Şimdi Ara

Türkçe dil desteği için desteklerinizi bekliyorum.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
0
Favori
1.079
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Oyunun ağır yabancı dil istemediğinin farkındayım.Fakat ne kadar basit terimleri bilsek ve buda oyun için yeterli olsada , benim gibi ingilizcesi iyi olmayanlar için anlık tepki vermekte zorluklar çekebiliyoruz.

    Bu konuyu kişisel görmeyip toplumun genelini düşünerek destek olmanızı bekliyorum. Aaa ben ingilizce biliyorum gerek yok Türkçe'ye gibi düşünmeyip iyi kötü destek olursanız sevinirim.

    İnanın 30 lu yaşlara gelip iş güç , çoluk çocuk uğraşmaktan birde yabancı dil geliştirme olayı imkansıza yakın.

    Bunları neden yazıyorum bu kadarlık ingilizce bilmiyorsan bu oyunu oynama başka oyun oyna diyenler olduğunu hissedebiliyorum :) Yaş geçtikçe hayat şartlarıda değişiyor ve insan herşeyin kolayına kaçmak istiyor bu sebepten Türkçe olsun istiyoruz :D

    Bunun yanında onca dil desteği varken Türkçe'nin olmamasını da anlamıyorum.

    Bilmiyorum ne kadar etkili olur ama ağlamayan bebeğe emzik vermezler misali tek başımada olsa bir mail atıp derdimi anlatmak istiyorum. Genelde kendimiz dahil Türkler'in olduğu platformlarından rahatsız evet bunun en iyi örneği Lol de mevcut fakat hs soloq olduğu için çok fazla Türk'ün olması herhangi bir dezavantaj getireceğini sanmıyorum.


    Bu konuyla ilgili blizzard support kısmından hs'yi seçip ticket açabilirsiniz.Hiç ingilizceniz yok ise google çeviriden 2 cümle de olsa gönderin bakarsınız sesimizi duyan olur.Yeni Standart mode ile Türkçe dil desteği de gelirse,oyun tadından yenmez.







  • Şahin abi haklısın da aslında çok üstün bir ingilizceye gerek yok inan.Battlecry,charge,deathattle gibi kavramları bilsek üstüne metada olan kartların özelliklerini bilsek yeter gerisi kartların hpsi atağı zaten.Ben açıkçası yaş ortalamasının düşeceğinden dolayı türkçe destek istemiyorum gerçi hearthstone bireysel bir oyun çok etkilemez ama neyse
  • Oyun oynamaya vakit var da dil öğrenmeye mi vakit yok hocam evden çıkmanıza gerek yok internette de birsürü videolu dersler var merak etmeyin ama şu konuda katılıyorum tayland dilinde bile varken türkçede de olması gerekir bence.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi baLbesh -- 20 Mart 2016; 4:13:12 >
  • Bu oyun için söylemek gerekirse dil desteği gelmesi çokta beni etkilemez, rakiple zaten chat kullanamıyoruz ki bu çok iyi.Çoğu şeyi de anlıyorum. Anlamasam bile )yeni bir kart çıkar) onu netten bakıp öğreniyorum. Türkçe dil desteği geldiği vakit Türkçe seslendirme de akabinde geliyor (bakınız diğer dil hs videolarına) bu konu ise göreceli bir konu, sonuçta oyun wow dünyasının kart dizaynını oluşturuyor ve buradaki oyuncularda biraz yadırgayabilir/beğenmeye bilir. Her ne kadar olumlu/olumsuz yanları olsa da yukarıdaki arkadaşa katılıyorum, çok farklı ülkelerde destek sunulurken bize haksızlık oluyor sırf bu açıdan gelmesini isterim.
  • Gereklidir, gereksizdir, eksikliktir, değildir, öğrenilir, öğrenilmez hatta İngilizce olması faydalıdır bir yana yıllardır süregelir bu tarz girişimler farklı uygulamalar için lakin boşa kürek çekmek olarak değerlendiriyorum. Bırakın buradan gidecek 50-100 talebi, 50,000 kişi de ticket açsa benzer durumlar için sonuç çıkmadı, çıkmaz kanaatindeyim.
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
  • İlk mesajda zaten tüm konuları değindim. Ağır ingilizce gerektirmediğine , Türkler'in çoğalmasıyla oyunda seviye düşebileceğine , konunun tamamen göreceli olduğuna. Burda neden Türkçe gelmesin diye konuşmaktansa Türkçe eklensin ama kim hangi dilde oynamak isterse,kim yabancı dilini biraz daha geliştirmek isterse bırakalım o dilde oynasın. Polaklar,Ruslar ki emin olun sizde biliyorsunuzdur Türkler'den kat ve kat beter kişilikteler bunlara bile dil paketi yapılıyorsa. Türkçe'ye de yapılsın.Bizim onlardan eksiğimiz nedir ?

    Sonuç çıkmayabilir evet haklısınız fakat genel anlamda toplum olarak sorunumuz olaylara sessiz kalmamız bir sonuç çıkmaz düşüncesindeyiz hep.
  • Sizi anlıyorum ancak dil desteği gelmesi için oyunculardan gelen istek vb. etkisiz olur. Blizzard Türkiye'de iyi bir pazar oluşturabileceğini düşünüyorsa hiç beklemeden getirir. lol büyük patlama yaptı mesela ama hs'de aynı olay olacağını düşünmüyorum.Ha ama oyun Türkçe olsa güzel olur muydu bence çok güzel olurdu ayrı bir deneyim olurdu.Doomsayer yerine "Felaket Tellalı" yazmasını kim istemezdi?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Turkce olmamasi bir nebze olsun yas ortalamasini yukseltiyor oyunun.Ben gerek yok diyorum.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben şahsen türkçe dil desteği vermeyen oyunlara para harcamıyorum.Yani bende onları desteklemiyorum.(Harcayana saygım sonsuz)
  • Her dil varken türkçe yok ya o yüzden istiyorum
  • Oyunun reklamları turkce. Denk gelmişsinizdir. Sabahları burnunda tuten pyroblast kokusu gibi yok falan yaziyo.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Blizzard'ın "translate your favourite games" isimli reklamından onlara ulaştım ama oyunu çevirmek için ilgili bir üniversite mezunu olmam gerekiyormuş ve şu an için bir süre daha yeni bir dil seçeneği eklemeyi düşünmüyorlarmış. Bunu geçen sene söylemişlerdi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bir sürü şey yazdım örnekleriyle ama forum efsane olduğundan mesajım iletilmedi. Kısa özetini yazacağım bu sefer:
    Türkçe dil desteğine(ayrıca Rusça'ya da) sonuna kadar karşıyım. Türkçe diye oyuna başlayacak her 30+ adamın karşılığında 20 tane 9 yaşında çocuk başlayacak. Ben bu oyunda her zaman bm yapan, manası yokken bile ipin sonuna kadar bekleyen, maç sonu kaybedince ekleyip sövmeye çalışan kişilerle karşılaşmak istemiyorum.
  • Bence de gereği yok. Boyle iyi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Attigim ticket a gelen cevap : Boyle bir planlarinin olmadigi fakat farkindalik yaratmak adina resmi hs forumlarina konu acmami onermisler kendi forumumuzda bile destek bulamiyoruz ki resmi hs forumlarinda acayim konuyu. Insanimoz gercekten sirf kendi zevklri thlikeye girecek diye diger vatandaslarini istemiyor. Ilginc valla :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ŞAhin

    Attigim ticket a gelen cevap : Boyle bir planlarinin olmadigi fakat farkindalik yaratmak adina resmi hs forumlarina konu acmami onermisler kendi forumumuzda bile destek bulamiyoruz ki resmi hs forumlarinda acayim konuyu. Insanimoz gercekten sirf kendi zevklri thlikeye girecek diye diger vatandaslarini istemiyor. Ilginc valla :)

    Belki konuyla çok ilgisi yok ama resmi forumlara konu açmasını önermeleri üzerine belirtmek istedim.

    Türkçe dil desteği konusu sadece hearthstone için değil, zaman zaman world of warcraft içinde dile getiriliyor. Resmi forumlarda ara ara rastlıyorum başka dilin eklenmesi konularına (yunanca, lehçe, macarca vs.) birkaç kezde türkçe dil desteği konusuna rastladım. Forumlardaki diğer insanların görüşleri, oyunu oynamak için yabancı dilin şart olmadığı, basit çevirilerle yeteri seviyede oyunun anlaşılabildiği ve diğer insanlarla iletişime geçmek içinde aynı dili konuşan insanların olduğu sunucuları seçmeleri yönünde. World of warcraftta türklerin yoğun olarak bulunduğu bir realm var. Aynı şekilde balkan, iskandinav, orta doğu milletlerinin bulunduğu realmlerde belli. Bu realmlerin durumunu herkes bildiği için, bu realme gelip ardından "burada çok türkçe konuşuyorlar, oyunun dili bu değil" diye itiraz etmiyor kimse. Ancak ortak realmlerde, sunucunun dili ingilizce olduğu için ingilizce konuşulmasını istiyorlar.

    Resmi forumlarda gördüğüm kadarıyla, böyle bir girişimin destek almayacağını hatta kaba bir tabirle "anlayabiliyorsan oyna, anlamıyorsan oynama" tarzında bir görüşle döneceklerini söyleyebilirim.

    Oyunu oynayan türk sayısı fazla olabilir ancak gördüğüm kadarıyla avrupada en fazla oynayanlar isveç ve çek cumhuriyetindenler.

    Son olarak şunuda söylemek istiyorum, oyunun çevirisi için ingilizce bilen herhangi bir türke başvurmazlar. Üniversitede mütercim tercümanlık okumuş olan birisiyle anlaşma yapmaları gerekiyor. Buna ek olarak, oyuna eklenen dil desteği sadece oyundaki metinlerin türkçe olmasıyla kalmayacak, aynı zamanda türkçe ticket desteği gibi konularında beraberinde gelmesi gerekecek. Bir üst paragrafta yazdığıma dönersek, bence bunu türklerden çok, oyunu daha fazla oynayanlar hak ediyor ki onlar içinde herhangi bir girişim yapılmış değil.




  • 1. tr ile anlatmaya kalksan destan olur oyun.
    2. çeviri işi zor bayaa
    3. tr olarak kartların açıklamasını anlatan tr bir program yazma işi daha kolay. key wordleri çevir gerektiği yerde özel tanım kullan. hearthstone için yan bir programcık olur.
    data base oluştur kartın üzerinde dur 2 3 sn sonra açıklaması hemen kenarda belirsin. oh mis.

    ama ing şart vallahi oyun oynarken ne dediklerini ve ne anlattıklarını bilmek/anlamak çok güzel oluyor. sadece oyunlardan bile ingilizce öğrenilebilir.

    not: itü hazırlık öğrencisi (2012 den beri hazırlıktayım ama konumuz o değil )




  • ticket açma linkni koyarsan daha faydalı olur bence 2 saatdir arıyorym bulamıyrum
  • Greetings yerine selamun aleyküm yazsın

    Kesinlikle Türkçe olmaması gereken bir oyun türkçe olmasın diye imza kampanyası açılsa desteklerim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: TearsForFears

    Greetings yerine selamun aleyküm yazsın

    Kesinlikle Türkçe olmaması gereken bir oyun türkçe olmasın diye imza kampanyası açılsa desteklerim

    Turkce dil secenegini kullanmak zorunlu olsun diye konu acmadik. Turkce dil destegide olsun dedik. Ayrica Turkce'ye neden bu kadar karsisin onuda anlamadim. Dalga gecilecek bir dilmi bizim dilimiz ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki

Benzer içerikler

- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.