Şimdi Ara

TTNET kotaları fazla mı yazıyor?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
993
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar merhaba. Evimde TP-Link'in 1043nd modeli Router'ını dd-wrt yazılımı ile kullanmaktayım. Telekom'un vermiş olduğu ZyXEL VDSL modem, bu Router'a bridge olarak bağlı. Yani tüm data Router üzerinden geçmekte.

    DD-WRT'nin Wan Packet Counter özelliği bulunmakta. İnternetten gelen ve giden tüm veriyi görüntüleyebilmekteyim. İşte sorun da burada ortaya çıkıyor. Router'imin ve Telekom'un data kullanım miktarlarını aşağıda paylaşıyorum:

    Nisan: dd-wrt -> 144.7 GB download, 8.3 GB upload | Telekom -> 209.73 GB download, 11.97 GB upload
    Mayıs: dd-wrt -> 191.3 GB download, 9.2 GB upload | Telekom -> 248.26 GB download, 13.13 GB upload
    Haziran: dd-wrt -> 186.8 GB download, 11.8 GB upload | Telekom -> 245.57 GB download, 16 GB upload

    Verilerden görüldüğü gibi Telekom'un yazdığı kullanım ~60 GB fazla. Bu fazlalık sizce neyden kaynaklanıyor? Sizde de aynı durum var mı? Hız düşmesin diye 200 GB AKK tarifeye geçtim, yine ay ortasında kotam doluyor!

    Konu ile ilgili şikayet talebime dönüş oldu. Arayan eleman sizin cihaz yanlış ölçüyor dedi. Siz ne ile ölçüm yapıyorsunuz söyler misiniz o cihazı alıp ölçüm yapayım dedim. Sistem otomatik ölçüyor dedi, cihaz ismi vermedi. Hep otomatik, kapalı, gizli bir sistem anlaşılan.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • Az önce 20dakikalık bi kouşma yaptım teknik destekle müşteri kullaımlardan kendisi sorumludur dediler. 2 temmuzdan beri modemim kapalı olduğu halde 33gb data kullanımım olduğunu gösteriyor. 1 Temmuz saat 00 da sıfırlanan kotam hiç bir işlem yapmadıgım halde sabah 5 te 10gb data kullandığımı gösteriyordu sistem tamamen şişirme var bence haziran ayında 400gb data kullanımı gözüküyor ki ben 3 ayda zor yapıyorum 400gb kullanımı anlatıyorum anlatıyorum karşımdaki kişi bana download indirme upload yükleme hızı vs. geveleyip duruyo bende sinirlenip kapattım telefonu birde adama siz bizi resmen sınırsız akk li kotaya geçmeye zorluyorsunuz bizi oynatıyorsunuz diyorum tarife değişikliğinizi yapalımmı diyor bana resmen rezillik tek çözüm superonline gibi
  • TT bu yaparmı ? Evet.
  • Ben de görüştüm. Dediğiniz gibi geveleyip duruyorlar. Ölçüm yaptığınız cihazı söyleyin dedim, network işi ile uğraşıyorum aynı cihazdan alıp evde ölçüm yapacağım dedim cihaz yok sistem otomatik ölçüyor demeye başladı. Hız düşüyor diye yüksek tarifeye gectim adamlar şişire şişire bir fark kalmadı ortada. Ayın yarısında 3mbit devam ediyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Türk Telekom'un kota hesaplama şekli sınırsız internetlerde 1 MB üzerinden. Örneğin siz forumu açtınız ve 350 - 500 KB yedi, Türk Telekom bunu 1 MB olarak yazıyor. Özellikle büyük boyutlu veri indirirken santralin tekrar istediği paketleri de yazıyor. Bu yüzden 5 - 10 GB farklılık çıkıyor ama 60 GB gibi çıkmasının sebebi başka bişey olmalı.
  • hazır paket falan konu açılmışkan bende arada kaynak yapim sabahtan beri internetim kopmakta modem ayarlarında gelen crc hataları suan 621149 bu değer bir şekilde kotaya yansıyor sanırım gecen ay 1 hafta içinde kotam dolmuştu bu ayda biraz önce baktım 43gb civarındaki birşey indirmediğim halde yani hem stabil kullanamıyorum hemde kotadan geçiriyolar kota fazla oldugunu dusunenler varsa gelen crc hatalarına bir baksınlar belki bir bağlantı olabilir
  • quote:

    Orijinalden alıntı: tristnam

    Az önce 20dakikalık bi kouşma yaptım teknik destekle müşteri kullaımlardan kendisi sorumludur dediler. 2 temmuzdan beri modemim kapalı olduğu halde 33gb data kullanımım olduğunu gösteriyor. 1 Temmuz saat 00 da sıfırlanan kotam hiç bir işlem yapmadıgım halde sabah 5 te 10gb data kullandığımı gösteriyordu sistem tamamen şişirme var bence haziran ayında 400gb data kullanımı gözüküyor ki ben 3 ayda zor yapıyorum 400gb kullanımı anlatıyorum anlatıyorum karşımdaki kişi bana download indirme upload yükleme hızı vs. geveleyip duruyo bende sinirlenip kapattım telefonu birde adama siz bizi resmen sınırsız akk li kotaya geçmeye zorluyorsunuz bizi oynatıyorsunuz diyorum tarife değişikliğinizi yapalımmı diyor bana resmen rezillik tek çözüm superonline gibi



    aynısı benim başımada denk geldi geçen ay. internet kapalı olduğu halde ne hikmetse download yapılmış.

    forum.donanimhaber.com/fb.asp?m=117873382



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sentient6 -- 9 Temmuz 2016; 2:29:27 >




  • 3 temmuzda mesaj geldi telefonuma 6 gb kotayı aşmışım 8 gb olmuş. Tamda şehir dışına çıkarken mesaj geldi. evde çocuk yok WiFi şifre ve benzeri konulara hakimin netten film tv izlemedim indirme yapmadım 3 günde 8 gb kullanmam imkansız. Yarın TTnet müdürlüğüne gideceğim itiraz ve benzeri ne işlem yapılması gerekiyorsa yapacağım. Sanırım itiraz dilekçesi veriliyormuş.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Benim bildigim turk telekom gpon cihazlarını huawei marka kullanıyor ölçmeyide yine bunlarla yapıyor olabilir ama ölçme biraz daha spesifik konu belki cisco vs gibi data trafigini ölçen cihazları kullanmış olabilir

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • aynı sorun bende de vardı

    airties marka bir modem kullanıyordum

    orada kullanılan aylık veri ile turk telekomunkiler çok farklıydı

    netlimiter diye bir program kurdum oradan baktımda birebir aynı miktarları gördüm

    modem sayaçları çok doğru sonuçlar vermeyebilir.

    ama bu yıllar önceki durum

    şimdi işin üç kağıtçılığına kaçıyor olabilir Türk Telekom
  • Bununla ilgili forumda şöyle bir konu buldum (konu eski tarihli) :

    http://forum.donanimhaber.com/m_1498968/tm.htm

    Konuya yazılan mesajlardan birinde bir üye şunu yazmış:

    quote:

    NetLimiter, DuMeter ve benzeri programlarla yapılan ölçümlerle transfer miktarınız arasındaki farklılıklar bulunabilir. Bunun sebebi, bu programların %10-15 civarındaki TCP/IP başlık fazlalıklarını (header overhead) ve tekrar transferleri (retransmission) hesaba katmamalarından kaynaklanmaktadır. Neticede, sistemdeki kayıtlarınız esas alınarak faturalandırma yapılacaktır.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • gece görüşü kullanıcısına yanıt
    kardeşim adsl kullanıyorum dedim 16 Mbps verin 159 TL vereyim olmaz altyap yok her 50 GB akk var 40 gb kullandım 10 gb sonra 3 Mbps
  • gece görüşü kullanıcısına yanıt
    bendede oluyo hocam bilgisayar kapalı 50 gb kota hemen bitiyodu 2 aydır bu ay düzeldi. bence telekom kotaları şişiriyo.
  • Ödediğim para kuruşu kuruşuna haram olsun hakkım helal değil.

    80 lira para ödeyip 300kb ile indirme yapıyorum.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.