Şimdi Ara

TSK terhis ediliyor, işgale doğru gidiyoruz. (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
68
Cevap
1
Favori
6.716
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
22 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Treth

    Yandaş dediğin üye hard muhalif.

    Alıntıları Göster
    Yandaş demedim. Bilmediği konularda boş konuşunca yandaş zihniyeti gibi olmuş dedim.
    Ayrıca muhalif olup olmaması beni ilgilendirmiyor sonuçta okuduğunu anlama kapasitesi zayıf, gelişim sürecinde bir ergen tarzında cevap veriyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yolcum -- 31 Mayıs 2019; 18:58:34 >
  • komik ifade :D

    tsk,jandarma ve polis kuvvetlerimiz hepsi yerinde duruyor.askerliğini düzgünce kısa veya uzun dönem yapanlar bunları bilirler.

    hele hele yakın tarihlerde doğuda askerlik yapanlar çok daha iyi bilirler.

    ülkemiz büyük bir dönüşüm halinde şuan.

    zeytin dalı,afrin ve en son pençe operasyonları operasyonel faaliyetlerimize en yakın tarihli örneklerdir.sırf bunlara bakarak bile ordumuzun güçleri ne seviyededir görülebilir.

    elbette ameriga gibi ya da birleşmiş büyük kuvvetlere savunma yapmamız yetersiz kalabilir.orası ayrı konu.ancak bu durumlar aziz TÜRK milletinin çarpışmadan topraklarını teslim edeceği anlamını taşımaz.bknz 15 temmuz darbe girişimi,bknz kuvai milliye harekatı.

    yalnız işgal hazırlığı doğrudur,buna katılıyorum. ve buna hazırlıklı olmamız gerektiği de çok aşikar.

    zaten olumlu yönde dönüşüm hareketimiz sonucu işgal hazırlıkları yapılmaktadır.bu da extra bilgi olsun herkese




  • Arkadaşlar, ortada koskoca bir ordu var. Biz dış kapının mandalı gibi, hangi bilgiyle neyi tartışacağız?
  • Ben şahsen bir yedek subayın dahi teskere bırakıp subay olmasına karşıyken şimdi bir er subay olacak tam anlamıyla rezillik
  • TSK Cumhuriyet tarihinin operasyonel anlamda en güçlü dönemini yaşıyor, yeniden yapılanıp içindeki çürük yumurtalardan temizleniyor, ama bizim sol kafalı aydın muhalefete göre battık, öldük, mahvolduk vah ki vah vah.. Allah’tan iktidar olamıyorsunuz da şu memleket biraz kendine gelmeye başladı çok şükür..

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Bir insan er rütbesinden Orgeneral rütbesine nasıl yükselecek? Zaman bilgi tecrübe yeterlilik hangisi bunu sağlayacak?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Cidden herkes burda uzman kesilmiş. Bakın çok basit bir şey dicem bazı arkadaşların beyni aydınlansın. 15 temmuzdan çok kısa süre sonra TSK ne yaptı, fıratkalkanı operasyonu tarih 24 Ağustos. Hangi ordu bu kadar kusa sürede operasyon yapabilir. Yani düşünün ülkende büyük bir olay okuyor ve hemen yaralı sarabilcek bir krmik kadron var. Bu ülkede askerlik ata mesleği. Yoksa dünyada hiç bir ülkede darbe olcak. Ordunun bilmem kaçı hain olcak. 1 ay sonra çok büyük operasyon yapıcak. Bunu ancak biz Türkler yaparız, bu yüzden burdan yok şöyle yok böyle bok atanlara sorum şu. Askerde gerçekten sağını sokunu bilmeyen insanlar var. Bu yüzden profesyonellik şart. Neticede sayı değil kalite önemlidir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mustafa Önsel’in Beşiktaş’ta Sırtlan Pususu adlı kitabını okumanızı tavsiye ederim. Kitap içerisinde ergenekon balyoz davasını, o dönem de başına gelenleri ve olan biteni açıkça yazmış.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kafalarında ne var,anlamak güç, belki komple teskere verirsek şehit de vermeyiz diyorlardır. Benim bildiğim, bu tür işlemler kademe kademe yapılır, öyle şakkadanak yarısı gönderilmez, önce ihtiyaç ortaya konur, sonra kaynaklara, fazlalıklara, artısına eksisine bakılır

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • adem-123 kullanıcısına yanıt
    Aynen öyle üstünlük sayıda olsa 200bin kişilik İsrail ordusu 3 milyonluk Arap ordusunu 6 günde dağıtamaz di teknoloji ve nitelikdir orduyu ordu yapan

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • AKP ordumu bıraktı ülkede
  • Askere gitmeyen adam burda gelip peofesyonel askerlik yapısını eleştiriyor.Askerde normal askerin amelelikten başka bir yararı yok.Bir bölükte 30 kişiydik yaptıgımız şeyler ot yolmak bahçe kazmak,Ağaç sulamak vs bu işler 3 kişinin yapabileceği işler.Ben profesyonel askerlik sistemini doğru buluyorum.Zaten ihtiyaç oldugunda herkese savaşa gidecek neyin kafasıdır bu anlamadım.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Şehit Ömer halis demir askerlik görevini bir er olarak yaptıktan sonra askerde kalıp 1996 da uzman çavuş olarak devam etti sonra 1999 da özel kuvvetlere gidip astsubaylığa terfi etti.En sonunda kıdemli başçavuş olup 15 temmuzda şehit oldu.Yani bir ER idi ne oldu terfi ederek nerelere geldi hakkederek her işte terfi alabilirsiniz.Sadece askerlikte değil normal çalışma hayatı içinde geçerli bir durumdur bu.Acun ılıcalı daha düne kadar kot pantolon satan adamdı şimdi Türkiye bir kenara dünyada üst seviyelere geldi.

    Yani kısacası hakkeden herkes istediği gibi yükselsin.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • bluraydisk B kullanıcısına yanıt
    Bi bakıma haklısın, ama ben demiyorum ki onlar gitsin ben gitmeyeyim, onlar önden gidiversin bi zahmet.

    Ben de dahil bisürü gencin iş ararken umutlarını çaldılar, ben hakkımla giremezken birileri mezun olduğu gibi gel paşam diye işe alındılar. Bunun sebep olduğu hayal kırıklığını, geleceğe dair umutların nasıl yerle bir olduğunu yaşayan bilir.
  • Ordu bitiyor kısacası

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Savaşta insan gücünün etkisi gitgide azalıyor. Milli savunma ünv kurulması ve yüksek teknoloji silah geliştirmeye odaklanmak doğru adımlar. Füze geliştirmek doğru adım ama menzil düşük.
    Füzelersen bir sonraki nesil teknoloji olan yapay zeka drone ve otonom araçlar geliştirmek gerekli olan adım.
    Bunlar için dinamik ve güçlü bir özel sektör şart. Her sene eğitim sistemi değiştirmekten vazgeçmek şart. Mantar gibi üniversite veya bölüm açıp kapatmaktan vazgeçilmesi şart.
    TSK nın geleneklerini ve genetiğini yeterli araştırma tartışma kamuoyu kabulü ve tecrübeli kurmayların kabulü olmaksızın her ne sebeple olursa olsun değiştirmek yanlış adım. TSK nın içerisinde oraya ait olmayan cemaat tarikat vb yapılanmalara izin vermek yine yanlış adım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Galatas4ray kullanıcısına yanıt
    İstisnalar kaideyi bozmaz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Askere gittinmi bilmiyorum ama sandıgın kadar kolay olmuyor terfi işi.Eğitim durumun önemli ve birden fazla sınava giriyorsun.Hem askeri hemde kültür olarak yazılı sınava ve bu sınavlar girdiğimiz üniversite sınavlardan 3 kat daha zor.Yani ben er oldum hemen subay olayım diyemiyorsun :)

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Şu kafayı da anlamıyorum. Senelerce eğitim gören, Binlerce Tl alan rütbeliler savaşmayacak zorunlu askerlik yapan erlerimiz ölecek ve bu sistem normal öyle mi?

    Kesinlikle katılmıyorum. Çok istiyorsa kendisi ücretsiz ömür boyu er olarak görev alsın.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-0985F6AB6 -- 2 Haziran 2019; 21:34:44 >
  • Galatas4ray kullanıcısına yanıt
    İşte bende tam olarak onu anlatmaya çalışıyorum harp okulu okumamış harbiyeli olmamış birinin subay olmasıda enteresan bir durum madem subay açığın var harp okuluna daha fazla (Nitelikli) öğrenci al garanti maaş peşinde olan değil subay olmak isteyeni al

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.