Şimdi Ara

Türk Telekom Erişim Kabini (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
48
Cevap
0
Favori
2.302
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • e_mehmetosun E kullanıcısına yanıt

    Max 2 ay içinde tamamlanır genelde bütün işler

  • NT2L kullanıcısına yanıt

    Hocam ben de VDSL kullanıcısıyım altyapım cat6 çekmeme rağmen en kusursuz şekilde 80 mbps destekliyor max. Eğer 1000 mbps almak istiyorum güçlendirme talebi istiyorum diye yapılabilecek tüm başvuru yerlerine yazarsam sizce bir değişiklik olur mu? Süreç nasıl izliyor sırayla hangi birimlere yazdınız acaba cimer açıkkapı btk vs.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • grikurtccc G kullanıcısına yanıt

    Bölgedeki ekiplerin tahammül seviyesine ve azminize bağlı Türk Telekom Erişim Kabini 

    2,5 yıllık uğraşımın sonucu;

    Türk Telekom Erişim Kabini

    Açıkkapı ilk zamanlar bölgemde hizmet veriyordu, VDSL için çok kullanmıştım. Sonra hizmet vermemeye başladı, Cimer ise hiçbir şeye yaramıyor.

    BTK denen kurumunda bir işe yaradığını pek sanmıyorum, ama sürekli kayıt açtığım da bir gerçekti.

    Türk Telekom Erişim Kabini

    Tam bir işsiz gibi her platformda, telekom ve Önal abimizin her postunda yapıcı olarak muhalefet yaptım. Sonucunda sürekli sizi arıyorlar, talep alıyorlar vs. Bir süre sonra da yorumları silmeye başlıyorlar. Geri ekliyorsunuz tabii. Bu arada Önal abimiz maillerimi blacklist e almış, siz mail de atabilirsiniz.

    Yazılı başvuruları ise il müdürlüğünü es geçip direk bölge müdürlüğüne yaptım.

    Tahminimce en sonunda biri adımı görmekten bıkıp fiber çekmeye karar verdi Türk Telekom Erişim Kabini Cadde üzerinden genel bir çalışma yapılmadı. 2 bina için başvurmuştum, başvurduğum binaların arasında kalanlara da çektiler. Toplamda sadece 5 binaya fiber geldi.


    Alıntıladığınız mesajda VDSL gelmişti, şimdi ise fiber geldi. Azimden ziyade, sonucu bölgemin yoğun olmamasına ve de benim biraz üşütük olmama bağlıyorum. Kimse bu kadar uğraşmazdı Türk Telekom Erişim Kabini 





  • NT2L kullanıcısına yanıt

    Hocam ben şu an 1100 metreden ADSL kullanıyorum ve evime tam 144 metre mesafede eski gri ADSL dolabının hemen karşısına 2 adet T-25 erişim kabini konuldu 10 gün kadar önce. Yalnız ben o gri dolaba mı bağlıyım emin değilim çünkü santral mesafem dediğim gibi 1100 metre gözüküyor. Aktif olduğunda bundan yararlanabilir miyim ve santral mesafesi haritalarda ölçüldüğü gibi mi olur merak ediyorum. Sizin santral mesafeniz gerçekte haritalarda veya göz kararı ölçüldüğü gibi mi tahmini?




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi milk0 -- 2 Şubat 2024; 14:40:59 >
  • milk0 kullanıcısına yanıt

    Merhaba,

    Mesafeye bakarak "ben bu dolaba bağlı değilim, eminim" diyemeyiz. Çünkü eski tip pasif dolaplar kablo toplama işlevi gördüğünden santral sayılmıyor. Yeni nesil dolaplar Bakır/Fiber dönüşüm dolaplarıdır, içlerinde DSLAM bulunur ve halk arasında kendisine mini santral deriz.


    Binanızın telefon/dağıtım kutusunda bir saha dolabı kodu yazılmıştır. Bu kod hangi dolap ile eşliyorsa o dolaba bağlısınızdır.

    Bahsettiğiniz dolaba bağlı olma ihtimaliniz var, dolap yenileme sürecine girdiyse VDSL'e kavuşmanıza az kaldı diyebiliriz. Emin olmak için ilk önce apartmanınızdaki telefon/dağıtım kutusunun dolap koduna bakın.


    Örnek;

    Telefon kutusu üzerindeki kod: 11 B 7P

    Saha dolabı üzerindeki kod: 11




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NT2L -- 5 Şubat 2024; 18:39:34 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • NT2L kullanıcısına yanıt

    Öncelikle yanıtınız için teşekkürler. Ben bu paylaşımı yaptığımda evime 150 metre (2 adet T-25) ve 200 metre (1 adet) mesafelerde 3 adet T-25 kabin görmüştüm, dün onlardan biraz daha yakın yaklaşık 130 metre mesafede 2 tane daha gördüm, 100-150 metre aralıklarla konumlandırılmışlar. Bölgede daha önce şikayet kayıtlarıyla vs. ilgilenen TT çalışanına sordum bizim sokağın da kesin olarak yararlanacağını söyledi yani %99 VDSL geliyor ancak hangi dolaba aktarılacağımı bilmiyorum, bina dışındaki telefon kutusuna baktım ama hiçbir numara yazmıyordu. Bu arada kutunun içinde yazıyor olma ihtimali var mı, ben dışına baktım çünkü sadece TELEFON yazıyor ve sağında solunda falan hiçbir numara göremedim. Umarım yakın bir dolaba aktarılırım, santral mesafesi 200 metreden daha düşük olursa hat stabilitesi ve hız için çok iyi olur. Haritalarda dolapların evime mesafesi 150 metreden az, ama tabi bakır kabloların nasıl geçtiği/dolaştığı belirliyor mesafeyi.


    Bahsettiğiniz gibi tüm saha dolaplarının üstünde numara yazıyordu tam hatırlamıyorum ama SH 91-92-93 gibi numaralandırılmışlar.


    Bir de, saha dolabıyla evinizin konumunu haritadan ölçebilir misiniz veya yaklaşık olarak biliyor musunuz? Sistemde gözüken 122 metreyle aynı mı gözüküyor göz kararı olarak veya haritalarda?




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi milk0 -- 5 Şubat 2024; 19:27:56 >




  • Mesafem 100 metre, kablo dolanma mesafesi ile 110 küsür oluyor. VDSL kullanırken 110 metreden tam 100Mbps alıyordum.


    Bazen kutu içlerine kodlar yazılabiliyor. Tahmini olarak, size en yakın eski tip dolabın yerine kurulan dolaba bağlanırsınız. Kesin emin olabilmek için kutudaki kodu bulmanız lazım, bulamıyorsanız ekiplere bağlı olduğunuz dolabı da sorabilirsiniz.

    Belirttiğiniz mesafeden 50-75Mbps almanız muhtemel.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.