Şimdi Ara

Tübitak Yıllık Dergi Aboneliği İndirimi - Bilim ve Teknik + Bilim Çocuk YILLIK 90 TL (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
131
Cevap
7
Favori
17.697
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
26 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • teşekkurler bilgi için. minikler için olana 90 tl den abone oldum.

    darwin hayranı olanların maymunlar cehennemini izlemesini öneriyorum.

    Tübitak Yıllık Dergi Aboneliği İndirimi - Bilim ve Teknik + Bilim Çocuk YILLIK 90 TL
  • Konuyu açan arkadaşa çok teşekkürler



    Ben de bilim çocuk ile minik çocuk aldım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • cepteteb kodu olup da kullanmayacak biri paylaşabilir mi?

    Çocukları sevindirelim...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: boombip


    Bazi arkadaslar icin eklemek istedim.
    Evrim insanligin varolusuna dair gercege en yakin kabul edilen teoridir. Elbette hatalari var ve bilimadamlari bunun da farkinda. fakat islami kaynaklarin tek yaptigi bunlari cimbizlamak ve carpitarak dindar insanlara "bakin adamlari gol degil dedi" diye sunmak. Bu evrim teorisinin gecersiz, tamamen yanlis olduguna dair bir kanit degildir. Ayrica insanin maymundan geldigini soyleyen birinin evrim konusunda tek bir kitap dahi okumadigini soyleyebilirim. islami kaynaklarda, youtube videolarinda evrim teorisini curutmek icin kaynak arayarak zaten inanmadiginiz bir teoriye karsi hazirlanan seylerle kendinizi rahatlatmis oluyorsunuz.

    insanlara bilim dergilerinde ve okullarda evrimi ogretmekten korkmalarinin sebebi belli. Korkmayin kardesim. Yaradilisi da gosterin darwin'in teorisini de gosterin. Çocuklar okusun, karar versin. Fakat ne yapiyorsunuz? Darwin insan maymundan geldi diye yine konuyu carpitarak apar topar tubitak bilim dergisinden, kitaplardan konuyu kaciriyorsunuz. Cocuklara bilgiyi tarafli vererek en buyuk kotulugu yaptilar yillarca. Fatih sultan mehmetin bile zehirlenerek olduruldugunu soylemeye korktular. Ee boyle egitim olunca evrim teorisine maymuncular demek de gayet normal.

    Bilim ve akil ile...

    dar-win 200 yaşına basmış ama hala evrimi kanıtlayamamış!?
    aşağıda ot kalmayınca zürafa uzana uzana boyunu uzattı ağaç dallarına, sonuç: boyu uzadı tabi yersen. okullarda bize ezberlettirilen gayri islami temeller üzerine inşa edilen, bilim diye sunulan ama bilimsel ispattan ve deney gözlem yöntemine dayanmayan yalanlar silsilesi işte bu. varsa bir ara geçiş formu fosilini gösterin 200 yıldır bulamadınız mı daha?
    o ondan türedi bu bundan türedi lafı dolandır dolandır ne için? ALLAH yarattı dememek için uydurulan birer kılıf bunlar

    sözde eşitlik için ikisini de koy hangisini seçerse önerisi var
    yola çukur aç kim düşerse demek gibi bir öneri
    daha önce nerdeydi eşitlik fikriniz?
    başörtüsü konusunda da eşitlikçi miydiniz yoksa kamusal alanı mı savunuyordunuz acaba?
    artık HAK ile batıl birbirinden apaçık bir şekilde ayrılmıştır
    Hak din olarak İSLAM gönderilmiştir Kuranı kerimde de canlıları ALLAH ın sadece kendisine kulluk etmeleri için yarattığı apaçık beyan edilmiştir

    bu kadar hak ve hakikat varken maymun atam orangutan dedem demenin de bir mantığı yok
    nenemde sakal olsa aynı dedem demek gibi

    bilim çağındayız artık insanlar yemiyor
    merikanın uzaya çıktığı yalanlandı videoları youtube da geziyor
    dünyanın eğimi bir türlü bulunamıyor ispatlanamıyor
    ohoooo neler neler
    tutturmuşsunuz evrim
    varsa iddian ispatla
    bilimsel ama delilden kanıttan gözlemden uzak öyle mi?

    delillerini sun da sen de rahatla insanlar da rahatlasın
    200 yıldır bu dellileriniz nerde?

    gerçek tarih anlayışı konusunu güzel bir konu
    şanlı tarih anlayışımız ise insanların 1 gecede harf inkılabı ile nasıl cahil bırakıldıkları konusunu es geçer
    nice gerçekler var ki bize yutturulan ama amacı bizi değerlerimizden uzaklaştırmak olan

    helikopter kazasında şehit olan Muhsin Yazıcıoğlunu mu dersin
    şüpheli ölümü olan ve mezarında zehir izleri bulunan rahmetli Turgut Özalı mı dersin
    intihar ettiği iddia edilen aselsan bilim adamlarını mı dersin
    say sayabildigin kadar




  • Zaten bilimi bu dinci sitelerde arastirman olayla ne kadar alakali oldugunu ortaya koyuyor. Ara fosil bulunmadi demissin bir de :)

    Dinci kaynakta bilim arayan adamin fosille ne isi olur. Sana bir tukenmez kalem, bir tel yeter 600 sene once bilim insanlari dunya duz degil yuvarlak dediler diye kafir ilan edilip yobazlar tarafindan katledildiler. Allah yok diyemediginiz icin dunya yuvarlak diyorsunuz dediler. Simdi de ayni sey evrim teorisi icin deniyor. Evrim teorisini saklamaktan, bize maymun diyo yav okumayin gencler diyerek cocuklardan saklamayi birakin

    Edit: evrim konusuyoruz. Harf inkilabi, muhsin yazicioglu kazasi falan baya bir kel alaka seyler soylemissin. Kahvede insanlara kendince akil vermeye calisan oto galerici tipler vardir. Tam onlarin muhabbeti



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi boombip -- 3 Şubat 2018; 11:3:5 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Haha millet ispata kalkmış. Ulan oglum insan bildiğimiz insan gibi yaratıldı bizde yazan bu buna inaniyoruz. neyi ispatlamaya çalışıyorsun. Senin onu ispatladigin an beni Kur'an'ı atmam lazım. Zaten ispatiniz bile komik.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben ziraat ile odemryi gerceklestirdim de abonelikler kismina geldigimde Aboneliğiniz bulunmamaktadır. yazisi geliyor umarim dergileri yollarlar

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dergi kültürü olanlar için iyi bir fırsat.

    Eskiden şöyleydi şimdi böyle diyenlerin çoğu o zamanlar da okumamıştır. Bir kısmı da algıdan ibaret. Ben de eskiden de takip etmiş biri olarak önceden evrim ve astronomi üzerine yazılar çok fazlaydı. Bilim dediğimiz olgu bu konuların tekelinde olmadığı gibi herkesin ilgi alanına girecek diye bir durum yok. Bilimi seviyorum o zaman evrim konusuna ilgi duymalıyım gibi bir anlayış yanlış.

    Örneğin yüksek gerilim ile ilgili doğru düzgün bir yayın yapmadılar yada kimyayı es geçtiler hepimiz dizilerde iki karışım görünce vay be diyoruz, bilgisayar ile bağlantışı sadece sinir ağları ve beyin oldu. Matematik sadece arkadaki sorularda hatırlandı. Kısacası çok başarılı bir dergi değil benim açımdan.

    Şimdi pek zamanım olmadığı için takip edemiyorum ama eskiden yazıların çoğu çeviriydi. Maalesef çeviriler sıkıcıydı, bu konuda bir türlü yatırım yapıp doğru düzgün çevirmenler çalıştırmadı Tübitak. Dili bilmek ayrı, çevirmen olmak ayrı. Hiçbir zaman halka bir şey anlatma amacında olmadı. Hep bir üst perdeden baktılar.

    O zamanlar internet, diğer yayınlar, belgeseller vs. de çok yaygın değildi, elde de bu olunca daha çok ilgi çekiyordu. Artık bilgiye daha kolay erişiyoruz, bu nedenle ilgi de azaldı tabiki.

    Açıkçası yayınlarını dergiden daha çok seviyordum. Çok keyifli kitapları vardı, şu sıralar pek bulunmuyor.

    Ama okunur mu? Okunur.




  • Osmanlı cocuk dergisi 7 yaş üzeri icin arastirmak isteyenler netten bakabilir numune dergi istenebiliyormus







    "Müslüman Endülüs'ten bize 30 kitap kaldı, atomu parçalayabildik. Şayet yakılan bir milyon kitabın yarısı kalsaydı çoktan uzayda galaksiler arasında geziyor olacaktık."



    1903 Nobel ödüllü Fransız fizikçi Pierre Curie





    Dergisi gelen varmi bize sadece merakli minik geldi bilge minik gelmedi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2 yıl abone oldum,oğlumun ilgisini bir türlü çekemedim bu dergilere ;postacı getirdiğinde ben bile daha çok heyecanlanıyordum😁. İnternet ,maalesef bu tarz dergilere ilgiyi azaltıyor.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Burada paylaştığınız fotoğrafı merak ettim ve kısacık bir araştırma yaptım. Tam da tahmin ettiğim gibi TÜBİTAK, MEB'le yaptığı protokol gereği okullarda üreticiliği ön plana çıkarmak, yeni fikirleri sunmak adına öğrencilerin yaptığı çalışmaları inceleyip değerlendiriyor. Öğrencilerin yaptığı bu çalışmaların temel amacı onları bilime yönlendirmek, heveslendirmek. Ortaokul öğrencisinin yaptığı bir çalışmayı TÜBİTAK işiymiş gibi göstermeye çalışmanızda bir art niyet aramalı mıyız? Esas amacı öğrencileri bilime, üretime, yeni fikirlere yönlendirmek olan çalışmalar sizin için çok mu komik gerçekten?
  • 5 ay önce bende konu açmıştım hangisine abone olayım diye . Elimde Bilim ve tekniğin 1-2 tane eski sayısı vardı çok iyi içeriklere sahipti arada bir açar yine okurum fakat şimdi o kadar iyi olmadığını söylediler . O yüzden popular science aboneliği aldım. 5 aydır geliyor içeriği güzel fakat bana nedense az geliyor . Başka dergi aboneliği bakıyorum bilim ve tekniğin bir sayısını alayım belki hoşuma gider ona abone olurum.
  • Kendinizi kandirmayin, TÜBİTAK dediginiz kurum artik sadece torpille girilen,arastirmanin olmadigi,bilimsel arastirmayi değil kendi görüşündeki insanları destekleyen bir kurum oldu. Ayrıca sicak fırsatlarda evrim kanitlanamaz ya da curutulemez, ha tabii TÜBİTAK okursaniz evrim teorisinin temelleri neymis asla ogrenemeyeceksiniz o da ayri konu.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • isseyy kullanıcısına yanıt
    Darwin konusında gıdım fikri olmayan kişilere bilime ve doğaya adanmış ömrüne dair bilgilenmelerini öneriyorum.



    Yıllarca değil

    Onyıllarca her detayı inceleyerek yaptığı bilimsel araştırmalarla yazdı türlerin kökenini.



    Adamın ömrü araştırmaya ve bilime adanmış bir ömürdür. Eş değerleri de Mimar Sinan, Marie Curie, Newton gibi kişilerdir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ÇevreMühendisi kullanıcısına yanıt
    Bunun gerçek olduğunu düşünmüyorum. Sonuçta aynısını sen de yapıp internete fotoğrafı dağıtabilirsin.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: 24-11

    Kendinizi kandirmayin, TÜBİTAK dediginiz kurum artik sadece torpille girilen,arastirmanin olmadigi,bilimsel arastirmayi değil kendi görüşündeki insanları destekleyen bir kurum oldu. Ayrıca sicak fırsatlarda evrim kanitlanamaz ya da curutulemez, ha tabii TÜBİTAK okursaniz evrim teorisinin temelleri neymis asla ogrenemeyeceksiniz o da ayri konu.

    Bütün tübitak kurumları için geçerli dedikleriniz.
  • Merhaba özellikle bilim çocuğun içeriği özenle hazırlandığını ve çocukların ufkunu genişletecek bilgiler içerdiğini düşünüyorum. Bundan dolayı ben bilim çocuk + bilim teknik + meraklı minik = 130 Tl olan aboneliği aldım. Hatta bugün iki dergim ptt kargo ile geldi. Dergiler kargolandığında maile kargo takip numarası yolluyorlar. Size de tavsiye ederim.
  • Buradaki konuyu görünce Şubat sayısını aldım. Meraklı minik

    Sarı Çam ağacını anlatıyor sözde sayfaları doldurmak için cümleler kurulmuş.

    Çizgiler resimler çok sönük 3 veya 4 yaş çocuğunun ilgisini çeken pek bir şey yok

    Abone olmadan 1 sayı alıp bakabilirsiniz

    Aldığıma pişmanım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • TEORİLER ASLA VE ASLA KANUN OLMAZ. Bunun sebebi de teori temellerinin zaten kanunlara dayandığıdır. ve bu teoriler her zaman değişime açıktır.

    Evrim bir teoridir ve kanun olması beklenemez. Burayı hallettikten sonra araformlara gelelim. National geographic kasım sayısını okumanızı istiyorum.

    Pretozorlar, 200milyon yıl önce yaşamış olan bu büyük hayvanlar ile günümüz yarasalar ve kuşlar arasında büyük benzerliklerin var olduğu kanıtlanmıştır.

    https://www.google.com.tr/amp/s/bilimfili.com/ucan-surungen-pterozor/amp/

    Şimdi bunlar nerden geldi dersen bilim öyle 1 günde ilerlemiyor. O zaman bigbang e kadar gideriz.



    Burada kuantum fiziğinin olasılıklı yapısı ve oluşan alternatif evrenleri falan anlatsak millet kafayı yiyecek demek ki en basit evrimde bile çıkan seslere bak. Yok dünyanın eğimi bulunamamış falan ne eğimi arkadaş eksen eğikliği diyorsan o biliniyor zaten.



    Neyse gök itiyor zaten kafalar rahat (!)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: drvimu

    Cehalet varken okumak için para mı verilir



    Tübitak Yıllık Dergi Aboneliği İndirimi - Bilim ve Teknik + Bilim Çocuk YILLIK 90 TL

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.