Şimdi Ara

Türk Telekomdan BTK'a Yeni DSL Teklifi (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
84
Cevap
0
Favori
6.064
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • BTK bir çok şeyi düzeltti bunu zaten görüyoruz.
    ama birileri çıkıpta firmaları koruyor diyemez çünkü bir çok şeyi doğru yaptılar.
    Tek beğenmediğim nokta Yalın adsl'de Sabit ücret oldu.
    Sabit bir ücreti olan hizmette sabit ücret çok saçma geliyor bana.
    14-15 liralık o sabit ücret alınmamalı insanlar telefon hizmeti almak istemiyorlar.
    ama internet alırken Sabit ücret ödemek zorunda kalıyor zaten sen ayda 29 veya 49 alacaksın.
    o yüzden bir tek bunu düzeltmeliler bilmiyorum bu oranlara karışabiliyorlar mı .
    neyse yani bir çok şeyi düzeltti BTK birilerine yaranmak için yapması mümkün değil.
    Yaparsada zaten bunu halk görüyor.Hakkımızı korumak zorundalar.
  • Halk her şeyi görüyorda, görmekle düzelmiyor, tepkiyle düzeliyor haksızlıklar.

    Siz şimdi çıkmış diyorsunuz ki BTK kimsenin kulu değil bakın neler yaptı. Sınırsız internet bağlatmanın maliyetini söyleyin bana önce siz. 1mbit lik kağnı hızındaki bağlantılar bile bugün 66 liraya maloluyor. Yalın adsl i BTK için başarı görmüşsünüz ya size helal olsun. Havaya atılacak 15 lira mı başarı? 2 lira olabilir dediğin şeyin senin söylediğinin 7 katı fiyatına verilecek olması mı başarı? Kota aşımı bilgilendirmeleri iş işten geçince geliyor, gsm operatörlerinden alınan dakika paketlerinin, internet paketlerinin son 48 saatlik bilgisi verilmiyor (verilebileceği halde) Türkiye 3g ile dünyadan yıllar sonra tanışmış bu mu başarı dediğiniz? Şimdi Telekom kurnazca davranıp bu tarifeleri biz istemiyoruz aslında dedi diye BTK aslan oldu. Ben evime internet bağlatamıyorum pahalı olduğu için. 1mbit internete 66 lira veremem arkadaş. Evet kurumlara yaptırımda bulunuyor bu doğru ama tek dertleri devletin kasasını doldurmak. Para ha vatandaştan gelmiş ha firmalardan. Firmalar da vatandaşı soysun, vergiden de gelsin. Yani boş konuşuyorsunuz.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: veleciraptor

    Harbiden şaka gibi tarife yapmışlar ya! Sen 100 Mbit'e kadar adama hız veriyorsun ama kota 20 GB. Varsayalım Telekom Musa Peygamber'in denizi ikiye bölmesi gibi bir mucize gerçekleştirip 100 Mbit bağlantı hızı sunmayı başardı (gerçi ilk mucize herhalde daha kolaydır) ve bilinçsiz bir tüketici de bu aldatmacaya kanarak bu tarifeyi seçti. Geçti bilgisayarın başına ve 100 Mbit keyfini süreyim dedi. Hooop o da nesi, bir de bakıyor ki aradan yarım saat geçince 20 GB kota doluvermiş.

    100 Mbit bağlantı hızı ve 20 GB kota Cem Yılmaz kardeşim bak sana Telekom reklamında kullanabileceğin süper bir espri....


    yarim saat icinde 20GB download edebilecek birisinin p2p nin ne oldugunu bilmesi, seed miktarinin fazla oldugu torrent izleyicilerini bilmesi, rapidden parali hesap almis olmasi (yada calmis) gerekir. bu adam bilinsiz kullanii degildir, anasinin gozu olabilir ancak. o da neyin ne oldugunu bilir AKN den uzak durur. soylediginiz gibi gercekten bilincsiz kullanicilar ayda 1GB kota bile dolduramaz.




  • o tarife için 100mbit için vdsl2 bonding yapmaları lazım oda hatta en ufak bir zayıflama olmaksızın en azından almanyada sokak bazında dslam a yakınsanız 50mbit vdsl verebiliyorlar ama 100mbit için iki adet vdsl hattı lazım 50+50=100 mbit olması için tabii bide bunu kaldırabilecek yurt dışı kapasitesi lazım telekomun yıllardır izlediği politika aslında kendini vuruyor bir şekilde, akşam saatlerinde yoğun talep olan içerik vs. mesela çeşitli sitelerden durmadan türk dizilieri izleniyor, facebook da dolaşılıp video izleniyor vs. bu yoğun trafik bağlantıları yerlerde süründürüyor akşam saatlerinde, en azından çeşitli siteler türkiye de co location yapabilirlerdi ayrıca nüfüsü türkiye kadar olan avrupa ülkeleri fransa ve almanya tamam sanayileşmiş büyük ülkeler ama internet anlamında türkiye potansiyeli büyük 6 milyon adsl kullanıcısı varmış telekomda buna kablo tv superonline ve 3G yi kullanaları ekleyince nerdeyse orta büyüklükte 2 avrupa ülkesinin nüfüsü kadar internet kullanıcıs var buda sağlam bir potansiyel demek ama aynı zamanda iyi yönetilmediği vakit akşamları yaşadığımız sıkıntılar ve vaad edilen hızların yanından bile geçemeyen hızlar verebilmeleri oluyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi maxi909 -- 22 Aralık 2010; 11:58:07 >




  • avrupa demek almanya hollanda fransa vs. demek değil en basitinden bulgaristan bambaşka bir boyutta zaten adamlar ülke içi 100mbit takılıyorlar yere ağ gibi :) yunanistan'da ise 16-24 mbit dsl ve iptv+ voip telefon (triple play deniyor) üçlü oyun demek sıradan bir abonelik tipi insanlar kafaları rahat şekilde 1 fatura ile tüm işlerini görüyor yalın adsl sadece adsl için değil tüm saydığım hizmetler için geçerli ayrıca son 1-2 senedir yayılmaya başlanan femtocell var yakınsama (convergence) hizmeti dsl+telefon+iptv ek olarak cep telefonunu olaya 3g ve yeni nesil 4g üzerinden bu sisteme adapte ediyorlar 4 temel hizmet tek fatura
  • quote:

    Orijinalden alıntı: maxi909

    avrupa demek almanya hollanda fransa vs. demek değil en basitinden bulgaristan bambaşka bir boyutta zaten adamlar ülke içi 100mbit takılıyorlar yere ağ gibi :) yunanistan'da ise 16-24 mbit dsl ve iptv+ voip telefon (triple play deniyor) üçlü oyun demek sıradan bir abonelik tipi insanlar kafaları rahat şekilde 1 fatura ile tüm işlerini görüyor yalın adsl sadece adsl için değil tüm saydığım hizmetler için geçerli ayrıca son 1-2 senedir yayılmaya başlanan femtocell var yakınsama (convergence) hizmeti dsl+telefon+iptv ek olarak cep telefonunu olaya 3g ve yeni nesil 4g üzerinden bu sisteme adapte ediyorlar 4 temel hizmet tek fatura


    Oralarda vatandaşa değer veriliyor, menfaati korunuyor. Bizde o kadar hizmeti bir arada verseler kim bilir neler isterler.




  • Avrupa derken,Biz haric ve Araplar haric Ülkeleri kast ettim !

    Türkiye'de derebeylik yönetimi var,Vatandaşından aldığı vergilerle geçinmeye çalışan bir Ülkeyiz malesef,Avrupalılarda vergi alıyorlar ama Vatandaşınada hizmet veriyorlar !

    Türkiye ise Hizmet verilmeden para alınan tek Ülke,Avrupa Ülkesiyiz demiyorum,dersek komik olur Türkiye artık Avrupa ile bağlarını kopartmıştıribu gerçeği kabullenelim !

    TTNET yada Teledünya neden iki firma ikiside bir zamanlar resmi kurumdu malesef satıldılar !

    Verdikleri hizmetlerde ortada zaten,TTNET kampanyalar yapıyor sözüm ona ama hizmet yok,internet hızını normal alan yok,ama paraya gelince TTNET doymuyor !

    Avrupalı gerçekten İnsan ama Bizler Devletin gözünde neyiz,yorumu sizlere kalmış !
  • Buradaki en uygun fiyat diger ss lara gore 99tl ye 16mbit sinirsiz oluyor sanirim.Cunku uydunet ve quicknet 99 tl ye sinirsiz 10mbit veriyorlar.
  • bu fiyatlar ne zaman uygulamaya konuluyor?
  • Hani bir deyim vardır "Ölümü gösterip sıtmaya razı etmek..." Yeni tarife teklifini görünce düşündüğümü açıklayan tek durum bu. Yıllardır dünyanın en kötü internet hizmetlerinden birini en fahiş fiyata almaya öylesine alışmışız ki, şimdi en ufak bir hız artışı bile bizleri "Yarabbi buna da şükür" noktasına getirdi. İnternet bölümünde Almanya'dan bir forum üyesinin mesajı vardı ve o da Almanya'daki internet hizmetinden şikayet ediyordu. Onun şikayeti ise ayda 30 TL'ye aldığı 16 Mbit internet hizmetinin evine geç bağlanması idi. Bizlere 16 Mbit 1 TL'ye verilse elbette yine şikayet edeceğiz. İnsanoğlunun doğasında var olan bir şey ama 30 TL'ye 16 Mbit nere, 65 TL'ye 1 Mbit nere. Almanya'daki operatörler 16 Mbit bağlantıyı 30 TL'ye sunup kar edebiliyorsa varın Türk Telekom'un ne kadar kar ettiğini siz hesaplayın. Allah bize de 16 Mbit internet bağlantısını 30 TL'den aldığımız zamanlarda şikayet etmeyi de nasip eyler inşallah.




  • Olay türk telekomun kar etmesi ya da etmemesi değil. Elbet te kar edecek, sonuçta hayır kurumu değil ttnet. Ancak ettiği kar ile verdiği hizmet bedelinin ülke ekonomisine ve gelir düzeyine göre olan dağılımı dikkatli incelenmeli. Tabi bunu yapacak hükümet nerde, orasını ben bilemem.

    Hükümet ve devlet bile dünyanın en pahalı benzinini vatandaşına satıyorsa, hemen hemen her bi halttan %18 kdv + %25 ötv ya da oiv vergi alıp, toplamda %45 civarı bir vergi topluyorsa, nispeten dünyanın en pahalı elektriği, doğalgazı ve suyunu da sevgili vatandaşlarına satıyorsa, bir de utanmayıp yüzsüz yüzsüz televizyonlarda " bakın irlanda, yunanistan, ekonomik olarak batıyor, avrupa da ekonomik darboğazda, bizim ekomimizin maşallahı var " diyorsa, o zaman bu ülkede, özel kurum ve kuruluşlardan, müşterisini düşünmesini ve ona göre fiyat belirlemesini beklemeyin arkadaşlar




  • quote:

    Orijinalden alıntı: veleciraptor

    Hani bir deyim vardır "Ölümü gösterip sıtmaya razı etmek..." Yeni tarife teklifini görünce düşündüğümü açıklayan tek durum bu. Yıllardır dünyanın en kötü internet hizmetlerinden birini en fahiş fiyata almaya öylesine alışmışız ki, şimdi en ufak bir hız artışı bile bizleri "Yarabbi buna da şükür" noktasına getirdi. İnternet bölümünde Almanya'dan bir forum üyesinin mesajı vardı ve o da Almanya'daki internet hizmetinden şikayet ediyordu. Onun şikayeti ise ayda 30 TL'ye aldığı 16 Mbit internet hizmetinin evine geç bağlanması idi. Bizlere 16 Mbit 1 TL'ye verilse elbette yine şikayet edeceğiz. İnsanoğlunun doğasında var olan bir şey ama 30 TL'ye 16 Mbit nere, 65 TL'ye 1 Mbit nere. Almanya'daki operatörler 16 Mbit bağlantıyı 30 TL'ye sunup kar edebiliyorsa varın Türk Telekom'un ne kadar kar ettiğini siz hesaplayın. Allah bize de 16 Mbit internet bağlantısını 30 TL'den aldığımız zamanlarda şikayet etmeyi de nasip eyler inşallah.


    Doğru söze ne denir..




  • Mesajlar uçuyor :)))

    TTNET biz Türk Halkıyız,bizler senin Müşterileriniz bizlerin Mesajlarını sildirtmekle inanki,Dahada fazla güven kaybediyorsun !

    Bizlerden korkma,bizlere kulak ver,şikayetlerimizi dinle,eleştiriler her zaman Firmaları dahada yüceltir !

    Bizlerin sorunlarını dineleceğine açık açık bizlere tavır alıyorsun,Bzilerin mesajlarını sildirtmeniz inanın kafalarda dahada büyük soru işaretleri bırakacaktır !

    Bu tavır İnanın en sevmediğim bazı İnternet sağlayıcılara dahi daha sempatik bakmama sebeb oluyor !

    TTNET çokmu zor,biraz daha iyi hizmet vermen,biraz daha ucuza satman,1 Mbit İnternete sana senelerce 20 Euro ödeyen bir vatandaşım benim gibi on binlerce insan daha bu paraları sana veriyor !

    Bizleri sevmiyorsan,Mesajlarımızı sildirtiyorsan,O zaman TTNET'e abone olarak devam etmenin manası neki ?

    Baskıyla,sempati kazanılmaz,eleştiri olmadan güven kazanılmaz,senin abınen olmasam ve karalasam elbetteki bunun adı ahlaksızlıktır,ama ben sizin Senelerdir 1940'lardan beridir TürkTelekom adına gelene kadar her devirde aboneniz oldum,benim gibi insanların sayesinde Dünyanın Sayılı Markalarından biri oldunuz !

    Şimdi ise Düşmanca bir tavırla mesajlarımızı sildirtiyorsunuz !

    Bizler sizin Müşterileriniziz Düşmanınız asla olmadık ve olmayız,ama siz galiba Abeonelerinizi Düşman olarakmı görmeye başladınız ?




  • Arkadaşlar herkesi 8mbit 25gblık tarifeye geçmek için zorluyorlar bence.Çünkü olumlu olan tek şey bu tarife üzerinde.Ben 8mbit sınırsız kullanıyorum aynı fiyat.Bu nasıl iyileştirme politikası anlamadım
  • Yönetici, Allah aşkına adam ''TTnetle ilgili yazılanlar siliyorlar'' yazmış bunu bile silmişsin. O reklamları bizim siteye kazandırdığımız hit sayesinde alıyorsunuz. Abartmayın.
  • Bu forum altındaki birsürü başlık bu durumda herhalde.
    Alıntılarda olmasa kimin ne yazdığı anlaşılamayacak.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: s0ft

    Yönetici, Allah aşkına adam ''TTnetle ilgili yazılanlar siliyorlar'' yazmış bunu bile silmişsin. O reklamları bizim siteye kazandırdığımız hit sayesinde alıyorsunuz. Abartmayın.

    +1903
  • yeni tarifeler iyi olmuş. yıllarca 1 mbit sınırsız kulklandım. geçen ay yavaşlığa dayanamadım ve 8 mbit 15gb limitliye geçtim. 25 gb benim için çok iyi olacak.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sadtneverdie

    yeni tarifeler iyi olmuş. yıllarca 1 mbit sınırsız kulklandım. geçen ay yavaşlığa dayanamadım ve 8 mbit 15gb limitliye geçtim. 25 gb benim için çok iyi olacak.


    Nesi iyi olmuş? Madem download yapmıyorsun 1mbitle 8mbit arasında sörf yaparken bariz bir fark olmaz ki.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.