Şimdi Ara

Tüm zamanların en iyi kitapları

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
1
Favori
376
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Tüm zamanların en iyi kitaplarını listeleyelim. benim listeme girecek, çıkacak yada sıralamasını değiştirmem gereken kitap var mı?

    1) Suç ve Ceza - Fyodor Mihailoviç Dostoyevski
    Hukuk fakültesinde okuyan ve başarılı bir öğrenci olan Raskolnikov'un maddi imkansızlıklardan dolayı okulunu bırakması ve fakirlikten dolayı işlediği bir cinayet sonrası kendi iç hesaplaşması ve yaşam mücadelesi.

    2) Uçurtma Avcısı - Khaled Hosseini
    Uçurtma Avcısı, Afganistan’da yaşanan savaş ve göç üzerine kurgulanmıştır. Annesini kaybeden, babası tarafından hiçbir şekilde sevilmeyen Emir’in hikayesi anlatılmaktadır. Ayrıca çocukluk arkadaşı olan Hasan’a olan ihaneti peşini bırakmamaktadır.

    3) 1984 - George Orwell

    4) Bin Muhteşem Güneş - Khaled Hosseini
    Bin Muhteşem Güneş, Afganistan'ta yolları kesişen iki kadının dostluğu üzerinden Afganistanlı kadınların çektikleri zorlukları, savaşın getirdiği çaresizlikleri, ayrılıkları ve beraberinde getirdikleri acıları anlatmaktadır.

    5) Satranç - Stefan Zweig

    6) Fareler ve İnsanlar - John Steinbeck
    John Steinbeck'in Fareler ve İnsanlar romanında aklı başında ve zeki bir adam olan George ile güçlü kuvvetli ama akli dengesi bozuk arkadaşı Lennie'nin para kazanmak için tarım işçiliği yapmak üzere mevsimlik olarak çalışmaya başladıkları çiftlikte geçen hikayeleri anlatılmaktadır.

    7) Tutunamayanlar - Oğuz Atay
    Selim ve Turgut arkadaştır. Selim’in intiharından sonra kendi benliğini sorgulayan ve Selim’in neden intihar ettiğini araştırmaya başlayan Turgut araştırmalarının sonunda Tutunamayanlardan biri olduğunu anlar ve hayatındaki her şeyi, herkesi bırakıp iç sesi olan Olric ile yalnız kalmayı tercih eder.

    8) Yeraltından Notlar - Fyodor Mihailoviç Dostoyevski
    Kendisini toplumdan soyutlamış kendi deyimiyle "hasta" bir insan olan isimsiz kahramanımızın neden kendini soyutladığını, insanlardan neden nefret ettiğini, kendi çelişkilerini ve neden kendini yeraltına kapattığını anlatır.

    9) Çalıkuşu - Reşat Nuri Güntekin
    Uçarı, yaramaz ve büyüdükçe çok güzelleşen Çalıkuşu Feride'nin hayatı, aşkı, öğretmenlik yılları ve arka plandaki Anadolu halkının yaşayışını, 1.Dünya Savaşını ve Osmanlı'nın son zamanlarını konu alan roman bir Türk Klasik Romanıdır.

    10) Sefiller - Victor Hugo
    Jan Valjan'ın sadece bir ekmek çaldı diye kürek mahkumu olması ama daha büyük hırsızların hiç bir cezaya uğramaması, Fransız devrimi sırasındaki Fransa'yı gayet güzel anlatıyor. Sanki gnümüzde durum çok farklı. Ve bu gidişle de pek değişmeyecek gibi. Büyük çalarsan sana hiç br şey olmaz.

    11) Simyacı - Paulo Coelho

    12) Saplantı - Lauren Rowe

    13) Kürk Mantolu Madonna - Sabahattin Ali
    Sabahattin Ali’nin Türk Edebiyatına kazandırdığı en önemli eserlerden biri olan Kürk Mantolu Madonna’da bir yandan Raif Efendi’nin yaşadığı aşk, içsel yolculuk tadında anlatılırken bir yandan da karakterler hakkında psikolojik tahliller ve betimlemeler okuyucuya sunulmaktadır.

    14) Olasılıksız - Adam Fawer
    İnsan beyin kapasitesinin ne kadarını kullanabilir? Geleceği ne kadar öngörebilir? Bütün olasılıkları hesaplayıp sonu ölümle bitmesi kesin bir kovalamacayı tersine çevirip hayatta kalabilir mi?

    15) İkimizin Melodisi - Ercan Akarsu

    16) Berrin - Ercan Akarsu

    17) Ümidim Biterken Başlar - Mustafa Ateş

    18) Dönüşüm - Franz Kafka

    19) Serenad - Zülfü Livaneli
    Serenad, İkinci Dünya Savaşı'nın sürdüğü yıllarda Yahudi soykırımından kaçmaya çalışan çiftin hikayesini, yıllar sonra İstanbul'a gelişiyle Struma Gemisi'ni yeniden gündeme getiren Profesör Maximilian Wagner'in gözünden anlatır.

    20) Yüzyıllık Yalnızlık - Gabriel Garcia Marquez
    Büyülü güçlere sahip bir çingenenin akraba evliliği yüzünden domuz kuyruklu bir ailenin yüz yıllık lanetli ve yalnız hayatını anlattığı yazılara göre bu ailenin ve lanetlerinin son bulması için bütün ailenin yok olması gerekmektedir. Ve ailenin son üyesi bu yazıları bulduğunda dışarıda bir fırtına esmeye başlar. Artık ailenin son ferdinin de ölme zamanı gelmiştir.







  • Bence yeraltindan notlar, calikusu ve simyaci listeden kesinlikle cikarmalisin. Olasiliksizi okumadim ama edebi degerinin oldugunu dusunmuyorum, belki sadece populer oldugu icin onyargili yaklasiyorumdur.
    Fareler ve insanlar ve 1984 de tartisilabilir.
    Boyle bir listeye edebiyata ve felsefeye "absurd" gibi bir terimi kazandiran Albert Camus'u eklememek olmaz, Veba kitabi eklenebilir.
    Sanirim listeye sadece kurgu kitaplarini aliyorsun. Tur olarak da roman ve novelladan baska tur kabul etmiyorsun. Eger oykuler de dahilse Borges'in ve Poe'nun oykulerinin de kesinlikle eklenmesi gerektigini dusunuyorum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • böyle bir listede savaş ve barış olmadan olmaz
  • suç ceza yazmaya geldim. birinci sıradaymış ve katılıyorum

    ek olarak sefiller
  • Listedekilerden Suç ve Ceza, 1984, Satranç, Fareler ve İnsanlar, Yeraltından notlar, Çalıkuşu ve Simyacı kitaplarını okudum. Ben liste yapsam Simyacıyı kesinlikle almazdım açıkçası. Satranç, Çalıkuşu, Fareler ve İnsanlar da güzel kitaplar ama tüm zamanların en iyisi listeme almazdım yine şahsen. Suç ve Ceza, Yeraltından notlar ve 1984 bu üçü mükemmel kitaplar bence.
  • Herkesin farklı listesi vardır ama benim için Harry Potter olmasa kitap okuma alışkanlığım olmayacağı veya daha geç olacağı için Harry Potter'ın ayrı bir yeri vardır. Listede hiç fantastik kitap yok?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çok kişisel bir liste yanlış anlaşılmasın tabi zevk meselesi ama benim gibi önce fantastik edebiyat diyen birisi için oldukça uzak bir liste Ki bu listedeki en az 4-5 kitabı okuduğum halde
  • Bence;

    1)Karamazov Kardeşler- Dostoyevski
    2)Suç ve Ceza-Dostoyevski
    3)Elsinore'de İsyan-Jack London
    4)Yol-Jack London
    5)Yıldız Gezgini-Jack London

    Bunlardan Yıldız Gezgini biraz sıkıyor ama okumaya değer.
  • biraz alıntı bir liste gibi duruyor

    eğer kişisel yorumlarınsa çok eksik

    karamazov kardeşler var
    sefiller var

    roman ve hikaye türü diye yorumluyorum

    savaş ve barış var
    bülbülü öldürmek var

    lotr var

    bence bu birine okusun diye verilmiş bir liste
  • Olasiliksiz

    Su kitabin neden bu kadar abartildigini asla anlayamadim. Hikaye desen saglam degil, yazar merak uyandirmak icin kasiyor. Anlatim desen lise seviyesinde.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.