Şimdi Ara

Tüketici hakları bağlamında beyaz eşya da online alışveriş

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
3
Cevap
0
Favori
346
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Beyaz eşya alırken tüketici haklarımızın korunması bağlamında doğrudan bayilerden almak mı yoksa online alışveriş mi daha güvenilirdir?



    Misal netten aldığımızda sorun olursa 15 gün içinde iade edeğişim hakkımız var yasal olarak. Ama mağazadan alınca sanıyorum bu hakkımız yok. Diğer yandan Tüketici kanunu 6502 sayılı, 10. maddede "Malın tüketiciye teslim tarihinden itibaren altı ay içinde ortaya çıkan ayıpların, teslim tarihinde var olduğu kabul edilir. Bu durumda malın ayıplı olmadığının ispatı satıcıya aittir." deniyor. Acaba bu online ve offline alışverişlerin her ikisini de kapsıyor mu?


    Bunun gibi hususlar göz önünde bulundurulursa hangisi tercih edilesidir? Çarşıya gidip bayilerden almak mı yoksa online alışveriş mi?




  • Merhabalar.
    Timuçin bey bayiden de alsanız internet üzerindeki bayiden de alsanız her hangi bir sorun olduğunda çat diye iade edemiyorsunuz zaten.
    İllaki markanın servisi gelip sorunu inceliyor, akabinde eğer parça değişimi ile kurtarılacak bir şey ise ( markaya en az zarara göre hareket ederler ) parça değişimi yapabiliriz diyorlar.
    Fakat sizin sormak istediğiniz siz şuan alırsam ve sorun çıkarsa hangisi daha sağlam diyorsunuz anladığım kadarı ile alıp da sorun yaşadığınız bir problemde işleyiş aynı oluyor.
    İleri tarihde yaşayabileceğiniz sorunlar da ise gizli ayıp denilen bir olay var, 7 8 yıl sonra üretimden kaynaklı sıkıntı yaratan makineler gördüm müşteriye yeni bir model öneriyor markalar ve diyorlar ki işte siz 2000 de almmışsınız 2007 ye kadar sorunsuz kullanmışsınız bunu düşüyoruz bugün yeni model x para yeni modeli isterseniz y kadar tutar ödeyerek alabilirsiniz.

    Saygılar.

    Serdar Çetin
    05533976676




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.