Şimdi Ara

TTNET pişmanlıktır!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
891
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar merhaba, kafayı yemek üzereyim ben böyle olacağını zaten seziyordum. Yıllardır Superonline kullanıcısıym ve çook memnunum. Keske bulunduğum yerde olsaydi da onu bağlatsaydım. İstanbulda ögrenciyim ve yaklasık bir ay önce öğrenci evine çıktm bi arkadaş ile. Geçen ayın 22 sinde de ttnete başvurduk bizim burda sadece o varmış. 26 sında kuruluma geldiler ben okuldaydım, ev arkadaşıda saf hic dikkat etmemiş, kurulum yapan kisi tesisatı kurmuş ancak modeme girecek kabloyu açıp icinden dört tel çıkarmış bunu bağlarsınız diyip gitmiş. Tabi ben görünce sinirlendim ve bi sorun olacagını anladim nitekim oldu da. Bi türlü modeme bagladık kabloyu ancak ayın 26 sından beri 1 saniye kullanamadk interneti, sorun var sinyal gelmiyor diyor müsteri hizmetleri. Bende ayın 26 sından beri lütfen ilgilenin bir ekip gelsin diyorum hala gelmediler. Bu kadar ilgisiz bir kuruluş olamaz. Bu işlerden anlayan varsa yardimci olursa cok memnun olurum. Yada tüketici haklarına falan başvurmalimiyim? Elektrikci cagırın diyen olabilir, çagırdık yapamadı...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • Telefonla ilgilenmiyorlarsa, en yakın Ttnet merkezine gidip durumu orada anlatın. Yüz yüze muhattap olduğunuzda daha kısa sürede çözüme ulaşırsınız.
  • iki farkli ttnet şubesine gittim ikisi de biz bisey yapamayız müsteri hizmetlerini arayın dediler, cok garip bunlar

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Glamor kullanıcısına yanıt
    ilk önce Telefonla TTnet müşteri hizmetlerini arayın. Arıza kaydı bırakmak istiyorum. İnternetim çalışmıyor. Işık yanmıyor filan diyin. Fazla detaya girmeyin. Sonra Arıza kayıt numarasını alın dursun bir yerde. Bu onları az kıllandırır..

    Sonra BTK şikayeti mutlaka yazın. İnternet arızam ile ilgilenmiyorlar Sövmeden mesajlarınızı yazın. Aşırı detaya girmeyin..

    BTK şikayetini önce Türktelekom a Hat kalitesi kısmına yazın. İnternet sinyali modeme gelmiyor Hat arızasını şu tarihten beri giderilmedi vs..

    Yine BTK üzerinden, bir şikayette internet servis sağlayıcıya internetim çalışmıyor DLS ışı yanmıyor ilgilenen yok gibi mesaj atın.

    Malesef BTK şikayet dönüşü 10ü buluyor.. Bundan sonra düzelir. Düzelmez se BTK nın kendi kurumuna şikayet etmek gerekir.

    Bunları hemen yapın ne adar erken o kadar çabuk cevap..
  • mehmet_alp M kullanıcısına yanıt
    Tesekkürler ilginiz ve cevabınız icin, sinirlenip aradım iptal ettirmek istiyorum dedim artık, yarim saat dil döktüler ama olmaz istemiyorum. En kisa zamanda türk telekom subesine gidip iptali halledicem insallah.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Donanımhaber Ttnet destek bölümünü de kullanabilirsiniz.

    http://donanimhaber.com/ttnet/default.aspx?pid=3
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Glamor

    Tesekkürler ilginiz ve cevabınız icin, sinirlenip aradım iptal ettirmek istiyorum dedim artık, yarim saat dil döktüler ama olmaz istemiyorum. En kisa zamanda türk telekom subesine gidip iptali halledicem insallah.

    En hayırlısını yapmışsınız. Bizde vardı da ne oluyordu fatura yı öde ödeme AKN her zaman devredeydi aramama rağmen her seferinde hatlarda genel bir yavaşlık söz konusuydu nedense.
  • Superonline olsa bir sn düşünmem, 2 yildir kullaniyorum memleketteki evde, bir defa müsteri hizmetlerini aramadım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dostum bence sana sinyal gelmiştir de o 4 tel kablodan hangi 2'si olduğunu söylememiş sanırım.

  •  TTNET pişmanlıktır!
  • Ttnet'e değil, Türk Telekom'a giderseniz sorununuz çözülür. Ttnet fiziken hiçbir şey yapmıyor, fiziksel altyapı Türk Telekom kontrolünde çünkü. Ttnet'e gitmeyin, aramayın. Türk Telekom müdürlüğüne gitmeniz lazım.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.