilgileneceğini söyledi,aradan 3-5 ay geçince arkadaş muhtara haber verdi Turkcellden ekip gelecek yardımcı olun diye.
    Turkcell ekibi 2-3 gün komşu köylerdeki dağlara tepelere çıkıp bir inceleme yapmış.
    Yaklaşık 3 köye 4G hizmeti verebilecek bir konumu tespit etmişler.
    Ben de düşündüğümde gerçekten çok doğru iyi bir yeri bulmuşlar.
    Yer dağ başı ama bir köylünün tarlasının az bir kısmına değiyor. Ayrıca oraya ulaşmak için araç yolu lazım,bunu sağlarsan bu baz istasyonunu buraya yaparız ce müthiş olur demişler. Gerçekten benim evimi de uzaktan görüyor o tepe.
    2 köyün muhtarı uğraştı,ekiplerin istediği yol için yolun geçececeği tarlaların sahiplerini ikna edemedi. Tarlalar artık ekilmiyor,herkes gurbettte artık.
    Ayrıca tarlalar engebeli,traktörle ekip mümkün değil,traktör devrilir,sadece hayvan koşularak toprak sürülebiliyor,acaip eğimli bir arazi.
    Yalnız kaynak suyu var bu arazinin altında,çok büyük paralar teklif edilmiş muhabbeti var,hangi tarlanın sahibi para çarpacak tam belli değil,bu yüzden tarlaların ekim ve inşaat açısından pek değeri olmasa da bu kaynak suyu var,bir firma tarlaları satın alacakmış muhabbeti köylüyü tarlaları pahalıya satarım hırsına sevketti ve baz istasyonu için lazım olan yola izin vermedi bazı köylüler,izin verenler oldu yalnız.
    Muhtar ve belediye başkanı 1 yıl uğraştı ama yol için lazım olan arazi konusunda olmazsa olmaz 2 arazinin sahbi ikna edilemeyince Turkcell Baz İstasyonu projesi rafa kalktı.
    Anlatılanlara göre yapılsaymış çok çok faydası olacakmış. Ben yeri öğrenince zaten dedim bu adamlar bu işi biliyor. Zor bir arazi ama Turkcell bunu göze almış. Sanırım muhtara köylüye şu kadar ödeme yapabiliriz bir kereye mahsus denmiş,ama büyük bir rakam değil,20 bin TL gibi bir rakam. Evet, bazı köylülerin tarlalarının ortasından yol geçmesi arsayı kullanışsız yapıyor eğer inşaat yapılacaksa,orada yerleşim ancak 40 yıl sonra olur belki,orası köyden uzak bir yer,ev inşaat yapımları daha çok ırmağa yakın ve ilçe yoluna yakın yerlerde.
    Yine de tarla,sahiplerinden "torunlarım ev yapar,torunlarım hayvan çiftliği yapar,torunlarım eker diker" diye inat edenler var,sanırım 2-3 kişi.
    Çok araya giren,ikna etmeye çalışan,hatta kendi yetişkin maddi durumu iyi çocukları ikna etmeye çalıştı babasını anasını ama olmadı,baz istasyonu hayalimiz ertelendi.
    Zira komşu köylere gittiğimde ve bazı köy merkezlerinde hiç bir operatörün 3G~4G çekimi yok.
    Geçen yıl bir cenaze namazına gittim komşu köyde,camiden çıkışta akrabalarla buluşup bir yere gidecektik,yeğenlerden biri bizi başka yerde bekliyormuş,whatsapp mesajları ulaşmadı yarım saat ağaç olduk soğukta onu beklerken. Gittik aradık bulduk beklediği yerde. Ciddem o köyde 3G~4G yok yıllardır herkes bu durumdan şikayetçi olmasına rağmen.
    Bu anlattığım durum benim şu düşünceye sahip olmamı sağladı: Aslında Turkcell baz istasyonu konusunda abone memnuniyeti için gayretli.
    Bu arada muhtarın gösterdiği uygun masrafsız diğer konumları Turkcell ekibi kabul etmemiş fazla aboneye fayfası olmaz,yapmaya değmez diye.
    Vodafone ile konuşmuş muhtar, Vodafone İl müdürü de tanıdık,onunla konuşulmuş. Vodafonenin verdiği cevap: Aşağıdaki köyde baz istasyonumuz var,o bölgeye ayrıca yapılması uygun değil.
    Aşağıdaki köy dediği oldukça uzakta belki 5 km ve cidden yükseklik ve rakım olarak aşağıda yer alan bir köy. Evet o köy çok kalabalık,mahalleler birbirine çok yakın ve ova gibi düz alana sahip bir köy. O köy ile baz istasyonuna ihtiyacı olan köylerin arasında en az 5 km olduğu gibi en azn2 yüksek dağ var arasında. Vodafone kullananlar telefonla konuşmak için komşu köylerden o köye gidiyormuş aracıyla diye espiri de yapılıyor.
    Mesela o köyde aslında kasaba olarak da geçiyor,kasabaydı nüfusu azalmış köye düşmüş,o köyde Turkcell baz istasyonu var, ve yaklaşık 2 kilometre ilerleyince yukarda sote yerde 2 köy var,Turkcell o köyü de gören baz istasyonu kurmuş. Tabi oradaki baz isyasyonu sadece o 2 köye değil,yakınındam geçen önemli kavşak yollara da çekim sağlıyor. Turkcell o yüzden oraya da ayrıca istasyon kurmuştur.
    Sonuç olarak, Vodafone gibi,aşağıdaki ova köyünde baz istasyonu zaten var deyip geçmemiş.
    Bu yüzden benim gözümde Turkcell ile Vodafone asla bir olamaz. Cidden baz istasyonu için masrafa giren bir Turkcell var. Masrafı yaparken öyle çok da masrafa girmiyor tabi. Komşu köyde tarlasına yol için 100 bin tl isteyen köylüler olmuştu,oha hiç konuşmayalım uğraşmayalım,Genel Merkez bu proje için kira ve satın alımlar için 20bin TL bütçe ayırmış deyip toplanıp gitmişler. Baz istasyonunun kurumum ekipman bakım masrafları değil,yanlış anlaşılmasın,o masraf ayrıca Turkcell'e ait zaten.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • İstanbul’da da şu an “turkcell wifi” yok, yani telefon kablosuz internete bağlıyken internet üzerinden aramaya yarayan hizmet çalışmıyor, ilk defa denk geldim, ilginç geldi, altyapıda bir problem mi var acaba bilemedim.

    Konu ile bire bir ilgili olmayabilir ancak güncel olan uygun bir konu bulamadığım için buraya yazmayı uygun gördüm.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • OkumadanAlma kullanıcısına yanıt
    Turk telekom ile gorustunuz mu o nediyor

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.