Şimdi Ara

Turkcell 5G Beta Alımları Başladı.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (1 Mobil) - 4 Masaüstü1 Mobil
5 sn
88
Cevap
1
Favori
5.000
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar. Geçtiğimiz hafta net olarak bilemediğim bir gün Turkcell 5G için beta kullanıcıları almaya başladı. Aşağıdaki linkte belirtilen cihazlara sahipseniz "2200" numarasına "5G" yazarak mesaj attığınızda 5G bağlantınız aktif ediliyor.


    An itibariyle Bursa'da bulunduğum yerde 5G şebekesi alamıyorum. Türkiye'de nerede aktif nerede değildir bilgim yok. Bu şekilde bir çok kullanıcı denerse belki şebekenin nerelerde olduğuna dair bir bilgimiz olabilir.


    Aslında "İstanbul Havalimanı"nda 5G antenleri şebekesi aktif diye hatırlıyorum, eğer elinde bu cihazlardan biri bulunan bir arkadaş test yapabilirse ilk 5G'yi görmüş olabiliriz.


    Turkcell Tarafından Açıklanan 5G Destekli Cihazlar Listesi

    https://m.turkcell.com.tr/5g


    Destekli Cihazlar:

    Huawei P40 / Huawei P40 Pro

    Xiaomi Mi 10 / Xiaomi Mi 10T

    Pocophone F2 Pro

    Redmi Note 10 5G


    Bu cihazlar dışında diğer cihazlara destek vermiyorlar. Henüz iPhone 12 ve Galaxy S21 ailesine destek verilmemiş.


    "2200" numarasına "5G" yazıp gönderdikten sonra Dijital Operatörüm uygulamasından aldığım ekran görüntüsü. Telefonum "Poco F2 Pro"

    Turkcell 5G Beta Alımları Başladı.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bseeek -- 15 Ağustos 2021; 19:39:45 >







  • Bu güzel bir adım, hayırlı olsun. Bugün operatörler den gelen en güzel haber bu olmalı. 5G kullanabilen hız testlerini atsın bakalım, nasıl hızlar geliyormuş öğrenelim
  • Kayıt oldum. 5G destekli cihazım olsaydı test etmek için İstanbul Havaalanı'na bile giderdim.
  • Sevindirici bir gelişme. Vodafone'da zaten dilerseniz 5G'yi aktif edebiliyordunuz yanlış hatırlamıyorsam. İnşallah Telekom da bu yönde bir adım atar.

    Açıkcası henüz bir 5G cihazım yok ancak yakın zamanda edinmeyi planlıyorum. Merakla bekliyor olacağım. Şuan için frekans tahsis ihalesi yapılmadı ancak BTK'nin geçici lisansı ile test sahalarında 5G yayınları var, haliyle burada da operatörler için belirli spektrumlar bölüştürülmüş olmalı. Bu sebeple şayet mevzuatta halka açık bir yayın yapılmasına dair bir engel yok ise SA 5G yayını da yapılabilir n77-n78 spektrumundan yani 4G şebekesinden ve spektrumundan bağımsız olarak. Ancak bu yayınları her yerde göremeyeceğimizi ifade etmeliyim. Muhtemelen DSS (Dynamic Spectrum Sharing) ile aynı Vodafone'nun spektrumu ve donanımı üzerinden 4G yayını yapması gibi mevcut 4G spektrumundan ve istasyonlarından 5G yayını yapacağını tahmin ediyorum.


    @isasamett hocamın da değerli görüşlerini alalım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ö1f1 -- 15 Ağustos 2021; 20:33:27 >




  • Ben de yakın zaman da telefon değiştirdim, tekrar değiştirmek isteseydim büyük ihtimalle Redmi Note 10 5G alırdım. En uygun 5G uyumlu cihaz o şuan.

  • Geçen gün Bursa bölge sorumlularıyla beraberdir .

    Henüz bursada yayın yok

    İlerleyen zamanlarda Heykel de denerler

  • O yayının 2600'den DSS olduğunu nerden öğrendiniz?
  • Link var mı hocam, merak ettim. Yalnız yayın muhtemelen şuan NSA olarak yapılıyordur. Yani ana band olarak L2600'e, yan band olarak da 5G bandına bağlanıyordur muhtemelen. Netmonster'da da eğer bunu algılayabilecek bir özellik yoksa böyle görünmüş olabilir çünkü 15mhz'lik 2600 yayını ile o hızlar zor.
  • Xiaomi'nin yazılımı sıkıntılı be hocam bu markayı alanların birçoğu ucuz diye alıyor. İlla da xiaomi alınacaksa mi serileri alınmalı redmi ve poco serileri beş para etmez bence.

  • İnfinix de Türkiye pazarına girdi hocam geçen sene sanırım. Ona da bir şans vermek lazım

  • Maalesef ki öyle hocam oppo çok güzel telefonlar çıkarıyor reno serisinde ama gel gör ki 4500-5000 liraya çıkardıkları telefonlar hep 720G işlemcili. bari hiç değilse 750g yada 765g koysun. HTC, lenovo/motorola,sony ve lg zaten bitti telefon pazarında.

    Turkcell 5G Beta Alımları Başladı.
  • Keşke Nokia yeniden küllerinden doğsa ve Windows işlemcili Lumia telefonlar, yeniden üretilmeye başlasa
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.