Şimdi Ara

TTNet mi superonline mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
1.211
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba.
    Türk Telekom TTNET aboneliği gim hu hafta bitiyor. Cagri merkesinden arayip ayni hizda 75 ₺ ye devam etmemi istiyorlar.

    Bende az once baktim Superonline 60₺ ye tarifesi var. İlk 3ay bedava. En dusuk bu sanirim. Kullanan var mi? 15 tl fark fiyatla TTNet e devam ediyim mi? Yoksa 60₺lik superonline na mı geceyim.

    Superonline da sikinti olur mu baglanti? Sonucta hepsi turktelekom un altyapisini kullanıyor değil mi?



  • Yıllık ortalamaya vur....
  • 60 tl superonline kampanya hangisi ben göremedim ama 60 tl iyiymiş
  • serhatb19 S kullanıcısına yanıt
    Yokmus. Turkcell bayiine gittim sordum. Sadece fiber altyapısı olan yerlerde gecerliymis. Neyse. TTNet ten devam ediyorum. 2 yil daha☹️☹️
  • VFnet ve Superonline'ın esprisi 33 (belkide daha fazla) VAE trafik teslim noktasında L2TP ile trafiği teslim alır. Kendi fiberoptik altyapısına aktarır. Turknette aynı sistemi kendi fiberiyle, FixNET ve Netspeed kiralık devrelerle uygulamaya çalışıyor diye biliyorum.

    VFNET, Superonline veya Turknet kullanırsanız Trafik teslim noktası ile modeminiz arasında arıza olmadıkça TTnet kesintilerinden ve darboğazlarından etkilenmezsiniz. Ancak İstanbulda ikamet edenler genelde teknik açıdan fark hissetmez. Çünkü 6 büyük operatöründe istanbul POPu ve çıkışı var.

    Millenicom çıkışları ağırlıklı olarak istanbul ti sparkle verimerkezindeki superonline linkleri üzerinden diye biliyorum. Diğer şehirlerde yaşayan millenicom müşterileri TTnet kesintilerinin hepsinden faydalanıyorlar :) Şebeke oluşturmak veya POP kurmak diye bir dertleri yok. Eski poplarıda kapatıyorlar.

    Turknet trafik teslim noktalarına fiber çektikten sonra o POPlardan çıkış sağlıyordu. Şimdi ise fiberleriyle istanbul gayrettepeden dolandırmaya başladılar. Küçük poplarda ip transit satın almama kararı almış olmalılar.

    Hasılı kelam paraya kıyıp superonline veya VFnet alabilirsiniz. Bu ikisi ve Turknet hariç Diğerlerinin (teknik açıdan) TTnetten iyi bir farkı yok. Turknetinde malesef müşteri hizmetleri berbat. Arıza olunca çıldırmamak elde değil. Bazı şehirlerdeki fiber altyapısıda ping açısından işeyaramaz şehiriçi trafik bile istanbuldan dolaşıyor.

    Dijital hub olan İstanbuldakiler için 6 büyük operatörde ping ve speedtest sonuçları aşağı yukarı aynı olmalı. Oradaysanız Bütçenize ve müşteri hizmetlerine göre karar vermelisiniz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-EED991BF3 -- 25 Eylül 2019; 21:6:1 >




  • geçen tracert yaptığımda turknetin ayrı bir yol kullandığını görmüştüm şimdi istanbulda bazı ilçelerde fiber hizmeti vermeyede başlamış

    Gerçekten yatırım yapan tek operatör belkide turknet
  • Proprietor P kullanıcısına yanıt
    Yatırım yapmaları çok zor çünkü kâr marjlarını düşük tutuyorlar. Arkasında sağlam bir holdingte yok, sermaye yatıracak. Call-centeri outsource ettikleri firmaya faturayı ödeyemedikleri için dijital deneyime geçtiler mesela

    İleride kurumsal müşterilere ve POPlara yakın rezidans ve sitelere fiber götürmeye çalışacaktır. Parası yettiğince.. MEtro Ethernet kısa sürelerde yatırımı amorti ediyor. Bireysel fiber ise yıllarca zararına satış demek.. Heleki belediye güzel bir fatura kesiyorsa.

    Bunları yapacağına TT ve SOL'un fiber altyapısını kullanmak için millenicom gibi anlaşma yapsaydı güzel bir hizmet verebilirdi fiber üzerinden. Ama onada bütçeleri yetmiyor. Çünkü fiber internet port ücreti klasik 35mb VDSL'den 7,71 lira yüksek. Fiberde Yalın / THK Port Ücreti de 14,12 lira yüksek. maliyet kurtarmıyor. Bunun için millenicom prestij kampanyasını 100 lira yaptı. maliyetler kurtarmadı.

    Sayın Betül bulut Özgür iletişimi icat ettikten sonra defolup gitti. Umarım sinan kurmuşta inadından vazgeçer veya defolup gider oradan. Maliyet bazlı ücretlendirme yapıyorlarmış. Tamamen yalan. Kullanılan gigabit başına Türk telekom, TI sparkle, Neterra ve DECIX ücret alıyor onlardan.

    Şu an için gerçek fiber hizmetleri çok çok sınırlı.
    quote:

    Akasya Residence, Acıbadem
    Büyükhanlı Levent, Levent
    Çağlayan Sitesi, Akatlar
    Erdem Sitesi, Ulus
    Etiler Maya Residence, Etiler
    Fulya Terrace, Fulya
    Innovia 2, Beylikdüzü
    İş Bankalılar, Gayrettepe
    Kanyon Residence, Gültepe
    Kibele Sitesi, Ulus
    L’ist İstinye Residence, İstinye
    Panavia Panorama, İstinye
    Quasar, Mecidiyeköy
    Zorlu Center Residence, Levazım



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-EED991BF3 -- 22 Eylül 2019; 21:29:48 >




  • O eski site izmirede gelmis mesela olan sokaklar

    https://turk.net/mahallenizde/alsancak
    1136 Sk., 1438 Sk., Şair Eşref Blv., 1440 Sk., Kıbrıs Şehitleri Cad., Talatpaşa Blv., Şevket Özçelik Sk., 1388 Sk., 1389 Sk., 1390 Sk., 1391 Sk., Dr. Mustafa Enver Bey Cad., 1402 Sk., 1403 Sk., 1408 Sk., Ali Çetinkaya Bulvarı

    https://turk.net/mahallenizde/sisli

    Efe Sk, Teyyareci Fehmi Sk., Saksı Sk., Baysungur Sk., Bilezikçi Sk., Baruthane Cad., Bozkurt Cad., Rumeli Cad., Nakiye Elgün Sk., Bilgiç Sk., Kuyulubağ Sk., Sahap Sk., Ergenekon Cad., Tavukçu Fethi Sk., Türkbeyi Sk., Eşref Efendi Sk., Abide-i Hürriyet Cad

    https://turk.net/mahallenizde/zeytinburnu

    114, 114/1, 116, 117, 118, 119, 120, 121, 122, 123, 124, 294, 295, 302, 303, 75/10, 75/3, 75/9, Bağiçi, Çarşamba Pazarı, Modabağ, Modabağ 1, Modabağ 1 Ara, Modabağ A, Modabağ 2, Modabağ 3, Modabağ 4, Modabağ 5, Modabağ 6, Modabağ 7, Rüstem Balkan, Yeşilyol C, Yeşilyol F, Yeşilyol F Çıkmazı, Yeşilyol G
    https://turk.net/mahallenizde/uskudar

    Halk Cad., Esuapci Sk., Gündoğum Cad., Kefçe Dede Mektebi Sk., Giriftzen Asım Sk., Türbekapı Sk., Aziz Mahmut Efendi Sk., Kapıcı Çıkmazı, Hakimiyeti Milliye Cad., Açık Türbe Mektebi Sk., Tepsi Fırın Sk., Otopark Sk., Otopark Arkası Sk., Bulgurlu Mescit Sk., Sandalcı Yokuşu, Kuşoğlu Yokuşu, Zenciler Sk., Zenciler Yeni Yol Sk., Bektaş Sk., Evliya Hoca Sk., İttihat Sk., Çavuşdere Cad., Tazı Çıkmazı Sk.
    üzerindeki her lokasyona 100 Mbps'e kadar download hızını ve altyapının desteklediği maksimum upload hızını sağlayabiliyoruz.
    Ayrıca eskiden fiberde tahhut istiyordu artık tahhut de istemiyor kurulum ücreti de istemiyor galiba

    Edit ben yanlış anlamışım sadece fiber hizimda diyor



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Proprietor -- 22 Eylül 2019; 21:10:50 >




  • Proprietor P kullanıcısına yanıt
    Onlar fiber değil, 100 mb sunabildiği VDSL2-YAPA mahallelerinden bazıları dostum :)

    santrale olan mesafeye göre diyor. Fiberde 80 kilometreyi geçmedikçe mesafe önemli değildir. o mahallelerde 8-16 megabit verdiği müşteri çok.

    santrale 100-200 metre mesafedeki sokakları websitesine yazmış. yakında bütün YAPA mahallelerini yazsalar şaşırmam. Müşteri VAE modelinden daha çok şikayet ediyor YAPA'da. çünkü enterferans çok daha fazla ve hat değerleri berbatlaşıyor.

    TTNet, Superonline, VFNET ve Millenicom'da YAPA'dan vazgeçildi. Turknet'in YAPA yatırımlarının santrale komşu olmayanlar için bir kıymeti yok. Sadece türk telekom sanralinden kabin kiralıyorlar ve port ücretleri ucuz. Geçen gün Millenicom Şebeke müdürüyle görüştüm: "TTnet kapının önüne gitti, biz santrali ne yapalım, POPları kapatıyoruz" dedi.

    quote:

    Aboneler, VDSL altyapısında mesafeye bağlı olarak TurkNet’in aktif YAPA altyapısında yer alan adreslerde 100Mb/s’e kadar download hızından faydalanılabilecektir. Alınabilecek maksimum hız santrale olan mesafeye ve hattın kalitesine göre değişkenlik gösterir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-EED991BF3 -- 22 Eylül 2019; 21:38:54 >




  • Türk telekom kullanılan megabit başına alternatif operatörlerden aylık ücret almaya devam edebilmek için SAYE-VULA modelini uygulamaya almıyor. Bunu zorlamak için bir kampanyada yapılmadı malesef.

    virtual unbundled local access modelinde santrallere pop kurulur ve Layer2 trafik fiberle ve tünelsiz olarak sokaklardaki DSLAM'lardan teslim alınır. uzak mesafe L2TP kullanılmadığı için arıza daha az olur.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-EED991BF3 -- 24 Eylül 2019; 20:46:36 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.