Şimdi Ara

Türk Çizgi Siteni Kapat (İmza Kampanyası)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
1.225
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar ülkemizde azda olsa çizgi roman çeviri sitesi var.

    Herkesin kendi zevkidir severde sevmezde, bende zamanında kendilerini takip ettim, hatta biz bu işi para için yapmıyoruz zevk için yapıyoruz sözlerini dinledim, sonra ego ortaya girdi, sürekli olarak aşağılanma, hakaretler, aklınıza ne gelirse her türlü lafı sözü işittim.

    Ne zaman çizgi roman piyasasına girdim o zaman bu işin gerçek zorluğunu ve emeğini öğrendim.

    Sonunda bu arkadaşların kavga ve şiddet baremlerini yükselttiklerini görünce işin aslı nedir diye bir bakayım dedim. Gördüm ki ülkemizde balonlamayı biz başlattık, yayın evleri çizgi roman yapamıyor, biz bu işi ara için yapmıyoruz, biz olmasak çizgi roman olmazdı sözleri havalarda geziniyor.

    İşin en korkunç yanı arkadaşlar buğün bağış butonu açmışlar, altına da biz bu paraları sizin hayrınız için kullanacağız demişler. Bu hayır çizgi roman basmak da olabilir, server kurmakta bilmem ilgilenmemde, ama her türlüsünde işi ticarete dökmüşler, sonuçta yaptığımızdan para kazanalım mantığı ortada.

    Bağış her yerde olur diyiceksiniz ama bir blog da oluyorsa o iş ticarettir.

    Yayıncılar dünya para dökerek işimizi yapmaya çalışırken bu arkadaşlar sırtlarını korasana dayamış artık para verme zamanı diyorlar.

    Ülkemizde ücretsiz ve bedava bir şey olunca kimse kaldırılmasını istemez, herkes dönen değirmene dokunma der imza atmaz bu kampanyada imza sayısı 10'u zor bulur, zaten 1000 imza bile olsa bu arkadaşlar da imza kampanyasını ciddiye almayacaklar, bizim amacımız bir umut bir hata yaptıklarını görmelerini sağlamak bunu başarırmıyız sanmam.

    Biz bu yolda Panini Comics, DC Comics dahil hepsine gerekli şikayetleri de yapıcaz, kendilerinin çizgi romanlarını ücretsiz dağıtıp bağış yolu ile de olsa ticari amaçla para toplanmasına sıcak bakmadıklarını biliyoruz.

    Siz çizgi romanı ne diye okuyorsunuz, kavga ve hakaretleri görmek için mi, yoksa güncel dünyanın sorunlarından uzaklaşıp başka dünyalara gidebilmek için mi?

    Ülkemizdeki yayıncılar bu işi sadece sevdikleri için yapıyorlar ve inanın kim ne derse desin doğru düzgün paralar kazanılmıyor bir kitapdan gelen paranın size geri dönmesi bazen 1 yılı bile geçiyor oda taksit taksit geliyor, içinde sevgi olmayan hiçbir şeyin değeri yoktur arkadaşlar.

    Değirmen dönsün devran yürüsün demek yerine bir imzada sizin atanızı rica ediyoruz.

    En azından Temiz bir Çizgi Roman için taş da siz koymuş olursunuz.

    https://www.change.org/tr/kampanyalar/t%C3%BCrk-%C3%A7izgi-korsan-sitelerini-kapatmalar%C4%B1n%C4%B1







  • Tamam hemen mahallemdeki Comic Shop'a gidip 50 tane çizgi roman alıyorum teşekkürler bilinçlendirdiğin için. Marvel veya DC Comics bu ülkeyi takıyor mu ki, senin imza kampanyan onların umurlarında olsun? Zaten linki de düzgün verememişsin. Ayrıca o siteye Donate eklenmesinin tam sebebini bilmiyorum ancak .net veya .com'a geçip ve server masraflarını karşılayıp daha iyi bir hizmet için sunabilirler elbet. Oradaki insanlar gelen bağışlarla (ki gelecek bağışta üçü beşi geçeceğini zannetmiyorum) tatile çıkıp gezip tozup yiyecek insanlar değil. Ayrıca dedikleri doğru yayınevleri iş falan yapmıyor. 6 ayda bir Spider-Man, 7 ayda bir The Walking Dead cildi çıkıyorsa bana o yayınevlerini savunma. Ayrıca bu korsan olayı sadece bizim ülkemizde yok. 90'larda milyon satan çizgi romanlar şuan 100-200 bin satıyorlar en fazla. Marvel ve DC filmlerden yeteri kadar para kazandılar ve kazanmaya da devam ediyorlar zaten. Bir zahmet Comic Shop'lar açılsın artık şu ülkeye de Amerika'da çıkan çizgi romanı en azından 1 hafta içinde raflarda görelim. Bunu görmemize daha çok seneler var. Hele hele Türkçe olarak görmemize daha da çok var.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Arnold Şırnaktahalayçeker -- 23 Temmuz 2014; 13:34:53 >




  • Bu yaptığınız gerçekten ayıp hocam. Bahsettiğiniz sitede bugün chatbox daki konuşmanıza tanık oldum.

    Bu adamlar yıllardır bu işi gönüllü olarak sürdürmekte. 2 gün önce "bağış butonu" konmasını ben dile getirdim. Ülkemizde bulunmayan çizgi romanları tamamen gönüllülük işi çevirdiklerinden dolayı az da olsa emeklerinin karşılıklarını alması gerektiğini düşündüm. Sonuçta indirdiğim çizgi romanlardan dolayı kendimi borçlu hissetmeye başladım. Bu işte bir emek var ve emeğe saygı gerek.

    O adamlar parayı kendilerine almayacaklar. Keşke kendilerine alsalar. Hak ediyorlar çünkü.

    Burada yeni hesap açıp sitenin aleyhine propaganda yapmanız tamamen yanlış. O bağış butonu konmasaydı eminim ki bu konu da açılmamış olacaktı. Kavga ortamı falan bahane.

    Her sorduğum soruya gayet hoş, tatlı dille bir yanıt aldım. Özellikle "Ozanca" arkadaşımıza çok teşekkür ederim.

    Ülkemizde sanki çok çizgi roman var da online çeviri yapan siteleri kapattıracaksınız. Bu başlattığınız çizgi roman kampanyası Türk çizgi romanlarına yönelik bir saldırı gibidir. Kusura bakmayın ama ben burada art niyet ararım.

    Umarım en kısa sürede yaptığınız hatanın farkına varırsınız.

    Saygılarımla...




  • Yahu ne saçmalıyorsunuz, adamlar yıllarca emek vermişler bu işe, tek kuruş karşılık beklemeden. Sırf domain alarak daha iyi hizmet vermek için bir işe kalkıştılar, adamların burnundan getirdiniz. İstemezsen yardım yapmazsın bu karalama neden?

    Eminim ki adını ağzıma almak istemediğim Çizgi Diyarı denen egoist siteyle bir bağın vardır.
  • Onlar olmasa ben dahil binlerce kisi cizgi roman okuyamayacakti. Her hafta ay 20-30 lira verebilcek kac kisi var

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar,

    1- ben kimsenin chatbox'ın da konuşmadım konuşan kimse sahtedir ve sizi iyi kandırmış, öncelikle kampanya ismime bakıp adımı sorsaydınız.

    2- Haftada 20-30 tl veremem diyip hırsızlığa göz yummak kadar basit bir gerekçe olamaz. Eğer siz 20-30 tl vermemek için hakaret ve aşağılamayı kabul ediyorsanız o sizin biliceğiniz birşey, ama bunları para veremem diye gerekçeye bağlayanazsınız. Siz iç sektörü baltayan birilerini desteklerseniz onlar gittiğinde geriye bitmek üzere olan bir söktör bulursunuz. Ozaman çizgi roman'ı nasıl okuycaksınız. O elinize aldığınız cilt de 6-9 sayı var verdiğiniz, sayı başına 3-4 tl vermiş oluyorsunuz. Hergün gerksiz şeylere harcadığınız 3-4 tl'yi köşeye atsanız zaten bu çizgi romanları haftalık alırsınız.

    3- Bu arkadaşlar yayın evleri dahil herkesi aşağılayorlar, görmek istemezsenizde gerçek bu, artık birçok yayın evinin gözüne batıyorlar, ya onlar kendilerine bir çeki düzen veririler yada yayın evleri cizgi roman balonlamaya karşı ciddi tedbirler alır ozaman hiçbirşey bulamazsınız. Zaten bu tedbirler alınmaya da başlanıyor.

    4- Çizgi Diyarı denen siteye gösterdiğiniz tepkinin 10 da 1'ini onlara gösterseniz işler bu raddeye gelmezdi.

    5- Mesele 1-2 dolarlık dijital çizgi roman indirmek yada domain almak olsaydı, bahsettikleri gibi çalışan insanlar domain masraflarını yaparlardı, okadar site bağış almadan bunu nasıl karşılıyor diye düşünmediniz mi hiç, şimdi işi masumlaştırmaya gerek yok, amaç çok daha farklı olmasa bukadar tepki göstermezlerdi. Yayın evleri sizden bağış istiyor mu? Kendi cebinden yatırım yapıp 1-2 yılda para dönüşü olan bir işe yatırım yapıyorlar ozaman yapılan emek değil de ceplerinden 1 kuruş para harcamadan size ücretsiz çizgi roman verip bağış isteyenlerin mi yaptığı emek? Yayın evine para vermektense onlara bağış yapmak daha mı mantıklı?

    Yayın evleri emek harcamıyor onlar harcıyor demeniz yayın evlerine haksızlıktır. Telif almak nekadar zor haberiniz var mı? Dc ilk kez çalıştığı bir firma için en az 10 bin dolarlık teklif siter ve yayın planı yapmanızı şart koşar. Siz 20-30 tl nizi vermeye kıyamayıp sizlere hakaret edenlerin önünde duruyorsanız sadece telife 10 bin dolar para harcayan ne yapsın?

    Lütfen işi ücretsiz yayıncılık olarak görmeyin, sadece vicdanınız ile karar verin.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Korsana Hayır -- 23 Temmuz 2014; 20:24:26 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >




  • Ülkemizde Çizgiromanlara önem verilmiyor.onlara çocuk işi bebekçe geliyor.bence bu nedenden dolayı çizgiroman satanlar az para kazanıyor.ayrıca öyle tek satılan çizgiromanlık dergiler artrık 4-5 değil 10 tl civarında.Ülkemizde bence çizgi roman okuyanların sayısı yüzde olarak vermemi isterseniz bence şu rakamdadır %19 daha fazlada söylüyor olabilirim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: UmudunuKaybetme

    Onlar olmasa ben dahil binlerce kisi cizgi roman okuyamayacakti. Her hafta ay 20-30 lira verebilcek kac kisi var

    bide mağlum öğrenci olupta marvel ve dc karakterlerini çok sevenler var onlar çizgi roman okuyamayacak mı ?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Grenguvar

    Tamam hemen mahallemdeki Comic Shop'a gidip 50 tane çizgi roman alıyorum teşekkürler bilinçlendirdiğin için. Marvel veya DC Comics bu ülkeyi takıyor mu ki, senin imza kampanyan onların umurlarında olsun? Zaten linki de düzgün verememişsin. Ayrıca o siteye Donate eklenmesinin tam sebebini bilmiyorum ancak .net veya .com'a geçip ve server masraflarını karşılayıp daha iyi bir hizmet için sunabilirler elbet. Oradaki insanlar gelen bağışlarla (ki gelecek bağışta üçü beşi geçeceğini zannetmiyorum) tatile çıkıp gezip tozup yiyecek insanlar değil. Ayrıca dedikleri doğru yayınevleri iş falan yapmıyor. 6 ayda bir Spider-Man, 7 ayda bir The Walking Dead cildi çıkıyorsa bana o yayınevlerini savunma. Ayrıca bu korsan olayı sadece bizim ülkemizde yok. 90'larda milyon satan çizgi romanlar şuan 100-200 bin satıyorlar en fazla. Marvel ve DC filmlerden yeteri kadar para kazandılar ve kazanmaya da devam ediyorlar zaten. Bir zahmet Comic Shop'lar açılsın artık şu ülkeye de Amerika'da çıkan çizgi romanı en azından 1 hafta içinde raflarda görelim. Bunu görmemize daha çok seneler var. Hele hele Türkçe olarak görmemize daha da çok var.

    küçüklükten başlatmamaları ben küçükken çok çizgiroman alırdım power rangers spider-man falan ama kötü tarafı ise şu amerikada 12 yaşındaki bir çocuğun çizgidizi ve çizgiroman okuması çok doğal hatta oyuncak figürler bile alıyorlar türkiyede 12 yaşında bir çocuğa ise adam olmuş gibi davranıyorlar diğer çocuklarda hala çizgi film çizgi roman mı okuyon diyorlar bunları diyenlerde sadece çocuk değil çocuk 12 yaşında türkiyede çizgi roman almasına izin verilmiyor çocuk değilsin sen artık diyor.çocuk kendi harçlığıyla alsa bile izin verilmiyor.en çok sinirlendiğim tarafı buydu.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-AE1CDBEE9 -- 23 Temmuz 2014; 21:09:00 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: HanGamer

    quote:

    Orijinalden alıntı: UmudunuKaybetme

    Onlar olmasa ben dahil binlerce kisi cizgi roman okuyamayacakti. Her hafta ay 20-30 lira verebilcek kac kisi var

    bide mağlum öğrenci olupta marvel ve dc karakterlerini çok sevenler var onlar çizgi roman okuyamayacak mı ?

    Oyleside var. Bu sene universiteye baslicam. Yurdu var yolu var yemegi var kitabi var. Ee bana para kalmadi bir de cr mi alicam.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: UmudunuKaybetme


    quote:

    Orijinalden alıntı: HanGamer

    quote:

    Orijinalden alıntı: UmudunuKaybetme

    Onlar olmasa ben dahil binlerce kisi cizgi roman okuyamayacakti. Her hafta ay 20-30 lira verebilcek kac kisi var

    bide mağlum öğrenci olupta marvel ve dc karakterlerini çok sevenler var onlar çizgi roman okuyamayacak mı ?

    Oyleside var. Bu sene universiteye baslicam. Yurdu var yolu var yemegi var kitabi var. Ee bana para kalmadi bir de cr mi alicam.

    tabiki öyle.

    edit:Tabiki öyle derken senin dediğin doğru demek anlamında



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-AE1CDBEE9 -- 23 Temmuz 2014; 21:21:34 >




  • Marvel ve DC bookgn.com 'u bile kapattırmıyorsa, Türk Çizgi umurlarında olmayacaktır. Ayrıca Çizgi Diyarı müthiş bir çizgi roman hazinesi, kim ne zaman tepki göstermiş belirtirsen sevinirim. Bu arada Marvel'ın tüm karakterlerinin telif haklarını Saran Online satın almıştı. Müthiş bir şey çıkacak diye düşünüyorduk ama Android bir cihazın varsa şuan SMag uygulamasını indir bir kontrol et. İnanılmaz kötü grafikler, İngilizce kalmış yazılar mevcut. Şuan kütüphanemde yayınevlerinin çevirdikleri tüm Marvel event'leri var ve yaptıkları işi kaliteli güzel buluyorum. Fakat aşırı yavaşlar. Ben bir Spider-Man cildi aldığımda 1-2 ay sonra yeni bir cilt çıkmalı, 6 ay değil. Ben Türk Çizgi'ye herhangi bir bağış yapmadım ve yapacağımı da düşünmüyorum. Fakat anca 2 sene sonra yayınevinin çıkaracağı Age of Ultron'u bu adamlar ilk çıktığı vakitler çevirip Türkçe olarak koyduysalar, Donate yapmasak bile en azından bir teşekkür etmeliyiz diye düşünüyorum. Herkesin İngilizcesi iyi olmayabilir. İngilizcesi iyi olmayan birisinin Age of Ultron'u okuması için yayınevinin keyfini mi beklemesi gerek?




  • Sitemize geçen gün koyduğumuz ufak bir tipbox kutusu nasıl oldu da buralara kadar geldi anlamadık. Ortada ne bir zorunluluk ne bir şart koşma vardı. Onu da kaldırdık zaten bu tarz şeylerle uğraşmamak için. Bugüne kadar olduğu gibi hobimizi yapmaya devam ettik hep. Biz eskiden beridir bir yayınevinin bizim yayınladığımız bir seriyi haber alır almaz zaten kendi sitemizden kaldırdık. Aylar olmuştur, bir süre önce biz new 52 sunumlarını yaparken chat kısmında tanımadığımız bilmediğimiz birisi YKY bunun telifini aldı basacak diye bir şey yazdı. İlk defa böyle bir şeyi o an duyduğumuz için bu bilgiyi teyit etmeyi bekledik. O sıralar bununla ilgili açıklanan kesin bir bilgi yoktu. Zaten teyit eder etmez de hemen ilgili sayıları kaldırdık basılmasını bile beklemeden. Marmara Çizgi ile birebir sohbetimiz var. JBC yayınevi bize telifini aldığı serilerin isimlerini gönderme nezaketi göstererek çakışanları kaldırmamızı rica edecek kadar sağ olsunlar bize saygı gösterdiler. Kaldırmama gibi bir durum söz konusu dahi olamazdı. Gerekli Şeyler ile hangi serimiz çakıştıysa kaldırdık. Bunun için illa irtibata geçmek gerekmez. Peki, şimdi biz ne yaparak hangi yayınevini nasıl kötülemiş oluyoruz? Beğenilmeyen bir çalışmayı belirtmek mesela onu kötülemek mi oluyor? Yaptığı iş beğenilmediği için YKY’ye, 100 küsür kişi bugün bize yapıldığı gibi change.org'da kampanya açarak kaliteli yayın istediklerini isyan ederek beyan etmişti. Biz kaliteli iş yaptığımıza inanıyoruz, düzgün olan her şahısla düzgün muhabbetimiz var. Açtığımız bir tipbox yanlış zihniyetli insanlar tarafından doğal olarak yanlış değerlendirildiği için -yayınevleriyle bile bir sorun yaşamazken- bugün olanlar, bizi çekemeyenler tarafından başlatılmış bir karalama kampanyasından başka bir şey değildir. Art niyet olmasaydı ilk önce bizimle irtibata geçilir, oturulup konuşulurdu. Bugüne kadar piyasayı kötü yönde etkileyecek her türlü şeyden kaçındık. Gerçek takipçilerimizin de bunun farkında olduğunu gördük şu birkaç günde. Meyve veren ağaç taşlanır sözünü öne sürerek, bu karalama kampanyasının neden sadece bizim için başlatıldığını da hobimizi kaliteli icra etmemize yoruyorum.

    Bir de bizim herkese hakaret ettiğimiz çeşitli ortamlarda söylenip duruyor. Bu da başka bir karalama kampanyasıdır. Bizim blogumuzun chat kısmında herkes gelip istediği gibi konuşuyor. İsteyen soru soruyor, bilgi alıyor, isteyen şaka yapıyor, bazen karşılıklı sohbet ediyoruz. Fakat bir de gelip bize karşı sert dille hatta bazen hakarete varan ve de küfür içeren şeyler de yazılıyor. Biz yine de bu yazıları yazan kişilere bile hakaret etmiyoruz. Alaylı yollardan cevap verdiğimiz oluyor elbet, o da bir süre sonra bizim de sabrımızın tükendiği oluyor, takdir edersiniz ki. Bize küfür edenlere karşılık vermiyoruz ve banlamakla yetiniyoruz, aksi zaten hiçbirimize yakışmaz. Biz birkaç gündür olduğu gibi bu işi de eğlenceye vuruyoruz. Takipçilerimiz yine bunu bilecektir. Ağır dille eleştiri getirenlere bile en fazla eleştirilerinin gerekçesini soruyoruz. Ama bize gerekçesini söylemek yerine anlamadığımız bir şekilde "Bana hakaret ediyorsunuz." deyip işin içinden çıkıyorlar.

    İnşallah açıklayıcı olabilmişizdir.

    Herkese saygılar ve hayırlı kandiller,
    TürkÇizgi ekibi.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TurkCizgi -- 23 Temmuz 2014; 22:37:11 >




  • Hayallerindeki türkçizgi'yi anlattığınız için teşekkür ederiz. 100 kişiye sorsan 90 tanesi agresif ve hakaretli tutumunuz olduğunu söyler, kendiniz yazmışsınız çeşitli yerlerde söylenip duruyor diye, demek ki sıkıntı sizde. Hiçbir şekilde uzlaşma yapmadığınızda ortada.

    Burası kavgalarınızı taşıycağınız bir mekan değil. Agresif bir tutumunuz varsa buğünkü mesajınızdaki gibi bazılarına ağır geldi gibi burnu büyük bir tutum ile blog'unuza yazarsınız ama burada bir imza kampanyası var 10 kişi dahi imzalamaz ama başlayan bir kampanya var.

    Dünyada basılan her eser ülkemizde basılması potansiyel olan eserdir. 2 yıl sonra dahi olsa o eser basıldığında kaldırsan linki kime ne fayda, zaten dijital ortamlarda dolanıyor ve silinmesi imkansız olmuş, millet chatbox larda elinde olan varsa yollayın diye mesajlar atıyor. Yaptığınız işin illegal olduğunu bile söyleyemiyorsanız birde sanki yayın evlerine para kazanr gibi bir tutum içinde olupda kaliyesizlikle suçluyorsan o ap ayrı bir olay.

    Yayın evleri sizinle irtibata geçiyorsa mahkeme süreci ile uğraşmamak içindir, sizi tanıyıp çok iyiler izin versinler demeleri için değil. Öyle birşey olsaydı direk sizin çevirilerinizi alırlardı kendinizi fazla büyük görüyorsunuz.

    Bir kampanya başlığında bile büyüklük taslamak kimseye yakışmamış. Lütfen başlığın amacını daha fazla saptırmayın.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: mahmutzahitcelik

    Birkaç gün çizgi roman bölümünde takılmadım neler olmuş burada

    Yav arkadaş, ülkede her daim çizgi roman basılıyor, herkes çizgi roman okumak için sıraya giriyor, hatta okuyanlara laf atılmıyor (!) ve ülkede çizgi roman hakkında %90 lık bir kültür birikimi varmış gibi Çizgi roman çeviren sitelere saldırmanın bir amacı yok.

    Çizgi romanları çeviren sitelerde basılacak ÇRleri yayından kaldırıyorlar merak etmeyin, ülke hızlansında onlardan önce çevirsin ilk olarak, sonra bir hareket olur. Hayır sanki bir tek bu ülkede mi oluyor sanıyorsunuz internette yayınlanan ÇR lerin? Çizgi romanları yabancı kaynaklardan bulan yine çevirenler değil mi? Onları oraya koyan yabancılar değil mi? EE demek ki okumansı için konulmuş, görende kaçak getirip yayınlıyorlar sanacak.

    İsteyen istediği yerden okur, kimseye karışamayız.

    şey çizgi roman bizim ülkemizde herkez okumak için sıraya bile girmiyor hatta çizgi romanların satılması bazen haftalar aylar hatta seneler oluyor türkiyede çizgi roman okuyanların sayısı eminyim en fazla %25'dir en fazla oda.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: HanGamer

    quote:

    Orijinalden alıntı: mahmutzahitcelik

    Birkaç gün çizgi roman bölümünde takılmadım neler olmuş burada

    Yav arkadaş, ülkede her daim çizgi roman basılıyor, herkes çizgi roman okumak için sıraya giriyor, hatta okuyanlara laf atılmıyor (!) ve ülkede çizgi roman hakkında %90 lık bir kültür birikimi varmış gibi Çizgi roman çeviren sitelere saldırmanın bir amacı yok.

    Çizgi romanları çeviren sitelerde basılacak ÇRleri yayından kaldırıyorlar merak etmeyin, ülke hızlansında onlardan önce çevirsin ilk olarak, sonra bir hareket olur. Hayır sanki bir tek bu ülkede mi oluyor sanıyorsunuz internette yayınlanan ÇR lerin? Çizgi romanları yabancı kaynaklardan bulan yine çevirenler değil mi? Onları oraya koyan yabancılar değil mi? EE demek ki okumansı için konulmuş, görende kaçak getirip yayınlıyorlar sanacak.

    İsteyen istediği yerden okur, kimseye karışamayız.

    şey çizgi roman bizim ülkemizde herkez okumak için sıraya bile girmiyor hatta çizgi romanların satılması bazen haftalar aylar hatta seneler oluyor türkiyede çizgi roman okuyanların sayısı eminyim en fazla %25'dir en fazla oda.

    Ne yüzde %25i ... %5 bile değildir belki.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Death52

    quote:

    Orijinalden alıntı: HanGamer

    quote:

    Orijinalden alıntı: mahmutzahitcelik

    Birkaç gün çizgi roman bölümünde takılmadım neler olmuş burada

    Yav arkadaş, ülkede her daim çizgi roman basılıyor, herkes çizgi roman okumak için sıraya giriyor, hatta okuyanlara laf atılmıyor (!) ve ülkede çizgi roman hakkında %90 lık bir kültür birikimi varmış gibi Çizgi roman çeviren sitelere saldırmanın bir amacı yok.

    Çizgi romanları çeviren sitelerde basılacak ÇRleri yayından kaldırıyorlar merak etmeyin, ülke hızlansında onlardan önce çevirsin ilk olarak, sonra bir hareket olur. Hayır sanki bir tek bu ülkede mi oluyor sanıyorsunuz internette yayınlanan ÇR lerin? Çizgi romanları yabancı kaynaklardan bulan yine çevirenler değil mi? Onları oraya koyan yabancılar değil mi? EE demek ki okumansı için konulmuş, görende kaçak getirip yayınlıyorlar sanacak.

    İsteyen istediği yerden okur, kimseye karışamayız.

    şey çizgi roman bizim ülkemizde herkez okumak için sıraya bile girmiyor hatta çizgi romanların satılması bazen haftalar aylar hatta seneler oluyor türkiyede çizgi roman okuyanların sayısı eminyim en fazla %25'dir en fazla oda.

    Ne yüzde %25i ... %5 bile değildir belki.

    Dogru Bence Bunun Nedeni Çocuklara Adam mış gibi davranmaları normal 12 yaşında bir çocuk amerikada çizgi film izlemesi çizgi roman alması çizgi roman figürleri alması çok doğaldır ama türkiyede 12 yaşındaki bir çocuk çizgi roman figürleri alamaz büyümüş gibi davranılır onunla alay ederler hala çizgi film mi izliyon derler ve çizgi roman almasına bile izin vermezler ve resmen bir çocuğu adam yerine koyarlar.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: HanGamer

    quote:

    Orijinalden alıntı: Death52

    quote:

    Orijinalden alıntı: HanGamer

    quote:

    Orijinalden alıntı: mahmutzahitcelik

    Birkaç gün çizgi roman bölümünde takılmadım neler olmuş burada

    Yav arkadaş, ülkede her daim çizgi roman basılıyor, herkes çizgi roman okumak için sıraya giriyor, hatta okuyanlara laf atılmıyor (!) ve ülkede çizgi roman hakkında %90 lık bir kültür birikimi varmış gibi Çizgi roman çeviren sitelere saldırmanın bir amacı yok.

    Çizgi romanları çeviren sitelerde basılacak ÇRleri yayından kaldırıyorlar merak etmeyin, ülke hızlansında onlardan önce çevirsin ilk olarak, sonra bir hareket olur. Hayır sanki bir tek bu ülkede mi oluyor sanıyorsunuz internette yayınlanan ÇR lerin? Çizgi romanları yabancı kaynaklardan bulan yine çevirenler değil mi? Onları oraya koyan yabancılar değil mi? EE demek ki okumansı için konulmuş, görende kaçak getirip yayınlıyorlar sanacak.

    İsteyen istediği yerden okur, kimseye karışamayız.

    şey çizgi roman bizim ülkemizde herkez okumak için sıraya bile girmiyor hatta çizgi romanların satılması bazen haftalar aylar hatta seneler oluyor türkiyede çizgi roman okuyanların sayısı eminyim en fazla %25'dir en fazla oda.

    Ne yüzde %25i ... %5 bile değildir belki.

    Dogru Bence Bunun Nedeni Çocuklara Adam mış gibi davranmaları normal 12 yaşında bir çocuk amerikada çizgi film izlemesi çizgi roman alması çizgi roman figürleri alması çok doğaldır ama türkiyede 12 yaşındaki bir çocuk çizgi roman figürleri alamaz büyümüş gibi davranılır onunla alay ederler hala çizgi film mi izliyon derler ve çizgi roman almasına bile izin vermezler ve resmen bir çocuğu adam yerine koyarlar.

    kimsede haklısın demiyor




  • Şu anda "çizgi diyarı" sitesine girilmiyor, "bağlantınız gizli değil" hatası veriyor, ayrıca google "böyle bir domain yok, kullanma süresi sona erdi" gibi hatalar veriyor.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.